Förberedelser för Norrland!

Imorgon far jag norrut till de kalla (och då menar jag riktigt kalla.... -8 räknas inte) delarna av Sverige. Och ja, jag har tänkt, vad tusan ska jag dit och göra? Men samtidigt så ska det bli så sjukt kul. Och ska man ändå ut och resa så kan man göra det ordentligt. Piteå - Here I Come!
Väskan står redopackad och imorgon 12.53 lämnar tåget perrongen från knutpunkten för färd mot Göteborg. Där avgår sedan tåget vid 17.00 och runt 10.00 fredagförmiddag beräknas jag vara framme! Fantastiskt!
Då ska jag lämna allt som heter övningskörning, teoriplugg och liknande bakom mig i det sköna skåne. Skåne kan vakta det åt mig istället.
Nu funderas bara ut hur jag ska kunna roa mig på denna ofantligt långa resa, både upp och ner. Jag har visserligen liggvagn upp, men ska sitta på hemresan. Något måste man hitta på när man inte sover.
Men musik, stickning och en bra bok (mamma sa att den va helt ok i alla fall) ska nog kunna göra mig glad. Det är ju faktiskt ett natt tåg. så kommer väl sova en del hoppas jag. Har ju som tur var inga problem med att sova bland folk. Tur tur.
Nu ska jag sova!
Sov gott
Imorgon är en stor dag.

(och ja... får se hur denna uppdateras under resans gång. Kanske en 2010 genomgång kommer nån gång i början av 2011)

tycker illa om

Just nu tycker jag otroligt illa om mitt lov.
Jag hatar att körningen tar över hela lovet. Att förmiddagarna spenderas på körskolan och att kvällarna spenderas framför förbannad teoriplugg (som dessutom går åt skogen)
Jag är så bitter över att jag inte hinner träffa de människorna jag vill träffa, bara för att jag ska ta detta förbannade körkort.
Jag börjar nästan gråta så fort nån nämner uppkörning, uppskrivning, körlektion, teoriplugg och bilar, för jag är så sjuuuukt less på allt som har med det att göra.
Irriterad på att testerna är så svåra så att inte ens folk som nyligen tagit körkort eller haft hur länge som hellst klarar av dem. Och som gör att man bli tvungen att sitta uppe till halv 2 för att inse att det gick inte den fjärde gånger heller... på en och samma kväll.

Därför säger jag TACK till Johanna som tog mig på Bio för att se en IQ-befriad amerikansk komedifilm där man inte behövde tänka överhuvudtaget... TACK. Och tack för fina samtal. Saknar dig. Det e skit att vi inte kommer hinna träffas mer på lovet...
Imorgon ska jag köra bil, plugga, handla och packa.. för om två dagar gäller det!

Kram kram
Inte alls bitter idag

Ohh.. Btw... sjukt nöjd med håret. Kortare och tunnare! Me like!

Dagen då...

Dagen då man inte riktigt orkar hålla ögonen öppna.
Dagen då man pluggat teori (och är inte klar än) kört tre lektioner
Dagen då Sims3 verkade vara det vettigaste allternativet till eftermiddagsunderhållning
Dagen då man börjar fundera på att packa inför norr, så det e klart
Dagen då man funderar på att ringa ett samtal bara för att höra en glad stämma
Dagen då det bestämdes att morgondagen ska innehålla Bio
Dagen då man kan ha ändrat uppfattning kring den blivande frisyren som kommer imorgon
Dagen då jag kände att det enda vettiga inlägg jag kunde göra i bloggen handlade om dagen idag.

Roligare än såhär blir det inte...

Helgen är över

Årets julhelg är över.
Det var en riktigt nice julhelg. Trots problemen i början så fick vi en sjukt härlig jul. Snö i massor, Julmusik, Julmat, Julevangelium, Julklappar, spel, Kalles jul...
Det var så mysigt.
Och jag vill säga världens största tack till Bibelklassen!
Ni är ju typ bäst. Julklappen från er värmde så otroligt mycket så jag saknar ord. Läst era hälsningar några gånger och jag blir helt varm i hjärtat! Bästa ni!

Nu ska det pluggas lite körteori. lite stressad över det där med bilen måste jag säga. Käns inte helt lugnt som jag skulle vilja säga att det känns. Sen ska man käka pizza och njuta av livet. Kolla film och kanske hinna träffa den där Peppe en sväng. Annars får vi ta det efter lovet peppe!


Lite bilder från årets vita jul!








