Teaser!

"Super secret undercover, hemligstämplat dokument"
"Kuba, Fidji, Orust Hisingen och Tjörn"
"Riktiga proffs jobbar hårt varje dag"
"Men först vill jag hitta bevis"
"Jag trodde att du var min vän"
"Det står klar för mig nu, vi har låtit oss distraheras"
"Ge inte upp, det tjänar inget till att gå och sörja"
"När ska du förstå"
"Nu vill vi faktiskt duscha"
"Vi är alla med i samma lag"

Nej men titta, nu fick ni en förhandstitt på föreställningen Glenn. Samtliga citat är med i Föreställningen. Men på väldigt olika platser. Men ändå lite kul.
Idag hade vi tekniskt rep med in och utgångar och ljus, ljud och ridå. Flummade mycket och sammanfattade scenerna på vad som kom att bli komiska sätt. höll på till 21.30 sen samtal kring detta. lämnade inte byggnade förrän 22.00. Trött? Ja!
Roligt? JA!

Tidigare under dagen lekte jag och Irene i en second handbutik på Hisingen och köpte oss Spexuniformer. Det var fantastiskt roligt! Irene är så bra! :)
Nu vill jag sova. god natt

det där om träning

Det där med att träna och börja leva hälsosamt...
Det kanske är dags att sluta snacka om det...
Och börja leva i det.
Bli av med mitt sockersug och börja röra på kroppen.
Måste sluta snacka om det...
Måste börja göra
Och måste få det att sluta bli ett "måste" utan något jag vill göra.

Jag VILL börja träna! Dags att börja nu!

Reklam om GLENN

Andra dagen i rad med massivt repeterande. Idag från 11.00-17.30.
Genomdrag tillsammans med orkestern. Och oj så mycket roligare det är att framföra allt när man har orkestern med sig. Låtarna blir så mycket roligare att sjunga. Det blir dessutom galet mycket enklare att dansa då också! helnöjd asså!
Jag är trött efter ett sånt rep, men jag har så sjukt kul, så jag får banne mig vara hur trött jag vill!!! 5 dagar kvar till premiär. Så himla roligt! Det kommer bli så bra! Så galet bra! Seriöst, ni har väl bokat biljetter. För om ni inte har det, det kommer ni missa något! Skojar inte. Vi äger fett! Och framförallt som längtar vi som tusan efter en riktig publik. Några som kan berättar för oss vad som är roligt. För nu har vi övat det så många gånger att det som var roligt till en början nu blivit så naturligt att vi glömt det.
Så kom och se oss och påminn oss om vad som är roligt.
Skratta, njut och lev livet i en föreställning om IFK, detektiver, spioner, skådespelare och kärlek. Följ med till 80-talet och till västtyskland. Kom KOM!!

Repetitionsdag

En spexdag från 10.00 - 17.30
Det tar på krafterna vill jag lova. Käretid vad trött man var efteråt. Då kände jag, ska jag åka hem och vara ensam, ELLER, ska jag höra med Ylva vad hon har för planer för kvällen. Och så blev planen. Jag drog hem till Ylva. Vi låg i hennes säng, slogs med kuddar när den andra var dryg och sen halvsov vi och pratade om livet. Fint var det.
Mycket fint!

appropå spexet så är det nu mindre än en vecka kvar till premiär. på fredag står vi på scen, redy to kick some ass! Boka biljetter om du inte redan gjort det!
Boka här

tack och hej
och allt det där!

Cirkus Cirkör

Idag var jag, Sabina, Kristina, Micke, Isabell och Johan och såg Cirkus Cirkör på stora teatern.
Modern cirkus. Cirkus som konst.
Det var så bra.
Det var läskigt, lite obehagligt - men sen handlade just föreställningen om misslyckanden och rädslor. Och att man ska övervinna dem, våga misslyckas och så.
för samtidigt som det var läskigt och obehagligt, så var det vackert, roligt och ofattbart hur de kunde göra vissa av sakerna. De hade sån styrka, sån precission, exakthet och ideér.
Allt träffade rätt.
Det var flummigt, men på helt rätt sätt, jag menar, det e cirkus.
Jongelra med pingisbollar med munnen. Jonglera med motorsågar, akrobatik på HÖG nivå, sjuuukt snygg scenografi, ljus, ljud, effekter, bild!
Om ni undrar så tyckte jag det var bra!

Titta själva!
Här är en trailer för showen vi såg.
Wear it like a crown

Sen satte vi oss på café och disskuterade vad vi precis sett och pratade om livet och probelm och egenskaper man har som ibland kan hämma en. Väldigt djup och seriös diskussion kom vi in i.
Mycket trevligt!

