Året 2011 ur min synvinkel

Året 2011 är inne på de sista timmarna. Vi går sedan in i det magiska 2012 då jorden tydligen ska gå under... Eller?

2011 var ett bra år! Och jag har svårt att förstå att det var ett helt år sedan jag befann mig i de norra breddgraderna. Nyår förra året spenderades i Piteå, i Bölebyn hos Elina med fantastiska vänner från Hjälmared. Med scoterkörning, många försök att få ner Elias i snön - det gick aldrig... Men ack så roligt det var!

Sen drog sista terminen på Hjälmared igång. Med promenader på Isen som beklädde sjön, Lärarspex, Te kvällar i alla olika hus, hemaftnar med olika teman, den ena mer olik den andre. Praktik var något vi fick testa på också. Och när sportlovet kom så visade det sig att Julia skulle fylla 20 under lovet. och hon skulle ha fest i Södertälje. Jo men visst tänkte jag. Då är det ju bara att köra. plockade upp lite folk på vägen och vi begav oss till 60-70tals festen i Södertälje! Succé!!! Fantatstisk helg må jag säga.

Hjälmared var inne på sista halvan av terminen. Förberedelserna för resan till Italien var i full gång och helt plötsligt var det maj och dags att resa. Några dagar i klostret i Bose, några varma dagar i Genua och Bergamo. Gemenskap, skratt och allmänt välmående. En resa som fortfarande ligger mig otroligt varmt om hjärtat.

Avslutande veckor på Hjälmared var fyllda med gemenskap (som om det var något nytt) Teaterföreställningen Sive hade premiär, Ylva tävlade i årsfinalen i Poetry slam, Elias ordnade en sista stormiddag i kungsflygeln, tårarna började samlas i tankarna på att detta år var på väg att ta slut. och sedan kom den dagen. Sista dagen på hjälmared. Tårarna hade ingen hejd och det var avsked på så många håll. Kramringen ballade ur och det brast totalt för många. Ett fantastiskt år var till ända och vi for alla till olika platser i vårt avlånga land.

Sommaren inleddes så som så många andra sommrar med ett konfaläger på Sörgården. Iår var det ett otroligt bra år. Det lades mycket mer ansvar på mig och jag klarade av det. Ibland tyckte jag det var otroligt jobbigt, men Kent känner mig ibland bättre än jag själv och nog klarade jag av det allt! Konfirmanderna var helt fantastiska. de kallade mig till och med för den "roliga ledaren" (till skillnad från andra år då jag varit den "tråkiga ledare")

Jag jobbade även en del i kyrkan under sommaren. Med öppna barntimmar. Det blev helt enkelt sommaren med Elton. Denna fantastiska pojke som förgyllde mina arbetsdagar. Ack så roligt det var. I övrigt kommer sommaren 2011 kommas ihåg som den som regnade bort. VÄRDELÖST väder helt enkelt. Som tur var fick jag en helg i Västerås hemma hos Jonas där solen faktiskt sken! Det var skönt! Det var ju dessutom roligt att träffa Jonas!

Hösten närmade sig med den stora flytten till Göteborg. Nu börjar äventyret på riktigt. Att bli student på riktigt! Att flytta hemmifrån på riktigt! Laga mat själv, ta hand om mig själv, hantera studier på riktigt och bo i storstaden Göteborg. Och ack så bra det blev. Och mycket tack vare att Göteborg invaderades av Hjälmaredare. Så brist på vänner hade jag verkligen inte. Och studierna gick bra med 3 avklarade tentor av 3 möjliga. G, G och VG!!
Dessutom började jag sysselsätta mig i Filosofspexet och kom med i ensambeln. Där man träffade ännu fler fantastiska människor!

Julen spenderades i Åstorp med kusinerna och blev kalasbra! Fantastisk Jul om jag får säga det själv. Och under mellandagarna hängde jag på Sundsgården och Livskraftsyd med Jonas och Joelle! Fantastisk!
Idag är det 31 December och nyår ska firas med den nya teaterklassen på Sundsgården! Känner mig lite som en utböling, men so what, jag känner ju Joelle i alla fall, och har pratat med många av de andra! Bara kul att lära känna nya människor! :)

Tack 2011 för allt du gav mig. Nu ska 2012 fortsätta med den bedriften!
Tack för allt!

Lite grundskola, Sundsgården och Hjälmared på en och samma dag!

En fika på stan med två härliga töser. Johanna och Josefin började med att förgylla denna underbara dag.
Samtal och mat på Grand är liksom aldrig fel!!
Hemma var huset invaderat av smålänningar. Först och främst då Robin som är smålänning. Sen Elins kompis Bea och Beas pojkvän - som båda är smålännigar. härliga dialekter i huset med andra ord.

