Vi e på väg...

När jag va ung
Och sakna vett
jag fråga vem e nr 1

Min far han sa
att alla vet
vi följer skånes stolthet

Vi e HIF, Vi e HIF
Vi e HIF, Vi e HIF

Om en vecka så ska vi banne mig fira SM-guld! Det ska banne mig vara så.
Idag, vinst mot Halmastad 4-2. Inte ok med de två sista målen som HBK fick göra, men Ok. Vi tog tre poäng. Imorgon hoppas på på förlust eller i alla fall oavgjort för Malmö. Kämpa BP, för vår skull!
På söndag vinner vi SM-Guld!

Annars idag. Gudstjänst, prat med Julia, Myst med Kaninerna.. ja, det är denna dagen i korthet. Så kan det gå. Ikväll... film och mys. Typ som på hjälmared. Dock ensam. Möjligen med syster. Eller om jag får för mig att ringa nån. Men det är tidig morgon imorgon då man far till Växjö för jobb! Så blir nog lugn hemma kväll!

Så long! och ha så kul...t ikväll!

Älskar...

Älskar att sova länge.
Älskar att jag har en skön säng..
Älskar att jag har en mor som är rädd om mina fötter och som är villig att köpa nya skor till en enkel student. Så ja, har inte längre skor med hål i! Det ni! Ylva. Du kan ha dina skor för dig själv när vi kommer tillbaka sen!
Älskar att jag har fina vänner som man kan umgås med utan att göra något vettigt över huvudtaget. Tänk att man kan ligga i en säng och bara prata i timmar utan att känna att man måste hitta på något. Tack för en fantastisk kväll Peppe! Du e bra! 
Älskar att vi ställer om klockan ibland. och därför kan sova längre imorgon innan man går på Gudstjänst.
Älskar att man efter bara en dag kan känna längtan och saknad efter hjälmared och alla dess människor
Älskar att det finns dagar då man får vara verkligt glad. Idag är en sån dag. Jag är glad. Hoppas på morgondagen, att den blir lika bra. Det blir Gudstjänst och sen tjejkväll hos Joelle! Träffa henne och Bea! Ska bli riktigt nice om jag får säga det själv!
Älskar den här tiden på dygnet när man inser att nu är det dags att sova! och man får lov att krypa tillbaka in under täcket och bara mysa och sova! God natt!

Jag är hemma

Underbart.
Hade en bra tågresa hem. Käkat pizza, spelat nintendo64 med syster, kollat vänner och spelat barnspel (fantastiskt roligt om man är på rätt humör) Var tyvärr inte på rätthumö för N64... men men.
Nu tänker jag inte skriva mer idag. Ska städa undan min pizza, sen sova.
I min egna säng. I mitt kalla rum.
Imorgon ska jag träffa Peppe. Härligt. saknar honom.
Vill dessutom också lägga till att det är härligt att gå i en klass med fantastiskt ödmjuka människor.

"titta på mig, utgå från mig, jag är definitionen av vad som är perfekt"
Oscar... härligt att höra att du är nöjd med dig själv. ;)

Nu, sov gott...
HÖSTLOV!

Imorgon är det lov

Ja, imorgon eftermiddag kommer jag sitta på ett tåg påväg mot mitt kära skåne och jag kommer faktiskt inte åka tillbaka hit förän måndag v.45. Det ni. Inte illa.
Lovet kommer väldigt lägligt. och jag tror att man behöver vara lite härifrån för att faktiskt längta tillbaka hit. och jag tror att vi måste få sakna varandra lite. Tycker att människorna är underbara. Men det ska bli skönt att umgås med lite andra människor. Och fick idag veta att Johanna kommer komma hem nästa helg! Altså får jag träffa henne en sväng också! Underbart underbart!
Så med andra ord så borde jag verkligen packa nu. Annars har jag inget att ha med mig hem. Illa.
Men det har varit en bra kväll.. efter en väldigt fin andakt som Ylva, Lina och Frida höll i gick vi för "kyrkfika" i Anitas villa. En härlig kväll med mycket prat och umgänge.

Idag har varit en spännande dag. på morgonen hade vi skrivarkurs... som inte gav någonting och som faktiskt är ganska tråkig. Och två av pojkarna i klassen (oscar och Martin) kände att det var skönt med sovmorgon. och vips, så va deras skor borta... Undrar hur de kan ha försvunnit... ;) så dagen har gått i skons tecken. Många skor som försvunnit, stulits, slängts ut genom fönster (till och med Hanna, lärare, blev inblandad)

Vi har börjat dyka djupt i vissa verser i bibeln. jag ska jobba stenhårt med Daniel 10:11-12. Typ vad orden i verserna betyder, hur olika översättningar skiljer sig, vad det vill säga till oss idag m.m. spännande nya saker man hittar hela tiden!

Nä, vet ni vad. Jag måste packa nu. Annars kan det gå illa... ;) Natti natti!

Vår Jesus i natrulig storlek som talar! O ja. När du är i närheten säger han
"Hej, jag e Jesus och välkomen till den här utställningen om mig"
Lite min idé! Nöjd!!! Mmhmm!!!

Onsdag innan höstlov

Har inte så ont i ryggen längre. Så landskrisen kan lägga ner, Pressen kan sluta skriva löpsedlar, jorden kan börja snurra, flaggan kan hissas i topp och kungen kan hålla tacktal i SvT!!

