fint

Joelle!
Helsinborg!
Ebbas fik
Mackor
Kakor x2
jobbigt mätta.......

säger inte mer...

Vår i Helsingborg

Solen i Helsingborg skiner.
Den ska avnjutas med en promenad med hunden, sedan fara ut till Sundsgården, sätta mig i solen och läsa en stund medan jag väntar på den vackra Joelle!
Nu är det minsann vår!
Livet är härligt!

Välkomen-hem-present

Åter sätter man fötterna på skånsk mark.
Det första jag och min kära moder gör att vi kör rakt ut till väla och promenerar in på intersport där en hel drös med HIF'are hänger lite runt om i butiken för att signera och snacka lite! Så vi köpte varsin guldbok och fick den signerad av ett gäng. Snacka lite med Christoffer Andersson och Lindström, lite med Pär Hansson, lite med Wahlstedt. Santos och Jansson var inte så snacksugna utan signerade mest. Men ändå. En mycket trevlig "Välkomen hem present" må jag säga! Uppskattades verkligen! Det har liksom varit lite för mycket IFK i mitt liv nu. Så lite HIF'are på nära håll gjorde mitt hjärta glatt! :)

Och nu, efter att ha sett "den andra systern boyle" så är det sängdags! Lite kvällsläsning i en fin bok kanske skulle sitta på sin plats.

Det är föralltid HIF som gäller. så är det bara!


ett inlägg om...???

Skola med en galet nördig föreläsare. Men han är så gullig. Idag hade han med sig en järnplog från dalarna från 1800-talet. Först tänkte vi att han hade med sig den från museet där han jobbar, men nej. detta var hans egna och privata som ibland stod i hans vardagsrum. Är man agrarforskare då eller vad!! HAHA... fantastisk liten man!
Hade sedan en galet nice lunch med lite nytt folk blandat med lite gammalt folk. Det var roligt!

Sen blev kvällens hemliga event inställt... så istället blev det en kort middag hemma hos Elin och Julia där vi improviserade ihop sagor med hjälp av berättartärningar! :)
Sen drog jag till kårkällaren för att träffa Molle, där fanns även en hel hög med andra spaxare och kvällen blev väldigt lyckad.

imorgon far jag hem till Helsingborg
Hittar man biljetter för 59:- så tar man dem! :)
Natti

Mumin... ond eller god??

Snälla.. få mig att sluta
sitter och läser en gaalet dum sida med amerikanska kristna extemister som fått för sig att Mumintrollen är satans verktyg, och skriver en massa om skandinavier och vilka som hamnar i helvetet eller inte...
har nu läst 7 sidor med komentarer.. och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...
Något inom mig måste säga att det hela är ett skämt...
samtidigt som jag på något sätt förstår att folk på allvar tror såhär...
vad ska jag göra?
vill läsa vidare...
men borde sluta...
käre tid...

Lugnt och fint igen. kroppen har vaknat

Tänk som en dag kan bli ändå.
Bara för att mitt blodtryck kände för att leka lite idag... eller ta ledigt, jag vet inte vilket, så blev hela dagen konstig
Efter hela morgoninsidenten blev jag liggande i sängen till efter lunch. Min kropp var trött och mitt huvud sprängde. Men sen så vaknade allt till igen och jag kom igång.
Insåg sedan att tröttheten och huvudverken nog inte berodde på själva "nästan svimmningen" utan på min rädsla inför det. Jag var rädd... inte rädd för att svimma... det har jag gjort förr, inget nytt... men att svimma ensam, det har jag aldrig gjort. Det var det som skrämde mig. För att vakna efter en svimmning är inget kul alls, men då har jag haft människor omkring mig som tagot hand om mig. Tänk och vakna själv... inte kul alls.
Men nu, för att lugna alla oroliga föräldrar där hemma...
Jag mår bra...
mitt största problem just nu är något helt annat
De arbetar med spårvagnsspåren precis utanför mitt fönster... Det låter...mycket... de kan komma att hålla på hela natten... typ till 04.00....
Största nackdelen med att bo så nära hållplatsen. Spårvagnarna låter inte så mycket... men vad det än är de håller på med nu, så låter det.
Jag e inte bitter.
Lite god sömn efter en sån här dag skulle man ju inte tacka nej till
får se hur det blir med det.
Hade det bara varit ett konstant ljud, fine...
Men oregelbundna smällar... nja... mindre kul. då kan man inte vänja sig.
nåväl
Godnatt

läskig morgon....

