Övertröttheten regerar

kort och effektivt idag
måste sova
dagen har bestått av grymt spännande lektioner.
Om uppenbarelseboken. Om job och om mission.
På lektionen om mission kom vi in i riktigt bra disskusioner. Spännande.

Men det bästa idag var ändå rasten efter gemensam tid när Martin och Erik gick loss på Pianot. Det va grymt. Imrovisation i musik. något som jag inte behärskar, men avundas de som kan. Det va sjukt bra. njöt riktigt! Gott jobbat pojkar.

repetitionerna med Shahram idag gick sådär. Vi kunde vår scen utan manus. men ack sånna fniss-attacker det blev. svårt att hålla igen när man inte kan kontrolera sig för man saknar all energi. Får se hur morgondagen går. ska bli spännande.

spelade sedan kort med Ylva och Zacke... först ylvas namnlösa (dock numera kallat Rutghers rutah)
sen fick jag stryk i plump. Inte ok. Zacke vann. jag är inte bitter. bara något..

och nu ska jag, efter otaliga märkliga citat, beteende och annat skumt gå och sova och försöka införskaffa mig lite energi. Vad tros om detta?

Bye bye!

och jag klämmde tån i dörren

den där dagen då man inte riktigt minns vad som egentligen hände.

fick skriva brev till Gud vet jag. Blev ett argt brev. Nu ska ha få veta ett och annat. Men sjukt skönt att få ha skrivit ner det! Mycket härligt.

sen pratade vi mission på kristet liv. Och jag tyckte det var härligt att det inte handlade om mission i afrika, asien m.m. För man missionerar minst lika bra här i Sverige!

Sen övades det inför öppethus... intervjuade folk från olika klasser. Det va fint och trevligt. lite märkligt, men ack så trevligt.
Sen repeterades det drama hela eftermiddagen. Och tack och lov, jag fick ledigt efter maten. Skönt.
Hade ett grymt gött snack med Kristin. denna fantastiska människa.
kollade lite innebandy. Hjälmaredscupen i innebandy drog igång idag. Höll stenhårt på lag "ogglys hjältar" detta eftersom jag faktiskt var med i detta laget i ungefär en timma. sen kände jag bara att nä. jag vill nog inte ändå och hoppade av igen. det gick inte så bra för dem i alla fall.

spelade sedan en sväng ligretto med Julia, Robin, Maria, Anderas och Viktor. jag har blivit så löjligt dålig på ligretto, Vad hände där egentligen? Idag var jag trött. Sjukt trött. vet inte om det kan ha gjort något.


vi som inte riktigt orkade att spela innebandy. hejade på från sidan istället.

en otroligt kaosartad omgång Ligretto.
Men det var fint.
Mycket fint.
Imorgon fortsätter livet
Hejdå hejdå!

ett letande efter en god rubrik...

Fått byta predikotext. Gör att livet känns lite lättare framöver. Men bara lite.

Idag släppte vi dock på spänningarna i livet, Ylva och jag, och åkte på utflykt till Fristads folkhögskola för att kolla in Rättvis. Det var roligt, nostalgist och skönt med en avstickare så mitt på dagen (hela dagen, men ändå)

Trött har man varit i övrigt och det har repeterats och druckits Te idag. Hanns även med en sväng fotbollskollande. 

En bra dag
(och snart tvingar jag mig att fotografera lite mera. annars blir jag galen, och det vill vi ju inte.. eller) 

kan man förändra världen?

att börja dagen med sovmorgon och U2 kan ha varit den bästa morgonen såhär långt på hjälmared. Det är många som varit bra. Men att inleda med U2 och please var helt klart i topp!
att sedan få dyka ner i Galaterbrevet, Jakobs brev, Kolosserbrevet, 1a korintierbrevet och efesierbrevet var spännande och intresant. Det kom upp några spännande diskusioner. och repetitionerna idag gick bra. Nu vill jag kunna mitt manus fullt ut. I alla fall första delen av pjäsen. och mer och mer sitter. Det börjar verkligen sitta nu. Nu vill jag jobba på det ordentligt. Nu vill jag kunna hitta min karaktär på riktigt, veta hur hon rör sig, hur hon tänker och vem hon egentligen är.
Det är spännade.

Att sedan baka kladdkaka, fundera ut roliga saker som lärarna hittat på och skratta gör dagen fantastisk.
och att få avsluta kvällen med kvällsfika och mycket folk är fantastiskt. Att få höra otroliga historier från fjällresan, få Viktor och Elias naken-runda uppmålad på papper och ge långa kramar till folk gjorde även denna kvällen till en fantastisk kväll.

innan idag såg vi även en film.
To save a life
bra film. Grymt tänkvärd. Tänk vad ett hej kan göra. Tänk hur man kan hjälpa till genom att se människor, genom att acceptera alla för dem de är. Att lära känna någon på djupet. Tänk. jag tror verkligen att det är så det funkar. Jag tror verkligen att man kan förändra världen genom att ta sig an människor. Genom att se människor. jag tror på det. Jag tror på filmen pay it forward. (en anna film altså) om att goda gärningar för människor förändrar världen.
Frågan man kan ställa sig är bara.
Hur svårt kan det egentligen vara.
För ändå fortsätter man på samma sätt. Man ser kanske att där är människor som inte syns. Ändå är det så jobbigt att gå fram och säga hej. Fråga hur dagen varit. kanske bara ge ett leende. Jag ska göra mitt bästa för att förändra detta. Jag ska försöka se människor.
Försöka se


kvällen ska nu avslutas med ännu en omgång av please. Live från Mexiko!
MAGI!

