Matlagning är inte min grej, jag säger bara det...

Ännu en dag av förkylning.
En dag då man (jag) ligger hemma under täcket halva dagen, sedan tar sig upp och går till ica med stora måltidsplaner, tillagar den och inser att laxpasta inte är min grej att tillaga... jaja.. då vet jag det.
Nu blir det Jen'n'Berrys till en film (som jag ännu inte har bestämt)
Imorgon är det Hjälmared som gäller.
Det är kamratmöte som gäller
Det är fina återseenden som gäller!
Det gillar vi!
Glad e jag! Så vet ni det!
Så nu blire uppehåll på bloggen tills söndagkväll skulle jag tro!
Och då skare bli bilder ska ni se!
För i helgen ska min fina Nikon D70 vakna till liv efter ett allt för långt tag av sovande!
Live well!

snörvel

Om jag säger feber och plugg.. vad säger ni då?
njaa...
kanske inte världens bästa kombo...
HELT RÄTT SVARAT...
men jag valde att plugga ändå. Elli och Christoffer försökte få igång mig, och jag vaknade till ordentligt när jag fick blåsa såpbubblor på balkongen.
Sen blev det mat med Elina som har kommit ner från norr, det blev även Kamratmötes-spex-planering med Elina och frida.
Och nu sitter jag på sängen och har djupa samtal med Peppe... mitt te har kallnat för längesedan, min näsa rinner konstant och Maja Gullstarnd jazzar loss som bakrund...
Jag inser att jag inte kommer åka till Helsingborg förän den 21 oktober... och inser att det är ganska långt fram i framtiden ändå. Men kanske värt det.
Trivs ju ändå här.
Så det så!

värdelöst...

Plugga på egen hand är så mycket svårare.
Jag har inte alltid nån diciplin...
men jag har läst en del i "Tusen år i europa" Jag har gått igenom antekningar, börjat kolla upp ord och betydelser. Förtår nu var karolinger är för något ifall det nu skulle komma som begreppsfråga. Börjar få koll på folkvandringsfolken... orsaker och konsekvenser... spännande faktiskt. Imorgon blir det mer plugg med Elli och Christoffer. Hoppas på att få mer gjort då!
Sen blev det veckomässa i buråskyrkan, sen ett telefonsamtal med Jonas.
En stillsam dag helt enkelt.

Vill förövrigt bara tillägga att Italienska är så vackert! Snyggaste språket i världen - kille på bussen idag som snackade Italienska. Mhm!!!

Tenta-plugg

Förslag på tentafrågor:

* Diskutera huvuddragen i Kinas utveckling från ca 300f.kr. Uppmärksamma särdragen i de politiska ekonomiska och religösa förhållandena.

* Klargör folkvanringarnas orsaker samt vilka politiska  och kulturella konsekvenser de fick för europa

* Redogör för det islamska väldets uppkomst och expansion, fram till och med abbasiderna. Diskutera såväl inre förhållanden som yttre kontakter och beakta faktorer som orsaker, förlopp och verkan

* Diskutera förhållandet mellan kyrkan och den värdsliga makten i västeuropa under medeltiden. Uppmärksamma särskillt frågan om äktenskapet.

Detta är några av de frågor som KAN komma på tentan. Essä frågor.. 2-4 sidor svar per fråga. finns 6 frågor till i liknande karaktär. Galenskap. Men Jag, Christoffer och Elli pluggade en sväng efter en promenad i Biskopsgårdens mysiga skogar. Promenaden behövdes för att vakna till liv. Sen pluggade vi islam och kyrkan. Galet.
Och nu, nu är jag bara trött i huvudet. Inget mer pluggande ikväll minsan. Imorgon ska jag köra för fullt minsan! Tenta tenta. Det skrämmer mig något.