Om att vara lite hemmakär

På bussen hem från spexrep och EN öl nu ikväll så började jag tänka på Helsingborg.
Och jag började tänka på hur mycket jag faktiskt tycker om staden.
Vet inte varför?
Kanske är det en släng av hemlängtan jag känner.
familjen, djuren, släkten, vännerna, havet(sommar), fotbollen,
Vet inte. Blev lite nostalgisk sådär bara och kämpade för att inte brista ut i "på gator röda och blå" på bussen hem.
Om en vecka är det premiär, hur galet är inte det på en skala.
Men å andra sidan, hur roligt är det inte också på en skala!! Så fruktansvärt roligt! Åhh vad jag längtar liksom!
Nu
Godnatt!


Byråkratisering, Sekularisering, kapitalism, Socialism...

Ordkunskap
Det e  typ det vi har i skolan nu
Vi måste lära oss ord.
För nej, det är inte så att litteraturen är på engelska, den är bara så vansinnigt avancerad att vi måste gå igenom orden under föreläsningstid. Seriöst.
Antologi
Dialektik
Determinism
Alienation
Reifikation
Rationaliseringsprocess
m.m.
Hujeda mig.
Tack och lov fick jag en fika på stan med Emma igår som fick mig att släppa orden en stund. En väldigt trevlig stund som jag är väldigt tacksam för! Tack tack! Emma!
Nu sitter jag här efter två dagar med ordförståelse och förbereder mig för avfärd in mot stan igen för spex rep! Halli hallå vad det går!
Roligt är det i alla fall! :)
Jag e nöjd!

Tre saker

på tal om kristendom.
Lek med spexet idag som hette tre saker. associationslek.
ex -
Alla: TRE SAKER
En person: som man gör på en flygplats
Personen bredvid: (snabbt) handla, flyga, äta
Alla: TRE SAKER
Personen som precis associerade: som man... jaa.. ni fattar...

Jag fick
TRE SAKER som man tar med sig till kyrkan
Jag: Bibel, pslambok, kors

Sen bryter alla ut i asgarv. Tydligen svarade jag så otroligt fort som om det var helt inövat. Som om någon skulle kunna väcka mig i sömnen och ställde samma fråga så skulle svaret komma lika fort.
Tydligen var det jätteskoj...
Änn en gång var jag omedvetet rolig.

Ibland skämms jag som kristen...

Jag blir rädd, och jag skämms.
Jag skämms som kristen när jag får höra hur folk har blivit behandlade av andra kristna. och jag kan förstå att många människor har en konstig bild av kristna om de bara får möta de människorna.

Jag fick idag höra en historia om en högstadielärare som misstänker en elev för att vara homosexuell, kallar in denne till sitt kontor innan maten och lägger handen på dennes huvud och ber att den onda ande som besitter henne ska lämna henne och att hon ska återfå normal sexualitet. Läraren fortsätter sedan att be att alla lärare på skolan ska hitta Gud och listar upp dem på tavlan som inte tror på honom.
Hur ska denna eleven kunna ha ett normalt förhållningssätt till kristna. Blir dömd för att vara homosexuell och besatt av ond ande, inget av det var rätt. Personen är inte homosexuell, och so what om det skulle vara så.
Tack och lov fick läraren sparken. Men ändå så är elevens bild av kristna fastetsad i huvudet. såklart, om det var mitt första intryck skulle jag bli livrädd och fly åt andra hållet.

Jag tror på mission, jag tror på handpåläggning, jag tror på profetior, bilder och tungotal. Men jag tror verkligen inte att bästa sättet att berätta om Gud är att tvinga bort onda andar ur 15 åringar, eller fördömma homosexualltiten. Och jag tror att när man kommer till eventuella första förbönstillfället och man vill be i tungor, då kan man göra det tyst innombords. Bönen blir lika verklig där som om det sagts högt. Genom tvång får man ingenting. Jag tror att man bästa får, genom att ge, ge kärlek, omtanke och öppenhet. Och jag hoppas verkligen att det är så jag lever någorlunda.

Åhh.. jag vet inte vad jag vill säga med detta... Men jag tror jag vill säga att ibland får kristenheten skylla sig själv över den bild som "dom andra" har av oss. För det är sällan något som folk kommit på själva. Det är ofta något de råkat ut för själva. Och det får vi väl kämpa för att ändra. Visa på Jesus genom oss själva, utan tvång, utan dömmande och utan trångsynthet. accepterande och öppna är något vi ska vara.

kanske har jag nu sagt något som jag inte kommer begripa imorgon. Men jag blir bara upprörd över hur folk ibland agerar. Så, nu har jag avreagerat mig. Tack

Datorn börjar bli trött på livet

Jag börjar så smått ana att min kära vän datorn inte mår så bra längre. Det är inget allvarligt, men han börjar nog sakta men säkert insjukna och förbereda sig för döden. Han har tappat tempo, har svårt att hitta och hänga med och tappar lätt saker han håller på med. Jag får idag räkna med att det i alla fall 5 gången om dagen står (Inget svar) när en sida hänger sig.
Han är ingen ungdom, men ingen åldring heller. Han kan ha dykt upp runt 2008/2009 - tror jag. Minns inte säkert, och han har varit mig trogen länge. Han ska få stå ut ett tag till, för jag har inte råd att skaffa ny. Men jag börjar förbereda mig på det värsta.
Och då har jag aldeles nyss städat honom och defragmenterat honom. Och ändå har han svårt att hänga med. Antar att det e sånt man får ta på ålderns höst.
Min kära Karl (min dator heter så). Jag är med dig in i slutet.