"barnen" skulle sitta vid granen och tindra... vet inte hur bra vi lyckades med detta.





Här ligger vår fina stuga. Älskar att ha skogen så nära!

Tackar så hjärtligt för en fantastisk jul!
Nu taggar man för nyår. För om mindre än en vecka sätter jag mig på ett tåg som någon gång ska låta mig anlända till Älvsbyn... Nyår ska firas i Piteå!

dan före dan...

Japps.
nu sitter man för första gången någonsin med Internet i stugan, mitt ute i skogen.
E ju ganska illa egentligen. att man sitter här ändå. har alltid varit en fri zoon från allt som har med teknik och uppkoppling att göra, och nu sitter jag även här och bloggar. suck suck. är man beroende eller vad?
jaja.
resan upp gick bra. det snöade och så., men tar man det lugnt då löser sig allt.
dock löste sig inte allt när vi va här. värmen gick, och det gick inte att elda i öppnaspisen. för det började ryka in. propp i toppen. suck suck. men efter många böner och aldeles för mycket Hemavan känslor så kom värmen tillbaka, elden släcktes och röken försvan.
Nu är granen klädd och julstämningen är på topp.
imorgon är det Julafton!!
ser så fram emot att öppna klassens brev. ska bli så fantastiskt kul
funderar på om jag kanske ska ta det på morgonen istället... men nä, jag väntar nog med att öppna det som sista present.
wiee
ser fram emot!
nu ska jag sova!
natti!
(det är kallt)

Trött i huvudet

3 körlektioner på en dag. Pluggat en hel del teori. Ätit mat med farmor. Fått ett fantastiskt fins snidat kors från 1933 av Sven. Hämtar det sen när jag vet vart det kan tänkas hänga. Fick även ett jättefint radband. Jagat en kanin (som slängde sig in under mamma och pappas säng). Slagit in alla julklapparna. Umgåtts och skrattat med Johanna. Nu tänkte jag packa inför morgondagens resa till Småland, sissleboda och Hult 1:4.
Kallt.
lite problem med bilarna såhär i vintertider och minusgrader. Renaulten är hel död. BMW'ns förar dörr går typ inte att öppna. Älskar vintern... NOT.
Nu tänker jag snart sova.
Känner att jag behöver sova.
Behöver alltid sova.
Mer sömn åt Sofia
Imorgon blir det mer bilkörning.
Suck Suck
det är inge kul att köra bil, måste bara säga det.

Saknar er!

HeppHepp - KRAM

Jullov...

Hemma efter en lååång resdag. bruakr ta ungefär 3 timmar hem...
idag tog det 6 timmar. p.g.a förseningar och snö och kaos.
Men men, nu är man hemma.
Vilket år det har varit, vilken termin det har varit. tänk vad man har varit med om ändå.
Och tänk vilka människor man lärt känna.
Det blir ingen sammanfattning.
För jag vet inte vart jag ska börja eller vart jag ska sluta. Känns för mycket som ett definitivt avslut om man skulle sammanfatta. men det är det inte. Vi har 5 fantastiska månader kvar och de ska vi ta till vara på.
Hjälmared, ni är fantastsiska. Jag är rörd när jag tänker på er, men jag gråter inte. Jag ler. För ni betyder så mycket fint.
Julklapps lek, kramar, presentkort på Maxi (som tack för att jag ställde upp som mördare i polis caset), gröt och hejdå!
Och Hallå. Men vi ses till nyår. Några av oss i alla fall. Fantastiskt att vi ska fira nyår. Vem hade kunnat tro det.
Ni är bäst!
Se nu till att komma hem ordentligt.
kram kram!

Julfest!

Kanonkul!
En riktigt bra kväll som inleddes med trevligt julbord i herrgården. Det va väldgt trevligt och hade fint folk till bordet. Så som Oscar, Martin, Julia, Emma, Elina, Karro. Mycket mycket trevligt. Och alla var så fina och det var så kul.
Sen begavs det till aulan där det väntade spex och andra skojsigheter. Pantomimen, overhead och kalle kotte gick kalas. Nöjd nöjd!
Dans runt "granen" (hade ingen gran, men ringdans blev det) Så otroligt roligt! jag är så nöjd så nöjd. Sen dans freak out som kommer hålla på länge tror jag. Själv kände jag nu att nä, nu pallar jag inte mer. Så jag bestämde mig för att vandra till rummet och packa lite och sen faktiskt sova en släng så här mitt i natten. Lite bilder på fin fina människor från kvällen!

