Hämtade upp Joelle vid Olympia och vi begav oss ut till Sundsgården och Livskraft Syd. Där tittade äver Sebastian in en stund. Mycket trevligt. Predikan stod mannen med dreds och mustasch för. Ingen mindre än min gamla lärare på Hjälmared. Elof! Otroligt bra predikan! Helt fantastisk! - dock var jag mer sparsam i betyget till honom. Sa att han fick godkänt.
Peyman kom och tittade in en kort stund. Och det var en märklig känsla att ha Peyman, Joelle och Jonas på Sundsgården tillsammans igen. bara Bea och Frida som saknades, sen hade hela Rättvis varit samlat liksom.

Kvällen var Power Hour med Henrik och Jonas som stod för underhållningen. Galet bra jobbat killar!! Svea berättade via länk om sitt 2011 och att hon äntligen har hittat Danmark (jag va Svea). Dessutom intrevjuades Jonathan Andersson - även han en gammal lärare. Jonathan fick frågan om vilken låt han helst skulle dansa och mima till. efter lite funderingar kom han fram till One - U2. Då berättar Jonas att Jonathans dröm ska gå i uppfyllelse. Jonathan vägrar göra det själv och tvingar upp mig på scenen. Dessutom tar karl tillfället i akt att berätta att vi hade ett förhållande på en månad.. som Jörgen och Jasmin  (Inget på riktigt altså!!) Så ja. Där står vi på scen och börjar dansa och mima till One. En liten kärleksdans mellan ett gammalt par som hittar varandra igen helt enkelt. Fint var det.

Nu sitter jag hemma i mitt rum. Inser vilket bra liv jag lever och att jag är bortskämd med att inte ha några större problem. Men jag har också insett att jag inte ska skämmas för det. Jag ska vara glad för det och istället finnas där för andra som behöver mig. Jag hoppas det i alla fall!
God natt gott folk!
Imorgon är det sista dagen på detta året!



(Btw - mitt körkort fyller ett år idag! okul kuriosa liksom)

Vem tjänar på snälla busschafförer?

Hängde på livskraft-syd idag. Eller ja, i alla fall från klockan 7 gjorde jag det.
trevligt. Skönt med lovsång och Gud liksom.
Men det bästa var ändå kvällens hemresa.
Bussen kom och en person före mig kliver på. hon ska till Höganäs med sitt Jojokort (namnet på busskorten i skåne - för ovetande) men hon saknade några kronor på det för att det skulle gå.
Då är chaffisen snäll. Han börjar försöka manipulera masiknen så att de räknar från en zoon närmre, vilket bara är hållplatsen efter liksom. Det tar lite tid och minutrarna springer iväg. Men tillsist så går det och människan kan åka med bussen. Jag blev så glad. Det gjorde honom ingenting att han blev nån minut sen. han ville istället hjälpa en kund. Jättebra tänkte jag...    fram till vi kom till GA-torg. På andra sidan ser jag min nästa buss. Jag hoppar av och springer... över hela toget, förbi kyrkan. Nästan framme. Då... blinkar den bussen ut och kör iväg. Jag lovar att den som körde bussen såg mig, men bestämde sig för att inte vara lika snäll som den andra chaffören var. (men, å andra sidan, om bussen från Sundsgården kommit iväg när den skulle, hade jag hunnit med bussen i stan...)
Men tänk vad lite snällhet kan göra.
Istället vandrade jag ner till Stationen i väntan på nästa buss (30 min senare.. min nya grej asså)
Där var det värsta olykan.
Blåljusen blinkade överallt till brandbilar, polisbilar och ambulanser. Totalkrock mellan taxi och personbil. Så jag hade något att titta på undertiden jag väntade.

Fin dag
imon blire fika med Johanna och Jossan, och sen en avslutande kväll på Sundsgården igen.
Livet är ganska bra ändå!

In i Amazonas djungel

Utflykt till Tropikariet.
Galet längesedan, och ja, man blev som en barn igen. Det var fint liksom. Där var så fräscht! och stort. Och djuren har det bra.
Vi såg färgglada grodor, krokodiler som faktiskt rörde sig idag (aldrig hänt tidiagre framför mina ögon), fladdermöss rakt ovanför skallen, apor som bajsar rakt ner på gången - tur att ingen gick under, myror som vandrar genom hela byggnaden med blad, äkliga spindlar, sovande hajar, bittra lemurer och en kameleont som hängde upp och ner i taket.
Jag, mor, Syster och Robin som gjorde denna lilla utflykt. Mycket trevligt.
Mer sånt!
:)
tog faktiskt bilder...
men tror inte de blev så bra. om där är nån som e bra kommer de upp imon.
Nu ska jag iväg och träffa lite folk!
bye bye

I goda vänners sällskap!