Jo, okej, lite ont har jag, men nu kan jag inte urskilja om det är träningsvärk eller ryggsmärtor. märker vi med tiden. Men vill tro att förbönen idag faktiskt hjälpte.

Idag lämnade vi ämnet synd på Jonathans lektion och pratade om något mycket trevligare. Nämligen frälsning. Skönt att prata om något positivt nån gång! även om jag i tankarna höll på att trilla dit igen så drog jonathan undan de på ett snyggt sätt.

Dramat idag var fantastiskt roligt. Skrek mig hes. Nu börjar det bli riktigt roligt att gå till de lektionerna måste jag säga. Börjar bli riktigt givande. Fick en galen monolog som jag ska jobba med ett tag. Ska försöka vara lite sexig... hur tusan är man det, jag vet ju inte. Suck suck. Men det av därför jag fick den. för att utmana mig själv. Bra, läskigt men bra.

Kvällen bestod av volleybollturnering. jag va inte med och spelade. Men jag var en otroligt aktiv publikmedlem. NOT. men ja ja. Såg på när Frida och Martins lag krossade lärarna, som turneringen så fint hette. Sen drog jag till kavaljers och hängde där med frida, karro och elina. Drack te, åt mackor och pratade och skrattade och... ja... typ så, kanske lite annat också. men det är inget vi behöver gå in närmare på. :)

Nu är klockan way too much... och jag borde så sova nu. Men jag har kommit på att jag trivs väldigt bra denna tiden på dygnet. För då är man lite för sig själv. och man har lite tid för sig själv och göra det man vill.. dumt bara att jag tar mig den tiden så sent. illa illa.

så. sussa sött!
Höstlov på fredag! Jippi!

Det gör ont

Ont i ryggen. Galet ont i ryggen. Förstår inte vad jag gjort, men vaknade med ryggsmärstor... och blir det bättre av att man på idrotten gymmar och gör rygglyft? NEJ!
Kan nu inte sitta upprätt för länge... Kan inte riktigt koncentrera mig på vad som händer.
Vet att vi hade vikarie på första lektionen.. och vi pratade om någonting... Vet att vi hade en oväntad gemensam tid i Aulan och att vi pratade om julmarknaden och att vi valde vilka grupper vi vill vara med i. Vet att vi hade Jonathan och fick en underbar uppgift, skriva våra tankar kring förvandling.. max 1 A4 dator skrivet, lite mer om det är för hand. Jag lämnade in 3½ handskrivna sidor. Fantastisk uppgift. och då fick jag hålla igen på slutet. Kunde ha fortsatt mycket mer.

Höll i andakten på kvällen tillsammans med Sindi, Martin, Petter och Ann. Jag stod för musiken. Gick bra. Jag är nöjd. Lärde mig S:t Patricks bön. Inte direkt en svår låt, men ändå kul att lära sig nått nytt.

Nu ska jag sova. om jag kan... och om jag klarar av att komma upp imrgon. Ska nog banne mig ta ipren...

Jag är ipren - den intelligenta värktabletten
mot värk och feber är jag en effektiv en
smärtstillande, febernedsättande jag ipren, de' e' helt enkelt intelligent
Jag har anti-inflammatoriska egenskaper
bra mot muskelvärk, ryggvärk och ledvärk

Suck suck. Hoppas det är bättre imorgon. Blir galen

åter på hjälmared

Jag är tillbaka.
Spenderade morgonen/förmiddagen på tåg och efter lunch var jag tillbaka på denna härliga plats.
Vad hann man göra?
Kom hit, slängde i mig mat, gick och kollade på film i aulan (såg andra halvan av en film) hade sedan samtalsgrupp om filmen - som jag fortfarande bara sett halva av. lätt att diskutera kring den sen...
Hemma är hallen utanför mitt och Annas rum alldeles julpyntat. med glitter, julgranskulor och adventsljustakar... suck suck suck. och utanför står granen och skrattar åt mig.
Idag har man även hunnit låsa in Petter i en städskrubb, ätit god lime/choklad muffins, kollat på livet är underbart (La vita e bella), gråtigt lite och haft otroligt djupa och spännande samtal med mina fina klasskamrater. Prat om abort, kvinliga präster, Demoner, homosexuallitet och andra sånna lätta saker. Underbart. haha.
Nu efter ett bra samtal med Tomas så tänker jag betala min sura parkerings bot och andra små räkningar. sen tänker jag sova.
Ska precis som Karro skriver i sin blogg, duscha imorgon bitti.
Så så, sussa sött!

RättVis!!!!

