Herre, till vem skulle vi gå?

Härlig dag idag.
Ett helt gäng iväg på fotboll (och skäms lite, men ja.. Lovisa var ju också med. Så förlåt så otroligt mycket för att du inte nämns i föregående inlägg... Illa av mig) och många sjuka. Med andra ord. vi var bara 11 pers i skolan idag.
Sjukt spännande lektioner. Pratade om avgudar idag.. Datorer, pengar, makt, tid, utseende m.m. och om Gud skulle överbevisa dessa avgudar idag, vilka "plågor" skulle han då använda? Typ. Otroligt spännande! Och prat om påsken och Judarna (det utvalada folket - fortfarande?)
Och om vilka kvinnor det egentligen var som va med vi Korset när Jesus korsfästes. vilka var dem? Hur kände de Jesus och vilka barn hade de?
Ett ämne som jag tyckte va ganska jobbigt. För enligt den slutsatsen som vi typ kom fram till så var Jakob och Johannes kusiner till Jesus. Med andra ord, de kände honom sedan innan. Därför är det inte lika övertygande att när Jesus säger "lämna allt och följ mig". För de kände ju honom. Kan ju ha snackat om det många gånger tidigare och att de bara väntat på när det skulle hända. Och Petrus och Andreas jobbade på samma ställe. Kan altså varit goda vänner med Jesus och varit med och snackat om det tidigare. nej, det gör lite ont. Fanns fler grejer som gjorde Jesus lite till ett familjeföretag, mindre uppskattat från min sida.
Men men.
Kvällen spenderades med Underbara människor. Först lite world of Goo med Ylva och Martin
Sen kladdkaka uppe hos mig, och kvällen avslutades med pepparkaksmys och trevliga samtal på smedjeviden då alla fotbollsspelare så småningom hängde på! En fantastisk kväll!

Imorgon drar Julmarknadsarbetet igång på riktigt.  Phu...
Mycket som ska göras!
Men men
Måste därför sova. LÅÅÅÅNG dag imorgon!
Härligt!
Sussa sött!

Den där människan...

Shit vad du är jobbig, Och fy vad du kräver mycket av mig. Du tvingar mig att göra saker som jag inte vågar. Du skäller på mig och blir besviken när jag inte gör som du säger. Du kallar mig fegskit och hånar mig...

Men jag tycker så mycket om dig. Du ger mig precis det jag behöver. Och jag vet att du gör det med kärlek! Du är så otroligt bra och jag älskar att vi får lov att vara brutalt ärliga mot varandra och att vi vet att vi gör det med kärlek. Ylva du är så himla bra! Jag tror inte ens du anar det själv!
Ja, den där Ylvan är riktigt bra och jag hoppas att du snart ska få slippa höra mitt tjat och mitt gnäll.. för ja... nu är det ju bestämt att det ska försvinna väldigt snart. Ditt fel att jag har lite ångest över det, men antar att jag mår bättre av det i slutändan. Du har väl rätt som vanligt...

Annars en spännande dag. Prat om advent och om våra andliga gåvor. Mina (enligt gåvotestet vi gjort) Gästfrihet, barmhärtighet och Herde.. Med andra ord - bara hjälpande och "snälla" gåvor. Inget dåligt med det. STämmer ju. ser kanske inte det som gåvor, utan mer som en självklarhet, vilket kanske just är mitt sätt att hantera gåvan. Jaja. Kul i alla fall! Folk kände igen dem och sa att de va självklara på mig. Härligt.
Så så. Nu ska jag förbereda mig för sängen och vara glad att jag inte har en fotbollsturnering att åka på så jag slipper gå upp 05.00!!! Jippie för det.
Men ni som ska;
LYCKA TILL!!
Från klassen
Elina, Frida, Emma, Sindi, Oscar och Petter!  (hoppas verkligen inte jag glömt någon nu)
Vinn Vinn Vinn!
Skulle ni inte vinna...
Så tycker vi om er ändå!

Natti!

:) ;) :D ^^ :P ;P

En mycket bra söndag är nu slut och jag tänker gå och lägga mig
Tänkte inte vara lika osocial som igår så jag gick från min säng ner till Elina och till hennes säng. Sen skulle Hon ut och springa, så då gick jag till Ylvas säng satt där ett tag tills det var dags att äta. Hade fantastiska samtal med Ylva, Karro och Elina. Spontan samtalen är ju verkligen de bästa! Sen var det annanaspaj bak hos Lina. Blev advents/födelsedags fika (Petter fyller 20 år idag, stort grattis) Fler och fler människor som tittade in och det blev en grymt bra kväll. Som ballade ut lite på slutet med massa galna frisyrer på pojkarna. Fantastiskt!

Förstår inte hur man kan vara på en plats där det finns så många bra människor. Förstår inte att det redan är 1'a advent. Det betyder ju att året snart är slut och att vi bara har ett halvår kvar tillsammans. Hur tusan går det ihop. Förstår inte att jag snart måste börja tänka på framtiden. Vill ju bara njuta av detta året istället. Förstår ingenting.