önskan - 4

Jag önskar att värmen från U2 spelar bort all snö och välkomnar våren till denna plats!

Please

summan av kardemumman.

En lugn ock skön helg är över.
Ylva och jag gjorde inte så mycket mer än mös, åt och njöt av livet.
Kom hem till märkliga våfflor med romsås, sill, gräddfil m.m. märkligt, men ack så gott! Verkligen att rekomendera!
Det var vårpromenad på stan, träffa Peppe, fika på Ebbas (där Ylva blev överväldigad av kakstorlekarna) skratt vid ekoplattan, publik på improvisationsteater, njuta av en vacker solnedgång, god lax, earth hour, släcka ner hela huset, djupa samtal sängar, sommartid, gudstjänst i S:t Olof, prat, skratt och glass.
En mycket lugn och härlig helg! och roligt att få visa Helsingborg för Ylva! tror hon uppskattade det.

Det togs ju faktiskt bilder denna helgen. Men med mors kamera. Så bilderna är fast hemma i Helsingborg, och här sitter jag på Hjälmared. Så en annan gång.

För övrigt trodde man återigen att våren var här.
Men nä.
Man kom tillbaka hit och ja... det snöade. Illa, riktigt illa.
Sen förlorade jag även i tre omgångar Ligretto. Inte ok någonstans.

Nu ska jag sova.
Imorgon. Sovmorgon!
Wihop!

Hem till mitt vackra skåneland

Idag åker jag och Ylva till Helsingborg.
Kommer bli en skön helg!
Lycka och glädje!
Roligt att visa Ylva hur jag har det! Roligt roligt!

Hejdåhejdå!

ett erkännande...

Jag ska sluta ljuga. För man kommer till en punkt i livet, då lögnerna avslöjar sig.
Jag älskar livet på hjälmared, jag Njuter av att våren äntligen är här, jag skrattar och gråter tillsammans med fantastiska människor.
Men jag är trött
jag kom underfund med det idag.
Att anledningen till varför jag haft en massa överskottsenergi, är för att jag är trött. Jag är trött.
Behövde till och med hjälp av vänner för att förstå det. men jag är trött.
Och det syns uppenbarligen.
För efter vår långa, sköna och våriga vandring med Hanna i förmiddgas så frågade hon hur jag mådde, för jag såg så trött ut. Jag är trött.
Jag vet inte varför? Om det beror på mycket arbete, en mystig förkylning/virus som lever inom mig eller bara för lite sömn. Men arbetet är jag så nöjd med. Jag tycker om att ha mycket att göra som jag skrev igår. Jag behöver bara bli pigg.
Så jag tror på en lugn och skön hemma helg tillsammans med den bästa Ylva kommer göra susen.
Livet är fantastsikt och det finns inte mycket som är bättre som går att beskriva hur bra det är.
Men ibland spricker det.

Jag känner att det är påtiden som det börjar trilla in lite bilder här. Men ack, har jag med mig kameran nuförtiden? nej. ska jag köpa mig en mindre som är lättre att ha med sig? ja, det är kanske en idé. Funderar på saken!

Nu godnatt

jag trivs!!

Jag har kommit underfund med att jag trivs
Inte bara trivs som i att livet här på Hjälmared är bra.
Utan trivs som i att jag trivs med livet, jag trivs med Hjälmared, Jag trivs med människorna i min omgivning och jag trivs med det jag gör. Och jag trivs med att göra.
Jag kanske suckar och stönar över att jag tar på mig mycket. Att jag har saker att göra. Men sen när jag tänker efter ibland. Som idag. När är det jag mår som bäst?
Jo, när jag har mycket att göra. Jag tycker om livet när jag får vara kreativ på scen, Repetera, lära mig manus, sjunga och be i kapellet, lära känna nya människor, spela kort med fantastiska vänner och skratta till tårar.
Jag trivs med livet nu och vill verkligen inte byta bort det.
Tiden försvinner fort, men jag ska njuta. jag ska njuta av tiden som är kvar här. Jag ska njuta av livet och bara gotta mig i det som händer.

Jag tackar Gud för att jag varje dag får ha samtal med människor jag inte alltid trodde jag skulle prata mycket med. Jag tackar för att vi får skriva tacksamhets lappar till våra vänner. Jag tackar för fina samtal på sängar med mina kvarnvindenpojkar. jag tackar även för diskusioner om dialekter, sylt och mos (även om den är grymt tröttsam). Jag tackar för en dramalärare som hoppar, skuttatr skrattar och gråter under repetitionerna. Jag tackar Gud för att jag får vara på den här platsen med de här människorna. Jag skulle vilja rada upp dem här. Men ack ångesten om jag skulle råka glömma någon. Därför.
Hjälmared
jag älskar er.
Säger det nu, men jag tycker att ni är fantastiska och jaa..
Jag må vara trött, men jag är ärlig.
Jag älskar er!
Tack mina vänner. Tack

Jag trivs!!