Höll på att svimma i duschen....
Som tur var känner jag igen uppladdningen och kunde snabbt förbereda mig och försöka fåigång blodcirkulationen igen. Men det var riktigt nära där ett tag. Ögonen ville fälla ihop sig...
kände att dagens föreläsning fick hoppas över, även om det är obligatoriskt, men mailade pablo om uppgifter att göra hemma istället...
vill inte skrämma någon med det här



men jag var ganska rädd själv...

Livet i bilder!

jag utlovade bilder. och nog ska det bli bilder!!


Club Bingo i Fredags. Helt fantastiskt!


Ett fint gäng på Kellys


Vi skulle ta en bild och se ut som bäbisar... jag klarade det inte riktigt...


Här är två andra bäbisar...

Senda begav sig då jag och Frida vidare till Thailand
Och ja, man hamnar i thailand





En fantastsikt bra kväll om jag får säga det själv! :)
Jag e glad!

sé magnific

Förutom att HIF tog sin femte titel idag så har dagen bjudit på många fina stunder.

Blev klar med mitt pussel! inte illa! Nu vill jag ha fler! mera. Mera pussel!!!
Sen träffade jag Korpen i stan och vi hittade en place och satte oss och tog en öl. Pratade och chillade. Efter en stund ärades vi av Oscar och Annies sällskap. Hittade och småflörtade med en fantastiskt snygg och trevlig bartender. Spårade loss med kameran (bilder kan komma imorgon). Jag och korpen begav oss sedan vidare till thailand (eller det kändes så i alla fall) köpte oss varsin god drink innan vi tackade för oss och begav oss hem. Och vem, om inte Persson sitter helt plötsligt i ett av båsen. Galet otippat. Men kul. Men vi var tvungna att gå. vagnen skulle gå...
Men dagen har varit bra
jag e nöjd!
Tack för allt mina fina vänner!


mitt fina pussel

Gör som vi vill, tar en titel till, vi e mästare!

"varje match varje mål varje seger, ger ström i ditt hjärta och du känner att du lever
allt e i balans, så rakt och rätt, det här är den vackraste fotbollsplanen du sett!!!
Kom så målar vi stan röd och blå!!!!!"

idag tog HIF sin 5'e raka titel inom svensk fotboll!!!
Svenskacupen 2010
Supercupen 2011
Allsvenskan 2011
Svenskacupen 2011
Supercupen 2012

Vilket lag!!! Jag är så fruktansvärt glad! Så himla roligt!!! :)

Jag e glad


Club Bingo

Improvisationsteater på fantastiskt hög nivå.
och däremellan spelade man gammal hederlig bingo så som sig bör!
Jag skrattade så jag grät. Helt otroligt roligt! Att man kan göra sånt. Helt serisöt...
Blev galet sugen på att improvisera nu!! Det är så himla roligt liksom. Jag vill, jag vill, jag vill!!! :)

Sen blev det kalas för Anna (som gick bibel året innan mig) det var mysigt. Bara jag och Ylva från vår årgång. Trevligt att snacka mer med de från året innan. Kul med många vänner liksom!! :)

Barn, vilka fantastiska varelser!

Det här inlägget tillägnas roliga barn som jag sett runt om i stan....

Till exempel en fantastisk gullig liten flicka på hemköp som tvingade sin far att införskaffa en massa paprika, för hon ville pussa dem alla. Så det gjorde hon i affären. Hennes far hade nog inte tänkt köpa fem paprikor. Så fantastisk söt tjej.
Och idag påväg till Elin och Julia för ligrettokväll vär där en annan söt lite tjej som lekte med sin pappa, men när han sa att de skulle lugna sig för spårvagnen kom. Då såg hon allvarligt på den för att försäkra sig om att hon inte blev överkörd.
På denna spårvagn sedan satt en familj med en kille i typ 5 års åldern som satt i djupa tankar. Sen frågar han sina föräldrar. "När jag blir stor, hur är det då? Jag menar, hur ser jag ut när jag är vuxen?" Han hoppades att han skulle likna sin pappa, fast det skulle ju vara jättekonstigt om det fanns två likadana.