Plugg plugg

Jo, men idag har jag varit duktig.
Sista föreläsningen idag innan tentan nästa vecka.
Fick 10 förslagsfrågor varav två av dem kommer komma på tentan. våra två essä-frågor har vi alltså redan fått, men frågan är vilka. Så det är bara att plugga på.
Och ja, det har jag gjort. Efter skolan åkte jag, Jannike och Christoffer hem till Elli för att plugga. Satt i någgon timme och disskuterade Kinas uppkomst och rike/kejsardömme... Likheter med Egypten, Romarriket och folkrörelser i väst.
Pratade även om Folkvandrings perioden under 500-900 talet i europa, vilka konsekvenser de fick och vad som hände. Allt sånt som behövs för att kunna disskutera, analysera, redogöra och allt vad det nu heter.
Imorgon ska vi dit igen och fortsätta gräva ner oss i historien, om den kristnande processen, statsbildning, konflikter mellan kejsare och påve, korståg, vikingar, Ja vem vet vad egentligen.
Tar därför kvällen ledigt nu och lagar mat och ser om TV'n har något att erbjuda.
Måste klara första tentan, känns ändå viktigt!

SM-GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Med tre matcher kvar är det ändå klart att iår tar HIF hem det Alsvenska guldet! Det är färdigt! VI är bäst!

Jag och Petter och Albin (Petters bror) Var och såg GAIS matchen. Och det var så fint. Så bra! 3-1! Så rätt!
Sen höll jag på MFF... Och MFF räddar oss och genom oavgjort så vinner vi allsvenskan! Så fint!
Så himla bra! Jag är så glad! SÅ GLAD!

Hängde med pojkarna hela dagen. Först tre på Gudstjänst, de tre som inte ville se fotboll och som inte ville se HIF ta hem guldet, Nej, de behövde köpa jackor först... hmpf...
Sen va de då Petter och Albin, och det blev även mat hemma hos Petter. Innan vi drog hem till de svikande pojkarna och chillade, spelade Yatzy och bara umgicks. Trevlig dag!

BTW...
Sa jag attt HIF VANN SM-GULD!!!!!


Imorgon blir det vackra färger på halsduken i skolan vill jag lova!
SM-GULD! Shalalala!

"Kom så målar vi stan, röd och blå
hoppa upp på min cykel som när vi va små
Det e kärlek ikväll syster och bror
Det e bultande hjärtan och slitna skor
och när strålkastaren slocknat
ska vi gå, gå gå
På gator röda och blå!

Glöm aldrig bort var du kommer ifrån
Glöm aldrig bort all glädje
och all sorg, sorg, sorg
Glöm aldrig rött och blått
Och HELSINGBORG!!!!"

Bokmässa

Bokmässan idag
Sho vad mycket folk.
Käre tid. Det var galenskap. Men ändå lite småtrevligt. Jag och Jannike sprang runt och försökte lokalisera oss i böckerna värld. Och några köp blev det allt. Pocket... Och bäst av allt. Världens nördigaste U2 bok. Anton Corbijn med foton från 1982-2004. Han är seriöst mannen som följt bandet under nästan hela deras karriär och fotograferat. Skivomslag och myclet annat. FANTASTISK BOK! Glad!
Efter några timmar på bokmässan... och en och annan kändis blev det dags att röra sig därifrån. Trog till brunnsparken för att invänta Anna, och där var det minsan party. Kristna GatuMissionen spelade och det var så roligt! Blev glad!
Sa sedan adjö till Jannike och Anna och jag satte oss på spårvagn mot Emma, där det bjöds på fantastisk god taccopaj och en underbar kladdkaka som David bakat! Fin!
Det blev sällskapsspel. Tjejerna mot killarna. Jag Emma och Anna mot David och hans polare.
"På spåret"
Tjejerna vann! :) Vem är mest allmänbildad?
(Kan kanske ha och göra med att killarna fick en massa frågor på Banhjul.. eller vad staden nu hette. Men men.. vi vann i alla fall! Så det så! och det kommer vi leva länge på! Minsan!
Nu blir det sängen innan det e Gudstjänst imorgon.
Imorgon besöker vi SaronKyrkan.
ingen aning om vad det är för någon. Men men
Sen ska jag se HIF gå ett steg närmre SM-Guldet! :)
Natt!