Jag säger...

Jag säger...
Predikosnack, Skånsk trio med ritade böcker, låång klassvärdstid, nästan somna på lektion, lägga sig i sängen och somna till bröderna lejonhjärta, Spela gitarr på fastetiden där väldigt många deltog - fantastiskt roligt, baka chokladbollar på smedjevinden, köra en omgång ligretto, Aftonbön med förbön, ännu mer ligretto. Hysterisk ligretto skulle jag vilja kalla det.
Martin höjde volymen, tempot och hysterin - dock gav det inte mycket poäng, så inte världens bästa taktik kanske. Å andra sidan gick det inte bra för någon, förutom viktor. Så grattis viktor. Du var väl värd det! Men nästa gång ska jag krossa dig, bara så att du vet! :)

Nu ska jag sova. Lång dag framför mig imorgon. Need all the energy I can get!

God natt!

På fredag åker jag hem, och tar Ylva med mig. Visst är det fint!

Mitt liv åren framöver

Morgonandakt tillsammans med Elina. Gick kalasbra! Tack för den!

Snack om Paulus och Romarbrevet. Fin fint.
Dramaövningar hela dagen. Trött trött, men ack så kul att göra!
bönegrupp om frälsning, himlen och synd. spännande. timmen gick fort.

Kvällen spenderades med Tomas.
Fick veta ett och annat ikväll

om ett halvår kommer han att fria till mig, på dyrön där vi kommer sitta på en klippa och fika i solnedgången.
om ett år ungefär kommer vi att gifta oss. Den 19 Juli närmare bestämt, som är vår årsdag. Så vi har med andra ord varit tillsammans längre än vad vi känt varandra. Det kommer vara Kent som viger oss.
om två år skaffar vi barn.
Vi kommer bo i Sölvesborg och Tomas arbetas som smed och jag som gatukioskarbetare.
sen kommer jag spara pengar för att kunna flytta. Var inte helt nöjd med Sölvesborg som bodstadsort.

visst låter livet underbart!
Nu godnatt
ack och adjö!


typ inget speciellt...

Fin Gudstjänst i Borås. Hanna predikade om Hopp. Lovisa, Karro och Frida sjöng. Det var fint. Det var bra och otroligt tänkvärt.
Sen bjöd Lovisas mor på soppa till oss från Hjälmared. Ack så trevligt. Mycket trevligt och fint måste jag säga! Härligt!
Annars finns det liksom inget värt att berätta.
Kom hem och tog en kort stund i kapellet sen gick jag upp och la mig. kollade på vänner och halvsov. Lagade mat och gick till slut ner till Anitas för att se vad som hände.
Slutade med att jag började spela ett parti Plump. Började segt, men i slutet höll jag på att gå om viktor och knipa förstaplatsen. Men tyvärr. Slutade två.
Satt sedan och pratade med Robin en sväng innan jag bestämmde mig för att det var dags att gå upp till rummet igen. Solsidan är inget som lockar mig.
Jag är en av få människor i Sverige som inte tycker att solsidan är så roligt. Jag erkänner faktiskt denna åsikt.
Solsidan är inte så bra som alla säger.
Bara så att ni vet.

hmm....
skulle vilja skriva ett värt inlägg. Något med kloka ord eller tankar
men det kommer inget.
Jag är väl för trött
ska nog slänga igång en film och sen sova
lika bra det


en bra dag helt enkelt

efter städningen gick jag på kort promenad med Ylva, Elina, Zacke, Simon och Ludvig. De andra fortsatte vidare, jag vände hem och kollade på Supercupen mellan HIF och MFF. Viktig match!
slutade 2-1 till HIF. viktigt. Oscar fick höra det! Oj ja! MFF'aren skulle få höra hur det gick! Fint fint var det!

hemafton med mustasch-tema!
Ylva och Zacke hade plockad lite skägglav till mig. Så klister och sedan påbörja mustuschabygget. Det blev ganska fint. NOT. men ändå. tyvärr var jag dum och glömde kameran. Men Ylva fick en del. ska låna lite av henne tänkte jag!
Härlig hemafton som innehöll chill hemma hos Jonathan och Åsa med spel. spelade beservizzer. tillsammans med Oscar och Annie, Kristoffer och Camilla, Zacke och Ylva... och så jag... kände mig lite utanför där en sväng. Drev med dem om det i alla fall. Så jag fick vara i lag med Jonathan och hans dotter Ida. bättre än inget.

Kvällen avslutades med tända ljus, te och prat i holken med fina människor.

Det har varit en bra dag. En mycket bra dag.
Imorgon blir det Gudstjänst i Borås!
Bussen kör härifrån 09.00. Bäst att sova nu om man ska orka upp!


Godnatt!

Vår och kristina från duvemåla!

Det spelar ingen roll att det ligger snö på marken...
Den töar sakta bort.
Solen skiner och himlen är blå!

Vårstädningen är igång.
Rummet ska bli fint idag. Första gången på länge.
Och finns det ett bättre sätt att städa på än att öppna fönstret och känna våren och lyssna på den fantastiska musikalen Kristina från Duvemåla.
Helene Sjöholm, Anders Ekborg och Peter Jöback! Ack oh Ack så vackert det är.
Gåshuden går om varandra. Det är så vackert.