Sen fick jag idag veta att jag tydligen uppfattas som irriterad och arg i SMS och på chat (som typ facebook) för att jag skriver med punkter, utan utropstecken och utan en massa smilys... Så till er som tror att jag är irriterad.. det är jag inte. :) nej, utan jag är glad!! För det mesta i alla fall! Det ligger bara inte i min natur att skriva med en massa andra symboler :) För jag har fått lära mig av mitt tidigare umgänge att så gör man inte. :( Men får väl lära mig om nu och börja verka glad i det jag skriver :P
(Hopppas ni är nöjda nu!!!!! :) :D )


Krameli kram!

Osociala lördagen är slut!

Världens mest osociala lördag blev ganska bra i slutet ändå.
Elina bankade lite vett i mig och jag blev social.
Hemafton va grymt bra idag. Bästa Hemafton änsålänge! så bra jobbat gruppen!! det gjorde ni bra!

Imorgon är det första advent. GALET. Hur kom Julen så nära med en gång?
Förstår det inte. Men imorgon är det ok med ljusstakar och julpynt. Så nu kommer pyntet vi har uppe kännas mer rätt! Och imorgon ska det bakas annanas paj med Lina! ska bli riktigt mys. Måste ju underhålla mig på något sätt nu när jag är helt själv uppe på kvarnvinden. Alla andra har åkt iväg. Ekar lite.
men det ska jag väl klara av tror jag.
Nu är jag trött och tänkte sova


pepp inför hemafton

JO!
Sitter hos Elina och peppa hemafton nu.
Phantom of the opera.
Går inte riktigt in för temat med jeans. Men men.. lånar topp av Elina i alla fall.
Hoppas på mycket musikal ikväll.
Musikal is the shit så att säga!
Dessutom har benan i håret fått byta plats. se hur länge den håller med om att det är där den ska ligga. haha.
Mer ikväll.. behövde bara göra något nu efter en fantastiskt osocial och död lördag.
The phantom of the opera is here, inside my mind!!!

Varför?

Någon som kan tänka sig byta huvud med mig?
Eller i alla fall byta ut tankarna som finns i huvudet. För det gör mig galen. Och jag känner att jag kan inte prata med folk om det längre, för de går bara runt och runt och runt och folk har hört dem och jag vill inte tjata ut dem.
varför ska man vara rädd...
Varför ska man jämnföra sig med andra
Varför ska man vara osäker inför vissa saker
Varför undviker man att göra saker man tycker är kul bara för att man är rädd att vara sämre än andra
Varför är man avundsjuk
Varför är jag konstig
varför säger alltid jag fel saker vid fel tillfällen
Varför vet inte jag vem jag är (trots att jag vet min roll i grupper... typ)
Varför Pendlar mitt humör så otroligt mycket från dag till dag
Varför är jag som jag är
Varför är jag bara inte självsäker och vet vad jag vill
Varför tar jag inte tag i mitt liv...

Med detta ska jag sova...
Snälla, någon som kan tänka sig byta...

Mer tankar

"Vi har ansvar, för vi är människor"

Väldigt spännande dag idag.
Morgonen. Lekte med våra strupdockor... Ruben vaknade verkligen till liv och oj vad dryg han är, Men sjukt rolig att vara.
Efter lunch lyssnade vi på jazzband från skurups folkhögskola. Bra. Ibland väldigt avanserad jazz som man inte riktigt förstod sig på, men ibland va det riktigt fantastiskt att lyssna på.
Sen, sjukt bra lektion med Jonathan.
Om lagar och regler. Till för vad. Vad är lag? Det handlar om relationer och att vi ska ha det så bra som möjligt.
Och att förlåta någon innebär inte att jag måste vara nära någon. Det handlar om att reda ut problemet, och ibland kanske det enda rätta är att klippa banden. Hm. Något jag verkligen borde göra på vissa håll, för att slippa låta det vara en negativ relation.
Och att känslor är ingenting man kan rå för... men det är hur vi hanterar dem som är avgörande. Och man kan ställa sig några frågor för att hjälpa till i hur man ska hantera det.
Är det sant det jag känner... eller känner för att säga. Var kommer dem ifrån
Vill jag göra något med dem? Och vad händer då?
Är jag berädd på konsekvenserna?
Många tankar som snurrar nu. Får se om det leder någonvart. Kanske gör det, kanske inte.
Men nä. Ikväll ska det bli tidigt i säng!
Så nu säger godnatt.
Godnatt!

Heja Bibel!

