Året var 2012 och allt skulle gå under...

Jordens undergång 21/12 2012 blev väl en stor flopp... Än verkar allt funka. Vilket vi tycker om!!!
Imorgon är det sista dagen på det här året. 2012 är till ända och det är dags att sumera vad som hänt. blogginläggen har blivit färre vilket gör det svårare att minnas. Men jag ska nog komma ihåg det viktigaste i alla fall! :)
 
Efter nyårsfirande på den skånska landsbyggden med människor jag typ inte känner begav sig jag och min packning åter till Göteborg. I göteborg fortsatte arbetet med Glenn - ett skruvan inlägg från 80-talet. Plugget fortsatte också och Historia A-kursen skulle avslutas.  Träffade lite vänner, ordnade välkomskommité för Ylva på centralstationen, drack lite öl och hade en lugn början på 2012.
 
Snart var A-kursen i historia över och jag klev raskt vidare in i B-kursen, den kom lite som en chock med ett helt annat upplägg. Teori och metod var inte min grej, men det gick. Parallelt med skolan fanns hela tiden spexet och repetitionerna som gav mig andningspauser i pluggandet. Premiärdagen närmade sig. Sen plötsligt var det dags för premiär av Glenn. Jag som östtysk spion hamnar mitt i IFKs resa mot UEFA-cup guldet 1982. Premiären gick bra, och vi hade sen 6 föreställnigar. Alla lika roliga. På den näst sista satt självaste Glenn Hysen i publiken. Han hängde med till puben sen. det va nice! :)
 
I februari gjorde jag även mitt första sökning till scenskolan i Göteborg. Gick inte vidare från första provet, men hade väldigt roligt och ser det som en lärdom som kommer kunna vara värd att ha i framtiden. kommer söka fler gånger. Kanske är det mig de letar efter nästa gång. Man utvecklas hela tiden, även som skådespelare.
 
I mars blev jag Göteborgare på riktigt. Flyttade till egen lägenhet, med egna möbler, egen inredning, allt eget. Närmare staden, närmare till spårvagn. Bor där än och stormtrivs med allt. Lägenheten är fin och allt funkar. så jag är lycklig! Fortsatte att träffa, fika och dricka öl med vänner. Livet fortsatte och plugget lika så. Hade inflyttningsfika för lite hjälmaredare och allmänt mys med människorna i mitt liv.
 
Och på tal om människor i mitt liv så dök det upp en 2012 som verkligen kom att bli en människa i mitt liv. Den där killen som nässlade sig in i vår lilla umgängesgrupp. Han som va rolig att hänga med. Han nässlade inte bara sin in i vårt umgänge. Han nässlade sig även in i mitt liv. Den där Markus och jag började hänga en del. I början visste jag knappt själv vad som hände, men något som jag längtat efter så länge var på väg att hända! Detta i samma veva som uppsatsångesten över B-uppsatsen drog igång. Markus blev helt enkelt min ljuspunkt i uppsatsarbetet. och hur det gick med den uppsatsen behöver vi inte ens gå in på...
 
Sen startades den nya teatergruppen "scenkonstkollektivet apparaten" igång. Typ folk från ensablen från Glenn. Vi ville fortsätta jobba tillsammans och jobba tillsammans utan att vara låst vid en studentförening. Ett nytt projekt sattes igång, en föreställning som vi skrev själva tillsammans som en grupp. Dessutom ordnades en möhippa för Emma. En lyckad möhippa blev det också. Skivinspelning, och straffläggning mot Thomas Ravelli. Grillning och mys med vänner. Mycket bra och bruden var glad! det är det viktigaste.
 
Sommaren inleddes kort och gott med att jag och Markus blev tillsammas, ihop, ett par, pojkvän och flickvän. Ja, ni fattar. Sen reste han. Till norge för att jobba hela sommaren. jag reste till skåne för att vara med på halva konfalägret på Sörgården. Kunde bara vara med på halva, för den sen hade jag fått jobb på ett läger i Partille som gav mer betalt, och betalt var något som jag behövde. Två läger av väldigt olika karaktär. Partillelägret var jobbigt på många sätt, men ändå trevligt och jag är glad åt erfarenheten. Får jag frågan att jobba i sommar igen har jag krav på vem jag vill ha som medansvarig! Annars gör jag inte det! 
 
