Söndag

En vanlig söndag.
Sov länge idag ifall någon är intreserad av det...
Lämnade inte huset förän kvart i 4. Då begav Vi oss in till Alingsås för Buggkurs. Ja. Vi ska lära oss bugga. Något får man ju hitta på när man är här. Det va ganska roligt. Ungefär dubbelt så många tjejer på kursen, men jag menar så är det väl i dansvärlden. det är ju alltid fler tjejer än killar... Don't know why.
Sen drog vi hem.
Resten av kvällen har spenderats i Sockerbitarna (namnet på en länga av internatbostäder) umgåtts och kollat på film. (remeber me) Bra-oförutsägbar-sorglig! Gillar vi!

Nu ska jag sova!
Godnatt!

väder

Hjälmared och väder...
Det finns ingen logsik förklaring till någonting.
Detta är en beskrivning av en vanlig dag

1. Ösregn
2. Sol
3. Mulet
4. Ösregn
5. Mulet
6. Hagel
7. Sol
8. Duggregn
9. Ösregn med åska
10. Sol
11. Mulet

Och så fortsätter det sedan, hela tiden. Det går inte att förutspå vädret här, vilket i och för sig är lite småtrevligt. Men det går inte heller att klä sig efter väder, för man vet inte vad det kommer vara för väder 1 timme senare...

Spännande. Idag slog åskan dessutom ut strömmen. Spännande. Men nu är allt tillbaka till det vanliga.

En fredag i Augusti månad

Det ekar tomt på internatet... många som åkt hem denna helgen. Var är alla? Nä, riktigt så tomt är det inte. Man kan alltid lita på våra kära norrläningar som är kvar typ nästan jämnt! härligt! + några till då, men ja, ni fårstår kanske principen.

idag hade vi bara lektioner fram till lunch. Efter lunch stack jag in till stan med Ylva (på Annas lånade och lilla cykel) Sara (på sin alldeles egna cykel) och Petter (som promenderade utan cykel). köpte innegympaskor till idrotten och lite grjer från det fantastiska apoteket (nej, jag är inte sponsrad att göra reklam). Sen satte vi oss och fikade en lite sväng på Café Viola. Ett av Alingsås många många Caféer. Sen hälsade vi trevlig helg till Petter och begav oss till Maxi för att inhandla nödvändigheter. Så som Mat och annat.

Kvällsmaten bestod av pannkakor. Oscar var ju tvungen att bevisa sina kunskaper i luftpannkaksvänningar. och han gjorde det med bravur! Efter maten och många härliga och roliga samtal sjöng vi lite i kapellet och avslutade sedan kvällen med film i Karolinas rum. En härlig dag! Tycker mycket om.

Imorgon ska de flesta in till Göteborg - Men inte jag, för jag är snål och inte alls på Göteborghumör. Så jag ska vara kvar här och städa och vara huslig. Inte helt fel det heller! Jag tog på mig städningen denna veckan. Hörde ni det Mor och Far... jag ska städa alldeles frivilligt! jag kan när jag vill!

Nä, nu ska jag besöka kudden och läsa lite i en bok som jag lånat av Ylva, som dessutom är skriven av Ylva. Spännande spännande!
sussa sött

torsdag 26/8

Den här dagen har varit ganska lugn. Hanna - Vår ena lärare -  Var sjuk idag. hon har antagligen fått samma smitta som samtliga internatare fått. Okej, inte samtliga. Men många av internatarna har fårr exakt samma sjukdom. Halsont, Feber som avslutas med snuvig näsa... Jag hade den i helgen. Men ja. Hanna var sjuk så Jonathan - vår andra lärare - Fick hoppa in. Gav oss vårt första "Prov"... Frågor som vi skulle svara på, fick använda oss av vilka hjälpmedel vi ville... Vissa enklare att hitta svaret på än andra... De Hade ju så klart med Bibeln att göra. klurigt och smått frustrerande. Men det gick... fick ju även använda oss av Jonathan... Tror mest vi fick detta testet för att han inte visste vad han skulle göra.. men lärorrikt ändå!

Efter fikat gick vi ut på promenad. Jonathan tyckte att vi suttit inne för mycket. SÅ drog ut oss på lite skogsäventyr och svamplockning. Gillar denna utbildningen :)
Efter skolan spelade jag Billjard med Anna - Min granne och toalett sambo! Lägg namnet på minnet. Ni kommer nog höra mer om henne! :)
Martin och Oscar ville också spela Billjard, väntade på att vi skulle bli klara... tog nog längre tid än vad de räknat med. Vi gjorde klart en runda på en halvtimme... De gjorde 4 runder på en halvtimme. Vi va med andra ord inte så bra.
Annars har det verkligen inte hänt mycket. Satt på mitt rum och pratade med Anna, Sindi, Ylva och Sara i nån timme innan aftonbönen. Det va väldigt trevligt. Ylva uttryckte sig så härligt - "Det är det här jag vill ha, att kunna sitta och göra ingenting, inte ens behöva prata med varandra, det blir ändå inte konstigt" Och precis så var det. Det va så skönt och avslappnat. Härligt folk det går på denna skola!