Fatta att det är lite jobbigt att åka på lov när man har så fina människor omkring sig. Men Hallå klassen!
Tack för en sjukt bra termin. Ni är asgrymma!
Nu önskar jag bara säga er
GOD JUL!
(ska försöka inte fälla några tårar imorgon. Men jag är en gråtare, bara så att ni vet)
Tycker om er!

tagga julfest!

Taggar julfest!
Bara så att ni vet.
Ylva har gjort en inbakad fläta på mig
Snart ska klänningen (sommarklänning i snö) på och sen ska vi ner och äta julbord i Herrgården!
Och under kvällens program är det även spex där Cabarét gruppen ska göra ett av sina nr. Japps. Det blir pantomin, Overhead och kalle kotte för hela slanten!
Ser fram emot!
Nu. Forstätta tagga!
Kul att göra sig fin måste jag säga!
Inatt ska vi dansa natten lång!
Imorgon slutar skolan. Tråkigt. Mycket tråkigt om jag får säga det själv. Vill inte.
Men men.
Bye bye!

HT 2010 på Hjälmared

Tänk vad man har hunnit på en termin.
Och jag vet, terminen är ännu inte slut. två fina dagar kvar, med bland annats julfest!
Men jag vill ändå titta tillbaka på den här terminen och minnas dem med glädje. För det har varit så sjukt kul. Tänk att det kan finnas så fina människor på en och samma plats. Och tänk att man får lära känna dem och kalla dem för sina vänner! Det är ju så fantastiskt. Och ja. Det känns som om jag säger detta om och om igen. Och, det känns som om jag komenterar att jag säger det hur ofta som hellst. borde kanske sluta med detta. Men jag vill ändå inte det. Vill fortsätta berätta för er hur viktiga ni är för mig. Hur glad jag blir av att se på er. Ni värmer mitt arma lilla hjärta. Tack för att ni finns!

Storstädade kvarnvinden idag. Damsög, moppade, dammade, städade tvättstugan, toaletten, köket gjorde här riktigt snyggt. Packade. Kollade Handboll... Sverige fick silver. härligt jobbat tjejer. grejeda med julklappar och mös. Imorgon är det julfest!
året i bilder kommer när jag kommer hem. orkar inte nu.


Glädjen idag, när jag äntligen hittade Amanda-tres på spotify. Amanda är en fantastisk kör från Göteborg som jag fick vara med på workshop med för några år sedan. Fantastiskt bra kör. Inte klassisk kör som står still med pärmar i händerna. Nej, Kör med Action. hela tiden överaskad. Så fantastiskt bra. Som kör all möjlig sorts musik.

Minnen. Voices från 2007 under workshopen med Amanda. Oj, detta var ett tag sedan. Saknar er. Johanna, Elisabeth, Josefin och Carro


Åh människa, vilsnare än någonsin. säg vart ska du göra när tv'n sluta sända.
Jo, Då så ska du sova, Sova djupt och drömma, Sova djupt och glömma fabriken och betongen
Då så kan du leva, leva fri i sömnen, leva fri i drömmen....

Dröm sött

Terminens sista lördag

Hemafton med matlagning, paprikor, kykling på pinne, laktosfritt, Lasse och Ulla, potatis, pepparot, Musik, Emma, Karro och Ylva, Kladdkaka och trevligt umgänge.
Sen häng i Holken. Först på Elinas rum med lite folk. i slutet låg jag, Lina och Petter i Elinas säng och hon satt sidan om. Fint prat. Roligt! Smått galet.
Vandrade sedan ner i holkens kök och kollade in vad de gjorde. Spelade typ alfapet. Sen blev det stämmsång och godnattvisa. Mysigt.
Det spelar ingen roll att man sover till 12. För man får ändå tid att umgås med dessa fina människorna. Nu är klockan visserligen över 2 på natten. men vi har så kul. Och jag tycker så mycket om dem.
Jag är glad helt enkelt.
Det blir inte mycket mer.
Inte mer än att jag är glad
och nöjd

"...och han ska leda dig till den platsen som jag har förberett"
2mos 23:20

En sång för alla dem som hittat hem!

En bra dag det här.