Körde ut till Sundsgården idag, och där träffade jag min gode vän Jonas. Märkligt att träffa honom där... det var liksom som om det var 2009 igen och vi gick på Sundsgården båda två... Ingen av oss går ju på Sundsgården nu. Men imorgon börjar Livskraft Syd och jag är inte deltagare, inte ledare, ingenting. Men fick äran att vara med i Jonas och Henrik (Jonas kompis) i deras spexgrejer. Så idag filmades det. Jag är deras Helsingbogrs korrenspondet som sänder "direkt" från Sundsgården. Listade bästa Toaletten, upptäckte nån som spydde i en toalett, upptäckte Danmark på andra sidan vattnat och berättade om mitt 2011. Otroligt speedad och utan egentlig mening. Men ack så roligt det var.
Fick sedan stå bakom kameran och filma pojkarna när de fick visa upp sina skådespelartallanger. Ytterst trevligt.
Sen tog vi tre och for hem till Joelle, för snack, pizza och allmänt umgänge. Mycket trevligt. Henrik var nice! och när han åkt blev det lite rättvissnack mellan Jonas, Joelle och mig. och lite deep talk och annat.
otroligt vilka bra människor dem är alltså!
Shit vad jag tycker om dem!
Jaa..
trodde ni kameran användes så trodde ni fel. Även om det är precis sånna här dagar som jag vill att kameran ska användas. Nåväl nåväl!
Nu när klockan blev två så insåg jag att det var dags att bege sig hemmåt.
Jag ska ändå upp relativt tidigt imorgon. Måste till Väla innan hela stan bestämmer sig för att åka dit. Ska byta två julklappar...
Så ses imorgon.
Ska försöka boka inte träff med Johanna och Josefin imogrgon. Får se hur det går.
Adjö adjö!

Överraskande tårar...

vem hade kunnat tro att farväl-brevet till min bästa vän fortfarande kunde väcka så starka känslor att tårarna börjar rinna....

Konrad jag saknar dig 

2002-06-12 -- 2009-10-18

Det gör fortfarande ont...

Lugna dagar

Nu tas det bara lugnt och görs nästan ingenting.
Spelkväll med syster och Robin
Kort, ostbågar och cola!
vara bitter över internet och bara chilla
imon blire till att träffa folk tror jag!
Adjö!

God Jul på er alla!

Julen bjöd inte på någon snö.
inte en enstaka flinga föll från skyn.
Men julen blev fantastisk trots allt!
Kalle Anka bjöd på sina vanliga mysfaktorer (stort + att lejonkungen var med iår + bästa scenen ur lejonkungen!!)

Julbordet strålade i kapp med stjärnorna på himlen.. (okej.. överdrift - men god va den)
Allt man kunde önska sig, Sill, lax, ål, skinka, ägg, Jansson, Brun- och Grön kål (som jag visserligen inte äter) prinskorvar, köttbullar, bröd, ost... Och gott var det!

Våra årliga julnissar Elin och Peter delade ut julklappar, och som vanligt gick det väldigt smidigt. Man kanske inte kommer anlita Peter som Rimuppläsare men i övrigt blev det kalas!

Julklappsöppnandet blev sen en spännande upplevelse.
En och en öppnar en julklapp i taget. och i åldersordning. Så Robin först, sen Elin, sen jag, sen Peter, sen Pappa... o.s.v. och när alla öppnat var sin, börjar varvet om. På så vis får man veta vad alla har fått, och ifrån vem! Fantastiskt system tycker jag! Det tar tid, men vad gör det, vi ska ingenstanns liksom!
Sussane gav Hans presenter han själv köpt...
Robin fick mer presenter än han räknat med...
Men temat för julen blev ändå HIF!!!
Jag öppnade ett paket, där i låg en Hood med HIF. Helt spontant brister jag, pappa och Peter ut i sång.
Ååååå Vi e mästare, vi e määästare, vi e mästare, mästare, mästare, mästare... åååå
Sen fick Peter ett glas med HIF - Sång
Pappa fick årsDvdn med HIF - Sång
Mössa med HIF - sång
två glas till med HIF - sång!

sen blev det risalamalta, snacks och öl, Peters polare Matthias kom på besök, Natta mat i form av pyttipanna (standard) och snack fram till 04.00 då tröttheten gjorde sig påminnd och vi bestämde oss för att gå och sova.
Fantastiskt lyckad jul och jag är så lycklig! :)


Vår otroligt roade hund...