Omgivningen blir road av dessa barn på ett helt fantastiskt sätt. Barn är så himla coola! Så ärliga och så på riktigt liksom. Måste finnas en djup anledning till varför vi ska ta emot Jesus och Guds rike som ett barn. Ärligheten och tilliten.
http://www.youtube.com/watch?v=82mPXI9Vpa8
Kan ju vara en av de bästa Niklas på stan någonsin.
älskar killen som vill bli farfar!!

I övrigt spenderades som sagt kvällen hos Julia och Elin för Ligrettospel och fruktsallad. Det gick fruktansvärt dåligt för mig... kom näst sist... gör ont i kroppen. Simon vann. men han e grym på ligretto asså.. vunnit lite för många gånger. Nästa gång så!

En lugn och fin dag

En galet söt föreläsare... Inte söt på det sättet, utan en gullig lite frabror som tyckte att det var dags för klassen att presentera sig för varandra. Så det fick vi göra. Sen i pausen nere i kafeterian så tyckte han att det vore ju trevligt och fika tillsammans, så man kunde prata lite. Varför har ingen lärare gjort så innan. Pablo, dig gillar vi!

Efter att jag kommit hem så blev jag snart inbjuden på te hemma hos Isabell... som bara bor två hållplatser bort från mig! Underbart! Te, samtal och lite mat! Helt underbart sätt att spendera en eftermiddag på! :)

Och nu åts det pannkakor. av allra bästa slag. De blev helt ok idag faktiskt. misslyckats med dem någora gånger förr, men idag så gick det!
Fantastiskt!

Dessutom så är det typ vår på riktigt ute. Helt underbart!

Dagens kunskap

Lärde mig idag hur man enkelt skriver in notförteckning i en löpande text!!!
Ctrl+Alt+f

Magi!!

Plugg om Helsingborgs Historia

Plugga och läsa om Slaget vid Helsingborg 1710 gjorde att jag i mitt arbete med Uppsats-PM kom igång. Men det väckte också helt otroligt mystiska och märkliga samtal i biblioteket. Tänker verkligen INTE gå in på vad de handlade om. Men ack så konstiga. Fick lite för mycket info om vissa människor och sen ballade det bara ur... men nog om det...
Dagen har varit relativt innehållslös i övrigt.
Träffade Sabina en sväng på lunchen och snackade med henne. Det var fint. Insåg att det var ganska längesedan jag träffade ensamblen. hallå, var är ni?
Kom och besök mig i mitt hus!! Ni är välkomna! (Tips är bara att ringa innan, jag har en del uppbokade kvällar!)
men det gäller inte bara ensamblen.
KOM OCH BESÖK MIG!!!
Min dörr stå typ öppen för er! (inte i bokstavlig bemärkelse, men jag öppnar den gärna för er!!)
vill du bara chilla. Dricka te, prata, mysa, kolla film, äta mat, spela spel, bara sitta och titta på varandra... hos mig finns inga krav på måsten som man måste göra. Här kan man bara vara! Och vara den man är!
Känn dig välkomen!

Det där om smarta telefoner

Efter en helg i helsingborg är jag tillbaka i Götet...
Inte mycket mer att säga om det mer än att människor är intressanta!

Satt jämte en tjej i samma ålder på bussen på väg upp hit igen. Hon växlade aktivitet mellan Iphonen, tidning och jordnötsätande. Ungefär så hela tiden. Själv satt jag mestadels av tiden och läste en bok som jag lånat med mig av mor och far. Ken Follets Svärdet och spiran. bok på över 1000 sidor, en riktig mastodontbok. men den börjar bra och har verkligen väckt mitt intresse. Slängt mig igenom en 100 sidor ungefär. men när jag efter 2 timmar kände att jag inte orkade läsa mer så la jag boken ifrån mig och satt mest och tittade rakt fram. Kände att läget att få fundera och bara vara med mig själv kunde inte bli bättre. Ingen dator eller TV så ber om min uppmärksamhet. Utan bara jag.
Då mitt i allt knackar tjejen bredvid mig på axeln. Hon erbjuder mig sin skvallertidning med frasen "Du ser inte ut att ha något att göra".
Det är otroligt snällt av henne att erbjuda mig en sådan sak. Tjejen är en otroligt bra medmänniska. MEN, vad säger detta om vår samtid. Konstant måste man vara i rörelse. Konstant måste man sysselsätta sig. Uppdatera sig. Hur många människor tar sig idag tiden att bara vara. Att bara sitta och fundera. Väntar man på bussen/spårvagnen så tar man idag upp sin telefon för att spela, smsa, facebooka... you name it. Människor kan idag inte bara vänta. Är människor så rädda för sig själva idag att de tvingar sig att fly in i andra saker hela tiden. Kan människan idag inte vila?
Men å andra sidan, hur bra är jag på en skala.
jag sitter ju trotsallt här just nu, skriver ett blogginlägg och hoppas på att jag ska komma upp i ca 10 läsare. Jag loggar in på facebook det första jag gör när jag startar datorn, och är sedan kvar inloggad tills jag stänger av datorn det sista jag gör innan jag går och lägger mig. Visst är jag precis som alla andra. Bara det att jag ännu inte har en telefon som gör att jag kan göra så överallt!

