Överarbetad hjärna

jag är intellektuellt utmattad...
sen om det betyder att jag blivit nå smaratare, det kan jag inte lova
Men idag har jag pluggat, matat hjärnan med information. först satt vi (jag, Jannike och Christoffer) i skolan i typ 4 timmar. Bröt upp därifrån och jag och Jannike gick och kollade i en kristen bokhandel (Jannikes förslag - inte mitt - jag påverkar mer än vad de tror) Funderar på om jag skulle ta och införskaffa mig en slimbibel... Min gamla bibel börjar bli så trött så trött, pärmen släpper och den börjar falla samman. Är trots allt lite rädd om den, det är liksom min konfabibel. Så en ny finns i tankarna... det är ju bara det där med snålheten som slår till.
Sen ialla fall så gick vi till Kings Head (pub på andra lång) och satte oss för att plugga där. Kanske ett märkligt ställe att plugga på. men det gick bra. vi pluggade på otroligt bra vill jag lova. Och när puben var sådär lagom full med människor. Då bröt vi upp och flyttade oss till andra sidan puben till Queens Head. och fortsatte där. en 8 timmar plugg kom vi väl lätt upp i idag. Och ja. Nu är hjärnan död...
Stackars mig...
Imorgon åker jag hem.
Hem till skåneland!
Härligt!
God natt
Mitt huvud behöver vila.

En kort historie lektion!

Råplugg hemma hos Jannike idag...
Gick bra stundvis, ibland ville jag bara dra filten över huvudet och sova... Men det gick ganska bra också. Hittade många kopplingar...
Som att under slutet av 1700-talet/början på 1800 så började konservatismen breda ut sig mer och mer i europa, förutom i england där industrierna tidigt hade växt fram och man redan hade fått en del kaptitalistiskt tänkande och var därför inte så intreserade av vad konservatismen hade att säga. Dessutom så växte englands världsmakt både till havs och till land. Man förenklade erövringarna av franska kolonier genom att uppmuntra preussens krig mot frankrike, detta gjorde att fransmännen var tvungna att kriga på två ställen samtidigt och deras trupper försvagades. Dessutom genom indusrialiseringen så hade ångfartyg uppkommit, vilket gjorde att man kunde ta sig till södra afrika på bara 3 veckor istället för 3 månader. detta underlättade också väldigt mycket...

Ja ni ser. Det är såhär jag ska tänka hela tiden när jag pluggar. Här har jag fått in olika "ismer", industriella revolutionen och lite imperalism... mycket kvar. amerika, indien, kina, japan, sverige, norden, 1världskriget...
men nu kör vi.
Imorgon är det fullt ös igen. Wiho!

Idag var det även Spexrep, vilket var skönt att få leka lite efter allt pluggande. och det blev bra idag. Min scen med Anton och Jonas blev riktigt bra idag. Idag har vi fått till den på riktigt. Nu ska bara timingen in så att det klaffar rätt liksom. men den scenen kommer bli så himla bra! Skitnöjd. och det är så roligt att jobba med Anton och Jonas. Shit vilka killar liksom! Sen blev det kärlek efteråt. Stod utanför studs i typ 40 min och bara pratade. Jättemysigt. Sen att jag missade på tiden helt och missade min buss är en annan historia.
Fina är de i alla fall de där spexarna.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen
So get used to it!
:)

ovärt...

Industrialiseringen...
den e inte så rolig faktiskt...
bara så att ni vet
Imorgon får jag läsa om något annat tycker jag. typ USA, eller Kina, eller afrika.. Afrika tror jag e bra och plugga på...
nåväl
Kvällen spenderades på konserthusen där jag var på en asgrym jazz-konsert tillsammans med Anna, Karro och Ylva. Det va nice vill jag lova.
Lätt värt 100lappen där!
så värt fick dagens inlägg bli...
God natt

besvikelse

vaknade i morse och tänkte YES! Idag är det fika, film och spexmys hemma hos Isabelle. Dags att vakna. Strax efter fick jag ett sms där hon meddelade att det var många som inte kunde komma och ställde in hela kalaset.
Suck.
Jaha. Och då var klockan för mycket för att hinna med någon gudstjänst och så också.
sen blåser det storm.
Kul ju.
Jag e inte bitter eller så, men den här söndagen sög ganska hårt, och då är det ändå första advent. Man ska vara glad idag och få en liten känsla av julen. Men jag känner inget.
Baahh....
Längtar till imorgon
Då e det skola, plugg och jazzkonsert. Härligt!