Syster med en god blå drink

Elin och Peter som glada julklapssutdelare!!! :)

Pappa och Hasse gillar julen!


God Jul önskar jag er alla!!!!
:)

Lillejulafton!

En mindre uppesittarkväll och lite lilleJulafton hos fars sida av släkten.
Julklappsbyten och julklappsöppnande, julbord och glögg, chokladaskar och klementiner, julmusik och stämmsång och många skratt!
Det var fint ikväll.
Alla sammlade igen.
Släkten är bäst altså
Och imorgon blir det andra halvan av släkten.
Mors sida
kommer se ungefär likadant ut, fast utan stämmsång och aningen mer öl :)
Frågan är vilken tid imorgonkväll jag kommer gå och lägga mig.
För något år sedan hann klockan slå 03.00 innan jag gav upp för kvällen. beror väl på huruvida igång alla andra är, om det kommer nattligt besök i form av grannar eller kompisar. Sånt vet man aldrig.
Men julafton kommer bli fin!
Det är ett som är säkert!
15.00 är det Kalles Jul!    -   Där kommer vi sitta bänkade! Som varje jul. Vi kommer kommentera den dåliga klippningen i Robin Hood, vi kommer undra hur schackspelet får sin färg i tomteverkstaden, kommer säga "Say mama" när tomten ber om det, kommer sucka under Ferdinand men ändå bli irriterade om någon skulle föreslå att ta bort den, kommer studera var en bit på rosenten tar vägen i Askungen (den som mössen klipper i) och gnälla över de "nya inslagen" som vi kommer tycka vara lite konstiga och halvdåliga...

 - VARJE JUL!
Det är tardition. Vi kollar inte på Karl-Bertil Jonsson..
Vi kollar på Kalle

Imorgon är det jul!

Så nu önskar jag er alla!

GOD JUL!!!

En skräckbyggnad

Ett besök på monsterbyggnaden och köpcentrat väla idag
Väla skrämmer mig...
150 butiker under samma tak...
150 butiker... Det är inte ok.
och det växer
under 2012 beräknas hela ombyggnaden vara klar och då ska väla innehålla 180 butiker. Det är helt galet.
Gillar inte väla.
Idag var jag och syster där bara för att vi visste att det fanns potentiella julklappar där till kusiner i en butik som inte finns i centrum. Därför fick det bli väla.
Någon gång i framtiden ska jag väl ta mig en ordentlig koll på vad som finns mer exakt på väla. Men det ska vara nån gång när inte övriga stan är där.
Men jag säger en sak
Våga Vägra Väla!!!!
Ge liv åt centrum!!!

Nåväl
Passade på att baka pepparkakor idag också. Julstämmningen var på topp och köket luktade mumsigt. Insåg dock att pepparkaksdegen nästan är godare än de färdiggräddade pepparkakorna. :)
Sen blev det en Öl med Johanna på Bishop's... Härligt. Henne har jag minsann inte träffat sedan mitten av sommaren.
Fint med högtider som drar utflyttade människor tillbaka till hemorten liksom! :)

Imon blir det lilleJulafton med fars sida av släkten! härligt och roligt! :)
Adjö!

lov!

Internet i det här huset är värdelöst...
det är något jag kommer på varje gång datorn får följa med hem och ingenting funkar. det är segt och dåligt och laggar mest hela tiden. Men två veckor ska jag nog kunna stå ut ska ni se!
Nu var det alltså jullov på riktigt.
Idag kläddes granen och det åts julskinka och Jansson (åhh så gott!!!!)
nu ska jag njuda av ledighet.

imorgon är det lov på riktigt i Helsingborg! wiho!
sen ska jag börja träffa folk också! det ska också bli roligt!
Året kommer avslutas på en bra sätt, det är jag säker på!
god natt!

förberedelser

okej..
överpackar
har antagligen med mig aldeles för mycket grejer hem än vad jag behöver... suck
gör alltid såhär.
två resväskor, handväska... Sen datorn på det också...
det är seriöst bara två veckor... men det e ju julklappar och sånt trams också liksom. Det blir mycket i slutändan. men jag antar att jag inte kommer använda alla kläder som fick följa med nu..
men vill inte riskera att stå utan liksom.
Nåväl, det verkar gå ganska bra ändå!
Det e bra!

ähhh
värdelöst inlägg...
läs inte om ni inte vill!

Glädje 4

2 väldigt bra dagar!

Igår - besked om VG på tentan! Den satt fint vill jag lova! Trodde jag inte!! :)
Idag - besked om lägenhet. 1'a i Kviberg på 27kvadrat, inflyttning i Mars! Jodå, nu händer det grejer!