Julia och jag skakade idag hand. Vi är båda ännu utan den fantastiska smart-phonen. Vi lever fortfarande ett liv med telefoner som har knappar, utan wordfued, draw something, instagram, facebok, twitter.... Vi skakade idag hand på att den dagen vi skaffar oss sånna telefoner och vi blir de människorna som sitter och glömmer bort hur man umgås, då ska vi nita den andra riktigt hårt. vi vill inte bli den personen. och blir vi det, så ska den andre hjälpa oss att påminna oss om hur vi har blivit.

I onsdags hade jag inflyttningsfika. (Detta är ingen anklagelse mot någon, bara en pik...) Av 10 gäster satt 7 personer med sina smarta telefoner. Telefoner som är så smarta att man nu kan umgås utan att titta på varandra. Folk satt och tittade ner i sina telefoner mest hela tiden. Spelade spel med någon annan i rummet, men fortfarande bara mellan de två. Kanske inte något som folk reflekterat över, men genom detta beteende så utesluter man människor. Jag kommer önska högljutt i fortsättningen att man under stunder i min lägenhet INTE sitter och leker med sin telefon. Utan umgås med varnadra. Pratar, skrattar och ser på varandra. Ni kanske har glömt det, men jag är en människa som tittar på folk. och som ser folk. och jag ser er! låt mig även se era ögon, inte era telefoner....

Ojoj, detta blev långt. Det var verkligen inte tänkt när jag började skriva...
Nu ska jag sova!
Godnatt!

Lördagkväll

"You shall not pass"

Ikväll har det varit jag, totti, en chipspåse, sagan om ringen och sagan om de två tornen.
En bra kväll

Nu ska jag sova
kyrka imorgon minsann!


farmor!!

promenerade hem till farmor, sen promenerade vi ner till stan tillsammans, tittade lite i affärer sen satte vi oss och fikade och pratade! Hon är så bra min farmor!
tycker om henne så!!

Tabbe

übertabbe...
hur tänkte jag när åkte hem den här helgen?
Nästa helg är det ju supercupen... HIF-AIK...
Då ska jag inte helg, men helgen efter det ska jag hem igen.
HUR TÄNKTE JAG DÄR?


Det kan ju dock bero på att vi bokat biljetter till ClubBingo då. Vilket jag verkligen ser fram emot.
Ibland kan man helt enkelt inte både ha kakan och äta den.

Helsingborg

Helsingborg har vår på riktigt. Här är det blommor och sol och värme...
... och så reser jag ner i vinterjackan. Något säger mig att jag inte kommer frysa denna helgen i alla fall!

Kom innanför dörren och möttes av en fantastisk hund och glatt hälsade på mig. Det är kärlek det!
Fin själ känner frid och jag är glad över att vara här.
Helsingborg kommer alltid att vara mitt hem.
Och det är inget jag skäms över att säga. Jag tycker om Helsingborg!

konstig dag

Den här dagen blev konstig. Vet inte varför. Och när jag säger konstig så menar jag inte det i en possitiv benämning. Jag blev depp helt enkelt. Mådde halvskit både psykiskt och fysiskt.
Träffade Molle i en timme ungefär. Det var nog bästa stunden på dagen. Han såg sedan även till att jag skulle slippa vara ensam med mina tankar under kvällen så han tvingade med mig på pubquiz med kåren.
Hade inte direkt roligt och så... men kanske bättre än att sitta själv.

Nu ska jag sova, och imorgon så ska jag hem till Skåne. Detta fantastiska hem.
Kan det vara därför jag inte mår så bra idag. Jag behöver komma hem.

The earth says hello!