Käre värld vilken helg!
Jag är så nöjd!
Åkte hem till kära skåneland i fredags. Hade underbart sällskap av Elina hela vägen till Helsingborg.
Väl i Helsingborg var det direkt upp till farmor för släkt kalas. (ingen rast och ingen ro)
Det var sedan på lördagen som hela helgens aktiviteter började. Hämtade upp Jonas på knutpunkten vid 12. Körde ut till ljungbyhed för att hämta Bea. Åkte hem till mig, mötte upp Peyman och sen kom även Joelle! Härligt. 5 av 6 från RättVis var samlade! Bokade bord på Indisk restaurang. Åt gott, mycket gott och MYCKET. Var mätt typ hela kvällen sen. Körde hela kittet.. 3 rätters! Härligt. i slutet av kvällen hamnade jag och Jonas i Joelles nya lägenhet. Fantastiskt fin! Mycket imponerad! Satt och pratade, drack te och åt goda bullar!
Sen drog jag och Jonas oss tillbaka hem till mig. klockan är nu snart morgon (typ 3 på natten) ligger och har små teologiska diskusioner innan vi somnar. Vi måste ju jämnföra våra olika undervisningar. Går ju faktiskt bibel på två olika skolor - och ja, undervisningen är inte helt den samma. inte stora skillnader. Men små. Fantastiskt!
Bestämmer oss för att inte gå Gudstjänst på morgonen.
God frukost av pappa. nybakta bullar, ägg och köttbullar. Vilken lyx det är att komma hem! (så har det typ aldrig varit förut) Träffar Joelle och Frida och Peyman! Åker till Hittarp för att kolla på nya RättVis. Super läskigt! Men super spännande. Blir glad! Ganska mycket man känner igen!
EU-scenen är med. Hissen är med. Min och Beas monologer är med och framförallt, Ylvas dikt får avsluta hela showen!
Pratar med Tim! Glad att se honom. Mycket glad att se honom! Tim Rockar om ni undrar! upplever scenen igen. Upplever showmagic, upplever ljuset, kraftpaketen, träffar "klas" (en låda), och mår faktiskt lite dåligt. För detta betyder att jag inte längre officielt är rättvis. Jag är en föredetting... en som gått där förut. Riktigt jobbig känsla, faktiskt. Men jag fick umgås med min kära familjen Rättvis en helg. Jag fick träffa dem alla, krama om dem alla och minnas hur underbart roligt vi haft. För det kändes som om vi umgåtts hela tiden när vi sågs. Det var så lätt att prata med alla! Åhhh!!
Joelle, Bea, Frida, Peyman och Jonas! Ni är grymma och ni gav mig ett fantastiskt år! Rättvis 09/10 är bäst och kommer alltid att vara!
Sen sa man farväl till Jonas på knutpunkten. om två veckor åker han till Tanzania för att stanna där i 6 månader. Galet. Kommer sakna honom. Riktigt mycket. Jobbigt att inte kunna höra av sig när man känner för det! Jonas, du är en grym vän!!
Nu ska jag sova och imorgonbitti ska jag tillbaka till hjälmared (ja, missar förmiddagslektionerna, men det är det värt).

Ett långt och flummigt inlägg. Men precis så som jag känner! Helgen har varit fantastisk!!!

Bea, Jag, Frida, Peyman, Joelle och Jonas!!!
Rättvis! Underbara rättvis!

Oj vad det blåser idag....

Det är halv storm, det snöar, det regnar... och jag har hål i mina skor.
Ja, ni förstår hur det går
Kallt och blött om fosingarna. Men det är då, fantastiska människor som Ylva dyker upp, som har precis samma sko storlek som erbjuder sig att låna ut ett par skor. Ylva, du är så bra!
I övrigt har jag lagt pussel idag. Anna hittade ett pussel i fjärde som vi satte igång med. 500 bitar på en blombukett.
Orkade inte lägga hela ikväll utan fick rädda det på en bricka i "två" bitar... (det gick ganska sönder när vi flyttade på det)

Idag genomfördes även det fantastiska dramat! Det gick skit bra och vi gav verkligen gärnet idag. Oscar sa att det var mycket jobbigare att hålla undan oss idag än vad det varit när vi övat. Vi ville verkligen slå ner Elina med andra ord. Vi va grymma.
Med vårt drama vill vi visa hur mycket Gud älskar oss. Att han har skapat oss och allt i världen för oss. Men det finns saker som ibland tar för mycket plats och som drar oss bort från Gud. Det är till exempel inte fel att ha pojkvän, festa eller vara framgångsrik. men när det skadar ralationen till Gud och gör att vi mår dåligt av det då är det inte bra. Men då är det så skönt att veta att Jesus gör allt för att rädda oss. Han dog på korset för vår skull. Han tog på sig allt det där jobbiga som vi haft över oss, och slår bort det.

















Fantastiskt roligt! Bilder från fotostudio som vi satt upp till vår utställnig om Jesus! Fler bilder på den kommer inom kort!
Imorgon åker jag hem till Helsingborg!! Ska träffa Rättvis och umgås och äta! hur mysigt som hellst!
Och nu måste jag sova. Trött trött trött!!! Illa illa!!

ojoj

Jag pratar med min otroligt märkliga syster just nu. Tänk att man kan ha samtal i typ 1 timme utan att riktigt säga något vettigt överhuvudtaget. Men hur fantastiskt är det inte. Hon är ju hur underbar som hellst.
Borde sova. Borde verkligen sova om jag ska bli frisk. Men hon är ju så rolig och jag saknar henne.
La precis på och den totala samtalstiden var 1 timme och 42 min. men då pratade jag med mor och far innan det också. Men ändå. Ni förstår hur meningslösa samtal vi egentligen har, men så mycket de betyder!
Hon är bäst min syster om ni inte visste det!