Nä,
säger som Jasmin i kvarteret skatan
åhh vad det blåser idag...

lördagsmys!

lördagsmys såhär dagen innan advent.
Nu accepterar jag julgrejer. Okej. Tiden är inne helt enkelt. Man får lyssna på julmusik, äta pepparkakor och dricka julmust. jag kommer inte bli arg på er som gör det nu, kommer förmodligen göra det själv också! För det är ju gott och mysigt såhär i juletider!! :)
Lördagsmyset idag skedde hemma hos Emma och David tillsammans med Anna, Karro och Martin. Det åts annanaspaj, pepparkakor och dracks julmust. Seplades lite spel, pratade om brölloppsklänning och annat sånt roligt. Det var en mysig eftermiddag liksom.
Nu laddar vädret upp för storm.
Det blåser och regnar och är allmänt jobbigt sådär.
Imorgon ska vi med spexet hem till Isabelle som bor i Kortedala (för en gångs skull nära mig!!!) och då blir det spårvagn... med andra ord så måste jag promenixa (skrev jag precis promenixa???)genom skogen i stormvindar. Enligt smhi är det inte helt ok att vara ute för sin egna säkerhets skull. Men jag får gå och hålla utkik efter grenar och träd som kan komma fallande... hoppas inte.
Nåväl
Nu tänkte jag sova. För jag e trött... (igen)

Frottéshow minnen

Bestämde mig såhär på kvällningen/natten att jag ville se vår Frottéshow från 2010.

(För oförståeende är Frottéshowen en kabaret som spelades upp under teaterfestivalen på sundsgården som vi elever skrev helt själva. med andra ord, bara egna manus och as rolig) (dessutom bör tilläggas att vi skrev den och övade in den på typ två veckor)

Och den gör mig så glad. Minns att jag såg den senast för ungefär ett år sedan och den gjorde mig glad då, och den gör mig fortfarande glad. Vi var riktigt bra måste jag säga. Och galet bra manus också. Asså törnrosa och Hans&Greta är lätt dem bästa. Vet att Jonas skrev Hans&Greta, men vem skrev Törnrosa? Oavsett vad så är de så klockrena! Åhh, jag skrattar fortfarande.
Det fick mig att sakna Sundsgården lite. Tror att dessa känslorna kommer upp eftersom spexet nu är lite liknande, fast inte alls i samma utsträckning. Shit vad roligt det var att hålla på med teater på heltid. Det var liksom verkligen mitt liv, jag gjorde inget annat. Jag slutade till och med rida för att hinna med allt i skolan då. Sundegården året gav mig otroligt mycket.
Jag skulle vilja säga att jag växte otroligt som människa då. Och jag kan minnas kännslorne när man satt i Goliat (drama salen) och ingen orkade ta på sig ansvaret för Frottéshowen och jag går fram och kör på. Jag startade i alla fall upp arbetet och fick igång folk. Och jag tyckte inte ens det var jobbigt.
Teater ska inte vara jobbigt, det ska vara underhållande
Och man gör inte bort sig i teater, man spelar ut och lever sig in i roller. De gånger man gör bort sig, är när man inte spelar ut.
Det slog mig liksom. Därför kan jag idag skrika på folk av ilska, spela psykopat och skrämma slag på två meters tallen. För det blir mer äkta om man går in för det.
Och sen såg man alla människorna.

Rättvis/Brottstycken
Jonas, Joelle, Bea, Frida och Payman (som tyvärr inte var med i Frotté)
Sugen på kärlek/Slå mig gul och blå
Emanuel, Clara, Peppe, Oscar, Ingrid och Anna (som tyvärr inte heller var med i frotté)
Kaos i kosmos/Virrigt värre i vilda västern
Roy, Micke, Maria, Stina, Andrea, Viktor (gabbe och Simon)
Supertrion
Carro, David och Emma.