Vill ni veta hur de vackra människorna ser ut som jag umgås med? Ja, titta och njut. De är väldigt bra dessa människorna!


Sindi och Anna. Sindi bor i Smedjevinden, huset bredvid oss. Anna är min rumsgranne och Toalettsambo!


Kära Ylva ända från Sveriges andra ände av landet. Piteå!

Detta va väl de vettigaste bilderna att lägga upp So far. så vänta med spänning på va som kommer! Detta var 3 av 16 biblare som bor på internatet. Umgås även med folk utanför bibelklassen. Sara och Thomas från Allmän även lite med några från IDOL klassen (Idrott Och Ledarskap)

kom idag fram till att det är dyrt att åka hem... 600 kr tur och retur... Gahh. Men men. Det får det vara värt för att få träffa härligt folk! ni där hemma är härliga!

Kommer hem om någon helg! Ses då. Till dess... håll till godo här!
kramar

Hjälmared

Hejsan Hoppsan!

Livet på Hjälmared rullar på. Nu har jag bott på denna plats i en vecka och jag trivs verkligen. Viserligen är det fortfarande lite lägerkänsla över det hela. Hoppas det försvinner snart.

jag har tänkt lite såhär att jag ska berätta lite sporadiskt här om vad som händer på livet på hjälmared. Så käner ni någon som är väldigt nyfiken på vad jag hittar på i mitt lilla liv (undrar vem det skulle kunna vara) så får ni lov att lämna ut min lille hemside adress...
Esbjornsson.blogg.se
Här kommer även lite bilder, för att jag vet att det finns vissa som tycker att det skulle vara kul att se hur jag har det rent fotografiskt. (framförallt mor där hemma)

Så håll till Godo


Här bor jag. Det är lite stökigt... men det e ju fortfarande jag som bor där, måste synas!!


På ovanvåningen i detta hus bor jag. På Kvarnvinden. Så inte nog med att man har uppförsbacke hem varje dag, måste dessutom gå i trappa också...


Här är Herrgården där all mat intas och tuggas. Väldigt fint!I huset bakom trädet (Kavaljersflygeln) Bor en del av mina mycket trevliga klass kamrater


Bakom Herrgården ligger trädgården med en liten bäck från sjön. Sjön Färgen... Färgen är alltså namnet på sjön. Dock har vädret ännu inte gett någon möjlighet till bad då det har en tendens till att regna nästan hela tiden!

Fler bilder kan komma att dyka upp under årets gång.. Eller snarare kommer dyka upp under årets gång! Ska försöka bli någorlunda aktiv här och berätta vad vi gör, ifall någon nu skulle vara intreserad!

Lev Väl!

Sofia

Hemma från Sverige

Eller kan man säga så?
Ja, tydligen, jag bor ju i skåne som många anser borde vara ett eget land... håller dock inte med dem...
Hemma från min lilla Sverige Turné. Började förra måndagen med att fara till Kalmar och till Clara. Mycket mycket trevligt att träffa henne igen! Förstod då verkligen hur mycket jag saknar mina sundsgården vänner! Clara du är fantastisk ska du veta!
Tisdag eftermiddag fortsatte min resa till Stockholm där jag skulle träffa Johanna. Tågtiderna va lite speciella, så när jag kom fram så va vi enligt tågpersonalen 20 min sena, enligt min biljett, 5 min tidiga. spännande. haha. Men johanna kom, berättade att hon hade en överraskning. Jo, morgonen därpå skulle nämligen Josenfin också komma! FANTASTISKT! hade några otroligt trevliga dagar tillsammans med mina två otroligt härliga vänner i Stockholm! Tackar jag mycket för.
På fredagen var det dags att fara vidare. Tog tåget till Västerås för att träffa Jonas. Väldigt roligt att träffa honom igen. Hade några lugna och sköna dagar. Gick ut och tog en öl, kollade på film och satt mest och snackade. Dessutom besöktes bäckby kyrkan. tänkte att Jonas har minsan varit i S:t Olof massor av gånger, då ska jag banne mig vara i hans kyrka en gång minst. Rätt ska vara rätt. Och det var en mycket trevlig kyrkan. tyckte om den. Sen var det dags för mig att åka hem. Bestämmde att vi borde träffas nån gång i höst innan han åker till Tanzania i 6 månader.  Tycker det låter som en mycket bra idé.
Så nu är man hemma och sitter här och har inte så mycket att göra. Jag menar vad gör man en vanlig tisdagförmiddag. Man tittar kanske på sin U2 Dvd som man har köpt. Eller slänger ut hunden som ligger och fiser i ens rum. Får se vad det blir.
jaja.
Ha en fantastisk dag. Det tänker jag ha!
Bye bye

RSS 2.0