Good morning starshine!
Dagen inleddes med Hair. Fantastisk, underbar, galen och helt skrivad musikal. Märkligaste scenen är fortfarande den i kyrkan när de är höga som tusan och ingen riktigt vet vad som händer. Men shit vad jag gillar den!
Nu ska jag påbörja diskandet efter mina vänner som dricker mycket te... vi va bara 11 stycken här igår. men det käns som om jag hittar disk överallt. Fantastiskt!


dessutom tyckte Swebus att det var en god idé att skicka mig 4 sms biljetter klockn 02.42 i natt. 4 stycken... jag behövde bara två. Men fick dubletter. VARFÖR?
jag e inte bitter!

Inflyttningsfika

Idag hade jag officiellt det första inflyttningsfikat. Fina människor som kom hit för att umgås och äta kakor och chips! Så himla mysigt var det! Anna, Emma, Lovisa, Elin, Julia, Oscar, Martin, Ludde, Simon och Zacke! Och det var så bra! Jag e så glad för att jag har så fina människor i mitt liv!
Ni skulle bara veta hur mycket ni betyder för mig och hur mycket jag tycker om er!
Tack för att ni är i mitt liv!
Tack!


Fantastiskt fina flickor! (Emma med min hembakade kanelbulle i handen)

Fina människor (Martin med min hembakade bulle i handen)

Fint folk!!

Klassfoto!! Eller vad händer egentligen?

Zacke vaggade sakta Martin till söms. Han var så bra på det att han själv somnade :) Ser verkligen inte bekvämt ut.

Men ja! Mina hembakade bullar gjorde succe! Alla 20 blev uppätna! Det gillar vi!
Inte för att skryta. men jag e grym på att baka bullar! Minsann!!

Nu är det dags att krypa till kojs!

Natti!

Det där med Gud

Var på gudstjänst för första gången på väldigt länge i söndags. Varför har det dröjt så länge? Vi har haft spexrep på söndagsförmiddagar. Därför. Var även på lovsångsmässa i onsdags. Och då var det något som slog mig. Något som jag vet Kent predikade om för några år sedan...
"vad gör ni här, ut med er, ni behövs där ute"
Han menade inte att församlingen skulle lämna kyrkan i bokstavlig mening. Han sa också att det är otroligt viktigt med påfyllnad och gemenskapen. Men det är den tiden jag haft nu ett tag. Jag har varit "där ute". Men det menar jag inte att jag vandrat längs med gatorna i Göteborg och predikat och bankat bibeln i huvudet på folk. Men jag har varit där. Jag har funnits där, och haft Gud med mig.
För grejen är den att Gud inte varit så tydlig för mig på otroligt länge, som under den tiden nu när jag inte varit regelbunden kyrkobesökare. Vet inte om det är bra eller dåligt. Men det kan också betyda att jag lagt allt för stor vikt vid själva kyrkobesöket att jag glömt innehållet, och nu när jag fått leva det så blev det så mycket tydligare för mig.
För ni som tror att man inte kan snacka Gud med andra än andra kristna. Ack så fel ni har.
Ni som är rädda för att folk ska skratta när ni berättar om er tro, stå på er. Det kan vara jobbigt, men ni har samtidigt ofta planterat ett frö och folk vill veta mer. Det är just skratten som kan vara vägen till fantastiska samtal. Just det där "onormala" gör att folk blir nyfikna på vad det är som gör att man valt att gå den vägen. Så när skratten lagt sig kommer de ofta tillbaka.

Jag har så många gånger under den här perioden snackat om Gud. Jag pratar mer om Gud med icketroende människor än vad jag gör med andra troende. Jag får visa på Gud genom mig själv. Genom att visa att jag är precis som vilken människa som hellst, men ändå inte.
Jag vet inte ritkigt vad det är jag försöker säga. Kanske att jag just nu är på mission utan att riktigt veta om det. Kanske att jag omedvetet missionerar för människor som inte vet om att jag missionerar för dem. Kanske handlar jag i smyg. Gud är bra mystisk.
Men därför vill jag nu säga till alla som känner sig berörda...
"Vad gör ni här inne, det är där ute ni behövs!!"

Saknar dig min vän.

Det är sånna här dagar som saknaden blir extra stark.
När man vaknar med en dunderförkylning, har en jobbigt opponeringsuppgift att göra och solen skiner utomhus.
Då saknar jag Totti.
Jättemycket!