Om jag säger såhär.
Det snöar fortfarande. Inte mycket, men det snöar. När ska det ta slut? Ingen som vet.
Dagen har varit trött (vilket morgondagen också kommer vara om jag inte går och lägger mig snart)
Men fick leka lite med photoshop idag. Det va lite roligt. Visste inte ens att vi hade photoshop. Så blev lite glad där måste jag säga!
Denna kväll va det sista dagen i hjälmareds cupen i volleyboll. Där vi tidigare varit en otroligt flitig hejarklack. Idag spelade två av mina kompanjoner, och en valde bonde söker fru istället. Så där stod jag i min ensamhet och ropade. Heja Bibel!
De kom 3 i B-slutspel.. (översättning - näst sist) Men var enda laget med hejarklack!! Även om jag va ensam idag!
Sen blidde det temys i Fjärden och Oscar drar till med en dikt som "han har skrivit" om manligt och kvinligt. Sen att dikten var väldigt väldigt lik en dikt av eMiL Jensen spelar ju ingen roll. Ylva blev arg som ett bi och Oscar njöt.. Inte Ok Oscar... Vänta bara, du kommer få igen.
Sen, värsta skratt attacken. Knyter skorna Martin kommer ut från sitt rum. Karro, Ylva och jag (som är helt oskyldiga) bryter ihop. Vem vet vad som egentligen hände. Bara vi. Men inget vi behöver prata om.
Imorgon är en ny dag... och jag har 3 min på mig att lägga mig i sängen... brott brott!!!

God natt!


(bild från förra veckans fantastiska hejarklack) Visst är vi snygga!

Hej mitt vinterland

Oj vad det snöar, ojojoj.
Det slutar ju aldrig. Galet mycket snö.
ja. norrland, välkomna till södern, vi har tydligen snö vi också!
Härligt!
skulle försöka få lite bilder på det, men vill inte förstöra kameran i snön... för det både blåser och snöar...
Men men. mysigt är det, kallt och mysigt, och ja. Man blir nerkastad i snön... Martin lekte kast med lite tjej efter mässan idag. Inte OK.
i övrigt fick jag känna på hur det är att spela fotboll idag... Som oscar uttryckte det. han sköt inte ett, utan två, stenhårda skott rakt i magen på mig, på ca två meters avstånd under en tidsperiod av 15 sek... gjorde ont. men det ska göra lite ont när man sportar!!

annars en mycket bra dag idag! mycket glädje till höger och vänster! Varit danssugen, skuttat och sjungit lite hit och dit. Tror detta kommer bli en bra vecka! Käns bara så just nu liksom!

Bara sätt dig och plugga sofia!

Hur förbannat svårt ska det vara egentligen?
Måste ta tag i Interpretationsarbetet (fördjupning av några bibelverser) men jag kommer liksom aldrig igång.
Jag tar liksom hellre reda på om filmjölk är ett svenskt fenomen eller inte. Sorterar hellre tvätt, lägger mig hellre på golvet i fosterställning, spelar hellre bloons på facebook, Leker hellre med "Jonas Brothers" (eller the Samuel twins), tittar hellre på bilder från året, funderar hellre på mat, skriver hellre poesi...
Men grejen är ju det att jag tycker det är sjukt intresant. bara det att det är ett arbete som måste lämnas in. Skola. Jag har alltid haft svårt för det där med arbeten. Tänkte bli bättre på det nu.. men det finns ju så många saker som jag hellre gör...
Problem.
Vill btw lära mig heartbeats på gitarr.
Men inte nu, för nu ska jag plugga innan maten.

En mycket fin dag i Göteborg

Dagen har spenderats i Sveriges näst största stad idag. Jag, Ylva, Martin och Oscar åkte med söstra mi in till Göteborg där hon sedan åkte vidare hemmåt. Varför bestämde vi oss för Göteborg då? Jo, Ylva skulle tävla i Poetry Slam. Hon hade gått vidare till höstens final! Dagen i göteborg bestod mest av fika. Och av ett trevligt återseende av Caroline Falk som helt plötsligt står bakom mig. Oddsen? Ingen som vet. Men fantatsikt roligt!
Hamnade som sagt sedan på fik. Väldigt väldigt trevligt. Satt där i någon timme. Pratade, skrattade och allt sådär.
Anna kommer och joinar oss. Vi drar vidare. kollar lite butiker... Typ en, som jag inte kommer ihåg namnet på. sen åker vi spårvagn (ja, första gången för mig) till tävlingsplatsen. Får bord, fikar/äter/dricker Öl.
Ylva tävlar. Ylva är grym! går vidare till årsfinalen i vår... 22 maj (som förövrigt är samma helg som frotté festivalen på Sundsgården och sista helgen på hjälmared.. GAHH)
Vi påbörjar resan hemmåt. Jag känner mig inspirerad av poesin denna kväll och funderar allvarligt på att börja skriva lite. Skulle vara ganska kul.
Tåget lämnar Göteborgs station... och stannar... i Partille... går inte längre. Anledning... Någon har bestämt sig för att livet inte var värt att leva.. Måste stänga av strömmen på järnvägen. fast i Partille. Känner mig illa till mods. Minns tiden med Brottstycken och känner en enorm olust inför ämnet. Börjar jobba på resväg hem.
Taxi? Dyrt
Buss? Går ingen
Jonathan? Sitter på buss mot Oslo
Andra på skolan med bil? Finns ingen
Vandrar runder i Partille och letar efter lösning. Går tillbaka till tåget. Får veta att ersättningsbussar är påväg.
Bussar kommer, kliver på. Jag skrattar mest. Blir otroligt speedad. Tittar på mina fina vänner. Martin, Oscar och Ylva. Ni är väldigt fina och det hoppas jag att ni förstår.
Kommer till Alingsås och hinner med sista bussen mot hjälmared. Slipper därmed en promenad på ca 1 timme i snöslaskregn. Dock skulle jag tycka att det hade varit en väldigt intresant promenad. Och hade nog nästan kunna tycka att den va rolig. Men vi slapp. Tillbaka på hjälmared, trött. Går upp till mig tidigt. Samtal med Tomas. fint.
Nu ska jag antingen knåpa på poesi, eller sova. Får se om det finns någon inspiration i kroppen.
Sov gott!