* Tittade och gjorde dockteater.
* Fick skriva julhälsningar till alla i klassen (och förlåt om det är opersonligt och tråkigt, skulle vilja haft mycket mer tid på mig att skriva till er alla)
* Blev förhörd av tre grupper idag. Två av dem löste det. Den tredje gruppen höll mig i 45-50 min... fortfarande utan resultat, tycker lite synd om de, för de är så nära så nära.
* Åkte in till Alingsås för att shoppa (nja, typ en halv timma, sen va vi klara) men e klar med Julklapparna nu. Härligt. Gick till Maxi, handlade mat och åkte hem!
* Lagade och åt mat med fantastiskt fina människor (Ylva, Elina, Karro och Martin) sen halvsov vi till Robinson.
* Såg "allt för min syster" och hängde i Martins rum
* Jag och Karro skrev en fin sång till Elina.
* Elina och Karro dog av skratt när listat på pojkarnas toalett upptäcktes. "bajsligan" vem som bajsar mest. Och jag som alltid trott jag var konstig.

Jag är nöjd med livet. Jag är nöjd med det mesta. Jag tycker det är galet att det är Julafton om mindre än en vecka (eftersom det faktiskt är lördag när detta skrivs) Jag tycker det är galet att om TVÅ veckor befinner jag mig i Piteå och firar nyår. Jag tycker det är galet. Men så fantastiskt kul. Tänk att jag lever det här livet. Vem hade kunna tro det? Nu ska jag gå och dricka apelsinjuice innan jag somnar. för det är jag värd!

Mer Apelsinjuice åt folket!
Och nu ska Martin få en bild på bloggen, för han tyckte det var lite lite bilder här. Så Martin, bara för dig! Hoppas du blir glad!


Vill lägga till att han har själv tagit bilden med min kamera. Så ger man mig sånna här bilder få man räkna med att de används!


inge spec...

Vad har man att säga om denna dagen?
haft lektioner, varit på förhör (igen, deras lilla mordcase tar ju aldrig slut, nya förhör imorgon)
Drama med "lära-sig-manus" lektion. Sen en fantastiskt tidig kvällsmat redan klockan 16.00.. Galet. p.g.a ett julbord. Lussat för julbords besökare och deltagit i badminton-turnering. Tog mig till fina semifinal där jag fick stryk av Annie. Men possitivt. Trodde inte ens jag skulle ta mig ur gruppspelet, så att komma tvåa i gruppspel och vinna en kvartsfinal och gå till semi var mycket mer än vad jag trodde!
Glatt överaskad!
Och lärar Hanna gick och vann det hela!
Grattis säger vi till henne!
nu ska jag sova!
God natt!

Kyrie Eleison

Hittat nya favoritlovsångs skivan.
Kyrie Eleison med David Ivarson!
Fantastiska texter.
"Jag har övergivit dig, övergiv du inte mig... Jag har gått bort från dig, gå du ut och sök mig"
Det är så sant. Det är inga lögner i texterna. Inget jag ska alltid lita på dig. Jag ska alltid älska dig. Utan lovsång med ärliga texter. För det är ju så vi gör. Vi lämnar Gud, vi sviker och tror att vi kan själva. Och att då få be om att få hjälp är ju så underbart!

Denna dagen har varit lite upp och ner.
Trött och lite borta
Fantastiskt roliga men något patetiska facebook konversationer med folk från klassen i klassrummet under lektionstid
Badminton på idrotten - taggar inför turnering imorgon.
Halkar i stallbacken och får lite ont i foten (inte jättebra inför turneringen imrogon)
Ser Sveriges damer nästan nästan nästan ta sig till historisk semifinal i handboll...
Går på en mycket bra mässa i kapellet där man nästan undrar om Jonathan och Elina har pratat ihop sig i förväg. För precis det som Jonathan sa har Elina sagt till mig i två dagar. Läskigt vad det träffade rätt. Gjorde ganska ont. men det är nyttigt att höra och jag antar att någon försöker säga något till mig.

Förstår ni besvikelsen när man ser att man har en godispåse på rummet, öppnar den och inser att där bara är Lakrits i den. Inget gott över huvud taget.
Dock glädje när man inser att man inte har öppnat dagens lucka i någon av kalendrarna (ja, har två, fick en av mor min) och får äta lite choklad så här på kvällskvisten.

Sen ska jag redan nu göra mig i ordning för kvällen. Kan behöva många timmars sömn inatt tänker jag. med tanke på hur trött jag varit den senaste tiden.

Jag väntar på Herren jag hoppas få höra hans ord, jag väntar på Herren, jag längtar efter Gud...
Jag längtar...
Jag längtar efter dig min Gud
David Ivarson

Det var idag...

