hepp!

Tisdag.
Produktion. Mycket produktion. Karaktärssamtal. Repetiotioner. Hitta ilska. Hitta karaktär. 
Kul. 
Ja, det e så sjukt kul att jobba med pjäsen. Den är tung, mendet går ändå. Vi har hittat ett sätt som kan funka för att vi ska orka igenom den. Skrattar ganska mycket. idag va det mycket skratt, några tårar och lite ångest. Haha... välkomna till Sundsgården kan man ju säga. ingen dag är den andra lik. och det är det som gör att den e så kul!  
För att citera Bea lite. Alla på skolan betyder så otroligt mycket för mig. Och framförallt rättvis. Det är hur underbart som hellst att få jobba tillsammans med de människorna. Vi är så otroligt olika, och ändå så funkar vi så bra tillsammans. Det finns en förståeelse och en förlåtelse som jag inte sett på många andra ställen. Vill komma ihåg RättVis och vill verkligen att de ska få vara en del av mitt liv alltid. Denna tiden är så underbar. Imorgon är det produktion hela dagen. Härligt. Det enda jag tycker är lite tråkigt är att det inte blir så mycket tid tillsammans med de andra i klassen. Sugen, aspen och pedagogerna... Men det kommer snart igen. Så snart premiären varit så kommer vi kunna träffas igen. och vi har ju fortfarande vissa lektioner tillsammans. Och man får väl helt enkelt se till att träffas och prata så mycket som möjligt.
E glad att jag ska åka skidor med Jonas, Joelle, Clara, Emanuel och Roy. Det är ett sjukt härligt gäng och det ska bli kul att få umgås mer med dem!
På söndag ska jag Jonas och Joelle hem till Bea och kolla på FOTC 2 hela dagen. haha. Som jag längtar! längtar längtar!
jaja... nu ska jag duscha sen sova. måste ha energi imorgon! jaa!

Lev väl!


en lördag

En lördag som jag inte gör någonting på... Sitter still nästan hela lördagen... kom ut på en kort runda med hunden... Tänkte åka och simma, men nej, inte då... suck. latmask sofia.
Det e inte bra
borde kanske plugga lite manus, och det har jag gjort... men det e ju så svårt, hur ska man kunna lära sig allt? Får väl tänka att det är en låttext (som jag har ganska lätt för att lära mig). Ska lära mig detta tunga manus.. det måste ju gå. på något sätt.
Imorgon e det Gudstjänst. Ska gå. Måste aktivera mig på något sätt. och om det e väder för det så ska jag gå en långrunda med hunden sen också! Kanske får med mig nån att gå med. Får se vad som händer. Men känner för att gå i jordbodalen med lille nisse. Tror han tycker att det är en toppen ide. Så då har man ju gjort lite denna helgen i alla fall.
Och igår hade jag fint besök från Jonas, Clara, Joelle och Emanuel. käka pizza och snackade lite. Det va skönt att ha en så pass avkopplad kväll. Men det är tråkigt att inte göra någonting en lördagkväll... borde kanske ringt nån. Men vem? Det e ju ingen kvar i helsingborg längre... Suck. Johanna e i stockholm, Josefin har flyttat till malmö, Frida är i dalarna, Malin e i australien, Julia e på fest i Lanskrona... vem mer? Jag umgås ju inte med så många andra. Jo sundsgårdenfolk. Träffar de alltid. Kanske för mycket?? nä, det gör jag inte. Men jag vill ju inte glömma de andra. Jaja... Det är väl så det e bara. nästa lördag vet jag vad jag ska göra i alla fall... Ska till bea och kolla FOTC s.2! Woho! Ska bli kul... Tror bea pratade om kakor också! kakor är aldrig fel. haha.

Nä, om man skulle sätta sig vid sitt manus igen och bara ta och lära sig det nu! Ja!
Lev väl!
Kram

Vackra vi är! Det e kul att repetera en ny pjäs! vi måste ha mycket kärlek om vi ska orka igenom denna pjäsen.


Tungt.. riktigt tungt

Fick vårt manus idag... hela... eller ja, inte sista scenen. men annars.
Shit, det e tungt asså. Grymt tungt
Vi kommer behöva göra något kul undertiden som vi repar och spelar denna asså. Den e riktigt tung och jobbig. Men manuset är så fruktansvärt bra! Så sjukt bra! Rekomenderar er verkligen att se den! Gör det! Boka in oss! vi vill ut och spela!
En pjäs om våldtäkt, självmord, självskadebeteende och barnmisshandel.. ja ni hör vilka roliga ämnen vi berör. Men det e så bra! Vill jobba mer och mer med den! Vill vill!
Brottstycken!
Spelade rättvis idag för internationella linjen. Det gick bra! kul att vara igång igen! Skönt att få spela ut lite! man har verkligen saknat att stå på scen! så ja!
inte mycket mer att säga idag.
Ska plugga manus. 55 sidor... inehållet väger typ 2,5 ton. Tungt!
Bye bye!