Systerhelg

Denna helgen har syster varit här på vackra Hjälmared!
Så fantastiskt roligt att hon kom! Glädje, glädje!
Maxi, Taccos, Idol, Draktämjaren, Sovmorgon, Alingsås, Gårdscafé, Maxi, HippHipp, Hemafton, Snack i Anitas, Varm choklad, Snögubbe, snöbollskrig, Te och samtal. Så fint det har varit.
Nu ska vi sova, och imorgonförmiddag åker hon hem igen.
men först ska hon köra oss (mig, Ylva ev. Martin) till Göteborg. Där det på kvällen ska bli poesitävling där Ylva skall deltaga! Fantastiskt!
Nu säger jag godnatt godnatt!

trött

Det är allt som egentligen kan beskriva denna dagen.
Sov inte så mycket i natt.
Så tänkte ta igen lite av det ikväll genom att lägga mig väldigt i tid!
Men först...
Såg film med Jonathan idag.
Battle in Seattle
Handlar om demostrationsaktionerna i Seattle 1999 mot WTO (world trade organisation) och hur det hanterades.
En historia som väcker otroligt många känslor inom mig. Och absolut inga glada känslor.
Jag blir så förbannat arg på WTO som inte bryr sig om människor i världen, som inte bryr sig om liv utan bara ser till inkomster och vinster. Som låter barn jobba och människor i U-länderna jobba för inga löner alls. Bara för att tjäna på det.
Jag bli så arg på anarkister. Som skiter i lagen, som skiter i allt. Som demosterar och slåss bara för att de får en möjlighet att göra det. Som förstör för de fredliga Icke-vålds demostranterna genom sitt beteende. Som retar upp polisen och gör de tvingade att gå in brutalt.
Jag blir arg på poliser som slår på allt som rör sig bara för att de har fått order att arrestera och förhindra motståndsrörelsen. Som skadar oskyldiga för att de råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle.
Jag blir faktiskt till och med arg på de "goda" demostranterna som gör att de talare vid det stora mötet som faktiskt har något vettigt att säga inte får sin röst hörd. Blir så arg när läkare utan gränser inte fick säga sitt, och när ingen lyssnade på honom. Det finns saker som retar upp.
Jag är inte för hur WTO hanterar världen. Men jag tror inte att demostationståg och aktioner är rätt sätt att brottas med problemen. Även om det nu gav resultat så kräver det för mycket våld, oskyldiga och förstöring. Jag vet inte hur man ska hantera det, men på något annat sätt. Det måste gå.

Så.. fått avreagera mig lite i alla fall! Men ja, jag är ganska engagerade i vissa frågor. Cultura har gjort sina intryck på mig. Både positiv och negativt. Jag är mer medveten om hur det ser ut i världen. Men har också fått en inblick i demostations sidan, och jag gillar inte den. Tyvärr. Ibland, till viss del. men grejen är att det går typ inte att göra en "icke-vålds demostration" längre, just för att "hata, polisen och sammhället" alltid dyker upp.

Så ska inte älta det mer. Men handla rättvisemärkt och gör en fredlig insats!
Nu ska jag städa undan lite innan jag går och sover!
imorgon kommer söstra mi och hälsar på hela helgen! Så roligt det ska bli! Saknat henne otroligt mycket!
So!
Good night!

Öppen scen och påfyllnad av andlig bägare!

Slisk Sofia Idag...
Riktigt obehagligt.. Men allt för konsten. OCH, Ingen i gruppen kom ihåg att ta med sig kamera. Så det finns inga bildbevis... MEN, kan föklara lite
Sofia är lindad platt (igen) över det har hon nätlinne... Och inget mer. Hon målar hår på bröstet och raggarsträng vid naveln. Hon har peruk (typ beatles frissa) ifyllda ögonbryn och mega fule musstachen. Så otroligt snygg! Eller inte. Men så kan det gå.