Något korkad

Väldigt rolig

Och ibland otroligt filosofisk. Detta kan vara ett av de roligaste minnena jag har med denna hund. Helt plötsligt en sommardag så satt han där, i rabbatten och filosoferade över livet. Hur kom han dit, vad fick han att stanna, ingen som vet. Men shit vad vi skrattade.
Måste snart hem så att jag får träffa denna underbara varelse. Kanske är nästa helg, helgen då jag åker hem. Vi får se vad som händer! Behöver dessutom plugga, så det kanske blir en bra kombo!
Totti, jag saknar dig!


Mitt hem!!

Vilken fartfylld helg det varit. Tanken var först att jag ikväll skulle gått på poetrySlam... men nu säger kroppen nej. med 9 timmars sömn total de senaste två nätterna så behöver jag ikväll ta det otroligt lugnt och bara vara. det gör man bäst med en god film och ett marabou-choklad tycker jag! :) Så på det viset ska kvällen spenderas!

Slängde i veckan ut ett löfte till mor om bilder på mitt nya place!
Så här kommer dem!
Det behövs gardiner, en soffa och en matta så blir det lite mysigare än vad det är just nu. Men det får komma senare.









Så ser det ut hemma hos mig! Lite färg och lite mer textil som sagt och det kommer bli kalas. Men det är väl det som är det roliga med att flytta och inreda. man kan göra lite nytt hela tiden. Så det kommer med tiden ska ni se! :)
Idag ska ugnen användas!!
Jag har Ugn!! :)

vem hade kunnat ana?

Tänka sig om jag vetat detta för ca tre år sedan. Att jag skulle bli student på riktigt.
I flera år så suckade jag åt studenters beteende som ständigt innehöll alkohol och grejs.
Ikväll är jag inne på min tredje dag på rad med alkohol.
Bestämde mig på vagnen hem idag att min lever nu ska få vila i alla fall till nästa helg. Med andra ord. Ingen öl mitt i veckan... tror det blir bäst så.

Ikväll var det kalas hemma hos Spex-Joel.
Galet trevligt kväll!
Tack ska du ha!
Nu är klockan 04:05 och dte är dags att sova. Kyrka imorgon. Några timmars sömn vill jag ha i alla fall!!!

Lyckad kväll!

klockan är 04:58 nu...
Hemma efter release fest för Emanuel
Sedan öl i typ Thailand med folk
och efterfesten hamnade hemma hos Joel.
Jag tog sista nattvagnen hem. Den som kommer om en timma är morgontrafiken som drar igång...
Lyckad fredagskväll!!
Javisst!
Är jag glad! Jahadå!
Är jag trött... nått så in i tusan.
Nu ska det bli skönt att få sova!
God natt!

från minus till pluss!

vaknade och kände mig halvkrasslig. skulle pluggat med christoffer i skolan vid 11.. meddelade honom att vi nog skulle ta lite extra sovmorgon och ses klockan 1 istället. Fick pluggat lite. Läste uppsatsen jag ska oponera på och hittade lite saker som jag inte tyckte var så bra. Annars så var vi inte så effektiva. Mestadels av tiden satt christoffer och ritade av mig i Paint. Det blev inte likt... men roligt!!

Kvällen bestod av en Öl på Kellys tillsammans med Oscar och Julia! Fantastiskt trevligt att få umgås med dem. Inte umgåts med dem på hur länge som helst. Så att få göra det ikväll var helt underbart! Shit vad jag tycker om er! ni e ju så fantastiska! En bra kväll helt enkelt

Imorgon har jag bokat tvätt tid. Första gången i mitt liv som jag bokar tvätt tid! Ska bli en spännande upplevelse... eller inte. Men ändå! Man ska finna glädjen i det lilla! Eller hur!

Så från att ha vaknat halvkrasslig så blev dagen så mycket bättre! Tack för det hörrni!

Mackor och te och lite vänner!

Ahh!!
Och vilken afton det blev idag.
Mässa i Buråskyrkan som blev så himla bra! Sen drog vi hem till Ylva för lite te och mackor. Riktigt härligt gammalt hederligt hjälmaredshäng. Anna, Ylva, Julia, Emma Oscar och jag! Så otroligt mysigt. Det är det, det är precis det som jag saknat så himla mycket i livet. Jag har haft så mycket annat. Men just det där, sitta i en säng (nu satt i och för sig jag på en stol för sängen var upptagen, men ändå) och bara snacka, skratta, prata allvar och mysa och ha det allmänt bra!!
Shit vad jag tycker om er!
Ni är fantastiska!!