Vilket år. vilka människor, vilka minnen. Jag vet att jag kan säga mycket negativt om Sundsgården ibland. Men det var också ett av de bästa året i mitt liv. Jag fick stå på scen, och jag älskade det!
Fantastiskt. Jag är så vansinnigt glad över att få ha den erfarenheten i livet! Tack gode Gud för det!

Nu har jag nattspårat och ska sova. Imorgon hoppas jag på att vara frisk. Vad sägs som det!

hela kabare rättvis. Bea, jag, frida, Peyman, Joelle och Jonas

emiljensen dikten








Året gav mig en otrolig lycka!!

sjukling ligger och tycker synd om sig...

vad roligt det är att vara sjuk...
not
framförallt inte att vara sjuk en fredag när man vill träffa folk och ha roligt. Men nä.. istället sitter jag här hemma och pluggar och sysselsätter mig. VÄRDELÖST!
men imorgon tänker jag vara frisk. Jag vill på julmys hos emma, så det så!
Såhär kan det ju inte fortsätta...
illa....

torsdag

Värd dag att man kommer till skolan och där får veta att fördjupningen är inställd... Suck
Jaha..
Satt och var bitter över det ett tag med folk från klassen. hade ju inte med mig några böcker nu när jag tänkte att jag skulle ha lektion.. så det blev inget plugg heller. satt och käkade, hängde med christoffer och kollade på skor innan jag träffade Sabina och vi drog och fikade en stund innan spexrepet. Det var fint! Kul att kunna umgås även uanför repet liksom! (som om inte varje gång vi dricker öl är det också, men ändå)
Och under repet idag så körde vi lite sångövning och mycket improvisation. Ack så roligt vi hade!
Fint!
Hoppas på en ordentlig föreläsning imorgon. Annars blir jag sur, så det så!

Mor är TV-stjärna!

föreläsning om 1a världskriget. Spännande, intressant! Jag bestämde mig bara för att ge järnet idag även om föreläsaren är en värdelös pedagog, och det var ganska spännande. Krig är spännande altså. tyvärr...
Efter föreläsning så drog jag och Jannike iväg till chalmers (av alla ställen) för att sätta oss och plugga. Jannike påstod att de hade billigt kaffe där... det vet jag inget om eftersom jag inte driker kaffe. ganska soft ställe att plugga på ändå. Sen att det mest blev att vi gnällde över hur himla mycket vi hade att läsa in, det är en annan historia.

nu på kvällen så träffade jag Tell och vi begav oss till grabsen i biskopsgården, där för att kolla in händelsernas händelse... eller ja... kolla på tv, eller rättare sagt, kolla på när min mor var med i TV. Mor var med och tävlade i vem vet mest idag. Det va rätt coolt! Så har ni inte sett det? Kolla in det, det finns på SvtPlay!

sen satt vi och spelade Settlers... jag va inte jättebra måste jag säga. Jag var ganska dålig faktiskt, men jag tänker om jag får öva lite, så kommer det så småningom ge med sig. Oscar vann ganska lätt.
Sen ballade det ur med lite klementiner och så... pojkar.. :)

Nu ska jag sova. imorgon har vi en ännu en värdelös "fördjupning" som aldrig tidigare har gett någonting, ligger mest iväg för pluggandet. Inte OK. Men det är i alla fall spexrep på kvällen, och det gillar jag!

Cheers!

Klockan är mycket, alldeles för mycket, och här sitter jag med en tallrik yougurt och försöker bli sömning så att jag kan sova. Imorgon är det skola och jag behöver energi om jag faktiskt ska förstå vad Linus (Jag-föreläser-bara-för-att-jag-måste) har att säga om 1.a världskriget...
Energi!
Men kvällen har varit fin. Det är de spontana kvällarna med en öl eller två som blir så himla fina. Efter repet idag så satte vi oss ett gäng på Cheers (skoja att det kan bli som i den gamla tv-serien skål) och skulle bara sitta en kort stund. HA! Nu är jag nyss hemkommen sådär klockan 00.03... Men det var så fint och så roligt! Jag är så glad!

Nu måste jag sova!
Livet är bra idag!
Natti!