Fritid

När jag idag hade en ledig dag. En helt ledig dag, ingen skola, inget spex, inget inbokat alls. Så tänkte jag att denna dagen ska jag verkligen inte göra någonting på. Och det har jag inte gjort heller. Spenderat dagen framför datorn och Ugly Betty kollande. Fixat mat och gått i myskläder. Och oj vad jag varit ledig.

Imorgon: spexsmink, spexrep och full rulle.
Onsdag: skola och fika med Emma,
Torsdag: skola o spexrep
Fredag: vet jag faktiskt inte. Kan jag vara ledig en dag till? (lär väl träffa folk hoppas jag)
Lördag: spexrep
Söndag: Spexrep
Måndag: Ledig
Tisdag: Skola & Spexrep
Onsdag: Spexrep
Torsdag: Skola & Genrep
Fredag: URPREMIÄR
Lördag: GALAPREMIÄR

Därför tycker jag att jag får vara helt ledig idag och bara ta det lugnt. Det har jag gjort mig förtjänt av, minsann!

Glenn - ännu en repdag

Seriös psykisk utmattning. Spexrep från 11-16 idag och hjärnan tröttar ihop helt. Kombinera det med 5 timmars sömn så får ni hur jag mår just nu. Men det var roligt. Det är roligt. människor ser hur man mår och accepterar det. Min och Jonas Koreografi sattes idag. Mina telefonsamtal är nu under kontroll. och omtag på låtar skrevs. Effektiviteten på repetitionerna har ökat markant och det går bra. ett tag frammöver nu kommer mängden rep öka otroligt och det kommer vara så roligt! behöver mitt spex! :)
nu ska jag ta det väldigt lugnt imorgon och bara chilla!

Rumpan Bar

Kvällen blev otroligt lyckad ändå.
Tog tag i mig själv och for in till stan för att där träffa Annie och Frida, och sedan sluta upp med pojkarna, sedan blev det fördrinkar hemma hos Karro och Lovisa. och själva middagen ägde rum på puben med det mest fantastiska namn man kan tänka sig. Rumpan bar. Fantastisk. Där blev vi sedan sittande. Åt gott och drack gott. Och jag samlade till och med mod till mig och tog spårvagn hem och promenerade genom skogen, och inget hände. Jippie! Eller ja, jag samlade nog inte på mig så mycket, men många andra gav mig mod. Så tack för det hörrni! :)





Gaalet trevlig kväll..
detta är bara smakprov på konstiga bilder som togs under kvällen. Det finns några att välja mellan liksom!
Nu måste jag sova om jag ska kunna spexrepa imorgon.
Adjö!

#%&!¤¤%"!&/#!

Jaa... ungefär så har jag lust att säga idag
Snö är bara skit
Framförallt om man är lite beroende av kollektivtrafiken och snön gör att bussen inte kan stanna på vägen. Seriöst. Från Bellevue till rymdtorget, där e typ 12 hållplatser som inte blir trafikerade. varav min då är en av dem. spårvagnarna går, så jag skulle kunna ta mig in till stan. Men sen ska jag hem. och då vill jag inte ta spårvagnarna. För jag vill inte gå genom skogen i mörker ensam. Det är där problemet ligger liksom. Eventuellt tar jag en taxi ikväll. för det e ju så billigt. Men ja. det kanske blir min lösning på problemet.
Får fundera på saken helt enkelt
Åhh..
jaa..
jag är bitter
otroligt bitter
Blä

Öl med lite vänner!

jag pallade inte sitta hemma ännu en fredagkväll
så jag sa helt enkelt till ett gäng i skolan idag att vi skulle ses 1900 på flygarns haga och ta en öl eller två
Och oj vilket bra initiativ det var. Galet trevlig kväll!
Jag, Peter, Christoffer, Elli, Isak och en kort stund var Jannike med.
Fantastisk trevlig kväll! Tänka sig vad lite vänner och lite öl kan göra!
Gillars!
Imorgon är det kalasande för Lovisa. Det är inte så toligt det heller! :)
Nu ska jag få mig en liten blund.
Godernatt

Världens bästa omtag

B-kursen är inledd.
moment ett: Teori och metod...
Låter vansinnigt roligt... eller?
föreläsningen idag var inte så rolig, men men. lunchen var desto roligare. Jag och Maria. Sen kom Ylva. Och Ylva hittade en kompis som slog sig ner hos oss och vi fick ett riktigt fint samtal! sånt e alltid roligt!
Kul att Ylva börjar hänga på humanisten!!!