Lever i julkänsla

Insåg igår att min blogg är ofantligt torftig...
inte en bild...
ingenting...
Mina inlägg är ju fruktansvärt tråkiga
Vilken uppenbarelse liksom
Men jag är ledsen, jag har inga bilder att lägga upp.
Måste börjar använda min kamera lite bättre. För, jag har sagt det förr, det är kul att ha minnen. Även om det bara är på människor på olika platser så är det så himla trevligt.
Ska nån gång snart sätta mig på allvar och sätta in bilderna från Hjälmared i album. Och jag menar, det är ju så himla trevligt! Ska bättra mig, jag lovar!

Julafton om 5 dagar...
vad hände där? Underbart säger jag! :) Idag köptes de sista julklapparna i alla fall!
Ja, jag har börjat få världens julkänsla.

Minns snön förra året. Minns julen i stugan med alla problem med värme, el, tv, rök och mycket mer. Och minns vilken fin jul det var.
Årets kommer bli annorlunda
Ingen snö, i Åstorp, äldsta kusinen är med sin egna familj, Elins pojkvän är med. 
Men vad betyder det? inte betyder det att det är en sämre jul.

minns jular genom åren...

2010



2009


2008



2007



Julen är en fin helg. tycker om den.
Julen 2009 var jag Maria i julspelet i kyrkan. Iår var tanken att jag skulle få spela oxe (oxens sång är sååå mycket cooolare än Marias, så det är inte en degradering) Men tyvärr blir julspelet helt inställt då vår musiker blivit sjuk. Jättetråkigt.
Och ni som vill, får gärna be en sväng för henne. Det är ganska allvarligt.
Tack!

I ett rum i Göteborg!

Jodå, dagen blev ju som planerad...
fast ändå inte riktigt.
Vaknade kvart över 10...
redan där var planen förstörd eftersom gudstjänsten börjar 10. Så istället blev det julpyntning med mor som fick ske. Sen åkte jag till Sundsgården och kollade på skolteatern som Joelle har ressigerat!
Galet roligt!
:)

Och nu sitter jag åter här i mitt Rum i Göteborg.
Men bara för några dagar till
på onsdag åker jag tillbaka till skåne för jullov.
Ska bli skönt faktiskt!
Dessutom kommer ju Jonas till livskraft syd, så han kommer hänga i Helsingborg över nyår! Då får man ju passa på att träffa honom också ju! Det gillar vi! :) Och nyår firas med Joelle. julen hemma hos kusinerna i åstorp. Jaa.. lovet verkar arta sig rätt bra ändå! :)
Ser fram emot!
Nu ska jag sova.
Imorgon har vi föreläsning med en mindre rolig föreläsare...
Suck
Nåväl!
Adjöken!

En stilla jul

Anders Ekborg
En stilla Jul
FANTASTISKT!
Ojoj vad jag njöt. slöt ögonen och bara njöt.
Hans röst är helt obeskrivlig. Så fruktansvärt bra!
Har jag höga krav om jag vill att min man ska kunna sjunga sådär?
Antagligen.
Men Åhh! Så himla bra!
Mor och jag e helnöjda, och kommer det tillbaka nästa år, så kommer vi gå igen!
Så himla bra! Jag är så nöjd!
Imorgon blir det gudstjänst, Joelles teaterföreställning och färd tillbaka till Göteborg för några avslutande föreläsningar.
Så det så!
:)


(mor blev som en fnissig 12åring efter mötet med Anders - det var roligt att se haha)

I Helsingborg

Sitter åter hemma i min skånska stuga med mor och far.
En märklig hemresa kan tyckas med tanke på att jag åker hem på onsdag för jullov (2 föreläsningar kvar liksom)
Men jo, den är logisk.
Imorgon ska jag och mor gå på en efterlängtad konsert i helsingborgs konserthus.
Anders Ekborg - En stilla jul.
Lyssna här så förstår ni
http://www.youtube.com/watch?v=9eEOIcyczt8&feature=related
Han var i Helsingborg förra året, då missade jag honom.
Han kom tillbaka iår. Då ville jag inte missa det.
Så därför en märklig hemresa. Men jaa.. jag är lite förälskad i denna mannens röst.
Den är speciell, men den tilltalar mig otroligt mycket!
Så ja, ser fram emot morgondagen!

Julgenomdrag!