Less på det mesta

E lite lagom less på att åka buss
E less på att folk på bussen måste snacka så högt om så otroooooligt ointressanta saker, gnälliga saker eller bara vara allmänt korkade...
E less på att ha föreläsare som läser innantill och inte verkar tycka det är roligt att undevisa, utan gör det mest för att de måste. Han vi har nu pratar i utandningar.... värdelös...
E less på att allt blir mörkt med en gång och på att det är höst
E less på att jag har 7 miljoner saker att läsa och plugga in till en tenta som är om två veckor...
Dessutom är jag less på mig själv och på mitt huvud och mina tankar. Det är liksom funderingar som inte är meningsfulla eller sanna, men visst tänker jag på dem ändå. O ja...
Ähh
Värdelös dag...
hoppas kunna återkomma imorgon och vara lite glad

söndagsspex!

Nu kommer ännu ett inlägg om mitt fina spex.
Och nä, det är inget skämms över eller ber om ursäkt för, det är bara så mitt liv ser ut just nu och som jag trivs så vansinnigt bra med!
Repade med orkestern idag...
Eller ja, med tre ur orkestern. fyra av dem kunde inte komma... så vi saknade Sax, Fiol, Trummor och El-gura. haha.
Men det var roligt ändå.
Sjöng på lite finalnummer och Anton fick köra sitt solo. Vi pratade lite om grunderna i skådespeleri, givande och bra!
Efter repet gick vi ut och fikade/lunchade lite. Det var fint! Jag tycker om de här människorna altså!
Sagt det förut och säger det igen!
Men jag mår bra!
:)
Boka in nån helg i februari att besöka götet. för då kommer vi visa upp vad vi sysslat med! :)

ingenting egentligen

Vill börja med att säga en sak.
Disney förr och disney nu... inte samma sak längre. var e musiken. Det ska vara kvalite!!
Behövde bara få det ur mig.

dagen har varit lugn. lite huvudvärk och så, men inget farligt! besökte Anna en snabbis. Pratade lite, klädde om hennes soffa och lite så. Fint! Annars har dagen varit lugn och stilla. tvättat, städat lite och så.
ovärt inlägg med andra ord.
därför är det nu finito!
Bye!


På en pub på Chalmers!

Är aningen på näbben som en viss Alakorpi skulle säga..
Därför blir inte detta inlägg så långt, för man ska hellst undvika internet när man har alkohol i kroppen!
Ville bara säga att kvällen var hur nice som helst! Galet stort gäng, galet billig öl och galet roligt. på Kasabaren på Chalmers!
Micke var verkligen i toppform idag.
Slog sönder ett glas som hängde i sitt ställ ovanför bardisken, välte ut en öl som sedan rann ner i en tjejs väska, denna väskan öppnar sedan Anton och börjar läsa ur böcker han hittar där i. Bruden blev inte jätteglad när hon upptäckte detta. Tur hon va kompis med Irene, så det var ganska lugnt ändå..
Nåväl!
Nöjd och glad och nu ska jag sova! Ack och ve! Så glad jag e!

Hittade barnet inom oss!

leka i slottskogen är vad jag har gjort idag. :) Det var roligt!!
Träffade först Petter och käka lunch med honom på Café Dali. As-nice ställe med billig och god pasta! Gillar vi! Det blev sedan en promenad runt i stan och så småningom slöt vi upp med Emma och begav oss till slottskogen där vi genast begav oss till lekplatsen och testade på i princip alla leksaker som fanns! Skitkul!! :)







Åh så fint det var! Sen drog jag hem till Petter och så kollade vi två avsnitt av Flight of the Conchords! Lycka på hög nivå altså!! :) 
En bra dag helt enkelt! Mer sånt!
Blev liksom så glad när Petter hrde av sig och ville umgås! Det är så fint att kunna umgås och bara snacka utan några vidare krav på att saker måste hända. Det händer saker ändå liksom! :) 
Tack tack! 

Boktips!!!!

Jag har precis läst ut en av de mest spännande böckerna jag läst på väldigt länge.
Den har varit min "åka buss bok" som jag läser till och från stan när jag åker buss...

Påven Johanna

skriven av Donna Woolfolk Cross



En helt fantastisk bok om lilla Johanna som föds i en liten by i Frankerriket på 800-talet. med en strikt prästfar som har sin traditionella syn på kvinnor på den här tiden... värdelösa, mindre inteligenta, mindre värda. Men Johanna är trotsig och utbildar sig i smyg med hjälp av sin äldre bror... sen får man följa Johannas livshistoria. som utklädd munk som tar henne hela vägen till den heliga stade Rom och in i hans helighet påvens tjänst. Och det är otroligt spännande!