Käre värld.
Vad hände med denna dagen. Försöker minnas att det var idag vi gick luciatåg. Att det var igår jag vaknade hemma i min säng i Helinsgborg. Att Elina fick mig att gråta ute på stallbacken.
Men det var idag jag vaknade halv 7 för att lussa på skolan. efter en natt av otroligt dålig sömn dessutom.
Det var idag som det fikades i Oasen istället för i Herrgården
Det var idag som jag blev förhörd 3 gånger under en timma... som dessutom gjorde att jag typ missade hela Jonathans lektion på förmiddagen
Det var idag som samtalsgruppen satt på scenen i aulan
Det var idag som Elina somnade till ett Grey's Anatomy avsnitt och drömde om handboll.
Det var idag som vi hade myskväll hemma hos Hanna, lekte med hennes barn och kollade på Joseph and the amazing tecnicolour dreamcoat.
Det var idag Elina somnade till filmen, och drömde om Handboll (igen)
Det var idag jag satt på Elinas rum och grät, skrev brev till mig själv och kastade dem i papperskorgen.
Det var idag jag insåg att hur jobbiga Elina och Julia än må vara så menar de väl och står faktiskt ut med mig och vill höra på mina tankar.

Det var idag jag bestämde mig för att bli mig själv.

back on hjälmis

Tillbaka på skolan
fick ett långt, bra och kallt (utomhus -15 i en halvtimma utan vantar, mössa och halsduk) Med Elina.
Om livet och om mig. (hmm.. fokus från mig måste flyttas, kan inte alltid prata om mig, känns som om vi gör det..) Nej, Elina, du får inte slå mig för det där. Men det är så jag fungerar. Nu har fokus legat på mig ett tag, dags att ge den till någon annan. Jag är verkligen inte monopol på uppmärksamheten. jag vill inte det. Ger mycket hellre bort den.
Men vi pratade om vem vi är... eller om vem jag är, och vad jag önskar av livet. Hon tycker jag ska lista ut vem jag är innan jag blandar in någon annan i livet. Innan jag funderar på framtiden.
Och jag antar att hon har rätt. Jag antar att de där tankarna som jag inte får lov att ha men som jag har hela tiden faktiskt bara är skadliga för mig. Men hur släpper man. Hur går man vidare. Hur hittar man sig själv.
Elina säger:
Man går bibelskola där det är tillåtet att känna precis hur man vill. där det är tillåtet att vara ledsen hela tiden, eller glad hela tiden, eller pendla som en jojjo.
Jag kontrar:
Får man känna precis som man vill hela tiden. Är det egentligen tillåtet, och framförallt, står folk ut med en om man alltid är nere och behöver prata?
Elina svarar:
Hos mig är det alltid tillåtet
Måste ändå säga att Elina, Du är så jobbig. Du är så brutalt ärlig och du träffar ömma punkter hela tiden. Men oj vad jag tycker om dig för det. För du har så förbannat rätt hela tiden. Förvånansvärt att du inte blev vis i gåvotestet. Du är vis!

Nu ska jag sova och ladda inför lucia imorgon.
07.00 ska vi samlas i sal 1 och göra oss i ordning.
Galet... ska ju inte gå luciatåget förän 08.20...
fråga mig inte hur de tänkte... ska försöka inte gnälla. Kan bli svårt, men ska försöka.

Goder natt!

Stressed - for no good reason.

En slö dag.
Inte gjort så mycket
Städat och fixat och nu på kvällen blev det kalas för syster yster.
Imorgon blir det gudstjänst och sen ska jag försöka boka in fika med Joelle innan jag tar tåget upp mot norr igen. Dock spännande med resor. Tänkte först åka härifrån vid 3 och då vara framme i alingsås vid 7. Men vet ni vad.
Det går inga bussar från Alingsås till hjälmared mellan 16.00 och 21.00. HAllå? Hur tänkte de där. Så jag tar tåget vid 5 istället så prickar jag in det mer. Låter lite vettigare.
Dock jobbigt nu.
För nu vet jag att folk från klassen är och dansar och har roligt, och jag sitter här och funderar på om jag ska ner i stan och ta en öl med peppe eller inte. Kan inte bestäma mig. vad gör jag annars? Sitter här och ugglar. Samtidigt ska jag upp tidigt imorgon, så det kanske skulle vara skönt att inte komma i säng allt för sent.
Suck suck.
Glad att jag är hemma. men längtar lite tillbaka. Eller längtar till att veta vad jag ska göra med livet. Skönt att ha lite struktur...
Varför känner jag stress? Nu?
Jag sitter hemma i mitt hus och är stressad? Varför?
För att jag vill träffa folk. för att jag vill vara alla till lags, för att jag vill vara med där de andra är och inte jag är. Vill inte vara stressad i mitt eget hus.
Detta är inte ok.
Måste sluta med detta
Behöver prata med någon.
Hej hej