2½ veckas uppehåll från spexet från och med idag.
vi hade julgenomdrag med rekvisita, dekor, kostym, orkester och dans, i den mån som det fanns och vi kunde. Och  shit vad roligt det var! Det var nu man kunde se hur långt vi kommit på rikigt! vilka scener som funkar, repliker som är roligast och sånt. för idag var övriga i spexet publik.
Och ja. det är roligt! Det är så himla roligt att jobba såhär! Lycklig är jag!
Nu har vi jullov fram till 3'e januari, då drar vi igång igen.
Längtar redan.
Jobbigt att säga hejdå till folk idag.
överkänsliga teatermänniskor?
Ja, kanske, men so what. Vi tycker om det vi gör och vi tycker om varandra.
Vad är det då för fel med att vara lite blödig. Kommer fortsätta vara det, och kommer vara stolt över det!
Så det så!

(vi fick för övrigt väldigt god repons på vårt jobb. så det e ju bra)
(och glöm inte att bloka in nån föreställning



Kom och se, det kommer bli awesome!


Berörd

Fäller lite smått generat en tår när Tranströmmer besöker Rinkebyskolans 8'eklassare som sen får läsa upp hans dikter. Stoltheten i deras ögon var obeskrivlig. Det där är bra motivations vill jag lova!

hur gammal var jag nu igen???

unga trevliga föresläsare är bra att ha. Framförallt om de dessutom är trevliga att titta på. Det har vi nu. ascool kille i 30års åldern som e fin att titta på liksom.
Idag skulle vi ha fördjupning med honom i mindre grupp. trevligt tänkte jag! Men nej, vi ska inte ha honom, han låter en doktorand hålla i lektionen medan han själv övervakar. och den här killen han tar in istället, är ännu finare att titta på... och yngre!
När vi i grupparbete satt och försökte tyda 1834 års begravningsböcker från skara kyrkan, kom de och frågade oss hur det gick, plötsligt gick vi (vi var tre tjejer i en grupp) från seriösa historiestudenter till fnittriga 14åringar... piiiiiinsamt (hrum...). Men, vi skärpte oss, och ställde relevanta frågor och hade seriösa funderingar som båda våra lärare refererade till senare under uppsamlingsdisskusionen. så vi var inte värdelösa i alla fall. Men jaa... hoppas ju kunna prata med dessa människorna fler gånger i framtiden. Väldigt trevliga pojkar må jag säga!
Nåväl
Nu ska jag på dansrep med spexet!
Adjö!

13 dec

Sankta Lucia
den 13 december varje år kommer hon med sitt följe. Hon med ljus i håret som sprider glädje och hopp till mänskligheten. En martyr som dog på 300 talet.

Jag gillar högtiden. Jag har varit aktiv i luciatåg sedan 1999... jag har seriöst varit med i luciatåg i 12 år. Men inte iår. Iår ville jag inte. och nu, när jag sitter hemma och tittar på luciatåg via internet så saknar jag det. Jag vill sjunga julsångerna igen. Jag vill nog framförallt sjunga i kör igen. Jag skulle vilja ha Josefin och Johanna här nu, så att vi kunde sjunga tillsammans. Vi låter bra tillsammans.
Jag tror inte det handlar om att jag vill gå med i en kör så här och nu, jag vill nog mest bara sjunga tillsammans med människor. Jag vill leva i stämmornas värld igen. Känna sammklangen och bara njuta av musikens under. Utan press och krav, utan sjunga av glädje och för att det är roligt.
Jag tror det är det som har varit mitt problem de senaste åren, och framförallt problemet med lucia
jag har inte varit med för att jag vill, utan för att jag måste.
glädjen dog lite då.
kan det vara så att det här året väckte min längtan efter att få sjunga igen
Nu kan jag börja sjunga av längtan och glädje istället för att jag måste.
nästa år kanske jag kan gå i ett luciatåg utan ett gäng teckenspråksmänniskor som vill öva mitt i teaterrepetitionerna, eller för att jag "måste vara med för att det ska låta bra"
Nästa år kanske Lucia blir något som jag ser fram emot.
Jag hoppas verkligen detta!

trevligt eftermiddagsbesök!

Först en föreläsning om ryska revolutionen... men mer intressant än så var inte det..

Idag hade jag finbesök av herr Oscar Wemmenborn. han hade lite dåligt samvete över att han fortfarande inte varit hemma hos mig. Så idag kom han över på lite prat, te, mat och Johan Glans. Ytterst trevligt må jag säga.
Han e liksom bra den där Oscar.
Nä, men så det var härligt att få snacka lite och bara umgås liksom!
Mer sånt liksom!

Imon har jag helt plötsligt fått en ledig dag 'vad hände där?' så den dagen tänkte jag utnyttja genom att inte göra någonting. Verkligen ingenting. Jag ska ligga hemma och bara softa och ta det lugnt.
för sen kommer det vara fullt ös i flera dagar, och det är ju roligt. men kommer behöva energi. så därför blir det lugnt och chill för min del. eventuellt att jag tar mig in till stan för att inhandla en eller två julklappar, men får se hur det blir med det. inte säkert.