Historien blir dessutom ännu mer givande när man nu förstår vad mycket av det man läser om är. att ha gått igenom medeltiden och veta vilka människorna är, vilka händelser som händer med mera. och när författaren kan argumentera för att det inte är omöjligt att historien om Johanna är sann. Det går inte att bevisa överdrivet mycket, men där finns kopplingar som kan bevisa det. Otroligt spännande! Och välskriven!
Gillar, gillar verkligen!!!!
Så läs den! :)

Älskar dessutom citatet

"... Ändå svällde hjärtat av upphetsning var gång hon såg honom. Sanna mina ord, tänkte hon, Den här kvinnokroppen är en förädare. Med en kraftansträngning koncentrerade hon sig på dagens arbete och alla plikter som väntade henne..."

På något sätt är bilden så sann. Ni får välja att tolka det hur ni vill!!! :)


tack tack!

Repetitionerna går framåt!
Och roligt är det!
Idag satte Isabel oss på värsta testet under uppvärmningen. Shit vad varm man blev och oj vad jag riskerar träningsvärk i benen imorgon. Mina lår var så trötta. Men det va så skönt! Mer sånnt Isabel, mer sånt!!!
Sen fick jag jobba med scener tillsammans med Jonas och Anton. Det var roligt. Vi kom verkligen igång tyckte jag! och de är roliga de båda gossarna. :)
Just nu känner jag att Spexet är en väldigt viktig del av mitt liv och jag är otroligt glad att jag får lov att vara en del av det. Jag känner att allt det arbetet som det är att lägga ner på det är så otroligt givande och roligt. Det ger mig liksom något att göra om dagarna så att jag inte bara sitter hemma och kollar på halvdåliga program och suckar för mig själv.
Jag ser redan fram emot torsdagens repetition!
Filosofspexet är bra helt enkelt!
Tack för det!

Och att få avsluta dagen med ett långt samtal med mor är sånt som bara förgyller en redan bra dag.

(det e minusgrader ute... värdelöst)

En stund av kreativitet

än en gång slår kreativiteten till och suget på att få skriva. Men ändå händer det ingenting.
För jag är bara kreativ, men det kommer aldrig ut i fingrarna.
Måste få ändring på det. Ska ta ett block och bara sätta mig och skriva. annars blir jag galen.
Nu har jag liksom pluggat idag. Nu får jag göra något annat.
Nu får jag leva lite också. Det har jag gjort mig förkänt av! Så det så!
Så nu ska jag skriva.
vad det blir vet man aldrig! :)
Tack tack

Filosofspexets Manöver 2011

Spexets producent Emanuel förvarnade mig att jag inte skulle komma hem som samma Sofia efter Manöverhelgen i Gråbo. för att citera sa han
"Risken är att den Sofia som åker till Gråbo aldrig återvänder, utan istället en utvecklad, klokare och upplyst Sofia"

Vet inte om han fick rätt i det. jag känner att jag är någorlunda den samma Sofia som innan. Men lite gladare just nu. Fått umgås hela helgen med ett helt fantastiskt gäng spexare... Ensamble, Orkester, Kostym, Dekor, Smink med flera. Alla grupper jobbade som djur hela lördagen. och på eftermiddagen körde vi uppspel för övriga grupper, så att de fick se vad vi sysslade med. och oh så bra första akten gick. Andra akten har vi mycket sämre koll på, så det är inte så konstigt att den gick lite sämre.
Men ja. det var en bra helg.
God mat
kolla på förra årets spex
härlig gemenskap
repetitioner
Dans
Disneysittning med sång, gyckel och påhopp... Jag och Sabina tvingades sjunga Hakuna Matata (vi var timon och pumba)
Diskhjälte då jag hjälpte Joel att bli klar ganska tidigt i köket. (Han bjöd på öl sen)
Fin kväll som slutade runt halv 4 på kvällen...


Sabinas nya profilbild på facebook påstod hon själv


Irene, Maria, Mikael och Anton


Ensambeln blev barn och började ha märkliga disskusioner som så småningom ballade ur en aning...


Timon och Pumba! Så fint om jag får säga det själv!