Lite låtförslag på denna fantastiska musikal!! 
NEJ En berättande sång om tankarna kring USA resan. Den blir galet pampig efter ungefär 3 min. men lyssna på hela, lätt värd det
Astrakan akt 1 avslutningen. Helen visar upp galetbra sång! Hennes röst! Fantastisk!
Stanna från konserten i minnesota. Anders Ekborg. Jag är så kär i hans röst!!

Lyssna och njut!!!

Mars 18, 2011

Man blir glad när man har en fantastisk kväll med otroligt fina människor.
Åt middag tillsammans med Ylva, Elina, Elin, Frida och Annie idag. Mycket skratt och mycket trevligt.
Bakade ananaspaj till efterätt och Zacke och Oscar kom på besök.
En otroligt härlig kväll!
Glädje liksom.
Kan väl slänga in lite såhär odiskret att vårkänslorna börjar dyka upp på skolan. Bara så att alla vet! Minsan!

Vet inte om det går att få mycket roligare än såhär idag
trötthet trötthet

hejdåhejdå!

ZzZzZzZ

tröttheten har slagit till
gick till skolan 8.30, lämnade skolan 19.40. (självklart mat några gånger imellan)
först vanlig skola fram till 15.00. Där vi bland annat höll tal på två min.
Mitt tal handlade om prestationsångest och jag fick god respons.
Körde det utantill.

Efter 3 började repetitionerna av pjäsen. Jag och Shahram fick för första gången spela mot varandra. Riktigt roligt! Uppskattades. Sen repa jag med Sara och Kristin.
Så skönt att äntligen vara igång. Nu kanske snart replikerna börjar sitta.
Ack jag hoppas det

nu sätter jag igång en film. sen sover jag. Så trött är jag, att jag går och lägger mig klockan 20 över 9.
 och ännu en kväll lägger jag mig tittandes på den fina bibelversen

"I honom har våra hjärtan sin glädje, vi förtröstar på hans heliga namn" Ps 33:21

Nu
Godnatt!

freak out!

vaknade 4... tänkte "SKIT" och somnade om
vaknade 6... tänkte "SKIT" och somnade om
Klockan ringde 5 över 7... tänkte "va, redan??" och snoosade 20 min till
Spännande morgonrutiner man har egentligen.

intressant dag. Bön och andliga övningar och sen kristet liv. Bra lektioner. Upptäckte hur lite vissa i klassen står i kiosken jämfört med andra. Fick oroväckande besked på dramat som förhoppningsvis ändå blir bra.

På faste-tiden idag var vi rekord många i kapellet. Fantastiskt roligt. psalmsång och bön. Och så spännande. Jag tänkte föreslå att vi kunde sjunga Jesus för världen, men precis innan jag säger den så säger Ylva den. sen föreslog Karro en psalm. Sen tänkte jag att Blott en dag är ju fin, och då förelår Ylva blott en dag. Hon och jag har börjat bli så synkade. Och det är så roligt! fantastikt.

Men dagens bästa var att få flippa ut på scen tillsammans med Emma när Petter, Viktor och Martin lirade loss på instrumenten. Jag och Emma körde fri-dans. Och det var så kul. Skrattade hystriskt! och att sedan få leka dockteater med mina vantar som Ruben och Kia för Emma, Lina och Frida. Det va fint!

Sen har det snackats en vända med Tomas nu på kvällen också! Det va bra!

Nu natti!

Hejdåhejdå!

tystnad

Att dagarna liksom går upp och ner är väl sånt man bara får stå ut med
Idag är en ner dag. inte för att det är en dålig dag, och inte för att jag mår särskillt dåligt. Det är bara en ner dag. Trött, och lite tyst och tillbakadragen.
Det började bra, men blev liksom märkligt efter maten. vet inte ritktigt vad som hände. Men aa... det blev lite fel i huvudet i alla fall.
Dagens glädjeämne är att få prata med Ylva den fantastiska. Hon är så bra. och får mig att må bra! Ylva! Tack!
Skratt och glada miner är vad man får tillsammans med dig! tack tack!
nu kvällsandakt!

dagen då Gud var med

Vissa dagar hamnar fokus helt enkelt på Gud, och ja, det är så härligt!
Gud är ganska jobbig, för han envisas med att inte ge mig ett övertydligt tecken på framtiden, ingen eldskrift, inga brinnande buskar eller självklara uppenbarelser. Utan nej. I smyg handlar han. Jag står fortfarande som ett fån.
Men på något sätt blir han ändå tydlig i livet ibland.

Att man får en ny lärare med värsta coola mustaschen som pratar om paulus och hans brev. Att man får läsa Jakobs brev och inse att bibeln är hård, men ändå tydlig om hur livet bör vara. Och att man äntligen faktiskt börjar fatta vad "en tro utan gärningar är en död tro" innebär.
Att få skratta med fantastiska människor och spela en omgång plump på lunchrasten.
Att få ha faste-tid i kapellet med lovsång och bön och be för människor, för världen och för varandra. Och att efter stunden i kapellet få promenera till Anitas och se hur viktor färgar både hår och skägg blont. Läskigt blont. Att sedan spela en omgång gurka och inte förlora!
Att sedan gå till Oasen i skolan för att vara med på Lokes bönegrupp och prata om dop, katolskakyrkan, församlingar och livet. och att sedan efteråt få prata om tanzania, framtiden, barn och bröllop med Loke (låter som en framtidsplan för oss där, men så är inte fallet) Och sen låta kvällen avslutas med fotbollssnack med Tomas innan man går in på rummet och äter upp det sista i en chipspåse.