Helsingborg

Jag e hemma.
Va hemma i ca 1 och en halv timme
Sen for (ja, alla norrläningar, ni kan jubla av glädje, jag sa for) jag till Sundsgården för att kolla in torsdagsteaterns föreställning. Den va bra. Den va mycket bra.
många fina människor var där
Joelle, Roy, Emanuel, Peppe och Stina va med och spelade. och i publiken satt jag tillsammans med Oscar. Oscar Oscar Oscar. Du vet att jag fortfarande inte tog ut min hämnd. Oscar Montelin. Vänta bara!!
Så fantasatiskt roligt att träffa Oscar och Emanuel igen. Inte sett de sedan man slutade på sundsgården. Ni är fantastiskta pojkar, och jag saknar er till tusen!
Tog oss en snabb öl innan det var farväl.
Hoppas inte det dröjer allt för länge innan vi ses igen. Ni är bra! Fina och märkliga samtal man kan ha!
Imorgon blir det full rulle. Sho hopp!
Nu ska jag sova! natti!

no more games

Det är svårt,
Men jag har lovat mig själv att vara just mig själv fram till nyår. Inga skådespel (förutom på drama och ev andra saker på skolan) Men tillåta mig själv att vara trött när jag är trött. Vara fundersam när jag är fundersam, vara glad när jag är glad och vara ledsen när jag är ledsen. Inte dölja det i några roller, lämna charlotte och Therese på hyllan och bara vara Sofia. Det är så sjukt mycket svårare än vad man kanske kan tro. Ni skulle bara veta. Framförallt att inte låtsas vara glad när jag inte är det. Men det är en order från militärkillen själv. Och order ska man minsan lyda. Annars blir man kanske nerbrottad med lumpengrepp, och det vill man ju inte.
Jobbigt bara att man då måste ta tag i Sofia och brottas med alla jobbiga känslor som är inom mig. Jag vet att jag snackar om "det snurrar i min skalle" Men den låttiteln är så bra för mig, för det är precis så det är. Det snurrar i min skalle.
Idag var jag utmattad. Av någon anledning sover jag inte bra om nätterna. Mycket men oroligt. Höll på att somna på Hannas lektion och började frysa och kände mig allmänt borta, nästan feberkänslor. Bestämde mig för att gå och lägga mig efter lunch. Sov i 1 timme och en kvart. Så otroligt skönt. Dock, måste jag ju försöka sova nu. hoppas det går.

Imorgon åker jag till Helsingborg. Hem hem hem!
Syster yster ska firas, det ska kollas på Torsdagsteater och det ska träffas gamla klasskompisar och jag ska åter få höra Kent Hallström predika på söndagens Gudstjänst. Det var allt för längesedan. Tror på en mycket bra helg! åker redan vid 12.40 imorgon. Hem hem hem. Saknar hem. och snart är det jullov. Ojojoj.
Men julklapparna är på gång. Det är så skönt att jag inte skjuter upp det hur länge som hellst. till mor, far och syster är de avklarade i alla fall! De e nice!

Och hade precis ännu ett härligt telefonsamtal med Johanna. Hon har tagit tag i livet!! Och fick ett mer positivt svar än vad jag fick (inte för att mitt va dåligt, det blev väldigt bra ändå)
Nu ska jag försöka sova!
natti

I frid vill jag lägga mig ner

Sjöng fin godnatt sång för Julia innan hon skulle sova.
Oscar, Elina, Ylva och jag. Enligt ena halvan av vår lilla kör så var det jag och Ylva som drog ner kvalitén på sången. Julia, ber om ursäkt för det. Svårt att platsa i Oscar och Elinas kör. De är hårda, och de har ju supertalangen att byta tonart mitt i en sång, ett antal gånger. En talang som vi andra saknar. Så jag ber om ursäkt.

I övrigt. Åter en mycket bra dag på Hjälmared. Förstår inte när jag ska sluta säga detta. Men det är ju så. Och ja, det är människorna som gör det. Människorna som får mig att må bra och som lockar fram en massa bra sidor hos mig. Tackar er innerligt för detta!