Spexrepet idag var mycket pepp-sång.
nu ska i alla fall alla stämmor sitta, och vi ska mena vad vi sjunger. Dessutom övade vi in världens bästa Omtag på den låten! Så sjuuukt bra vill jag lova! As-svårt, men sjukt roligt! Så be om omtag efter vår dryckesvisa för det kommer bli succé!!!
vi övade även mycket dans. Tror jag kan hela dansen till akt-finalen nu också. Det är mycket som ska finslipas. Om två veckor har vi premiär... om två veckor. Det är galenskap. på riktigt. Seriöst, vad händer. Tiden rusar fram.

Ska jag börja bli stressad?
Kanske lite
Men men..
Nu tänkte jag sova. Guten nacht ja!

En kväll med Ugly Betty

Sedär, det fick bli ett tredje inlägg för idag. Vem hade kunnat ana.
Tänk så skönt när tentan var inlämnad. Då fick jag en hel kväll för mig själv i lugn och ro.
Den kvällen spenderades tillsammans med Betty Suarez.
Första säsongen av Ugly Betty. Lika bra varje gång. über töntig serie, men ack så genial!
och det blir liksom bara bättre och bättre hela tiden. Vill ha hela serien. saknar säsong tre och fyra. De ska införsaffas någon gång! Det vill jag lova!
Imorgon börjar nästa kurs.
Ingen rast och ingen ro.
Nu är det fullt ös som gäller
Heja heja!
Godnatt!
(ofta jag kommer somna nu... )

en annan sorts tenta-ångest

Jag känner mig klar.
Kan jag vara det redan klockan 16.16? Ska jag lämna in den?
Eller ska jag bara vänta ut tiden för att man ska?
Kommer jag komma på mer att skriva?
Tvek på den.
jag har redan suttit här i en halvtimme nu och läst igenom och tänkt på vad mer jag vill skriva.
På en halvtimme har jag lagt till en mening och gjort om en.
Vad ska jag göra?
Vänta ut det?
Skicka in det?

Tenta-dag


Om 10 minuter får jag tentan.
Sen ska jag sitta här hemma och knepa och knåpa hela dagen. Den ska vara inlämnad senast 18.00 ikväll.
Därför kommer jag ha totalförbud mot facebook under dagen.
Så detta är det sista jag gör innan utmaningen börjar.
Önska mig lycka till!
Adjöken

Djungeltelegrafen

hårt studerande inför morgondagens tenta
sen spexrep i fyra timmar. scener som kördes igenom, koreografi till "lögner" och lekandes ensamblens nya favoritlek
djungeltelegrafen
En lek som jag har haft i livet sedan jag gick i fyran. Den e väl helt ok, men ensamblen är helt galen i den. Vi körde den två gånger idag. Galet mycket skratt. Nåväl, någon gång kommer väl även de komma till insikt och inse att leken är inte så rolig som de tycker nu. (hoppas lite att den insikten kommer snart) Leken leks varje sommar på konfaläger, om och om igen. Den e lite uttjatad faktiskt.
Nåväl nåväl!
Nu ska jag få vila inför Tentan.
Adjö

Jerringpriset till Rolf-Göran Bengtsson

Jag tänker att dagar kan fyllas med så otroligt olika innehåll. Igår var det möten med människor, spex och skratt som fick prägla dagen.
Idag var det bibliotekets bottenplan som fick fylla mig med kunskap, eller det var i alla fall planen. Vad som egentligen hände var att jag var övertrött och kunde inte riktigt fokusera, Jannike fick en resa till L.A, Elli trodde jag kallade chokladen för Natzi när jag egentligen sa Grazie till Maria för att tacka för chokladen.
Den blev en rundvandring på Humanisten för Ylva, men ja, det visade sig att de salar hon ville veta var dem låg, de hade jag ingen aning om var de låg så... Men fick en kort lunch med henne i alla fall. och det var mysigt!
Men, en plugg-dag till innan tentan. Får se hur det går. Tänker att det ordnar sig nog. Hoppas på det bästa. Har ändå pluggat en del!