Nåväl
Nu säger jag godnatt!

förtidsjulklappar!

fick idag mina första julklappar

Av Ylva fick jag en kudde med text på överdraget
"here for you when you need me"
det finns en väldigt fin symbolik i detta. Inte bara det att det var en fin kudde men en fin text... Det är också Ylvas symbol för att slå mig när hon behöver banka vett i mig. Och nu kan hon göra det även utan att närvara. För många kan detta låta skumt. Men det är otroligt logiskt och en fantastisk present. Tackar dig så otroligt för detta Ylva.

Av Anna fick jag en bok
"Alla får ligga"
stategier och förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan.
Små knep i att förbättra sin raggningsteknik. bläddrat i den, och den är inte dum... haha. (hon vill själv låna den när jag e klar... ) Anna, detta tackar jag så hjärtligt för. jag kommer behöva den!!!

Annars har det varit en "cell-sam historia" dag hos Ylva. Otroligt pedagogiska barnprogram. Shit vad man lär sig mycket! det var jag, Ylva och Alakorpi som bestäme oss för att studera enkel biologi idag. Fint var det! Fint värre! :)
tackar för mig
adjö!

Glöggkväll x2

två dagar i rad har jag nu varit på glöggkväll!
igårkväll var det med hjälmaredsfolk, idag var det med spexfolk. Och båda har varit så otroligt trevliga.
Så himla glad att jag har så fina människor att umgås med.
och ingen av kvällarna kom jag ihåg att ta med mig kameran. så dåligt liksom. eller jo, jag hade med mig kameran, men den låg kvar i väskan båda kvällarna.
Men så trevliga kvällar har det varit.

Och jag har insett hur viktiga sånna här kvällar är. Hur viktigt det är att umgås och bara vara liksom. Man behöver inte göra vissa specifika grejer för att det ska bli bra umgänge eller för att man ska lära känna varandra bättre. Det som behövs är lite tid och att bara vara.
Så tack för det ni kära!
Tycker om er så himla mycket!
imorgon blir det mer! mer och mer! :)

trött och glad

Kvällen igår spenderades hemma hos Frida Johansson med ett helt Hjälmaredsgäng. Det var fantastiskt mysigt och jag uppskattade verkligen att få hänga med dem igen! :) Fina människor liksom.
Vi lekte lekar och hade allmänt nice. Glömde bort tiden lite så fick övernatta hos Ylva i natt. Det var fint. Fick ha lite kvalitetsprat med henne sådär i nattetid. Fint det också. Hon är fortfarande väldigt bra! :)

Idag kommer mor, far, moster och Hans upp till götet. De ska på konsert ikväll men innan det tänker jag mig att jag får mat och sånt av dem! :) det gillas liksom! Sen blir det glöggafton hemma hos SpexSabina! Veckan är fullproppad med aktiviteter vill jag lova! och jag gillar det. har grejer planerade till nästa söndag! fullt ös om man säger så!
Nu borde jag ta tag i städandet på allvar. Det ser ut som jaa.. jag vet inte vad här. Det håller inte i längden. Framförallt inte om jag ska få besök i veckan... skärpning sofia.
Så..
ja...

dagsbeskrivning nr2

Hade en spännade fördjupning i skolan idag. Om barnarbete förr och nu... vad definierar barn, vad definierar arbete, och hur ska man då definiera barnarbete.
Är det bra eller dåligt? Fostrande eller bara något man måste göra för att överleva, skadligt eller oskadligt. Otroligt spännande faktsikt.
Sen var vi bara fem pers, vilket gjorde att disskusionen blev väldigt intresant. alla vågade liksom prata. så det va roligt! Kan tänka mig bara vara så få i fortsättningen också! (inte för att min grupp brukar vara så många, har väl max varit 12 tror jag) Men det va mysigt
Sen har det inhandlats lite julklappar idag. Syster, Anna och Ylva. Är ändå ganska nöjd med dem! Så det e ju bra!
Och jag har även hunnit med en spexrep. Idag övade vi scener och fick bli testsminkade. Så nu vet jag hur Bestiz ser ut.. hon är inte så jättevacker vill jag lova. Men hon fick liksom en helt annan pondus med det nya ansiktet. så det gillar vi! :)
Nu ska jag se sista HarryPotter filmen som jag också införskaffade mig idag... Fint ska det vara. Imorgon är jag ledig. då ska jag sova med gott samvete. :)

Adjö
(mindre spännande inlägg idag kanske)

igen...