Och och och!!!
Min fina syster yster fylle minsan 19 år idag! och med det säger vi
HURRA! HURRA! HURRA!!

Fina Julia och födelsedagsbarnet Elin (under Elins besök här på hjälmared)

Och denna kväll fick avslutas med ett långt och härligt telefonsamtal med fina Johanna som också bestämt sig för att ta tag i sitt liv. Fick pepp talka henne lite och komma med lite tvång. Men hon klarar av det. Kan jag, kan hon!
Borde åka och hälsa på i huvudstaden kanske. Hon har ju faktiskt flyttat nu, och vill ju se hur hon har det. Får fundera på saken helt enkelt.

Nu ropar sängen på mig igen.
borde sova.
Blev inte jättegod sömn förra natten så hoppas den blir bättre inatt

"I frid vill jag lägga mig ner, och i frid kan jag somna in, ty du Herre låter mig bo, i trygghet och i ro"

Kärevärld

Trodde aldrig det skulle hända.
Men sofia tog tag i livet.
Och svaret var som hon trodde, men hon tog tag i livet för första gången i sitt lilla liv.
Nu är det lite jobbigt och jag undrar vad jag egentligen har gjort. Men jag antar att det är något bra, för jag är stolt över mig själv och kan av någon anledning inte sluta le. Så hur jobbigt svaret än må vara så tror jag att jag kommer komma över det och kunna gå vidare. Och veta att jag faktiskt klarar av saker.
Annars har daget bestått av lektioner, luciaövning, Handboll på Tv (vinst till sverige mot tyskland, inte illa alls) Te-mys i holken och Aftonbön i kapellet som var grymt bra.

Nu ska jag försöka sova och läsa på lite inför imorgon. Mer kan jag inte säga. Tyvärr.. imorgon kommer mer info om det!
So so...
Sova. hur är det möjligt.
Måste dessutom skriva en lapp och sätta upp ovanför sängen på order från en vis person.
Jobbiga människor här på hjälmared, de är så förbannat kloka hela högen. Blir lite galen.
Natti

vad hände egentligen?

Städa städa
Shit, käns som om det va skitlängesedan vi städade undan julmarknaden. Men det va tidigare idag. Vad har hänt med denna dagen egentligen?
Rev ner hela julmarknads shotta ballongen.
Åt Pizza tillsammans med Cabarét gruppen.
"städade" mitt rum (hände av någon anledning inte så mycket)
Övade Lucia, två gånger... först bara tjejer sen blandat.
Pluggade interpretation
Samtalade med de fina Ylva och Elina.
Åt smultron i Kavaljers
Elina och Ylva slog mig (börjar se ett mönster här) varje gång jag försökte gömma mig när vi pratade om jobbiga saker.
Sa godnatt till dessa fina människor och de ler stort och säger!
"Imorgon kommer bli en bra dag"
Får man lov att slå dem då? Det e frågan det!
Imorgon är det normal skoldag igen.
Weehy!!
Kul att se er igen klassen! Saknat er!
Nu ska jag hälsa på min gode vän sängen.
So so!
Natti!

Världens slö söndag

vaknade och kände mig hängig
tog det lugnt ett tag och kände mig bättre.
Bestämde mig för att se reprisen av Idol.
Kommer till Antias och där är bara ett gäng gamla elever som kollar på hokey...
gick därifrån och mötte Karro
Gick upp till mig och gjorde ingenting.
Pluggade lite bilteori... gick väl inte kalas bra
gick ner till kavaljersflygeln och la mig i ylvas säng...
vid 14.30
lämnade sängen vid 18.20
fantastiska samtal vi hade. jobbiga, roliga och konstiga. Men oj så bra det va.
Fick ut många saker av det! Och en del som kommer vara väldigt användbara.
sen har det fixas med julklappar och lite annat smått och gott...
Nu ska det snart sovas
Denna slöa med väldigt braiga söndag!
bye bye!

julmarknaden är över!