Idag har gått i teaterns tecken. Tagit bilder inför jesus dramat till imorgon, haft dramaprofil i typ 3 timmar och riggar ljus inför morgondagens föreställning. lekt med underbara Fresnell-lampor. Härligt härligt. och jag tror till och med att jag fick det att funka! GOTT!!!
Sen tog förkylningen över. När jag gjort det sista försvann all energi. Hamnade på golvet medan resten av klassen fixade med utställningen som startar imorgon. Det blir riktigt snyggt och vi har en otroligt kreativ klass måste jag säga. Fantastiskt roligt!

Nu kallar sängen och kudden. De saknar mig och jag saknar dem!
Sussa sött!!


Treenighet, försonig och studsmattor

Fantastiskt spännande lektioner idag. Pratade om berg på GT... Asså inte om berg sådär hipp som happ. Utan viktiga berg i bibeln och vad Gud gjort vid dem. Och typ att platsen där Abraham tänkte offra Isak är samma plats som teplet låg på och att det va där den brast så att alla människor kan se in i det allra heligaste. Coolt säger jag.
På kristet liv skulle vi diskutera försoning. Jobbade med Emma, Oscar och Martin. Vet inte hur mycket försoning vi pratade. Hamnade i en diskusion om hur treenigheten fungerar, den yttersta tiden, Fria viljan och vilka som kommer till himelen. Fantastiskt spännande.
Ha dessutom knytit radband till tusan idag. Gjort mitt tredje nu. Har ett som måste fixas till där korset är upp och ner (Jonathans fel - vad han än säger) Och ett ska jag ge bort till Tomas.

I övrigt är jag ganska förkyld. näsan jobbar emot mig och det är bommulkänsla på huvudet. Mindre kul. Hoppade idrotten idag och försöker bli frisk istället. Sen hade vi andakt som vi har varje tisdag. Den va bra. Vi ska våga testa tron som ett studsmatta och märka att det ger något. Istället för att springa in i tegeväggar där det bara tar stopp. Fin liknelse.
Efter denna fina andakt stod vi kvar en stund utanför kapellet och pratade Italien, Fotboll (HIF-Jonathan är ju faktiskt lite HIFare) och om Elinas skada.
Sen blev det Te och kvällsmys i Holken tillsammans med Elina, Martin och Oscar. Och nu är klockan långt över sängdags och jag ska besöka denna fantastiska plats i detta rum.  Älskar faktiskt min säng. Den är så skön!!!

Ni får ha ett underbart liv!
På Fredag kommer jag hem! Härligt! Saknar skåne. Saknar skåne! Det är så fint! Me like!
So So
Sov gott!

en knut på en timme

Herre Jesus Kristus, förbarma dig över mig

Fantastiskt fin. Jesus bönen. Me like!

Dagen idag har till mesta dels bestått av radbands knytande. Fantastsiskt roligt. Lägger upp bild nån annan dag. Så sjukt svårt att göra asså. Det tog oss typ en timme att göra en knut. Så galet roligt. För när man väl fått kläm på det så ville man ju inte sluta. Mer mer hela tiden. har nu gjort klart mitt radband. typ den enda i klassen som gjort korset också. Gött, men visst, fick viss hjälp av Jonathan. Men ändå. (dock är korset upp och ner vilket svider lite) Nu ska jag göra mitt andra. Sjukt kul. Kanske gör fler och ger bort. Hihi!

Vill även uppdatera att HIF idag slog Elfsborg med 3-1.. och Malmö förlorade sin match, vilket betyder att vi återigen ligger på samma poäng! Vi ska ta hem guldet i år. Vi ska vi ska vi ska. Jag ska få ha min HIF tröja i November och bära den med stolthet! Vi ska vi ska vi ska!

När jag va ung och sakna vett, jag fråga vem e nr 1
Min far han sa att alla vet, vi följer skånes stolthet!
VI E HIF, VI E HIF, VI E HIF, VI E HIF!!

Sången ska eka i korridorerna! Glädjen ska vara total! Nu måtte de bara vinna de tre sista matcherna. Men Åtvidaberg, Halmstad och Kalmar ska väl inte vara så svårt. Hoppas hoppas hoppas! Far tycker jag ska vara ödmjuk, men det vetti tusan. roligare att vara smått dryg, och det vet jag att han kommer vara också! Så det så!

Nu ska jag sova, och försöka få mer sömn än jag fick i igårnatt.
Sweet dreams!

Take a walk on the wilde side

Jag har gjort det! Det va fantastiskt!
Vad nu tänker ni? vad är det hon har gjort...
inget speciellt spännande egentligen. Men jag har gjort vandringen runt sjön, utan lampa (om inte månen räknas). Karro och jag tog en kvällspromenix. Fantastiskt! Nu ska jag gå den rundan med fler människor. Härligt att bara gå två faktiskt. Man kan på något sätt prata på ett sätt som man inte kan annars. Kanske ska försöka mig på en promenad med typ alla en och en. Riktigt nice måste jag säga. Höra hur människor tänker och hur de fungrerar egentligen. Härligt mål jag ska försöka med.
Annars har man inte gjort något värt alls idag. åt pizza och kollade film. Sällan man kollar film på detta stället alltså. typ en om dagen. Kan man bli lite less på kanske. Men det är ändå mysigt på ett sätt. Men måste väl hitta ett nytt sätt att umgås på...

suck suck.. ska läsa ikapp lite i bibeln.
so long

We went for a walk...