nu ligger jag här igen.. klarvaken
"ja, men stäng av datorn så går det lättare"
ja, men jag kanske ska det snart... det har ju inte funkat tidigare kvällar, men visst.
Så ja. nu ska jag sova
haft en mysig dag som avslutades med Kalas för zacke och många roliga människor! fint!
god natt

sömnbesvär

Att försova sig är ganska meningslöst...
framförallt när det betyder att man missar spännande föreläsningar... så ja, jag är ganska arg på mig själv...
men jag har haft en del sömnproblem den senaste tiden. Jag somnar aldrig. Hur trött jag än är och att jag skulle kunna somna på ståeende fot mitt på dagen så tillåter jag mig inte det för att kunna underlätta sovandet sen när jag väl ska sova. men då... då är jag pigg som en mört och ligger och skruvar och vrider på mig... genomsnitt så somnar jag vid 2... varje natt... trött på det nu... får då får jag ju bara 5 timmar om jag måste gå upp vid 7...
måste lära mig somna.
Blä
Nä, nu ska jag hem till Jannike och hjälpa henne plugga till omtenta.
Sen e det kalas hos Zacke och Petter som gäller.
Farväl!

utmattad

Tentan är avklarad...
frågan är bara om den är klarad. Det märker jag om någon vecka. Men för tillfället behöver jag inte plugga så intensivt. Även om nästa föreläsning är redan imorgon. Fett ös!
Efter tentan åkte vi och åt på amazing thai.. det var gott, sen slog liksom utmattningen till och jag blev så trött. Jag blev så fruktansvärt trött. Bestämmde mig för att åka hem och på bussen hem somnade jag två gånger, inte ok.
stannade hemma och tog inte en tenta-öl. bäddade ner mig och kollade lite på film. Kroppen behövde vila.
Så var det med det. Och nu, efter en matstund, tv-tittande och julklappsfunderingar känner jag nog att kroppen fortfarande behöver vila. Så nu återtara jag den tidigare positionen i sängen och slänger igång en film. Tänker att jag kanske ser "hur många lingon finns det i världen" eller något annat. We'll se...

good night!

Götet again

Så himla fint!
igår mitt i allt vimmel av människor (okej, så många va vi inte) fanns Lova.
Lova är mitt kusinbarn på 9månader.
Så himla söt.
Och när kvällen började bli sen satt jag med Lova i famnen och väntade ut den sista droppen energi ur henne. Från att ha velat studsa i mitt knä hela tiden till att somna djupt... Det var så fint! Hon var så fin!
titta!



en så söt liten tös! :)

och hela dagen idag har jag levt på den känslan!
Så jag slog till och bäddade ner Totti som om han vore ett barn... med filt och mängder av gosedjur. Pappa tyckte det var så roligt så att fotograferade honom. och han fotograferade honom med nån "cool app" på telefonen som gör allt så det ser ritat ut...



på bilden syns fem gosedjur och en ändå ganska nöjd golden retriver.. :)
han var så trött idag. Jobbigt med gäster som stannar länge.
För det gjorde folk, stannade länge...
Farmor och Sven stannade till 12...
Alla var lite i chock, inte minnst farmor som undrade när senast hon varit uppe så länge.. Så fint! Då måste det varit en lyckat fest ändå! :)

Fin helg Skåne bjöd på
Imorgon är det Tenta som gäller.
Fett ös medvetslös....
Hoppas att det blir någorlunda ok frågor ändå.
Annars får jag ordbajsa på!
Det gick ju rätt bra sist. :)
Natt!

på en annan dator!

När man sitter hemma och får använda mors dator (som förut var familje dator liksom) då kan man hitta så roliga saker. Så som bilder från i sommras som man inte visste om att de fanns men som gör en glad när man ser dem


Sebbe, Rolf, Benne, Syster, Mor, jag, Totti (som ser ut som om han vill hoppa han med) Ringo och Ewa.
Fantastisk bild!

En galet härlig skogspromenad i de småländska skogarna runt stugan ser det ut att vara. Fantastiskt!

imorgon blir det att plugga in 1a världskriget. Det ska bli spännande faktiskt! :)
Sen blir det lite släktkalas också! Fint ju!

Ingenting går upp mot gamla skåne!

Nu sitter jag hemma och har en kort paus i pluggandet.
Skönt att vara hemma faktiskt.
men synd att missa spexrep på söndag, men nåväl, man kan inte få allt...
Livet är ganska bra och idag ska jag få äta lyxmat som min fader ska tillaga! lycka!
Nä, nu ska jag ge mig  kast med amerikanska inbördes kriget igen... det är ganska segt faktiskt!

RSS 2.0