Tackar er alla så hjärtligt för en fantastisk helg. Nu snart kan jag gå och lägga mig med gott samvete. 13 timmars sömn på 3 nätter är inte ok. behöver minst 21 timmar för att kunna vara någorlunda medveten om vad som händer.

vad är egentligen verklighet?

jag lämnar verkligheten och flyr till det icke existerande
Jag flyr till en helg av teater och gemenskap, som i sig är otroligt existerande, men jag flyr in i en bubbla av en drömvärld. In i en värld där man får leka, klä ut sig och hitta på märkliga saker, utan att någon tycker att man är märklig. Att får vara någon annan och bestämma en karaktär och bara vara den för ett tag. Lämna sig själv någon annanstanns.
Förhoppningsvis får jag dessutom fylla helgen med skratt och åter skratt, nya vänner och en och annan svettig timme under repetitonerna. 

Jag åker till metropolen Gråbo över helgen tillsammans med spexet. 
Med mig har jag världens tyngsta väska... (varför packar jag ALLTID med mig så himla mycket grejer?)
Vi ses på söndag hörrni! :) 
då kommer jag vara trött! 

Annat innehåll på den här dagen...

Den här dagen blev inte riktigt vad jag tänkt mig
jag tänkte att idag skulle jag plugga!
Men när jag vaknade och kollade på klockan upptäckte jag att jag stängt av alarm långt innan och att klockan nu var nästan 12... detta är inte OK altså.
Om jag har kvar det här sömnbehovet nästa vecka också så kommer jag gå till vårdcentralen för att kolla upp.. för jag har lite ont i halsen hela tiden också...
Men ja... dagen blev förstörd... jag var helt matt, mådde smådåligt och undrade om jag hade feber.. det blev ingen plugg alls med andra ord... värdelöst...
sen drog jag iväg till Spexet på kvällen. energin var fortfarande inte på topp och så, men jag lyckades trycka in och lära mig hela min monolog i alla fall... Ser fram emot helgens rephelg i gråbo med hela spexet. Shit vad roligt det kommer bli att få hänga hela helgen med dessa människorna! :) Gillar't!

nä... måste vila lite...
fortfarande helt slut...

lite tankar och sånt...

"Herren är min herde, jag förstår ingenting"

Något som prästen i Buråskyrkan sa idag. Jag har verkligen ingen aning om i vilket sammanhang han sa det. För jag och Anna skrattade mest under hela tiden. Han var så rolig att lyssna på. Jaja
Men tyckte på något sätt ändå att det var en bra citat.
Herren är min herde, så det gör ingenting att jag inte förstår någonting. för han kommer ändå leda mig rätt tillslut, även om jag inte alltid fattar det när han gör det, men det är ju en annan historia.
Många gånger skulle jag säga att frustrationen över att inte fatta är obeskirvilig. jag vill ju veta. Veta varför, veta hur, förstå saker, förstå Gud... det skulle vara min vanliga känsla
Men idag, just nu, av någon anledning så kan jag acceptera att jag inte förstår och vet. Och jag kan på något sätt vila i att Gud har kollen. han har ju i alla fall lovat att hålla koll på oss.
Just idag känner jag så
jag är mycket medveten om att känslan kommer försvinna. därför ska jag njuta av den till fullo.
och så kom jag bara att tänka på Johannes 11:26 sådär av någon aledning utan att veta vad det stod där...
"Och var och en som lever och tror på mig ska aldrig någonsin dö"
hmm..
blev lite spännande tankegångar såhär på kvällskvisten.

dagen har annars bestått av en obegriplig föreläsning, samtal om straff med Maria och Elli, shoppingrunda med förberedelser inför lördagens manöver sittning med Disney-tema tillsammans med Sabina, mat med Anna och sen då kyrkobesök som avslutades med besök hemma hos Ylva! Fint!!

Och nu skrämmer elementet slag på mig genom att börja låta märkligt.. bara för att jag höjde temperaturen en aning. nåväl...

nytt utseende!

En dag då skor lämnades in på lagning och strax efter besökte jag frisörstolen. Så nu är jag nyklipppt! det blev ganska kort och det blev lite lugg..
och bara för att Frida propsade på att få se bild... så kommer nu en fin såndär Ego-bild som man tar på sig själv och försöker se sådär snygg ut (som man inte kan när man tar en bild på sig själv...)