Exkursion

NÖRDVARNING
Idag åkte vi på klassutflykt till västra götaland. Ack så trevligt. Fyllde två bussar som lämnade Humanisten 09.05 (tydligen var de inte så hårda som de lovat) Bussen tog oss först efter 1,5 timmes resa till Gökhemskyrka - En medeltida kyrka byggd runt 1100-1200 talet med fina takmålningar och lite spännande historia.
Sedan begav vi oss vidare till Varnhem Klosterkyrka där vi fick guidad tur i Varnhems klosterruiner och av kyrkan, där Birger Jarl ligger begravd. Detta är kyrkan och klostret där Arn lever som ung och blir munk. Så vi lekte lite Arn också! Men det va coolt. Jag gillade ruinerna, jag gillade känslan.. gillar tanken på att just i denna kyrka har det varit verksamhet nu i nästan 1000 år. Det e ganska coolt. och även om en del är obyggt på 1600 talet, så är det fortfarande mycket som är medeltid liksom. Det e så coolt.
och kyrkan e sjukt snygg måste jag säga
Kan tänka mig att åka dit och titta igen och insupa historien lite i lugn och ro. Men å andra sidan, kan man göra det i bättre sällskap än med andra Historienördar? haha


takmålningar i Gökhems kyrka

Jannike och Elli som vägrade stå still...

Varnhems kyrkan, och några Ruiner. Den e faktiskt sjukt cool!


Vid varnhem har man även hittat Kristen aktivitet från typ 800-900 talet. Alltså fanns det kristna i Sverige tidigare än vad man först trodde.

Nåväl. Efter utflykten så var vi några från klassen som kände att nä nu får vi lära känna varandra lite, så vi var ett gäng som stack iväg och tog en Öl, och det blev sjukt nice. Grymt härlig stämmning trots att vi typ inte kände varandra. Skönt att veta att det finns lite fler människor att prata med i klassen, och att man kan ta för sig lite, folk är inte farliga! :)

Godnatt. Imon ska jag försöka kolla in bokmässan.

En sån dag!

tänka sig, det var en sån dag idag.
En dag då man efter lite plugg hemma (!), upphittande av försvunnen kurslitteratus och Audtion till Filosofspexet kommande produktion inte kunde sluta le. Vet inte vad som hände, men medan jag väntade på bussen hem så började det ösregna (för andra gången idag där jag e ute utan varken regnkläder eller paraply) Och jag vet inte, jag flydde inte undan regnet, ökade inte tempo, jag nästan njöt och började le och mådde bra.
Ja, jag är medveten om att det är något fel på mig :)
Men det är en dag då e jag e glad helt enkelt
Imorgon ska vi på utflykt med skolan och kolla på medeltiden
typ Varnhems klosterruiner och så. Hoppas på bra väder! :)

Var glada för mig med!
Har dessutom fixat biljetter till HIF-AIK! Nöjd!

Lärdom för mig själv

Att lära mig till framtiden
Ska jag plugga, så ska jag inte sitta hemma... Det går inte
I fortsättningen ska jag plugga på skolan, biblioteket, var som hellst, men inte hemma där min dator och TV tar upp allt för mycket uppmärksamhet. För det funkar inte alls.
Men då har jag lärt mig det.
Imorgon ska jag in till stan och sätta mig någonstanns och plugga. Frågan är bara var, men det märker jag imorgon.
Önskar att jag hade nån här som bara skällde på mig och beordrade mig att plugga...
varför saknar jag diciplinen ibland..
vet ju att det bara kommer bli stress och tårar på slutet annars
Ska försöka undvika det.

Spex!

Var inte alls så effektiv som jag skulle vilja ha varit idag.
hade föreläsning vid 14.00, men tänkte att jag skulle i alla fall gå upp vid 9 och plugga.
HA!
11 vaknade jag.
Antar att jag behövde sova, för det var utan avbrott (om man bortser från väckarklockan som ringde var 5'e minut mellan 9 och 10)
Sen satt jag mest och letade biljetter till HIF
utan resultat än så länge.
Åkte till skolan, lyssnade på föreläsning om den medeltida staden.
Gick igenom anteckningar med Elli, blev kanske något klokare.
Sen satt vi mest och snackade i en timme innan jag behövde gå för att gå på möte med Filosof spexet. Påvägen mötte jag Oscar som var på väg till sin kvällskurs. Trevligt.
Sen va jag på infomöte om Filosofspexet. Anmält mig till audition för uppsättningen som kommer igång snart. Fikade lite och snackade lite. Trevligt var vad det var. Där kommer jag trivas. Grymt nice folk måste jag säga!
Och nu när jag varit hemma har jag kollat på Svt Play.
Imorgon måste jag plugga!
Annars blir jag vansinig på mig själv...
Eller som jag skulle sagt i en monolog för ungefär 2 år sedan...