Och idag var en glad dag. Vi pratade igår om vår andliga bägare och vad som får den att fyllas. Idag fylldes den. Vi hade bra lektion med Jonathan. Vi pratade om Josef (som är min favorit historia i bibeln) med Hanna, vi spelade innebandy på idrotten. Gick från idrotten och njöt av stillheten och vädren. nån minusgrad, frost, sjön ligger spegelblank. Underbart. Njjöt. Öppen scen. Backstreet boys. Snacka skojsnack med Ann på scen (som blommade ut otroligt bra!!) Plocka ihop och leka med lamporna igen! (var även jag som fick rikta ljuset inför kvällen - så ni som var där, hoppas ni la märke till den fina ljussättningen) Lekte Serdinen i kavaljersflygeln. Mörkt men fantastiskt roligt! Hittade Martin... och med lite mer mod hade jag hittat Oscar under den andra omgången - men han satt på världens läskigaste plats... usch usch... Men ojoj vad kul!

Nu är en bra dag slut, och om 20 min ska jag ligga i min säng!
Sov så gott!

Lillebror

Japps, jag har fått en aldeles egen lillebror. Min kära granne Tomas. Han e så bra ska ni veta. Tänk att ha en bror som man kan prata om allt med. Och som dessutom har inblick i den där manliga världen, som vet hur män tänker. Känns skönt att ha den uppbackningen.
Tomas, du är grym. Har länge velat ha en lillebror, och nu har jag en. Woho!
I övrigt har den här dagen gått lite upp och ner. Och det ska därför bli otroligt härligt med lite sovmorgon imorgon. Börjar inte förän 9.20. Tänker därför inte gå upp förän 8.40.... mot 7.15 liksom
Nice!
Och ja. är nära att ta tag i livet. Vet, sagt det länge nu. Men tiden börjar kännas inne och jag vill slippa grubbla på andra saker. Behöver bara samla mod till mig.
Och nu ska jag sova.
Imorgon ska jag vara man igen... Suck, börjar bli en dålig vana. INTE OK. Men men. Kanske sista gången på länge. Vi får väla se vad som händer. Bilder utlovas i alla fall.. i någon form.

Natti natti!


Slö-söndag

Vad har man egentligen gjort denna dag?
Suttit i Anitas sedan halv 12. kollade reprisen av Idol. Spelade Clouedo, shit vad jag va sämst. Hade dock rätt på mördare och mordvapen.
Sen gjorde jag, Tomas och Karro abosolut ingenting här uppe på kvarnvinden. Karro började få spel och tillsist hade vi pilatesvolleyboll i köket, tog sönder en lampa och skrattade hysteriskt. Det åts även älgfärs med spagetti med hela Norrlandsgänget. Lite förfest typ... Låååångt innan.
Spelade lite badminton med Tomas, kul, för vi va typ lika bra! Fantastiskt.
Fick även hjälp av Elina med Teorin till körningen. Hon är en bra lärare!
Hmm.. har kanske gjort en del ändå. Men det käns inte så. Men haft fantastiskt kul. och det har varit en grymt bra helg. Denna veckan ska jag ta tag i mitt liv har jag bestämt mig. tror jag.
Och på fredag kommer söstra mi! Ska bli så kul!
Elin, du ska få träffa alla fina människorna här uppe!! Och de ska få träffa dig!
Fint. Mycket fint!
Nu är det sängen som gäller!
Sleep tight!

Lördag

Idag var en helg på hjälmared. hyffsat innehållslös. men ändå inte. Frukost med folk, Tv med folk, Ica med Elina. Fotboll med folk (Svenska cupen - segrare - HIF!!!) Hemafton med folk, härliga och bra samtal med Julia.
Dessutom är nu biljetterna till Norr bokade. Så nyår firas numer officielt i Norrland tillsammans med Elina, Karro, Julia, Tomas, Oscar och Martin! Fantastiskt roligt måste jag säga! Blir glad i hela kroppen när jag tänker på det! Fint fint fint!
Nu ska jag efter ett härligt samtal med Julia, Tomas och Emanuel (vän till Tomas och gammal hjälmaredeare) besöka min härliga säng och sova i några timmar! imorgon är en ny dag, och då ska det ätas älgfärs! Det ni!

bye bye!

Sur-fredag

Inte så illa som det låter
Bestämde oss för att inte gå till Anitas och kolla på Idol idag. Betsämde oss (jag, Karro, Elina, Julia, Anna, Ylva, Tomas + några till) för att sitta i holken och vara lite "sura" på allt och alla. Längesedan jag skrattade så mycket. Så fantastiskt roligt!
Dessutom bestämdes det typ (90%) att jag ska fira nyår i norrland. I typ Skellefteå tillsammans med Karro och Elina. Hur galet är inte det. Tomas va på att hänga med, och kanske Anna, och Julia. Galet roligt ju!
vilken galen kväll. Galet galen. Glad.
Fint.
Imorgon är det lördag. får se om jag pallar upp och promenera på morgonen, eller om jag sover istället.
Suck
Jag säger det igen
Livet är ganska bra ändå! :)

Galet...