Där är Gud på något sätt. Så närvarande i allt. Även om han fortfarande är otydlig, så blev han på något sätt tydlig idag. Och det är en dag då jag önskar att jag hade världens mest peppande bibelord. Men det har jag inte. Jag kan ibland fortfarande vänta på att bibeln ska tala till mig och ge mig världens kick. Det har inte kommit än. men jag tänker att om jag ber om det, och har lite tålamod så kommer det snart ge med sig. (sen kanske det underlättar om jag faktiskt läste bibeln lite oftare)

Nu ska jag sova. Och hoppas på en lika peppande dag imorgon.
God natt!

Gå och lägg dig kvinna!

ja jag vet att detta är aldeles för sent för sen söndagsnatt
Men ack så bra dag det varit.
Manusplugg, promenad till Maxi, fantastisk god mat av mästerkocken Elias (vi beräknade mat för 5 - vi blev bara 2) Fina samtal och youtube-klipp. Bön i kapellet med mycket förbön för människor idag. Ligretto i kvarnen mot Julia, Elias och Robin. Robin vann en omgång, Julia en och jag en! Synd Elias!! :)
Avslutades med fint samtal nere i kvarnen.
Fantastisk helg. Inte gjort så mycket, ändå fått så mycket gjort! Härligt!

Faste-mässigt går det bra! Det är skönt att gå till kapellet en liten stund varje dag. Och det är som Ylva sa när vi undrade varför vi inte gjort det tidigare. Det har kanske inte varit tid för det då.
Allt har sin tid (Pred 3:1f)  

Imorgon har vi sovmorgon till 10.30 (därför kan jag vara uppe sent idag, även om det är dumt) från och med nu kommer vi alltid ha sovmorgon på måndagr. fint sätt att börja veckan på måste jag säga!
Härligt!

Nu Godnatt!

Över hela vår jord, regerar du!

bönen i kapellet idag handlade om Världen. Om Japan, jordskalv och tsunamis. Om Lybien och alla våldsamheter. Om ledare som inte sköter sitt jobb och att vi önskar att världen kunde bli en bättre plats att leva på. Det bad vi för idag. Det va en bra stund i kapellet, och den var välbehövd. Hoppas att känslan för kapellet kommer vara lika bra resten av tiden i fastan. och gärna att den fortsätte efter. Jobba hårt för!

Kvällen i övrigt bestod denna lördag inte av hemafton - fråga mig inte varför. Men mat fick vi i herrgården i alla fall. Blev rädd för Elias. Han e stor den killen, bråka inte med honom säger jag bara! Det råkade jag göra. Igen. Ville inte bli nerbrottade på golvet idag, så jag flydde.
Sen dracks det Te och chillades uppe hos mig. vi valde att aktivt bojkotta melodifestivalen idag. inte hört några låtar i vilket fall som. Fick dock veta att vår egna kattarp-son Eric Saade tog hem det hela. Kul för honom ju.

Vandrade ner till Anitas och spelade en sväng Plump mot Ylva, Diana och Martin. En hyffsat dålig omgång som jag vann! Det var fint. Sen introducerades "kung i hörn", ett mindre roligt spel där jag kom typ 2 eller 3.
Sen lärde jag mig ett nytt spel. som jag trodde jag skulle tycka riktigt mycket om. Och det gjorde jag nog, om det inte varit för att jag kom hopplöst sist. Men Gurka (som spelet heter) kommer jag spela fler gånger. Och Elias ska få stryk!! Så det så.
Och såhär, mitt i natten avslutades hela kvällen med några patians omgångar av Zacke och Ylva.

Nu är klockan aldeles för mycket och jag har bestämt mig för att inte promenera in till pingstkyrkan imorgonbitti. Sova istället! JA TACK!
Så nu säger jag. Natti natti!
Ses imorgon!

Katastrof

Tror att vi närmar oss en ny tjernobyl katastrof....
Lite obehagligt faktiskt
Efter skalven och tsunamin i japan har ett av världens stösta kärnkraftverk fått problem med kylarsystemet och en explosion har uppstått. Det ryker och reaktorerna är svårkontrolerade. Där är dessutom ett kärkraftverk till som har problem.
Redan har 45 000 människor evakuerats.
Man befarar härsmälta...

Jag är lite rädd måste jag säga.

Be en bön för Japan och för världen. Detta får inte hända.