Annars var sommaren märklig. Lägret i Partille varade bara i två veckor. Sen jobbade jag några timmar i veckan i kyrkan i Helsingborg resten av sommaren. Samtidigt som vi hade repetitioner i Göteborg med Apparaten. Så hela sommaren pendlade jag mellan Helsingborg och Göteborg. Markus kom på besök några få gånger, med de gångerna var så värda! Jonas kom på besök och vi spenderade en varm och solig dag på Liseberg vilket var mycket trevligt! 
 
Lagom till min födelsedag kom Markus hem från Norge. han tog sig ner till Skåne och träffade familjen och släkten. Sen reste vi två ut i södra sverige med hans bil. En semester som var fantastisk! inget förut bestämt, inga mål. Vi sov i bilen och kunde ta oss vart vi ville. Det var bara vi två och bilen. vilket var fantastiskt. resan avslutades med att jag vid jönköping bytte bil och åkte med mor och far till Stockholm och såg Coldplay.
 
Terminen trog igång. Denna gång blev det Historia C. Mer teori och metod. Men en mycket bättre lärare! Dessutom närmade sig premiären av Apparatens egenskrivna föreställning "en totalt misslyckad föreställning" Alla föreställningarna sålde ut. liten publik, men ändå. även denna gång kändisar i publiken. Sven Wolter hade masat sig till vår föreställning och jag tror han tyckte om den! :) Efter den misslyckade föreställningen fick vi ta lite ledigt med teatern. Det hade varit mycket länge för många. Så lite ledighet behövdes. 
 
Sen kom vardagen. och med vardagen en ny uppsats. Nu skulle C-uppsatsen skrivas (Och den ska det fortfarande). Markus och jag gjorde ett besök i Örebro hos hans föräldrar och ställde bilen på vintervila. gick lite på teater och såg umbillical brothers. Vi gick båda och blev med varsin iPhone. och ja, vi lever livet som pojk och flickvän. Och senast idag så såg jag på honom och blev lycklig. Jag är fortfarande nykär. Han är så fin. 
 
Året 2012 var både det bästa året i mitt liv, och ett av de jobbigaste åren. Av två helt olika anledningar. men Markus och jag är snart uppe i 7 månader, och jag ser fram emot ett liv tillsammans med honom.
Han är rätt man. 
Jag bara vet det!
 
Så gott nytt år på er!
2013 väntar på oss bakom krönet och vill bjuda oss på massa överraskningar. Ett helt år där vi inte vet något som kommer hända. Läskigt, eller bara kittlande spännande. 
vilket som så kommer vi inte undan det. 
2013 - Nu kör vi!

Förklaring

Menar inte att man inte får lov att uppmuntra mig i mitt uppsatsskrivande. Vill bara förtydliga det.
För uppmuntran behöver jag!


Det där med att vara duktig

kan vi inte bara komma överens om att vi slutar lägga press på varandra.
Att vi slutar säga "men du som e så duktig komme fixa detta...
Då måste man ju fixa det, annars är man inte duktig, eller är inte jag jag då? 
Fixar man inte det då, då har man ju misslyckats, för alla förväntar ju sig att man ska klara det, för man e ju så duktig. 
Men samtidigt så ska man bara göra sitt bästa, det är inte hela världen och det är ju bara att försöka igen. Men sägs de fraserna bara för att man måste, man förväntar ju sig ändå att man ska klara det, för man är duktig.
Jag hatar att vara "den duktige". För man lider av det. Ständig press. Kan man inte bara alltid ha varit den där som inte alltid klarar det. Så slipper folk runtomkring förvänta sig att man ska klara det.
Förvänta er ingenting...
Snälla
Just nu är jag allt annat än "duktig"
 

Det här suger ju

Jodå. En annan har fått halsfluss. På riktigt. Mitt i uppsatsskrivandet. Som om jag har tid med det. Antibiotika kur nu, och jag hoppas att halssmärtan försvinner snart. För den börjar bli outhärdlig. Gör så ont, men det ska väl bli bättre nu. Hoppas jag innerligt.

Det hoppas jag...


RSS 2.0