Idag sågs två bra filmer
Matrix och A Beautiful mind. Varav den sistnämnda råkar vara min favorit film! Den är så löjligt bra asså! Och Matrix var inte helt dålig den heller. Bättre än vad jag trodde den skulle vara. Det har även varit hemafton med God mat som sedan avslutades hemma hos Ulla och Lasse (två av lärarna på skolan).

Och för er som inte vet det så har jag varit smått irriterad över att det inte finns några bra kväll/nattpromenads väger på denna plats. FEL. Ikväll motbevisades detta. Vi va ett stort gäng som bestämde oss för en kvällspromenad idag (typ 16 pers) Gick längs med en liten väg utan lampor, men det gick ack så bra ändå. Fantastiskt mysigt måste jag faktiskt säga. Kyligt och skönt. Nu är jag så glad. För det betyder att jag kan dra med mig folk ut på promenader fler gånger. För nu vet jag att det går! Ska innan året är slut gå hela vägen runt sjön i mörker. Fatta värsta mys det skulle vara. Behöver kanske inte vara ett gäng på 16 pers då. Men några stycken. 3-4 stycken skulle vara mega mys. Eller bara jag och en till.. om det är allt jag lyckas skrapa ihop. men tänker inte gå själv.
Jaja, efter promenaden gick alla till "Anitas"... kände inte för att se en film till. Så jag, Lina, Karro, Frida, Martin, Petter och Ludvig stannade ute och lekte 123 ost/rött ljus/Petter... vad man nu än vill kalla leken. Från min barndom känd som "tåget 10 min försenat stop". Fantastiskt sätt att avsluta en bra dag.

Imorgon är en annan dag. Och då får vi se vad som händer. (framförallt spännande att se vad Martin ska hitta på för konstigheter imorgon, verkligen inte hans helg det här)
Sov så gott!

Fredagkväll

En mycket bra dag. Ville använda ordet fantastiskt. Men det börjar kännas överanvänt. Men jag menar det.
hade vanliga lektioner. Kropp och hälsa, sen själavård. En helt ok skoldag.
Sen efter lunch hade jag samtal med Hanna. Ett otroligt bra samtal. Hon e ju riktigt bra den där Hanna. Tänk att man har henne som lärare. ;) Hon lyckades hitta ord på hur jag kände. Hon lyckades få mig att förstå (inte allt, men en del) om hur jag känner för saker och ting. Vi pratade om familjen, kärleken och framtiden. Fantastiskt! Det måste jag verkligen säga.
Sen rodde vi en sväng på sjön. Jag, Tomas, Ylva och Frida. Mysigt.
Kvällen spenderades med ett härligt gängpå 13 pers från internatet... Vi stack och åt på thairestaurang, sen drog vi och bowlade och kvällen avslutades framför Tv'n. En grymt trevlig kväll!!







Tackar så hjärtligt för denna kväll! Den var mycket mycket trevligt. Härligt att hitta på något utanför Hjälmared också! Det behövs! Imorgon ska det tas lugnt igen. Får se vad som händer. Ska antagligen leta upp vår HIF flagga som någon behagat gömma igen. Nämner inga namn, men den huvudmisstänkte är MFF'are... Illa, illa.

Nu är jag så trött så trött. Sov så gott!
(om en vecka kommer jag till Helsingborg, och då banne mig ska RättVis träffas igen)

en stilla dag

Idag har det inte hänt mycket.
Lekktioner. Promenad runt sjön med tomas, spelat spel i kavaljersflygeln, Youtubat i Fridas rum. och en fantastisk andakt i kapellet.
nu. te drickning och prat uppe på vinden.
Mysdag.
Sussa sött!

Tankar och funderingar

Sjukt jobbiga lektioner vi har alltså. Så jobbigt, men så galet intresanta. Nya bilder hela tiden och det är så kul, samtidigt som det är otroligt frustrerande. Hur vet man vad som är sant och vad som inte är sant. Hur ska man egentligen förhålla sig till allt.
Idag pratades det om det lilla härliga ämnet synd och syndafallet. Vad innebär syndafallet? Vad är Synd. Va syndafallet nödvändigt. och om det va det. då måste ju Gud ha vetat om att människan skulle synda... eller? För Gud vet väl allt?
Och vem är ormen, djävulen? Och vad gjorde onskan i edens lustgård.. Platsen där Gud finns. Kan där finnas ondska och synd?  Ja, ytterst förvirrande. Men det va ändå en bra dag. Jag är som tur va inte ensam om dessa grubblerier. Alla funderar.
Att kämpa mot synd handlar inte om att bli medveten om alla fel vi gör, utan om att våga be om förlåtelse

Börjat sticka strumpor. Det har sett så mysigt ut när Ylva och Anna sitter och stickar att jag blivit super sugen på att börja jag med. och idag fick jag låna Ylvas strumpstickor. Så nu har jag börjar. Kul. Svårt men kul. Redan gjort fel några gånger. Men men. Lätt värt det. Det behövs varma kläder nuförtiden. Kallt!!!

Nu ska jag sova. klar med läxan.
Dessutom har jag världens bästa syster och har nu ett grymt bra telefonsamtal med henne. Borde sova men pratar mycket hellre med henne! hon e cool!