Dessutom fick Rolf-Göran Bengtsson Jerringpriset idag! Fantatsiskt! Äntligen får ridsporten lite uppmärksamhet! Lycka! Ridsporten är ändå den sport som ligger i topp i Sverige i antal utövare! Så det så! På tiden det händer något liksom! (jaa, fotbollen ligger före, men lite varriation kanske)

Nu är det nattedags.. (Nattedags? Seriöst)
Godnatt!
Lev väl
Ses

Bio, Filosofspexet och födelsedagskalas! :)

vilken helg må jag säga!
Simon och Ekarna var en bra film. Svensk film över huvudtaget den senaste tiden har gjort några riktigt lyckade grejer asså! Bra jobbat Sverige!
Sedan en mysig kvällspromenad med Ylva och övernattning med samtal och livet gjorde ju inte kvällen sämre direkt. dessutom somnade jag innan 3!!!
Men jag sov inte hela natten, vaknade lite till och från hela tiden, störigt. Så när klockan ringde för morgonen var jag inte så rolig. Ni kan höra med Ylva själva om ni inte tror mig.
Det blev sedan heldagsrep med Spexet. Orkester/sång rep där alla sånger sjöngs igenom + ett genomdrag av hela föreställningen.. Och det har hänt mycket sedan julgenomdraget vill jag lova. Shit vad bra vi blivit, vilken förställningen det kommer bli. DU kommer väl? gå in på Filosofspexets hemsida och läs mer och boka biljetter, Där får du dessutom gärna nämna att det var jag som tipsade er! :)
Kvällen idag avslutades med kalas för den nyblivne 20 åringen Ylva! Det var kaka, te och spel med fina vänner om förgyllde kvällen. Otroligt trevligt! Åh så fint det var. Tänka sig vilka människor man har i livet altså!
(sen vann mitt lag spelet, alltid med possitivt då!!)
 DOCK grämer det mig stort att jag inte kunde Ko-handeln, sammarbete mellan socialdemokraterna och bondepartiet 1933 - TENTA OM TRE DAGAR LIKSOM...
Men det var en awesome söndag liksom!
Så ja, om ni ännu inte förstått det så är jag nöjd med livet!
:)
Nu
Godnatt!

Kattliv

Märkliga katter jag bor med just nu. seriöst. Närgångna och högljudda. Jag är fortfarande inte van vid katter och nä, jag har väl inte vant mig mer under de här dagarna. De överraskar ju en hela tidan. Nya grejer.. och allt med klor, varför?
Varför måste en katt som myser använda klor? Det gör ju ont.
Idag fick jag städa undan en död talgoxe som låg innanför dörren. Det var mindre fräscht måste jag säga.. Döda fåglar är inte min grej asså. Men det var ju bara att göra liksom.
Nä, märkliga djur...

Nu ska jag ta tag i matlagningen innan det är dags att bege sig in till stan och in till Ylva.
Till det har jag U2 som sällskap.
Kan livet bli bättre?
Tvek på den...

när man behöver ta helg helt enkelt

Sveriges befolkningsstatestik, folkhemmet, kalla kriget
Alltihop sveper sin kalla hand över mitt liv och drar sakta ner mig i ett stort mörker...

okej, något överdrivet. MEN som vanligt i pluggperioder så dör jag lite innombords av all historia. Tror att det här kommer bli mycket mer intressant när sista tentan är över. Då, då ska jag börja njuta av historian på riktigt.

Suttit hos Jannike i 4 timmar idag och läst torra böcker, ätit bullar, Pratat om tentan, om musik och livet och gått igenom hennes pappas filmer som hon nu fått.. sjuuukt många, bra att veta var man kan låna ifrån!!! :)
Så dagen blev ganska produktiv. Imorgon blir det ytterligare en del plugg innan jag tar helg!
Helgen innebär chill hos Ylva, Bio med Ylva, övernattning hos Ylva, spexrep på söndag från 11.00-17.00 och som avslutas med Kalas hos Ylva. 
Så om ni missade det. Jag ska umgås med Ylva i helgen. Så roligt så! :)

Seriöst

SOFIA, GÅ OCH LÄGG DIG!!!
DINA SÖMNPROBLEM LÄR JU ALDRIG FÖRSVINNA OM DU SITTER UPPE KLOCKAN 02.05
SE SÅ, GOD NATT!!!

"har ni bullar?"

Doften av kanelbullar har intagit min lägenhet och nu sitter jag bara och väntar på att få äta en eller två. Ska bara låta dem svalna lite!
Åhh så gott!
Jag brukar vara grym på att baka kanelbullar, så skulle bli förvånad om idag var ett undantag...
Det är liksom något som jag faktiskt kan göra i köket.
När jag får min egna lägenhet med egen ugn i Mars. Då, DÅ ska det bakas kanelbullar. Det ska alltid finnas i frysen så att eventuella gäster ska kunna bjudas på egenbakade bullar!
Då kan Martin och Oscar få stå i dörren och säga
"Har du bullar"
Liksom de gjorde några gånger under Hjälmaredsåret. Fast frågan är om det inte var Anna som sa det flest gånger när hon härmade Oscar och Martins en gång? Vet inte riktigt. Haha
Nåja.
Alla kommer då vara välkomna på bullar! :)
För jag tycker om bullar och jag tycker om besök, Så om ni inte vill komma av någon annan anledning, så kan ni alltid komma för mina grymma bullar! Mhm!!
Nu ska jag äta och njuta!