Det är dags..

Det är dags för mig att komma ut...

Jag är pusselälskare....

Seriöst. Det blir som en drog. Kan inte sluta. Nu har jag lagt ramen på mitt mystiska 1000-bitars pussel.
Ännu ett sätt att få den här tösen på fall...
Ge mig ett pussel och jag kommer att älska dig! :)

Dock dumt när man har prov klockan 9 imorgonbitti...

Varde ljus!

Björn är en klippa.
Han kom imorse och kopplade in min lampa till mig.
Så nu har jag ljus i min lägenhet. Det är fortfarande lite kyligt. Men jag börjar tro att det ska vara så, för elementet är igång.
En mikrovågsugn har köpts in. lite nytt varje dag.
Men jag trivs.
Jag trivs väldigt bra!

Prov i paleografi imorgon. ska bli spännande och se hur det går. Pluggat en del nu, men det e så himla svårt. Hoppas på det bästa helt enkelt. För grejen är, att det är inte bara det att bokstäverna är märkliga och gammaldags, nej, orden är ju lika gamla. "Sammanaflade barn" Jag menar, vem säger det idag... (betyder barn som är födda inom äktenskapet) så när man tytt ut alla bokstäverna och får dem till ett konstigt ord, så kan det konstiga ordet mycket väl vara det som det står. Även om man tror att man fått allt om bakfoten...

Men det ska nog gå bra ändå. Komma ihåg att vilka ofta stavas hwilka och sånna saker så går det nog kalas!

Det där med avsked

Idag var det uppspel för Antons andra teatergrupp.
Vi var ett gäng på nio pers som var där och hejade på honom! Bra pjäs. Spännande tanke.
Sen myste vi tillsammans allihopa. Sa dessutom hejdå till Pam som ska hem till Åland för ett tag framöver. Även om hon kommer tillbaka så blev det känslosamt. I alla fall från min sida. Och plötsligt så satt jag där och grät. Den där spärren mot tårarna som jag byggt upp under några år har rasat. Nu gråter jag lite varstanns.
Men men, någon ska vara den som gråter. Jag kan ta den rollen, det e lugnt.
Men Pam
Min Pammie!
Du kommer vara saknad. Något så otroligt!
But you know what...
She'll be back!



Saknar dig redan!!!

Ännu är det mörkt i stugan..

Bitter brud...
Har då äntligen införskaffat mig en taklampa så att jag äntligen skulle få lite ljus i min bostad. Men då måste man vara värsta el-experten för att kunna montera upp den. Koppla sladdar rätt och sånt. Dessutom behövde jag en liten liten skruvmejsel för att få upp småskruvar, som jag då inte har.
Hoppas på snälla och kunniga vänner som kan hjälpa mig.
Lite pinsamt ändå, jag är ändå gammal teknikansvarig från Sundsgården. Men när jag tänker efter så var det bara Jonas som fixade skarvar med sladdar och sånt...
...
Borde kunna...

Tjejmys

Dagen med det ultimata tjejmyset.

Hemma hos Kristina i Majorna.
Bakade scones och åt pannkakor och drack te i mängder.
Mysbyxor/pyjamasbxor, filtar, kuddar och täcken.
Och sen lite tacos på det!
Men framförallt. Maraton med "Stolthet och fördom". Serien, inte filmen med kiera knightly. Nej nej. Serien där Colin Firth är Mr Darcy.
Alla sex avsnitten.
Åhh... Vi trånar efter denna man. Han är ett svin i början. men shit, vilken man han egentligen är.
Och vilken serie. Dialogen, storyn, omgivningen, kläderna.
Seriöst, om en man kom fram till mig i 1800-tals adelskläder så skulle jag falla direkt. Kragen, kråset, knäbyxor med vita knästrumpor, Rock.. ja, hela kittet. Åhh... vilken man.
En man som reser sig upp när man ska gå. En man som snabbt och enkelt talar om för en att han finner en intressant... En Gentleman. Det vill jag ha! En riktigt gentleman!! Snälla snälla!









Dock var saknaden av en viss sjukling stor. Nästa gång Dannie! Då får du också vara med. Hur hostig och förkyld du än må vara!!

Ny bostad!!