ÅHHH, JAG BLIR SÅ VANSINNIGT IRRITERAD (Ur Monologen - Förlåt att jag e svensk)

Så, nu ska det bli till att sova!
Natti!

Låt mig se... SNÄLLA!

Så märkligt.
Att jag ska sitta här och känna oro inför 23 oktober. Dagen då HIF ska vinna SM-guld.
Men jag är orolig att jag kommer missa kalaset. Orolig att jag inte får någon biljett. För just nu så har jag ingen, och det är helt utsålt. Helt slut.
Nu sitter jag och kollar på blocket var 20'e minut för att se om där finns biljetter.
Idag slog Djurgården AIK. Det hjälper oss bara mer mot guldet.
Nu gäller det att vi slår Elfsborg! Sen är det nästan fixat. Åh, jag är så lycklig. men lyckan försvinner i sorg om jag inte får se det live. Så snälla snälla snälla. Be för mig. Be så att jag kan få tag på biljetter. Jag önskar inte mycket mer. Inte mycket mer.
Jag såg HIF vinna 1999 i Göteborg (10 år gammal)
Jag vill se HIF vinna 2011 i Helsingborg (22 år gammal)
Får i alla fall gå och se dem mot Gais... Åh, jag vill se HIF.

Vi e påväg - mot ett SM-guld, vi e på väg

Från Åhus till skanör, och upp till Helsingör, det här e HIF-land, det här e HIF-land

När jag va ung och sakna vett jag fråga vem e nummer ett
Min far han sa att alla vet, vi höljer skånes stolthet
VI E HIF. VI E HIF

Lycka det kommer vara på Olympia den kvällen. ren underbar lycka! Vill vill vill!

Tack!!

Innan jag nu går och lägger mig inför en vansinnigt tidig morgon imorgon, vill jag bara säga att denna helgen har varit något utöver det vanliga!
Den har varit magisk!
Det är Kärlek till alla er människor jag får lyxen att umgås med!
Tack ni kära!
Tack!

Kidnappning!

Igår blev jag kidnappad
Jag klädde upp mig i klänning, fixade smink, hår och klackskor.
Träffade Anna i stan. Där satte hon på mig en ögonbindel och tar iväg mig på en liten promenad. Sen ska jag sätta mig i en bil. vart tusan skulle hon ta mig. Efter en stund stannar bilen och Anna hjälper mig ut. Sen ställer hon upp mig och ber mig gissa vart jag är någonstanns.vad ska jag svara? Känner fortfarande inte till Göteborg.
Då tar hon av mig ögonbindeln och jag står framför Operan!!
Plötsligt kommer två unga pojkar fram till mig för att eskortera mig in. När vi kommer in får jag veta att vi ska se West side story. Och att det är premiären av den.
Ahhh...
Såg premiären av west side story på göteborgsoperan. GALET!
Åh, det var så bra! Så himla bra. Jag grät, jag skrattade. Sjukt vackert.
Bästa citatet var under balkongscenen.
Tony - "Jag älskar dig!"
Maria - "Ja ja, gå nu..."
Citat som jag och Anna kommer köra på länge nu! :)

Sen blev det minsan efterfest på Markusgården där det var samlade en hel hög Hjälmaredare. (För ovetande - Markusgården är ett kristet studenboende där Ylva bor). En hel massa hjälmaredare. två årskullar som bestämt sig för att lära känna varandra. Bra tycker jag, för de är så trevliga, de som gick året innan oss! Så då blev det chill och häng där. Blev även så att jag sedan fick sova över hos den fantastiska Ylva. Fina samtal.

Den här helgen håller så hög standard att jag vet inte hur andra helger ska kunna toppa detta.
JAG TRIVS SÅ BRA!

Ja jag e lycklig!

Vilken kväll!
Jag är glad
Jag är lycklig och jag har fantastiska vänner!
Emma, vilken bra idé att bara samla oss sådär spontant.
5 killar
5 tjejer
2 mammor
2 pappor
i samma lägenhet!
Jodå!
Jag, Emma, Ylva, Anna och Lina
Martin, Ludvig, Simon, Zacke och Petter
Och Luddes och Simons föräldrar.
Det var chill på balkongen, det var chill i soffan, det var tacos, det var skratt, det var te och muffins. Det var bara allmänt bra! och jag e så glad!
Sen att jag missade en spårvagn som gjorde att jag missade vad jag trodde var sista bussen hem från Brunnsparken, sprang som en galning för att försöka hinna med den vid centralen istället, men icke, lagom till jag kommer fram blinkar den ut från hållplatsen. Uppgiven kollar jag tidtabell, för att upptäcka att där går en 25 min senare. Wiho! Det var inte sista, och jag slapp betala dyra taxin hem!