Flygande Jacob

Äntligen ska jag få min flygande Jacob.
Men tro inte det blev konstigt.
1. Jag är otroligt ovan vid att laga mat när det inte innebär pasta eller stekta grejer...
2. Det innebär också att jag är otroligt ovan vid att beräkna mängden mat...
MEN!
Det innebär att jag har matlådor för typ fyra dagar frammåt! Så det e ju bra.
Nu hoppas jag bara att det ska smaka bra också!
Så god måltid Sofia
Tack!

dag i trötthetens tecken...

Det här med dålig sömn börjar bli uttjatat nu.
fem timmar är inte nog. Framförallt inte om jag har en innehållsrik dag som den idag.
Föreläsning med snygga föreläsaren om sverige efter 1945 (dock inget alls om folkhemmet... what)
Ner till stationen och luncha med Anna samtidigt som vi väntade på nattåget från Luleå som en viss Ylva Andersson satt på. När tiden närmade sig ställde vi oss på perrongen och väntade. Anna med sopbubblor och jag med musik. Och när fröken Andersson kom släntarande helt ovetande om vår närvaro satte vi igång. Anna blåste bubblor på henne och min Ipod spelade svagt svagt Östen med restens gamla slagdänga "hon kommer med solsken". några glädjeskutt och sen var denna norrlänning ytterst glad!




Välkomen Ylva!

Efter det begav jag mig tillbaka till humanisten för plugg. Kalla kriget lästes på och USA är spännande. Vill skydda eropa från stormaktspolitik, genom att själva bli en stormakt och vill ha globalmakt... motsägelsefullt?

Sen såg vi film med ett gäng från klassen och snygge föreläsaren. Film om tystnaden efter Franco i Spanien. Väldigt intressant dokumentär. Och det blev lite disussion efteråt. Sista grejen som hände innan tentan nästa vecka, och sista som hände på denna terminen. nu e jag strax klar med A-kursen i historia!

Efter filmtittandet var det åter dags för spexrep. Idag med fokus på sång och dans. Det var energikrävande och roligt! Och finalfinal låten är asrolig om jag får säga det själv. Tycker mycket om!!! men där någonstanns tog också nöd energin slut och just nu längtar jag bara till sängen... jag ska inte ens tänka på att försöka sova ikväll...jag ska bara sova...

Du snö som faller ner...

Snö snö förbannade snö...
Ja, jag är inget stort fan av snö.
Jag tycker personligen att snö är skit. För det blir alltid så blött när det är snö inblandat.
Men men... ska inte gnälla.. den lär försvinna fort. som vanligt


Välkomen till jorden du kalla vita slask
nu kan du försvinna och göra plats för minsta mask
Men nej, maskarna lär drukna i slaskmassornas mängder
Deras gångar fylls med vatten som iskalla dödsbassänger
Detta är bara en dålig ursäkt för att få dig att gå
det är jag som inte vill ha dig här, och jag e bara en av få

spontanrim om det fallande vita...
fråga inte varför.

sådet så!

Slå på rumpan så vaknar kroppen!!!

Spexrep där jag inte gjorde så mycket. Men vi hade en grymt härlig uppvärmning. Uppvärmd blir man och fysisk kontakt får man. Slå-massera på ryggen. Banka igång den andres rumpa. Hjälpa till med andning. Lyssna på ljud från kroppen. Så mycket närhet och sånt. Men galet jobbigt för den som ger massagen. Mysigt och fint och sånt! :)

Sen Dejt med Anna. Hon kom över på lite te och "viva la Greta"
Sommarföreställningen från Fredriksdalsteatern som visa på Svt. Idag slog vi oss ner och såg den tillsammans på SvtPlay. Magnific! :) Skratt! Oh ja. Vi har ju båda sett den förut liksom! :)
Men klassikers som "jag e ett litet Ylle" och "lingonben" som smyger sig in i föreställningen. Kan det bli dåligt då liksom?

Kvällen har spenderats med en mycket märklig katt! som ena stunden ligger och ålar sig på golvet och säger "klia mig, klia mig" för att i nästa stund bli rasande på sin egna spegelbild och inte vilja gå upp till sig.
Jag är verkligen inte katt människa. De skrämmer mig. Kelar med honom mest för att han ska vara nöjd och sen låta mig få natten i fred.

Märkliga djur.