Borås Borås

Laserdome i Borås idag.
Var ganska nervös, blir ju alltid så stressad av sånna saker.
Och det gick kanske sådär.
Bildade lag med Robin, Elias, Julia och Sindi! Vi vann båda omgångarna! JADÅ!
Fick faktiskt pluspoäng!
Åt sedan en fantastisk lunchbuffé med Elias, Robin och Matilda på Thairesaturang. Det va fint

Kvällen spenderades här hemma på kvarnvinden med pojkarna Viktor och Elias. Även Ylva och hennes barndomsvän Diana joinade efter ett tag. Prat om skägg, händer, nackar och barndommen gjorde det till en fin kväll.
Vid 11 kommer vi på att dagens kapellande inte blivit av. Går ner till kapellet och råkar slänga ut en utmaning till pojkarna. Att gå nakna på kvarnvinen... De antog utmaningen. Ack ja... inga bevis på det dock, (tack och lov) men såg i fönstret att de klädde av sig. INTE OK. men får väl skylla mig själv. Slapp ju se spektaklet.
efter kapellet satt jag med mina (nu påklädda) pojkar nere i kvarnen och drack Te och pratade om fylleminnen, matlagning och önskemål om hur vår partner ska vara.
En bra dag helt enkelt!

godnatt

suck...

men neeejjj

Skrev precis ett långt och härligt inlägg. och så bara fösvann det. Palla, helt seriöst....

jaja. det handlade om rabbemos, improvisation, snö och slask, mellanöstern, kapell och kultur.
Jag orkar faktiskt inte skriva om det.

Mer än
Jag fick improvisera på scen idag!
FANTASTISKT!
Tack för mig,

imorgon, laserdome i Borås!
längtar!

Nattti

Snö, tema, sims, fasta och skåne = idag

Just när man trodde att våren var på väg, så vände den om och skrattade oss rakt i ansiktet.
Idag föll det snö. Äcklig, vidrig snö. Jag är Bitter, tänker inte ens försöka lura mig själv längre. Jag är bitter över snön, slask, is och skit. Usch!

I övrigt var det en ganska trött dag.
Sista dagen med skaparverkstad. Otroligt ineffektivt. Inte många knop som man arbetade med där inte. Fick gjort kanske en sida. Och hela tiden satt jag mest och ångrade att inte jag målade något. Det borde jag gjort liksom. Men jaja. vi körde lite improesi i alla fall. Väldigt lite, men än dock. Denna gången fick vi även Robin att köra! Han va sjukt nervös, men gjorde det riktigt bra. Härligt jobbat Robin!

Spelade Sims3 med Kristin en sväng innan maten. Eller hjälpte henne med sims3. Hon hade lite problem. men hon är ack så rolig den tösen. Glädjespridare till tusen som jag borde umgås mer med. För shit vad man blir glad av att vara i närheten av henne! Fantastisk människa!

Idag inleddes även Fastan. Jag och Ylva ska under fastan ta 20 min i kapellet, varje dag. Sjukt skönt att sjunga och be tillsammans. Sånnt som kan gå lätt i början, men som blir svårare eftersom när det är lätt att hoppa över en dag eller två. Men nej, får inte hända helt enkelt.

Sen har jag och Emma förberett oss inför imorgon då de olika kulturerna på skolan ska mötas. Norrland mot skåne. Så jag och Emma har övat in en skånsk madavisa och gjort ett skånskt lexikon på power point. Otroligt många skratt. Emma, du är så fantastisk! Galet så roligt vi ha tillsammans! tack o Tack för detta!

nu ska jag sova
Och peppa inför imorgon

Tema-vecka

Denna vecka är Tema-vecka.
Jag har Skaparverkstad
Detta innebär att jag under hela dagen igår, hela dagen idag och halva dagen imorgon ska vara kreativ. Jag har "skapat" ett fotoalbum. Eller ja. Jag jobbar med mitt egna fotoalbum. Sätter in bilder, klipper och klistrar och har ganska roligt.
Idag började jag vid fikat dessutom få en väldig längtan till improvisation. och Ack Ylva den fina gav mig en ny utmaning. Improisi. Improviserad poesi. Man får 3 ord i en ordning som man måsste följa. Så börjar man läsa, när man sagt första ordet, får man det fjärde och när man sagt det andra ordet får man det femte. Det var riktigt riktigt spännande. Jag ser ju inte mig själv som poet, men Ylva tyckte det var bra och det räcker för mig! Vi ska fortsätta lite med det imorgon. Lite festligt måste jag säga!

Under middagen kom spänande samtalsämnen upp. Vad pratar egentligen killar om. Viktor, Elias, Robin och Kristoffer (petter va med på ett hörn) försökte ge oss en bild. Men det var fortfarande ganska oklart. Med prylar och sysselsättningar kom vi fram till i alla fall.
Sen chillade vi i Cafét (en tema-grupp har café i kungsflygeln) Tittade på film och skrev en skånsk lexikon tillsammans med Emma. Redigt roligt måste jag säga. Fantastiska skånska ord det finns som man egentligen använder alldeles för lite.

Sen en spontan aftonbön tillsammans med Emma, Ylva, Kristoffer och Lina i kapellet. Sång, bön och musik och inget kan gå fel. 
David Ivarsson är så bra! Bästa Lovsången jag hört på länge. (som jag nämnt tidigare här) 

Nu väntar en härlig natts sömn.!!!

Sov gott! 