Idag var jag man.
Idag va Tomas kvinna
Idag va Karro man.
Idag va Oscra kvinna
Idag va Lina man.
Idag va Martin kvinna
Idag va Julia man
Idag va Petter kvinna
Idag va Kristoffer kvinna.

Det va spännande måste jag säga. Men kan rekomendera alla tjejer, få inte för er att linda er platta. Det gör ont. Klarade det i några timmar. men efter fikat fick jag ta av den, gjorde för ont. Men allt för konsten.

Titta så fina vi va idag!






Hela skolan var upp och nervänd. Killar i tjejkläder och tjejer i killkläder. Fantastiskt!

Nu ska man ta det lite lugnt, sen ikväll blir det mat och idol och fredagsmys! Härligt!

Vi skyller på holken

Vilken dag.
Det är återigen ganska sent, och återigen beror det på fantastiskt temys i holken men mycket trevliga människor.
Så jag tänker inte bli långdragen för jag behöver sova.
Imorgon ska jag gå upp tidigt för att fixa inför klädtemat som gäller.
Gender Bender är temat. Med andra ord klädbyte mellan könen! Fantastiskt. Killarna va otroligt skeptiska till det hela, men vi har lyckats hitta outfits till dem som de kan stå ut med. Jag lånar kläder av Tomas. Sjukt snyggt. Lindar mig dessutom platt. Gör ont och blir lite svårt att andas. men är lätt värt det! haha.
Kanske kommer lite bilder imorgon. Om det blir tillåtet att lägga upp. är ju dock känsligt för vissa. får jobba på saken. Ska dessutom låna ut skor åt höger och vänster. (för en gångs skull kommer mina stora fötter att användas till något positivt)
så ja, om jag ska orka med att gå upp imrogon så måste jag sova nu!
Livet på hjälmared är bra.
Och snart kanske jag tar tag i livet om man säger så. Käns som om den dagen närmar sig då det är dags att samla mod till sig. Den kommer närmre dag för dag i alla fall! Så nu vet ni det!
Sov gott!!

Är så att säga dum i huvudet

Sitter här nu.
Skriver
Undrar varför
borde sova.
Pigg... efter Te-mys i holken.
Blev alldeles för sent. Men är glad efter en bra dag.
Volleybollturnering. Var Hejarklack med Lovisa och Frida.
Gick in för det till 100%
Hemagjorda skyltar.
Mycket skrik.
Ingen röst kvar.
Nu ropar sängen på mig.
Bäst att lyda order och gå och lägga mig!
Livet är ganska bra ändå!
På många plan.
Ska försöka få till det på det sista planet nu också.
Kanske kan gå.
Känns i alla fall inte helt hopplöst.
Ska känna efter med imorgon.
Kanske prata med någon.
Eller inte.
Vi får se helt enkelt.
Hur vad det nu igen?
Just ja, sängen.
Den börjar också bli hes.
Vill inte att den också ska tappa rösten
Bäst att sova
(nej, jag hör inte röster, sängen är på riktigt!!! De ni)
God natt!

Lycka

för att låna en av Ylvas rubriker!
Att få brev är så otroligt roligt! Och att få fina brev är ännu bättre. Att dessutom få brev med presenter och minnen är nog det bästa man kan tänka sig!
Fick idag brev från Jonas. Ett långt och fantastiskt brev som jag kan läsa om och om igen. Hur fint som helst! Och dessutom skickade han med arbetshandskarna som vi använde under alla våra spelningar.Varje gång blåa lådan skulle bäras användes dem. Så mycket minnen i dessa handskar, och dem skickar han till mig. Jag blir tårögd och glad över denna fina människa. Ja, jag är lite märklig. Men det är så ofantligt fint.
Och om jag nu ska kunna svara honom så måste jag skicka brev till Tanzania. Det är i och försig ganska coolt, så jag tänker göra det.

Sen blir det mega mys och chill uppe hos mig på kvarnvinden. Skitmycket folk. Började med att jag, oscar och Julia skulle baka inför kiosken och vi hade fått en beställning från husmor. Sen trillade det bara in fler och fler människor hela tiden. Jätteroligt! Spontankalas hos oss, så trevligt! kul att umgås på andra ställen än bara i Anitas.

Och dessutom så är det en massa snö ute. Snöat hela dagen, så snökrig ja. Mysigt, är dock lite bitter över att den kommer försvinna typ om två dagar, och då blir det blött... jippie. Not.
Nu är klockan aldeles för mycket och sängen kallar.


Snö snö snö. Fint.