Imorgon ska Anna dra iväg mig på superhemligheter.
Allt jag vet är
Fontänen vid brunnsparken 17.00
Klänning
Klackar
Hår
Smink
Vad är det jag ska på???

nåväl
Godnatt!

Nörd-skämt på historielektion

Låt mig beskriva nördstitvationen under en historielektion.

det pratas om att det tog ett tag att få fram meddelande till hela folket.
För på den tiden hade man ju inte e-post. He he...
och hela salen fylls av ett stillsamt fniss.
Är det ett nytt skämt? NEJ
Är det ett bra skämt? NEJ
Fnissar samtliga 90 närvarande? JA.
Det inkluderar mig
Varför?
Antagligen för att vi håller på att bli historiker. Och något av historienördar!
Men jag e stolt ändå!
Gör mig ändå lite varm om hjärtat liksom!


blä...

Säger bara som såhär
Det suger ibland att vara tjej.
Dagens favoritställning har varit i fosterställning med täcket draget över mig.
Men försökte plugga ändå.
Fick läst några kapitel i Tegelstenen. Så mycket hjärnan kunde registrera i alla fall
Shit, det e svårt med engelskan asså.
Nåväl
Imorgon är det föreläsning igen. Och seminarie.
Sen blir det chill med folk
Kanske till och med Lina kommer på besök
Kanske ska hon bo hos mig!
Inviga madrassen! Härligt. Se hur vi ska möblera för att få plats med den. Men det löser vi!

Nu ska jag duscha sen sova!
natti

Tegelstenen

Den är här...



A history of world societies

så om ni undrar vad jag kommer göra de närmsta dagarna så har ni svaret här...

en dag på Hjälmared

En dag på hjälmared gjorde mig gott
Det va härligt att se att känslan fanns kvar i mig. Att den inte försvann när jag lämnade platsen. Hjälmared kommer alltid att få betyda mycket för mig.
Nu blev det gott häng med de människorna som fortfarande bor kvar där. Och jag gillade det.
Känslan av att sitta i kvarnen och veta att mitt gamla hem låg precis ovanför mig var märklig. Men eftersom kvarnvinden nästan bara består av Meko typer är det inte så många andra som hänger där.
Synd
Kvarnvinden är ett nice ställe att hänga på.
Men det var fint att få prata med Tomas, Sara och Christoffer igen. Och nån annan allmän tjej, och nån biblare. Snackade även en stund med Jonas Franzén, Loke, Linnea... och så lärarna.
Lärare Jonas lånade mig en kort sekund och visade upp mig för polisklassen
"Så här kan en biblare se ut. Hon var mördaren i förra årets case"
Med andra ord är det inte jag som e mördare iår. Är inte med i årets case.. :( ganska tråkigt faktiskt. jag gillade caset. Det va roligt.
Claes tycker jag ska använda en rolig idé till kamratmötet och spexa på scen.
Så då får jag väl göra det. se upp, kanske hör av mig till DIG för att få hjälp! (Vill du inte får du säga nej)
Jo, men besöket gjorde mig gott.

Nu ska jag försöka somna utan att lyssna allt för mycket på stormvindarna utanför.
Gaaalet som det blåser!
Natti

Förlåt för historienörderiet

Förlåt för nörd inlägget innan.
Blir väl så när man börjar snöa in på vissa saker, och bara läser om de sakerna också. Tappar lite perspektiv på allt då. Och ja, kan inte lova att det inte kommer hända igen. Det kan det mycket väl göra. Är ju egentligen också ett sätt att plugga. Att upprepa det liksom. Och få skriva ner det. Kanske. Får se om jag lärt mig något egentligen då.
Nåväl
Dagen har mest bestått av plugg. En kort visit hos Ylva och överlämnade en present som jag tyckte hon skulle ha. Hon verkade bli glad! Så va där i kanske 10 min innan jag åkte hem.
Passade även på att gå till Ica i det värsta ösregnet på hela dagen. Men utrustar man sig bara med regnkläder så går allt har jag kommit på!
nu ska jag sova.
imorgon blir det lite besök på hjälmared. Ska sägas hej till Tomas som befinner sig där just nu. Och varför inte bara säga hej till alla andra som också är på skolan!
Sen passa på att simma. Har ju typ 8 gånger kvar på mitt 10 kort på Nolhaga simhall i alingsås. gäller typ bara en månad till. kan ju förbruka nån mer av dem när jag ändå är i trakterna liksom.