Pizza-dejt

Idag var jag på pizza-dejt med Emma.
Hittade ett mysigt hak i Johanneberg och satt där i tre timmar.
Trevlig personal var det som till och med bjöd oss på klubbor! haha. Kanske för att vi var typ de enda gästerna... Men galet nice var det i alla fall!! Vi hade så fint samtal om Emmas kommande bröllopp, om politik, om konstiga människor. Fint!

och när jag kommit hem kände jag att det var träningsdags. Så jag började göra lite övningar här hemma i sovrummet. tog i ordnetligt ändå vill jag lova! framförallt när jag bestämde mig för att göra min gamla danslärare Ruzzans axel övning.
Tjena vad jobbig den är.
Tänker att om jag gör den varje kväll så kommer mina axlar bli helt galet starka sen.
Säg till om ni behöver en jobbig men galet enkelt utförd axelövning.
I got the stuff!
4 minuter av den höll på att döda mig. Men ja.
Den e grym!

Nu när träningsvärken sakta slår till i mina axlar ska jag gå och lägga mig! :)
God natt gott folk
God natt!


Faschination över ett band

Det är något med detta fantatiska band som konstant faschinerar mig och som konstant väcker min nyfikenhet.
Inte nog med att jag tycker att deras musik är helt fantastisk, det är också hela historien kring dem. Uppkomsten, utvecklingen, problemen, personerna och deras strävan.
Ett band som hållit ihop sedan 1976 efter en lapp i skolan.

Den unga trummisen som startade bandet som 16åring. Första repet hölls i hans kök
Gittaristen som kom med sin bror - som hade byggt sin egna gittar (brorsan hoppas snart av)
Skolans coola engelsman som var gjort för att spela i ett rockband...Men han kunde inte spela bas...
Och så han den högljudda typen som inte kunde något egentligen, men han hade utstålning och kunde skriva texter


Edge, Bono, Larry, Adam


Larry, Bono, Edge, Adam

Idag gick det en dokumentär på Svt om inspelningen av deras femte album Actung Baby
Ett album som höll på att bli bandets slut. Ironiskt nog spelades den in i Berlin precis i samband med murens fall och öppnandet av europa. Och inom bandet byggde de egna murar och började jobba var och en för sig. Glädjen var försvunnen, storhetsvansinnet fanns där och framförallt okunskapen av hur man haterade framgång och motgång. Och tänk vad en låt har fått betyda mycket. Att man kan jamma fram tanken bakom 'One' och genom det åter hitta känslan till vad man vill med allt och vad man håller på med. Att faktiskt skriva en låt om splittringen i bandet och på så vis hitta glädjen i musiken igen.
Det är nog verkligen ingen slump att just 'One' har fått så mycket uppmärksamhet.
Att 'One' har tre olika musikvideos
Att det var 'One' man gjorde långt senare med MJ Blige (även om den versionen är värdelös)
Att 'One' blev namnet på organisationen som Bono startade

Samma låt har även fått finnas med i mitt liv. Det var en översättning av denna låt som jag sökte in till Sundsgården med, och kom in.
U2 har funnits i mitt liv på riktigt i ungefär 8 år nu och jag hittar fortfarande nya låtar, nya textrade som berör, oavsett om de är 3 år gamla, eller 30 år gamla. Det var längesedan jag hade en riktig U2-period. Men den kan vara här nu!!! :)

Se dokumentären här


den moderna tidens historia...

Föreläsning, Lunch, Plugg, flumm, Spex, pub-konsert, öl med vänner

Så skulle dagen kunna sammanfattas och ganska exakt beskriva dess innehåll!
Men jag e så nöjd med detta. Det betyder lite att livet har gått tillbaka till varadagen och det är bara skönt.
Nu ska det bara träffas lite Hjälmaredsfolk och Clara så kommer året ha börjat fantastiskt.

Och jag gick och tänkte på något idag som jag tyckte var så himla smart...
... men så smart var det att jag inte längre kommer ihåg det.
Kan också bero på att huvudet är fullt av diktatorer från Tyskland, Italien och Sovjet, världskrig, atombomber, propaganda och den stora depressionen, Polio, AIDS och tbc, befolkningsökning, urbanisering och slummområden...
ja, ni som trodde att historien är fylld av glada händelser, ni har säkert rätt, men det är inte dem man får lära sig om i skolan. Varför det är så negativt laddat har jag ingen aning om. kanske för att människan mest är intresserad av andras misstag för att själv slippa göra om dem, eller så njuter vi bara av andras olyka... vad vet jag, det är inte det jag studerar.. det får någon med en psykologisk inriktning svara på... (känn dig manad!!)

God natt gott folk!

Dagens tips!

Om du planerar att laga flygande jacob till middag...


... glöm inte köpa kyckling...

hem nr2!