Återigen ett glatt inlägg

Diggar trenden på hur jag mår måste jag säga.
En helg i lugn och ro var kanske precis vad jag behövde.
Dagen har bestått av drama/Dans och att vara figurant. (ja, även under skoltid får jag syssla med detta underbara jobb) denna gång utan att få betalt dock. Polisprofilen skulle öva på att förhöra vittnen. Deras första praktiska övning. Fantastiskt roligt. Dagen har även innefattat massivt tidningskrig i kavaljersflygeln. Karro och Frida mot Martin och Oscar. Hysteriskt. skrattade otroligt mycket, samtidigt som jag var hyffsat rädd.. Det var verkligen brutalt. Undra hur många blåmärken de har imorgon.
Det har även kollats på fotboll. inte så mycket att säga om det kanske. Inte bästa matchen för Sverige. Men men. Skulle säga godnatt och det blir kramtävling (igen) Denna gången utses jag till vinnare. Något som Martin inte riktigt vill godta och ska bevisa att han är bättre. Vilket reulterar i att han lyfter Oscar men trillar och skrapar upp ett "jättekött sår" som han kallar det. Ett litet sår... försätter kramas, och slår och bankar... och blodar ner min tröjja.. illa Martin, Illa... :)
Men tillsist tar kylan över och vi fryser för mycket och går in till oss.

Det börjar verkligen bli kallt nu... Frost på morgonen och kallt på nätterna. usch usch. måste få hit varmare kläder. Så här kan det inte fortsätta.. och köpa vinterskor. Akut ju...

jaja.. klockan är alldeles för mycket och jag borde redan ligga i sängen.
Bye bye!

Fantastisk Dag

Vill bara säga att denna dagen varit fantastisk.
Mått bra, varit glad och mest myst runder lite hela dagen.
Dessutom har dagen sett ut lite som på sundsgården (nu när jag ändå är inne i en tillbakablickande period)
Ska köra ett drama på skolan om typ en vecka och några dagar. Ett sjukt bra drama. Och det är viktigt att det blir bra. Så idag har vi ägnat all tid åt att träna och träna. Repeterat och repeterat. Och det börjar bli riktigt bra. Men ja. det är typ det vi gjort idag.
Sen satt jag på bryggan med Ylva. Tränat andra lite mer hemliga saker, myst i kapellet och fått komp-lektioner av karro... Så när jag kommer hem kommer jag vara grym på att kompa på piano. Eller ja.. lite bättre i alla fall. Snackat med Tomas och letat efter vår försvunna HIF flagga som en viss MFF'are behagat gömma... Förstår inte hur den kan ha försvunnit så fullständigt.


Försöker förstå att jag bor på denna plats. Så fantastsikt fint!




Nu ska jag sova
Hoppas att morgondagen blir minst lika bra som den här! Fin fint!

Minnen och glädje

Vill börja med att säga så här...
Far, du behöver inte vara orolig. Jag mår kanske inte alltid så bra, men tror att det beror på att vi gräver djupt i bibeln, tron och i oss själva. Hittar en massa saker som får oss att fundera och tänka. Jag ska samtala med en av mina lärare i veckan och få lite saker utredda. Det ska nog bli bra ska du se pappa!

Idag var en ungefär lika oscosial dag. Men ser inget fel med det. behövde det. Pratat en del med Sara. Sen en stund med Tomas. Och nu på kvällningen så bestämde jag mig för att faktiskt träffa lite annat folk också! men det va skönt att bara vara den här helgen. Nu börjar en ny vecka. Och jag ska se till att njuta av den här veckan så mycket som det bara går. för har ändå konstaterat att tiden går fort här. Det är liksom redan oktober. Hallå tid, vart tog du vägen? Så imorgon ska vara en bra dag. Så det så!

Tänk vad glad man kan bli ändå. Fick nu se filmklippet från i sommras på EU-projektet. Hur underbart va det inte att se Hans och greta! Pappa Uros(Serbien), Styvmamma/häxa Stephanie(Tyskland), Storebror Francesco(Italien) och stina(Sverige).

Vill ni se den så finns den här tillsammans med de andra spelningarna som de andra underbara människorna gjorde. http://vimeo.com/15716479

Åh.. nu e jag alldeles lyrisk och glad och minns en massa roliga saker. Hur härligt är inte det. Tänk att få somna med den känslan i kroppen. Härligt härligt!
Helsingborg Exchange in july 2010 was a fantastic week in my life! Once upon a time...

Lugnt

Denna helgen tar jag det otroligt lugnt. Chillar till max. Sov länge idag och gjorde typ ingenting fram till 5... jo. tvättade, duschade och andra sånna ointresanta saker... Pratade lite med Sara... Men annars ingeting.
Dock var det hemafton idag och jag, Petter, Isabella tillsammans med lärar Hanna och Daniel höll i hela kvällen.
Maten blev flygande Jacob. och till efterätt blev det tårta som lagen själva fick pyssla ihop. Skoj skoj. Förlåt... läs inte tårta på skånska. för det låter tydligen så fult på skånska tycker hanna. Ber om ursäkt. Ska försöka bättra mig. men om sanningen ska fram så kan jag inte säga det på något annat sätt.
Det var dock en grymt lyckad kväll!
Nu är jag trött... ska se om morgondagen blir ungefär lika osocial.. skulle nästan kunna tro det. Men det märker vi.
Nu ska jag krypa ner i min mycket sköna (och för tillfälligt fruktansvärt obäddade) säng!

No photos from today. Sorry. Didn't brought my camera!

Sleep tight! and sweet dreams!