Så, sådär ser jag numera ut. trevligt att veta så att ni inte behöver gå fram och undra vem jag är. Nu vet ni!
(det ser bättre ut live vill jag lova... framförallt ser inte jag så himla stel ut...)

Sen fick jag idag veta att jag e GODKÄND PÅ TENTAN!!!!
Fatta chocken när jag läste det på portalen... det var så galet. här har jag gått och förväntat mig omtenta, och så blir jag godkänd. jag skakade i typ en kvart. Det kändes som en lögn.. men ack så sant det var. ska bli spännande att se tentan sen och veta vad det var de köpte...!
ÅH!
Det är så himla skönt!
Lycklig flicka det här! :)

Nu ska jag försöka få i mig något att äta och läsa lite inför morgondagens föreläsning!
So long my friends!
So long!

ledig dag nr6

Sista lediga dagen på länge. Veckan har gått fort och imorgon börjar allvaret igen.
Idag gick jag en sväng till sjön igen. Inser att trots att sjön inte är den största, så är det vackert där. mysigt att gå och fundera över livet liksom.
Sen begav jag mig in till stan för att strosa lite, köpte lite smått och gott... bland annat nytt fotoalbum, så nu har jag så att jag kan sysselsätta mig igen. Bra! :)

Sen sändes fotbollsgalan idag.
Mitt hjärta gladdes när May Mahlangu blev årets allsvenska spelare och sprang upp med bucklan och halsduk på scen! Helsingborg!
Sen under SM-gulds hyllningen så började HIF-bordet sjunga "Vi e mästare!!" Då gladdes åter mitt hjärta. Dessutom blev Conny Carlsson årets tränare! Det e fint!
Visst, man kan tycka att Pär Hansson skulle blivigt årets målvakt... men... man kan inte lyckas jämt.
och seriöst...
varför vinner Zlatan guldbollen varje år? SÅ fantastisk är han inte... väl??

nåväl
imorgon är det skola
och dessutom inbokat klipptid! Imorgon ska håret friseras! Gottans!





visst är det fint!

ledig dag nr5

ingen repetition idag, vilket innebar att jag kunde gå Gudstjänst! drog till Saronkyrkan med Alakorpi, Martin, Ludde och Oscar. Trevligt. Även om kyrkan inte är en personlig favorit. Men men.
sen drog vill till nordstan för att titta på lite beachvolleyboll där Simon hängde. Och vilka springer man på där?
Roy och Emanuel...
vilka är oddsen liksom. Jätteroligt!! Tydligen har de haft spelning i Arvika och nu var påväg hem. Letade efter matställe, tänkte först att de kunde hänga med oss, men de hade lite brottom. så tyvärr. Men ändå otroligt roligt att träffa dem här! Roy och Emanuel! Fina killar det altså!

sen fortsatte vår matjakt. Alfa hannen Martin sa sig veta vart det fanns bra buffé... ack så fel han hade. vi hamnade på pizza hut. En väldigt trevlig matstund måste jag säga!
Men att Frida följde med mig hem var nog det bästa. idag fick hon se mitt place! vi gick en sväng runt sjön och hade fina men lite jobbiga samtal. vi drack te och så hittade Frida mina gosedjur. Då blev det livat, det vill jag lova!
Ack o tack! min kära! Du är bra!









Så fina bilder!! :) haha
Frida, tack igen!
Imorgon är min sista dag av ledighet! Det vill jag lova! Då ska jag njuta!

ledig dag nr4

Vi e mästare, vi e mästare, gör som vi vill, tar en titel till, vi e mästare!

Idag vann HIF en ny titel! Iår har vi tagit trippeln. Supercupen, allsvenska och då idag så vann vi Svenska cupen!
Fantastiskt vilket år 2011 var för HIF.

Iövrigt sitter jag ensam idag. tar det lugnt. Slänger igång en film snart och äter lite glass! Det ska bli fint! :)
livet är ganska bra ändå!:)

(det e västa partyt på ovanvåningen och barnen springer med tunga steg... lite störigt faktiskt...)

Ledig dag nr3

Idag har jag varit huslig och städat och handlat och annat sånt nödvändigt.