Tillbaka i Göteborg.
Hunnit med mest effektiva spexrepet än sålänge. Shoff shoff shoff. mycket gjort utan att det blev slarvigt. Fantastiskt må jag säga. Fantastiskt!
Nu är jag dock hungrig och vill ha mat.
Så ikväll blir det enkel mat.
En Sofia Special
Makaroner och Falukorv - enkelt och gott och snabbt.
sen ska jag se andra delen av kronjuvelerna på Svt Play!
det var det jag orkade skriva ner idag
adjöken
sa
fröken

Det där med civilkurage

Jag är en sån människa som tänker att jag skulle ingripa om jag såg något som inte var rätt.
Försöka stoppa slagsmål och annat sånnt. Men är det civilkurage eller ren dumhet.

Idag fick jag uppleva vilken människa jag egentligen är och hur jag hanterar sitvationer.
För jag var rädd. Om jag hade gått in hade risken att jag fick en smäll varit otroligt hög. Nu delades det som tur var inte ut några smällar, men de låg i luften. Och orden var inte vackra någonstanns. De var rent ut sagt vidriga, att människor verkligen kan kategorisera andra på det sättet. Fruktansvärt.
När källan bakom allt hade gått efter att cafépersonalen bett honom att lugna sig och gå därifrån frågade de genast hur de utsatta mådde och om de skulle hålla uppe kontakten med polisen. Jag satt nått bord ifrån och hörde inte svaret men bestämde mig ändå för att stanna ifall polisen kom för att eventuellt vittna.
Är det civilkurage?
Eller borde jag bett denna tvåmeters man att lugna sig?
Borde jag personligen frågat hu de andra mådde efteråt?
Polisen kom inte och de gick efter ett tag, då borde ju det betyda att jag också kunde gå. men ska jag ringa och rapportera vad som hände?
Ahh...
Civilkurage - skylldigheter - hur ska man agera...
tror ändå jag gjorde det bästa genom att i alla fall finnas som evetuellt vittne.
Men ja, rädslan för att själv bli utsatt är skrämmande. Men jag tror att om slagen hade delats ut - då hoppas jag innerligt att jag hade vågat göra något. Jag hoppas det...

Fruktansvärd upplevelse var det i alla fall.
Aldrig någonsin varit med om liknande...

Vad är egentligen ett nytt år?

Nu har det nya året inletts.
Vad innebär det egentligen?
Är det någon störe förändring på livet?
Man pratar om att nu kan man kasta ut det gamla och börja med det nya? Börja om från början! Nu ska det bli förändring.
Är det så att vi som människor behöver dagar som sätter punkt för saker. Kan vi inte bara bestämms oss för att börja om mitt i April om vi vill det, eller i slutet av Oktober.
Jag är lite fachinerad över sånna här fenomen. Att människan är så bunden vid tid och räkning. Och jag säger människan, för jag är precis som alla andra.
"Nu ska 2012 bli ännu bättre än 2011" Men vad är det egentligen?
I praktisk mening, vad är ett år. Vad innebär det att året är slut. Är idag någon egentlig skillad från igår?
Det är lite samma sak som med födelsedagar. Frågan "hur känns det" kan vara världens mest omotiverade fråga till födelsedagar. till och med omotiverad än när sportjornalister ställer den. För även om det är ens födelsedag så är man ju samma person som dagen innan. Och ja, jag säger "man" för jag skulle vilja påstå att det gäller alla människor på planeten.

Men kanske just för att människan är så tidsbunden och låsta vi klockan så kanske vi bara ska ta och vara tacksamma över att vi får en dag då vi kan stänga det gamla och öppna upp det nya.
Så om jag skulle försöka hitta en klar bild av vad jag vill öppna för nya bortar och vad jag har för förhoppningar på detta nya år
Jag vill fortsätta vara glad! och kanske bli ännu gladare! Och fatta vad nice det skulle vara om det kom in en man i mitt liv - jag vet, jag ska inte vara desperat, men jag tänker att jag inte är det utan bara välkomnar honom med en öppen famn!!! :)
Och om hösten kunde presentera för mig ganska tidigt vad den kommer innehålla skulle jag bli överlycklig! Tänk en färdigbestämd höst! Lycka på den altså!

Nä, nu ska jag inte tråka ut er mer!
Adjöken sa fröken!

Nyår!

Hemma efter ett helnyktert nyårsfirande. I alla fall från min sida! För jag körde bil minsann!
Otroligt trevlig middag med spännande hemligheter om nya teaterklassen :)
Johannes (killen vi var hos) kompisar kom och då sänktes stämmningen en aning. Det blev värsta höga och dåliga klubb-musiken och vi var några som var opepp på det. men höll ställningarna i köket istället och hade samtal och mys.
men kvällen var väldigt fin och jag är otroligt tacksam att jag får lära känna teaterklassen mer, för de är riktigt fina och härliga människor!
Tack!

RSS 2.0