Igår va det julmarknad. Skulle ändå bli kul
Men,
vaknade med feber och mådde allmänt skit.. Suck suck. Men ja, the show must go on så att säga
bara att se glad ut och ut och köra!
Det gick ritkigt bra måste jag
säga. Vi gjorde 4 riktigt bra föreställningar och folk verkade nöja! Det gillar vi!
Sen kände jag av febern på riktigt när adrenalinet tog slut, så då gick jag upp till mig och bäddade ner mig. Idag är en riktigt slappe dag och jag ska inte göra nånting, mer än möjligen kolla reprisen av Idol sen halv 12. 
så ja. roligare än så blir det inte idag.
nu ska jag fortsätta att ha tråkigt och vara sjuk... så värdelöst...
hej hej 

Pepp!!

nu ska jag sova
Det har repeterats idag och genrepen gick helt ok. Några små missar här och där, men jag menar så ska det vara. Det flöt faktiskt på förvånansvärt bra! och jag är nöjd och glad.
fick tack och lov sluta redan vid 4. sen vilade man.
Kvällen har spenderats i Alingsås på restaurang för att fira Emma's 20 års dag!
En mycket trevlig kväll och vi va 11 pers från klassen som var ute och åt.
Tackar så hjärtligt för denna kväll och avslutar med att länka orginalet till er kära favorit låt.
Detta är Orginalet
kanske ingen danslåt direkt. Men fantastiskt bra! Men mellanspelet är fantastiskt! och trummisen är lätt coolast!
Peppa inför Italien kanske? haha
Nu ska jag sova
imorgon är en stor dag!
4 föreställningar
Men vi fick sovmorgon till 10.30!!! Wiho
Ska inte samlas förän 11.30!
första föreställningen är 14.30
kom och se oss!
Det kommer bli sjukt bra!
Natti Natti!

Jag heter kalle kotte!

Julmarknad
Behöver nästan inte säga mer
började 8.30 idag...
slutade 22.00...
phu.
En dag av humörsvängningar, som visar på min metala instabilitet. Beskrivning av min dag vid måltiderna
Frukost: bitter, trött och sur... Duschen funkad inte. Opepp på allt som hade med julmarknad att göra
10 fika: Överlycklig, fått låna dusch av Julia, spexat overhead och haft sjukt kul
Lunch: Grät. livet va skit och jag ville inte mer
Eftermiddagsfika: Sa inte så mycket, men tyckte kanske inte något va spec kult.
Kvällsmat: Nollsälld. Ingen mening med något
Kvällsfika: Överlycklig. Dansat Kalle kotte och skrattat och njutit!
Nu: Befinner mig i någon sorts "normal" läge. Varken lycklig eller ledsen. Bara trött efter 13½ timmes lång skoldag.
Imorgon så är det dags igen. Genrep och håller dessutom "bara" på till 16.00 typ. Fantatsiskt. Ut och äta på kvällen. Emma fyller år och det ska firas med ett hipp hipp hurra!

Nu.
Säng
Jag kommer!!!!

Dagens bästa kom från Ylva!

ojojoj, det bultar och det bankar
Nä. kanske inte riktigt så, men oj vilken dag
Tänkte duscha imorse men vad händer...
det kommer typ inge vatten. och det lilla som kommer är svinkallt
får veta att det är ett vanligt problem på kvarnvinden 1&2's toalett. vattenrören fryser. Ja men ja... vad skönt att jag bor där!
Sen läser Ylva värsta bästa dikten någonsin. Hämnden var ljuv.
Efter Oscars ständiga "mobbande" av kvinnor och den fina dikt han läste upp för oss fick han idag igen. Utan att han först var medveten om det. Men hans ansiktsuttryck när Ylva utbrister inför hela klassen "Det är Oscars fel" är obetalbar. Ylva har lyckats med att tysta ner Oscar, för han vet inte hur han ska toppa det här. Gött Ylvis!
Sen Julmarknads arbete
Kabaret bygg
Byggde om hela 2-3'an till scen och sysslar med det hela förmiddagen. När vi tillslut är klara och ska börja repetera... då blir det svart.
Hela hjälmared dör i ett totalt mörker. strömavbrott på hela hjälmared! Alla grupper slutar jobba... Utom vi. man kan ju öva sång med bara värmeljus och mobillampor. Allt för konsten. Höll på till 8. Sen bestämmer vi att Elina ska sova hos mig. Hämtar grejer och promenixar upp till mig. Blir värsta Te partyt (för ja, strömen kom tillbaka ca 20 över 8) Massa folk hos mig. mys. Härliga samtal om poliser, manlingt och kvinligt (igen) folk och livet.

och nu tycker Elina att jag ska slita mig härifrån så att hon kan sova. Bäst att lyda så att vi inte lockar fram den läskiga Norrlänningen som slår mig med svettband.
Så god natt och sov gott!

RSS 2.0