Ny bostad. Jag bor på ett nytt ställe.
Just nu består min lägenhet mest av flyttkartonger ocg grejer. Men en säng, ett bord, två stolar, en fotölj och en TV-bänk har jag här. Så det är inte möbelfritt i alla fall!
Jag har även tallrikar för typ 12 pers. men bara ett matbord för fyra och stolar för två... Men ähh.. det går alltid att lösa.
Dock är prio ett just nu att fixa en taklampa. Har bara lampor i hallen. Så sitter här i ljuset från datorn, Tv'n och lite ljus. Men det e lite mysigt i och för sig det med.
och nu tror jag inte att elementet är igång... för här börjar bli lite kyligt. ska kolla upp det där med en gång.

Åhh..
Jag e så nöjd med min flytt!!!

Måste nu...

Vad gör man när man får ett sjukligt begär av att skriva ett brev till en människa som man tycker om, men inser att alla papper och pennor är nerpackade.....
Ska begäret behöva stilla sig till imorgon.
Ska det behöva vara så olyckligt...

Flytta flytta!

Livet är åter nerpackat i lådor och väskor.
Imorgon flyttar jag ifrån mitt rum och in i ett nytt som ligger lite närmre centrum. OCH, jag kommer ha spårvagnstillgång typ dygnet runt... Det gillas verkligen!
Ser verkligen fram emot flytten, så otroligt mycket.
Det är inte det att jag inte har trivts i min lägenhet här, men det ska bli så skönt att få något eget. Med egna möbler, egna grejer. Något som är mitt! ska bli så skönt!!!
Och precis när jag sitter och funderar över detta nya livet så spelas björnbröders "Jag e på väg"
och efter det kommer "Hakuna Matata". Musiken talar till mig idag. Det gillar vi! :) 
Gött mos!
jag e nöjd!
Vill flytta nu!! nu!! Nu!!! 

Alla heter Glenn i Göteborg

Melodi: När vi gräver guld i USA

Alla:
Å nu sjunger vi finalfinal

Vi vann får UEFA-cup final
Så spexets kapten ger slutsignal
Vi slog under underläge
Folk trodde vi skulle hålla tunt
På bollhavet där vi rodde runt
Vi slog ur underläge

Men i ett hemligt vapen fanns vår chans
Vi vet en sak som ger oss övertag
Fotboll är en glädjesport

För alla heter Glenn här i Götet
Alla kan kicka boll
Och alla har full koll på hur vagnen går till Ullevi
För alla vill ju älska en ängel
kramas i ett lag
segersång idag klingar över gator hamn och torg
Alla heter Glenn i Göteborg

Vi har ett fantastiskt änglaspel
med det kan vi aldrig hamna fel
IFK: Nu vill vi gärna ducha
sen firar vi guldet tar en öl
posseidon får sällskap i sin pöl
IFK: Sen vill vi faktiskt duscha

Helena: Nu kan jag agera som jag vill
IFK: Vi är hjältar å vi klär i tights
Alla: Tillsammans är vi olsagbara

För alla heter Genn här i götet
alla kan kicka boll
och alla har full koll på hur vagnen går till Ullevi (2'an, 6'an, 8'an, 13)
för alla vill ju älska en ängel
kramas i ett lag
segersång idag klingar över gator hamn och torg (vi dribblar bort er å vi känner aldrig någon sorg)
Alla heter Glenn i Göteborg

För alla heter Genn här i götet
alla kan kicka boll
och alla har full koll på hur vagnen går till Ullevi (2'an, 6'an, 8'an, 13)
för alla vill ju älska en ängel
kramas i ett lag
segersång idag klingar över gator hamn och torg (vi dribblar bort er å vi känner aldrig någon sorg)
Alla heter Glenn i Göteborg
Alla heter Glenn i Göteborg
Alla heter Glenn i Göteborg
Alla heter Glenn i Göteborg
Alla heter Glenn i Göteborg!!!!


Drömmarnas värld

idag var en sådan dag då jag inte ville vakna. Jag ville bli kvar i drömmens värld.
För jag drömde så himla bra i natt. Så fruktansvärt bra.
Jag drömde om dig!
Sen vaknade jag och insåg att det bara var en dröm. Varför är det bara en dröm. Jag vill att det ska bli verklighet. Jag vill verkligen det. Måste ta tag i det nu...

För i drömmen var allt så himla fint

RSS 2.0