(Btw, HIF flaggan är kvar.. nu har "någon" bahagat gömma min fina halsduk... Suck suck)

EXTRA

Måste lägga till ett extra inlägg...
Säger adjö till Jonas som idag för någon timme sedan lämnade svensk mark för att resa till Tanzania. Borta i 6 månader. Jag önskar honom all lycka och hoppas att han får en fantastisk tid där. Otroligt personlighetsutvecklande tror jag!
Jonas, vi ses i Maj!!!
HejdåHejdå!


Tillbaka

Jag är tillbaka och det käns så otroligt gott!
Shit vad människorna här är härliga asså! Ni anar inte hur goa dem är! Fantastiska!

Tåget gick bra men gjorde smått ont. Hela vägen från HBG till GBG satt jag i samma vagn som en MFF'are. han förde väl inte så mycket väsen mer än att han hade MFF halsduk och varje gång det ringde var tvungen att berätta om hur han hade firat hela kvällen. Bitter känsla som infann sig.
Och på skolan undrade alla hur jag mådde. Försökte undvika ämnet. Mindre lätt när Oscar gärna drar upp det. Men jag kom ändå otroligt lindrit undan. Trodde han skulle vara mycket värre, men icke. Men han e ju inte MFFare på riktigt. Han va ju faktiskt inte på matchen, och han firade ju inte igår så... han hade väl inte så mycket att komma med. Medgångs supporter skulle jag kalla honom... nä, nu ska jag inte vara elak. Imorgon ska vi sluta fred. Känns ändå skönt måste jag säga.

Kvälls/födelsedags fika i Smedjan för att fira födelsedags grisar den senaste tiden. Sara, Jacob, Kristin, Frida... Väldigt mysigt. Satt där hela kvällen.
Nu ska jag sova.. och imorgon måste jag tvätta. Käretid, men nu har jag nytt tvättmedel så att jag kan tvätta. Svårt annars. Men måste tvätta! bara så att alla vet.

So, bye bye!

Det blidde inge guld

niet... men en härligt Silver blev det i alla fall..
0-0 mot Kalmar och Malmö vann med 2-0 mot Mjällby. Så det är väl bara att grattulera lite extra då. Då vann nu ju faktiskt med poäng och inte på målskillnad. Grattis MFF... (hoppas bara att en viss person inte är allt för dryg imorgon)
Imorgon åker jag tillbaka till Hjälmared.
Känns gött att åka tillbaka.
Kommer efter lunch.

Dock bitter upplevelse idag. Vår skrotcykel blev stulen på stan. LÅste den bredvid Johannas, och när jag ska hämta den så står den inte där. Surt... Det va som sagt visserligen vår skrotcykel. Men ändå. så onödigt...
Men men. En härlig fika med Jossan och Johanna fick göra dagen bättre!

Nu ska jag glotta film och packa klart. sen sova. Kan behövas, om man nu ska komma till Hjälmared någorlunda utvilad. haha.
Dock börjar jag få lite ont i ryggen igen. Tycker inte om det här asså.
men men.
So long!
(HIF vinne Cup-finalen mot Hammarby på lördag istället)

En dag idag

Livet är lite märkligt ibland.
Jag har varit glad idag. Det är så mycket som kan glädja mig utan att jag riktigt förstår varför.
Promenerade till kyrkan. Hade fin musik i öronen, solen går sakta ner och det är sådär lagom kallt ute, ingen regn och ingen blåst. Mådde mest allmänt bra. Går förbi en fotbollsplan där ett gäng småkillar spelar fotboll. Glädjen i kroppen stiger verkligen. Tänk att man i ung ålder kan få samlas en kväll och spontant lira lite fotboll på en nyanlagd och ny renoverad fotbollsplan. Jag hoppas att killarna fortsätter att lira. Och det va så gött... för de körde med ett snyggt språk. De peppade varandra. Uppmuntrade varandra. En kille missade ett skott och alla sa att det va bra ändå. Hur glad blir man inte då.
Okej, låter som om jag stod och tittade på dem hur länge som hellst, men gick faktiskt bara förbi utan att stanna. Men det gjorde mig glad.

I kyrkan blev jag bara så glad över att kyrkan finns och att man kan trivas så bra där. Pratade med Kenneth, Gunn, Mats, Margaretha och några ungdomar. Men det är så fint att veta att den äldre generationen vill veta hur jag mår, vad jag har för mig. De tycker det är synd att jag inte kommer så ofta. Och är glad att jag kommer när jag faktiskt är hemma. Hur fin församling har jag inte. Och träffat ungdommarna där. Så härliga! De har planer och Gud är med i de planerna! Gött att höra!

Sen går man hem och lyssnar på fantastisk musik igen. Denna gången fick Bono skråla i mitt öra. Jag vet att jag säger det ofta. Men U2 är fantastiska. Bono har en röst som berör, roar och peppar mig. Ja, man kan beröra och roa samtidigt. Jag älskar tillexempel hur han flippar ut i slutet av One Tree Hill. När man hör sånnt så blir man bara glad och önskar lite att man kunde göra så själv. Att man kunde släppa på sådana hämningar. Att man vågade släppa loss lite.