Ef 2:8

"Ty av nåd är ni frälsta genom tron. Inte av er själv, Guds gåva är det"

Låter ju helt underbart. Frågan är bara. Är det så? För hur va det nu med den där rike mannen och kamelen och nålsögat... Är man tvungen att lämna allt för att kunna följa Jesus. Och då är det ju inte nåd.. då är det ju arbete och något vi måste göra för att kunna bli räddade. Och översättningen i bibeln. Stämmer den? Eller om man går tillbaka till den grekiska texten, hur är det formulerat där. Kan det vara så att ett ord på grekiska kan betyda två olika saker på svenska. Och hur förhåller vi oss då till bibeln?  
Haft en otroligt intresant lektion med Jonathan idag. Galet hur man kan vrida och vända på bibeln och att man hela tiden får nya vinklar. Vinklar som kanske förstör den bilden man har av Gud sen innan. men som kanske ger hela tron en ny syn. Hoppas ju på det. Eller i alla fall att jag lär mig att ifrågasätta allt som sägs. inte köpa allt med hull och hår.

I övrigt har det promenerats runt sjön med Anna, och spelats biljard där Anna spöa skiten ur mig. Jag va ju pinsamt dålig. Eller nä. Anna var grymt bra. Hon måste ha smygtränat. Hon påstår att hon inte har, men vet inte om jag ska tro henne. Avslutade kvällen med Te och prat med Anna och Ylva. Fint.

Dessutom förgylldes dagen av fina telefonsamtal. Först ringde Jonas och berättade att Rättvis har premiär den 24/10 i Allerum. Bestämt oss för att kolla in! Dessutom försöka dra ihop gamla rättvis gänget och käka middag. Skulle vara så fantastsikt roligt! Så ja, nu när det va bestämt att jag skulle hem den helgen så kände jag att då behöver jag prata med min kära moder och fader. Så då ringde jag till dem. Härligt att få längta hem lite ibland. Tycker ju faktiskt om er båda två! :)

Nä. långt och osammanhängade inlägg som får avslutas med att informera er om att jag denna kvällen kommer somna till ett Family guy avsnitt... länge sedan jag såg ett och känner att jag behöver det!
Så. Nu. God natt. Och drömm fina drömmar!
Ni är typ bäst!

Ärligt

Ska väl ta att vara lite ärlig här och nu...
Denna dagen har varit mestadels skit...
Ingen aning om varför, men har mått uruselt och haft gråten i halsen hela tiden. Har bestämt mig för att ta tag i det nu och faktiskt prata med nån om detta. För såhär vill jag inte fortsätta har det. Skulle vara så mycket enklare om jag bara visste varför jag mår som jag mår. Om man bara hade en liten aning. Men tyvärr, så är inte fallet.
Får se om någon annan kan se det istället.
Men men, Det finns ju faktiskt ljusglimtar även denna dag. Och inte ens glimtar utan enorma ljusstrålar som lyser upp ens liv.
Kvällen spenderades hemma hos Jonathan och vi hade klassfest. Nästan hela klassen träffades hemma hos jonathan och umgicks och mös och hade det väldigt trevligt. Och när det är så, så förstår jag hur bra jag har det. Faktiskt. Suck, ja, jag har sagt det här förut, men min klass är grym. De är så roliga, så härliga så ärliga så öppna, så underbara. Det är precis sånna här människor jag behöver ha i min omgivning när jag mår som jag gör! Jag är otroligt tacksam och glad över att ni är mina vänner!
Imorgon är en annan dag och vi får se vad den bjuder oss...

"Kristus är framför mig, Bakom mig, Över mig och under mig.
Kristus är med mig, i mig, runtomkring, du bor i mig.
Omger hela mig, Morgon, dag som natt"

Jag älskar den låten! vill bara säga det!
nu ska jag sova!
(jag är faktiskt lite nervös.. varför kanske ni undrar, men det säger jag inte^^)

Det e tungt...

trött morgon. Höll på att försova mig, men kom på mig själv och gick upp. Tur det.
Jobbiga lektioner idag. Tunga ämnen som diskuterades. Himelriket i uppenbarelseboken. Kommer inte alla dit.. nä, antagligen inte. Varför. Vi vill ju att alla ska vara där. Vem kommer inte. Varför? Jobbigt.
Sen prat om etiska frågor. Dödshjälp... hur ställer man sig till det. Gahh... Allt blev sjukt jobbigt. Bra, men jobbigt.
kvällen var fylld med Andakt och mys... (undra hur många gånger jag kommer kunna skriva att vi hade mys på kvällen under det här året egentligen)

Nu ska jag sova... klockan är alldeles för mycket. Inte ok.