Leva i det förflutna

Är det fel?
Är det fel att ibland blicka bakåt.
Att minnas tider av glädje, skratt, varma blickar och fantastiska människor. Att titta på Frotté showen från i våras och njuta. Skratta högt åt saker. Man kan skratta åt saker som inte ses på scen, för man vet vad som händer under förberdelserna, eller vad som hände bakom scen.
Man tittar på de människorna och då kändes det som om det skulle vara för alltid. Även om man var otroligt medveten om att slutet närmade sig snabbar än någonsin, så var det så naturligt.
Det va så självklart att varje dag se de människorna. att varje dag få le mot dem, ge dem en kram, skämta med dem, vara allvarliga tillsammans. Det var liksom så självklart när man var i den tiden. Även om vi visste att det skulle ta slut.
Så är det egentligen konstigt att man ibland lever i det förflutna. Det som var så verkligt en gång. Är det konstigt att man ibland vill tillbaka. Inte för att man har det sämre nu, man kanske rent ut av har det ännu bättre och mår mycket bättre nu, men det är inte samma sak som då. Det kan inte bli samma sak, för det är en annan sak. Det kan aldrig bli samma sak.
Och nu är jag i samma sitts som för ett år sedan. Det är verklighet det jag lever i nu. En verklighet som är påväg att ta slut. Jag kan inte tänka mig hur det kommer vara när det här är slut. Hur det kommer vara att inte gå ner på frukosten och se samma människor. Hur det kommer vara att inte ha fantastiska vänner bara i dörren bredvid. Att alltid veta att där finns saker att göra.
Jag vill inte tänka på den dagen som kommer. Därför tänker jag bakåt. För det som hänt, kan ingen ta ifrån mig. Framtiden är oviss och gör ont och ger mig tårar.

Jag lever ännu med teaterklassen 09/10
Jag lever nu med Hjälmared 10/11. Om man bara kunde kombinera. Om man bara kunde välja vilken tid man skulle leva i.
Om allt bara kunde vara lite längre.
Om det bara inte gjorde så ont.

Önskan - 3

jag önskar att jag någon gång hamnar i USA och går på en Gospelgudstjänst med en gäng härliga färgade kvinnor och män, som sjunger med en känsla vi bara kan drömma om!

Total praise

Promenad till Ica i en fantastik vårsol med Elina. införskaffade mig lite godis som jag njuter av till 100%.
Sen åkte jag med Emma, David, Ylva och Petter till en Gospel Gudstjänst i hemsjö kyrka.
Det var bra, Det var mycket bra!
Får mig att sakna körsången så otroligt mycket
Saknar voices.
Varför slutade vi bara?
Vad hände. Carro, Jossan, Johanna, Elisabeth, Frida och Rebecca. Vad hände. Vi var ju riktigt grymma. varför fortsatte vi inte. jag vill sjunga i kör igen. Vart än jag hamnar i höst så ska jag nog leta reda på en ok kör och sjunga i.
Och Gospel är så fantastiskt. Väckte minnen till gospelkonserten på Wiesel med Lasse Axelsson. Fantastisk upplevelse. Där jag fick hitta den fantastiska sången Total Praise. Den ger mig gåshud, glädje och förhoppningar om att livet blir bättre. Det finns hopp i livet. Och kören idag gjorde den riktigt bra!
Åhh..
Gospel är glädje, gospel är fantastiskt! Gospel är så underskattat! Njut mer av gospel mina kära vänner. Njut och följ med!
Gospel är historia, Gospel berättar tragiska livsöden som blir bättre. Gospel är bra!

Tack för mig!

Hemafton la Italia!

shupp!!
Idag höll jag, Emma, Petter och Elina i hemafton tillsammans med lärare Daniel.
Italienskt tema.
Lagade hemmagjord pizza, lyssnade på italiensk musik och höll oss till många italienska fraser. Hade en fantastisk kväll... Jag och Emma ballade ur lite. Skrattade åt pojkarna små som arbetade på deras lilla vis. Det var fint.
inte så mycket folk och en chill kväll. Med umgänge i fokus. Ganska mysigt att bara vara 14 pers måste jag säga! gillar vi!
Detta va en bra dag som vi säger tack tack för!
Nu ska jag sova!

Natti

upp och ner

läkarbesök idag.
ultraljud, snack och EKG. snabbt och effektivt. Ja, jag har fortfarande en defekt hjärtklaff... kommer alltid ha, medfött liksom. 
ingen förändring. ses 2013 sa läkaren. jaa.. vi ses väl då antar jag. 
sen umgicks jag det sista med familjen sen skulle resan tillbaka till hjälmared påbörjas. åker ner till stationen, köper biljett... kommer på att jag glömt mobilladdaren hemma. sån värdelös sak att glömma, men den måste has. bara att hoppa på bussen hem igen. Arg som ett bi. Hittar laddaren, måste vänta en timme tills nästa tåg går. Sjukt mycket folk på tåget. hittar sittplats först i Ängelholm. Människor överallt. trångt och jobbigt. Närmar oss Göteborg. Tåget är i tid på minuten. Slänger mig av tåget och springer mot perrong 1-3 missade tåget till alingsås. nästa går en halvtimme senare. Argare... tänk att en fjuttig mobilladdare ska göra allt så jobbigt. Tåget till alingsås sen var också fyllt med folk. aldrig lugn och ro....
Tänkte lyxa till det med taxi till skolan sen istället för en 40 min lång väntan på bussen. ska allt skita sig kan det lika gärna skita sig ordntligt och vara dyrt också. 