Snart får jag åka tillbaka till Hjälmared. Jag saknar det. Varit därifrån i en vecka nu och vill tillbaka. Nu har vi varit ifrån varandra så det räcker. Nu ska vi njuta av tiden vi har kvar. Det är ganska mycket tid, jag vet. men det går ju så förbannat fort. Det har redan gått en tredjedel... och fick veta att det bara är 8 veckor till jul. Jag menar käretid. Det är inte helt ok. Ska börja packa nu igen...
Men först ska HIF vinna SM-guld. Imorgon slår vi Kalmar och Jag hoppas av hela mitt hjärta att Mjällby slår MFF. Då är SM-guldet vårt. Och oj, vad Oscar ska få höra det! Och om det skulle vara så att HIF faktiskt inte vinner. Då tänker jag undvika Oscar ett tag. För jag vet hur dryg han kommer vara. För jag kommer vara så dryg mot honom om HIF vinner. JObbigt läge där asså.

Nu har jag skrivit en hel roman och jag klandrar er inte om ni inte pallade läsa allt. Hade bara en massa funderingar i huvudet. Har inte ens nån rolig bild som jag känner att jag kan slänga upp som representerar hur jag mår idag.
Men... Ja.
Hjälmared på måndag. Längtar och saknar!
See you!

Sverige, Skåne, Helsingborg, Hemma

Jag är hemma. Jag ska bara ta det lugnt nu. Ingenting inbokat mer än besök hos trevliga människor och en fantastiskt guldmatch att se fram emot!
Veckan i växjö har varit rolig! Det är lite galet, men fantastiskt spännande. och ingen patrull är den andra lik. Alla agerar olika och det är så kul! Men jag min mest Olof som gav mig "sitt nummer". Han va riktigt rolig. Kände att vi fick bra kontakt! haha. Och så minns jag David och David från igår när jag var klottrare. Så sjukt dryga skåningar... dessutom en MFF'are. Illa. Men oj vad kul jag hade. Så otrevlig i munnen har jag nog aldrig varit. Och så står de och skrattar åt mig. Hur gör man då liksom? haha.
men men.
Nu ska jag börja fundera på mat sen ikväll sticker jag till kyrkan för att hänga lite med UG. Ska bli mycket mycket skojsigt!

Färdig med att vara brottsling...

I alla fall för detta året. Hoppas på övningar till våren. För det är riktigt riktigt roligt!
Tyckte klotterstationen va skittråkig i början. Nu har jag börjat uppskatta den mycket mer. Man kan ju vara så sjukt dryg och jobbig då. Sagt en massa saker till studenterna som jag kanske inte menar egentligen. Men det är ju så roligt!
jag gillar detta jobbet. Oavsett vad jag sagt i tidigare inlägg! Så lätt det bästa jobbet man kan ha. typ! Väder klagar man alltid på!
So..
Nu väntar jag bara på far, sen ska vi luncha sen ska vill till Skåne! Sen ska jag ha lov på riktigt i några dagar!
Skönt!

Berit Anderssen

That's my name!
Yes. Pappa har haft fantastisk fantasi när han hittar på namn till karaktärerna till övningarna. Berit är 17 år och klottrare! det har ösregnat idag. Hela dagen. typ.. inte efter 16.00 men ändå. en timme utan regn. Men det e kul. Inte varit ute riktigt hela tiden. hamnat i arresten också.. och det gillar vi!
Nu kom far tillbaka och snart är det käk!
Bye bye!

Tusan vad kallt det är

om man jobbar ute en hel dag i duggregn och en relativts stilla roll.
Några förvirrade polisstudenter, några duktiga, några bittra och några buttra. Några glada och några flörtiga...
Ja, kände att en av studenterna nog klarade av lite figurant flört... fick honom till och med att ge mig sitt nr på en lapp... kollade inte så noga på den. Och när öveningen sen är slut blir jag nyfiken och kollar på lappen. Då har den fyndiga studenten skrivit "mitt nummer"...
Besviken.
Men så kan det vara ibland.
Ikväll blir det pizza!
Gott!
Ha det bra!
Och va varma för mig..
imorgon ska jag bli nerbrottad i leran om jag har otur... mindre kul. Eller?

Bye bye!


Växjö, jobb

Jojo
Jobbat i några timmar idag. Härligt. Imorgon och onsdag är det heldag som gäller.
Idag och imorgon är det fylla. På onsdag och torsdag är det klotter. Härligt med ett kreativt jobb! 
Nu väntar jag bara på att far ska bli klar med sitt och sen ska vi sticka och käka! Harry's. We like! 
So..
inte mycket mer idag. Får köra en mer långdragen rapport när jag kommer hem! torsdag eftermiddag!
kram
kram
(finns en del söta polisstudenter, får man säga så?) 

RSS 2.0