Men dagens bästa var ändå att få besök av Emma och Martin såhär på kvällen.
Lite mat, lite fika, lite te, en runda yatzy, en runda fia med knuff (Emma vann båda spelen...) och fina samtal och skratt. Jag tycker om de människorna! Så himla fina! :) tänk att man får umgås med människor man verkligen tycker om. Det är sånt som är livsförlänngande måste jag säga!

Så tackar er båda för en fin kväll. Hoppas ni vågar återkomma till mitt boeende här i andra änden av stan...


Hänt på ica idag..

idag fällde jag ett barn.
bostavligt talat.
Ungen trillade huvudstupa rakt ner mot marken.
jag brukar alltid säga att jag e barnkär och barnvänlig. men tydligen inte.
(det var verkligen inte meningen att fälla barnet...)

Ledig dag nr2

Dagen idag var lite mera sysselsatt. fick ett sms av jannike att hon tänkte luncha/plugga inne i stan och undrade om jag ville hänga på. Jag hängde med och lunchade. (plugg hade jag ju inget). Vi satt på café hängmattan i majorna och det var grymt nice! softa lite, snacka lite och tog det mest lugnt.

Sen begav jag mig till kårhuset för att träffa spexet som skulle iväg på fotbollsmatch i slottsskogen. första gången i träningskläder här i Götet och det var fint. Shit vad roligt det var att spela. Fick till och med näta en gång! känsla må jag säga! känsla! men tjena vad jag kommer ha träningsverk imorgon liksom. helt seriöst. Jag blev så trött. Borde börja träna mer ordentligt faktiskt. kanske skulle ta tag i det där snart. Men galet roligt var det. och jämna lag! Glenns angels vs. Glennder bender (kan ni ana ett visst tema?? - ledtråd, årets spex föreställningen heter Glenn)

sen var tanken att vi skulle ut och ta en öl, men istället hamnade vi ett gäng på golvet i kårhusets foaje och satt där istället och hade allmänt trevligt.

en fin ledig dag idag. Idag är jag nöjd och belåten!

ledig dag nr1

Första dagen av ledighet.
jag har inte gjort något. Sov länge, hängt vid datorn, lagade pannkakor till middag, städade lite i köket, hittade en möglig gurka i kylen som jag slängde, tittade lite på tv... och nu är jag påväg ut... om lite mer än en timme är det gudstjänst i Buråskyrkan.
Och trots att jag inte gjort någonting idag så har jag varit så stressad. Hela tiden. vet inte vad jag ska göra åt det. men kan inte slappna av. det är något som gnager i mig hela tiden. som om jag "borde" aktivera mig nu när jag e ledig. Men jaha. hur då? Åhh.. så mycket man borde alltid. jag vill bara ta det lugnt och göra sånnt jag tycker om.
Tycker inte om att vara ensam. Behöver träffa någon...
suger att vara ensam en hel dag...

tentan är över!

Bitterheten över den här dagen är inte klok.

Tentan den här dagen var fruktansvärd. Precis de två frågorna som jag inte ville ha. Så himla taskigt. Vad är oddsen liksom. Shit vad jag ordbajsade ändå. Men hoppas på det bästa, men förväntar mig det värsta!

Sen, helt utpumpad och trött gick jag för att pigga upp mig själv på spexrep. Det var otroligt trevligt. som vanligt. och så. mina vänner är fina.

Sen drog jag tillbaka till ännu fler utpumpade tenta-skrivare som satt på the queen och drack öl. Jag hängde på och det blev en otroligt bra stämmning. Nu är vi ta mig tusan lediga till nästa tisdag. as-nice! lite öl, lite cider och bara ha det allmänt trevligt. Fy vad härligt det var. Men trött blev man och det var dags att åka hem. 
kliver på bussen, får veta att några har kastat sten på bussarna i Bergsjön, så min buss går bara till österlyckan. Jag hoppar av på Belleuve och ringer dit en taxi. så några stenkastande svin är skylldiga mig 150kr för taxi resa. Tack för den. Tack.
Men hade en trevlig taxichaffis så det var inte så tokigt. bara segt att behöva liksom. 
Imorgon ska jag sova länge och hoppas att någon vill umgås med mig! hoppas hoppas! 

RSS 2.0