Sen vände det
Taxichaffisen var sjukt skön. Sa att det var oftare de fick köra folk från hjälmared än till hjälmared en fredagkväll.. jag hade nog missat dagarna lite. Sen snackade han om utbildning, och frågade vad jag läste. När jag sa att jag gick bibel gick han loss. Jag hade en teologisk diskusion hela vägen fram till skolan och det va sjukt nice. Blev så glad. Det fanns nog en mening med allt. 
Gick upp till mig och fick otroligt god mat. Spelade alfapet med Julia, Emma och David. Gick till Anitas och hängde där en sväng. SÅg slutet av Let's dance, lekte ordlek på viktors Iphone. Hade ett fin och roligt samtal med den fina Ylva. Och sen ett härligt snack med Sara.

Det är härligt att vara tillbaka på hjälmared. Nu tänkte jag stanna mer än i tre dagar!
Sov så gott!

Älskade syster

Tänk sån bra det kan bli.
Alla hemma. Mor, far syster och jag!
Alla glada och Syster och jag flummar, skrattar, ligger på golv, äter mariekex, spelar datorspel, brottas med totti och går tillbaka i åldern och läser gamla nr av min häst från 1998.
vi pratar om livet, skolor, utbildningar, pojkvänner, lagar sängar som känner för att gå sönder om man sitter fel i dem, läser i historieböcker. Tänk så bra hon är den där Elin.
Nu sitter totti och tittar på oss och säger
"Klappa mig, mys med mig, lek med mig"
Fin familj jag har! ville bara säga det!

Dagens kändis...

Efter ett misslyckat besök på banken (hela deras data system låg nere) gick jag över sundstorget för att gå till bilen. Jag korsar då vägen med den store fotbollslegenden Henrik "Henke" Larsson.
fem sekunder senare får några fjortistjejer syn på honom och börjar skrika hysteriskt. typ Idol skrik. Henke vänder sig inte ens om, Jag fnissar stilla där jag går och funderar på om dessa tjejer ens vet vem han är, eller bara vet att han e känd.
Japps.
Det var dagens kändis upplevelse på stan. varför åka till Stockholm och jaga dem, när man bara behöver åka hem! :)

(Dagens blodprov gick snabbt och smidigt. Dock med viss yrsel under promenaden hem.)

Åter hemma i det snöfria skåne

Det är väl det som glädjer en idag när man åter går på skånsk mark. Att den marken är fri från det vita och kalla. Det är glädje, och så självklart att se mor och far igen. Sååå längesedan sist, Jag menar, hela tre dagar sen. Hemlängtan är stor.
Aja. Det ska tas blodprov, göras EKG och pratas med min nya hjärtläkare (som ringde och ville ändra tiden - han, inte jag)
Sen ska det även ner en sväng på banken och fixa min internetbank. Så att jag åter kan betala räkningar och så, kan vara bra att ha liksom! :)

Fick nya manuset till dramat idag. Det är bra. Det är riktigt bra!
Mer än så säger jag inte. Allt är absolut hemligt tills föreställningsdags liksom! Fantastiskt. men kan säga att det är en pjäs man vill se. Jag vill se. Men jag ska vara med, och det är ju faktiskt ännu lite bättre!

Nu ska jag sova och tagga blodprov imorgon! Jippie!
hoppas det är rött och inte säger en massa dumma saker till läkarna. blir så ledsen då.

HejdåHejdå!

Önskan - 2

Jag vill ha större självförtroende när det kommer till musik, så slipper jag må så dåligt efteråt.
Önskan i livet

Skåda den heliga rotfrukten!!!

Föreställning idag gick kalasbra!
Shit vad roligt det var!
stå på scen på riktigt och agera.
min och Annas scen gick kalasbra. Vi gav allt och inga större missöden.
Men jag måste ändå säga att det bästa av allt på hela förställningen var Babbel.
Viktor och Sharams repliker, blocking och allas kostymer. Så fantastiskt.
Skåda!
Tornet!
Det var fantastiskt!
Och Christoffer som Enuck. Underbart

Och imorgon blir det mer drama.
imorgon kommer manus till nya pjäsen!
Spännande och lite nervöst
vet att jag har galet mycket repliker, för det har Magdalena förvarnat mig om.
Det kommer gå!
jag är säker på det!!

efter maten idag spelade vi lite snabbalfapet. Tröttnade efter ett tag, satt och snackade en vända med Oscar, Martin, Emma, Julia, Ylva och Elina. En kväll som bjöd på storförslust i alfapet (som vanligt) Martin tar polisgrepp på mig, oscar berättar värsta frustrerande kluringen som gör att man blir galen när man inte kommer på svaret. Vilket vi tillsist gjorde, och ack vad löjligt simpelt det var. Sen gick jag till kapellet och valde ut lovsånger till kvällens aftonbön, och pratade lite med Jonathan. Han e härlig att prata med måste jag säga! Härligt med bra lärare! 

Imorgon åker jag även hem.
på min mer onödiga lilla tripp hem.
Läkarbesök och bankproblem.
Suck suck.

hejdåhejdå!

RSS 2.0