Fint

Hon e bra den där Ylva!
Bara så att ni vet.
Simmning och samtal fick göra min dag lite bättre! Vilket jag säger stort tack till Ylva för!
Det va allt jag pallade med att skriva idag.
Kan inte alltid skriva så mycket!
So long!
Ses

Trött dag idag

Har inte gjort mycket alls denna dag.
Försov mig idag och missade därmed Gudstjänsten. Skit ju, men så kan det vara ibland. Har mäst hängt på mitt rum idag. Städat, tvättat, tänkt, skrivigt, pratat med Julia i telefon. Längesedan man pratade med henne. Väldigt skönt. Fick en liten läges rapport om UG. Verkar helt ok. Lite problem på sina håll, men jag menar det är det ju alltid. Åt mat med Karro, Emma och emma pojkvän David. Varma mackor. Fantastiskt trevligt och faktiskt skönt att vi inte var så många. Sen drog vi till EFS i Alingsås och gick på Lovsångs Gudstjäns. Underbart! Kommer jag jag göra fler gånger. Fantastiskt skönt att släppa ut allt. Sen avslutades kvällen med Te och bullar i köket tillsammans med Ylva och Martin. Mysigt.
Imorgon är det kanelbulllens dag och jag tänker banne mig baka en ny sats bullar. Dels för att det är kul, dels för att det blir fantastsikt gott! vi har ett fantastiskt recept.

Kommer lite bilder från gårdagen










Team Grooool

Varit en bra helg. Som vanligt här på denna fantastsika skola (undra när och om dippen kommer i min känsla till denna skolan)
Imorgon kör vi på som vanligt igen! Härligt!
(och ja, mor och far, Försökte ringa, men ni behagade inte svara. Så då får det vänta.)

Kamratmöte

Massa folk på hjälmare. Massa gamla elever som är på återbesök. Väldigt trevligt. Mat i Aulan med underhållning av hyffsat hög klass. Fin andakt i kapellet, nattvolleybolls turnering (var med på läktarplats och hejjade friskt på team groole) och Disco i Aulan med många olika musikstilar. Fantastiskt roligt och är grymt svett, så ska ta en dusch till idag, vill inte sova så ofräsh som jag är nu. Inge vidare kul. Men det har varit en bra dag. Imorgon är det Gudstjänst i kapellet, hur härligt är inte det, med gudstjänst på plats bara 1 minut från mitt hus. Underbart.

Livet är faktiskt ganska bra ibland. Om man inte lägger fokus på det negativa utan lyfter fram det possitiva - som faktiskt väger upp ganska mycket mer ändå! Härligt! En bra kväll kan jag tycka! Sussa sött!
Sofia
(kanske kommer bilder från kvällen imorgon. Om där blev någon bra!)

Morgon

Morgonpromenad och frukost på bryggan! Fantastisk kombination måste jag säga. Samtal med den fina Emma om livet, kärleken och Gud. Hon är bra och jag gillar henne skarpt! Mycket mycket uppskattat.


Emma, Du är bra!!

Myskväll

Suck. Livet asså. Det är inte lätt att veta vad man tycker och tänker alltid. Att inte ens veta varför man känner sig nere. Att inte veta varför man känner att man har något problem. Jag har varit lite nere i några dagar. Och jag kan inte säga varför, för jag har absolut ingen aning. Pratar med helt fantastiska människor här. Ylva, Sara, Anna, Karolina, Elina, Emma med flera. De är fantastiska och de lyssnar på mina icke existerande problem som är ett problem i sig. Sen bunkrade vi upp oss i Kungsflygeln idag för att äta och kolla på Idol. Drog dit en massa madrasser och hade det allmänt mysigt. Lekte lite flamsade och tramsade. Fantastiskt. Jag, Karro, Julia, Lovisa, Martin, Oscar, Emma, Frida. Sen droppade Ylva och Elina också in. Underbart. 
Och det är så skönt, för folk börjar förstå mitt behov av fysisk kontakt och kramar och ger mig lite då och då. Och det är så underbart. Jag vet att jag kanske är lite konstig och närgången och klänger lite. Men jag behöver det. Tack för att ni förstår. 
Sen vill jag be om ursäkt till pappa för att jag inte pratade så mycket idag. Ska försöka ta igen det imorgon. 

Imorgon invaderas skolan av gamla elever. Hur roligt som hellst. CLARA kommer hit! Ska bli mycket mycket skojsigt. Inte träffat henne på länge. Ska blir riktigt roligt! nu ska jag sova. För det behöver jag nog. Är inte trött, men kommer antagligen bli. Nästa vecka ska jag ta tag i mitt liv. På rikitgt och det skrämmer mig så fruktansvärt mycket. Men det blir nog bra! Ylva säger det i alla fall... och tro mig, man ska lyssna på henne!!

Sussa sött! 

Det blev en bra dag trots allt

Jag var mycket skeptisk till denna dag. Orientering med hela skolan. über seriöst. men Ha, Det blev riktigt roligt. Kände mig duktig och hurtig och sprang runder lite i skogen. Fantastiskt! Blev så pass inspirerad att jag nog banne mig ska ut en sväng på Söndag... Eller om jag tar det på måndag.. jaja, men snart i alla fall.. Jag orkar ju uppenbarligen att springa, så länge jag inte springer så fort liksom.
Sen blev det film och mys. Kollade på 10 orsaker att hata dig. Jag gillar den, sen får alla andra säga vad de vill. Man måste inte tänka alltid till alla filmer. Så det så!
Sen har det varit fina samtal, Uno spel, Idol-kollande och aftonbön. Det blev minsan en riktigt bra dag.
Imorgon är det fredag och bara två lektioner. Sen helg
Fint folk som kommer i  helgen. Massa folk på skolan och en massa gamla elever trillar in. Bland annat tycker fina Clara upp. Ska bli så roligt så roligt att få träffa henne igen!

Nu är det dags för mig att sova... för typ en timme sedan. Så god natt!

RSS 2.0