Suck

okej... matchen är slut. Sverige förlorade. HUR?
För att de spelade så hopplöst dåligt i andra halvleken. Suck Suck Suck.
ja, det va ju inte dethär jag behövde denna tisdagskväll... behöver något positivt. något som ger en energikick men som är sockerfritt (försöker seriöst trappa ner mitt sockerintag) hade alltså behövt en seger i handbolls EM. Men nej.
Varför är det då så att jag känner såhär? Bra fråga. kan ha och göra med att jagbara är allmänt seg och inte riktigt vet vad jag vill i livet och allmänt. kan vara för att hjärnan sätter igång och börjar fundera och då blir man trött... aldrig bra att ha en hjärna som tänker för mycket. tänker på det mesta. Åhh, måste sluta med det.

Idag har vi haft mycket produktion. läst halva manuset ( nej, fortfarande är inte hela manuset klart) och det roliga är att det vi har fått är på 36 sidor... halvna manuset är på 36 sidor. fatta hur långt detta kommer bli. Ska man ta och lära sig allt det nu också kanske.. ja.. mycket manus plugg. men det e skoj. kul med något som man inte ritkigt gjort förut. Therese är fortfarande ganska långt ifrån mig. men hon blir väl en del av mig snart. Då kommer jag bli sur och bitchig mycket mer. Haha.. en sida av mig som inte är så vanlig kanske. Arg e hon också. Men man kan ju kanske förstå henne. Varit med om mycket. Efter rep av nya pjäsen riggade vi upp gamla pjäsen och körde igenom den inför torsdagens spelning. Det va bra att vi gjorde det. Man hade faktiskt hunnit tappa en del. Intresant. Men det va ju verkligen ingen bra genomkörare. Flumm och trötthet som blev ganska konstigt. mycket fniss och dåliga koncentration. Det enda som blev riktigt bra (kanske lite för bra) va slagssmålet, där det nästan blev slagssmål på ritkigt. Jag fick inte ett grymt bra slag mot jonas - kände hans skägg mot knogarna, men tydligen så träffade jag med armbågen också - kände inte det. Men jonas gav igen och gav mig en ordentlig knuff så jag for iväg. Sho faderallan liksom. Har fortfarande lite ont i lungor och andning. Men vad gör man inte för konsten liksom. haha. nä, allt va ganska dåligt idag. Men vi har gjort det i alla fall. på torsdag gäller det. Nu ska jag snart gå och lägga mig. E hur trött som hellst. kanske tar en tidigare buss imorgon för att vara på skolan i tid. Hatar när bussarna e sena. Men nä, det e inte värt det. Det e ju inte mitt fel...

Funderar på att bjuda på luch/middag på söndag. Typ de från sundsgården som kommer på gudstjänst. mest för att det e kul. och så får de något att göra också. Snällt av mig va. Men vet inte än. Kanske inte nu på söndag. men nån gång inom en snar framtid kanske.
Shit vilka flummiga tankar man kan ha. men ja, så är det. det flummar mycket i mitt huvud. Alltid. haha.
Okej. imrogon måste vara en bra dag.  Även om gårdagen va bra så måste dagen imorgon vara bra. Det e så mycket lättare att leva när allt e lätt... Jag vet att det inte funkar så, men ändå. Det skulle vara så skönt

Ähh... har kanske blabbat av mig så det räcker nu. Eller? 
Bild idag?
Ja, jag har ju inte tagit nån ny men nån gammal kan man väl ta! 
en gald sångare som har ont i halsen... Äh, idag va ingen bra dag.
Men imorgon är en annan dag! Tänk på det!

Bye bye!
p.s. Kings of Leon är bra på att trösta
Kings of Convenience också!
Bara ett tips
d.s.

kom igen!

Men kom igen nu sverige! Ni kan klara detta! första halvlek va bra, andra halvlek är kass.... vad sysslar ni med. varför släpper ni in slovenien i matchen... Varför?  Kämpa in i det sista... nu e  det kviterat..  ni ska vinna! Ni tappade en 6 måls ledning... VARFÖR????

Mys

Japps. Skolan är igång igen och allt flyter på som vanligt. Ute e det kallt och snö, även om det var lite varmare idag. plusgrader skulle jag tro. skönt. Våren kan ju börja komma nu tycker jag!
Idag hade vi fys på morgonen. Magnus vet verkligen hur man kommer igång och hur han ska få sina elever att svettas. Men det e skönt att få jobba så ordentligt på skoltid. blir glad!
Sen hade vi impro. fortsatte med lite storytelling. alla berätta på en och samma historia. Grymt kul, men väldigt svårt. sen improviserade vi fram karaktärer och det slutade med att jag, Jonas och Emma fick spela upp en scen byggd på framimproviserade karaktärer. Kul. Sen efter lunch hade vi scenisk gestaltning. Idag gällde det. Jag skulle redovisa min musik uppgift som jag känt ganska mycket ångest över. Och så gick det bra. Det gick skitbra. Jag va så nöjd. Jag berättade om U2 dagen. Från början fram till starten av konserten. Alla kände av känslan som jag hade. De tyckte att jag byggde upp stämningen på helt rätt sätt. Varför har jag varit så nervös för detta. Åhhh.. det va verkligen skönt att få det gjort! och jag klarade det!

Vi fick sluta tidigare från Lotties lektion, satt kvar lite i Goliat och prata med emma, Carro, David, Joelle och Jonas. sen skulle emma, carro och david planera... och jag joelle och jonas kände att vi inte kunde sitta bort en hel dag till. bestämde oss för att dra in till stan och fika. Så det gjorde vi. Kollade lite i affärer. letade spel, Jonas provade ett par gröna och sjukt fula byxor, sen satte vi oss på espresso house. Mycket prat och skratt. En väldigt trevlig eftermiddag med andra ord. Tyckte om den. Köpte en skiva med Kings of Convenience. Så sjukt bra grupp asså! Åhh... bra musik gör en lycklig! det är verkligen så! Och ja, musik ska ägas konkret. Man vill ha CD skivor!!! Så är det bara! Ska börja köpa mer musik. ska köpa fler skivor. Det e ju så roligt att ha skivor! glad glad glad!

Imorgon kommer förhoppningsvis manus! ska plugga in repliker och hitta min lilla therese. Skoj skoj!
Vill komma igång ordentligt nu! vi har rätt känsla i vår grupp också! Grupp RättVis/brottstycken är bra asså! tycker verkligen om oss... och har saknat att jobba tillsammans med dem! Fina fina grupp!

Nu räcker det för idag! Bye bye!
Any picture today?
Yes

Gammal bild på Clara och Frida i HBG en september eftermiddag. Mys!

Bye bye!

back in the game

Tillbaka till verkligheten... eller bort från verkligheten... vet inte riktigt!
men tillbaka i skolan är jag i alla fall! Och det är så fruktansvärt roligt. Så himla roligt att träffa alla igen. Men när vi träffades så kändes det inte som om vi varit ifrån varandra särskillt länge. Och det hade vi ju inte heller. Egentligen. 3 veckor är ju inte särskillt länge när man tänker efter. Men det kändes så just då. Men men, idag gick allt tillbaka till det normala! Way! klasskontakt med Magnus, sammarbetsövningar, forumteater med Tim. Ringa arrangörer och allt möjligt. Skoj Skoj! och trött blev man med en gång! Så ska det vara när man går på Sundsgården! Ganska lycklig ja!

SKIT! Det är 11 jan idag. Det betyder att Jossan fyllde år igår. Jag skickade inte ens ett grattis sms... skit skit skit skit. Får se hur jag löser det. Något kommer jag väl på att göra. skulle jag tro.

jaja.. roligare än såhär blir det inte. bye bye!


2010

det nya deceniet har inletts.
Vad kommer att hända då tro? Ingen som riktigt vet det nä. Det är väl meningen också att det ska vara så.
Inte så kul om man vet vad som kommer hända i framtiden. Jag vet att jag har en termin kvar på Sundsgården, Jag vet att jag kommer gråta den dagen som skolan slutar. Kommer gråta jättemycket. (har en förmåga att göra det) Mycket mer vet jag inte om År 2010. Kommer antagligen bli ett Konfaläger i början på sommaren. Det vill jag nog i alla fall. Men mer? ingen som vet.
men de övriga 10 åren?
Ähh.. kanske inte ska tänka så långt. räcker ju med att jag inte vet vad jag ska göra efter sommaren. Gå vidare med Pedagog linjen kanske... skulle vara ganska kul. kanske. Vill jag det? Jaa.. det vill jag nog. Tror jag. haha
allt är så ovisst. Känner att jag borde prata med folk i klassen om detta. byta tankar med någon liksom. jaja.

Just nu går jag igenom min garderob... mycket som ska bort. Mycket som bara tar en massa plats som aldrig används för att dem antagligen tappat formen eller bara e smått skabbiga för att de är använda lite för mycket. Ja, det kan hända. Men det e kul att kolla igenom sina kläder. Men jag fick en chock. Hur många ankle socks har jag egentligen? De tog aldrig slut när jag gick igenom lådan... De bara fortsatte och forsatte. snart måste min Byro växa, annars så får jag inte plats med att jag behöver. eller behöver och behöver. Allt jag har kanske man ska säga. Annars så skulle jag ljuga. behöver ju verkligen inte allt det jag äger, men jag har det. börjar tycka att det är sjukt kul med kläder. Vill ha mer och mer hela tiden. Inte bra att känna så. Plånboken blir tom då. men men.

Nu ska jag fortsätta. Mycket kvar!
Lev väl! och Gott nytt 2010!
Bye bye!

(bye the way - lite kär i Kings of convinence - Lyssna på dem)

RSS 2.0