Så.
God natt!

Lektion för mig själv

För att få ordning på alla viktiga personer mellan 1290 och 1360. Det är kaos!

Magnus Ladulås dör 1290
Han har tre söner
Kung Birger Magnusson
Hertig Erik Magnusson
Hertig Valdemar Magnusson
Birger får sin tron av sin far (trots att Sverige ännu inte har att kronan ärvs...)
De tre bröderna bråkar. framför allt Erik är bångstyrig. Men han är smart, gifter sig med Norske kungens Dotter Ingeborg.
Efter mycket problem blir tillslut Birger så trött på sina bröder, så han fängslar dem och låter de svälta ihjäl i fängelse. Detta är även kallat "Nyköpings gästabud" 1317.
Men Eriks män driver bort Birger från Sverige till Danmark där han tillslut dör.
Birger Magnusson har en son... som heter Magnus Birgersson, men han avrättas av Eriks polare, så att han inte kan bli kung.
Istället väljs Eriks son Magnus Eriksson till kung (blott tre år gammal) 1319 Det var även han som sedan vid myndig ålder köpte skåne. Han lyckas även bli kung av Norge, eftersom hans morfar (den norske kungen) dog.
Detta blir för mycket. Så han ger bort tronen i Norge till sin son Håkan Magnusson. Men ändå blir det problem och adeln har svårt för Magnus. Och i täten av upproren finns hans andra son Erik Magnusson (Ja, samma namn som sin farfar) Han blir sen typ kung. Men ändå inte. För han dör. Utan istället blir Håkan kung över både Norge och Sverige, precis som sin far, och precis som tidigare, så blev det svårt och folket var sura. Så de började snacka med Albrekt av Mecklenburg, för visst fanns där någon släkting som kunde ta över tronen i Sverige.
Jo minsan. Visst hade Håkans Mormor Ingeborg gift bort sin dotter Eufemia (Vilket namn) till Albrekt. Och visst hade de fått en son - som också hette Albrekt....
Och Håkan gifte sig med den danske kungens dotter Margareta....

Ni ser vilka namn jag ska hålla reda på. Och alla heter samma sak...
men jag har varit duktig och ritat upp värsta släkttavlan och skrivit de viktiga händelserna  i deras liv, så att de går att skilja på dem. Framförallt är där för många Magnus och Erik... med respektive efternamn. GALET...
In i den här historien ska sen också Birgitta Birgersdotter (Heliga Birgitta) in. Och Margaretas historia är ju inte slut. men det var så långt jag orkade idag...

Men så är det väl att läsa historia.

Dagsbeskrivning

håhåjaja
Vilket dygn det har varit.
Drog på fotboll igår för att se Häcken-HIF på Rambergsvallen på Hisingen. En ytterst spännande match där HIF lika gärna kunde ha förlorat. Men, turen är på vår sida och vid fick med oss ett poäng efter 1-1. Efter matchen blev jag bjuden hem till Simon, Ludvig, Oscar och Martins lägenhet på Scones och Te. Trevligt. Men förvarnade dem att jag skulle bli tvungen att övernatta, annars skulle det vara svårt att komma hem.
Så vi dricker te, äter nybakta scones. Annie trillar in och vi har allmänt trevligt. Kollar på film. Sen ska vi sova. Försöker ta reda på hur bäddsoffan funkar. Efter lite bråk med den gör Oscar något som bara fixar allt. Vet fortfarande inte riktigt vad han gjorde. Men tacksam att ha gjorde det. För jag fick en sovplats.
vaknar efter halvbra sömn i en mindre skön bäddsoffa. Bjöds på frukost.
Drog sedan in till stan för att införskaffa mig ett par nya skor som mina fötter har längtat efter. Åkte in tillsammans med Martin som skulle in för sista nollningsdagen. Fick besök på spårvagnen av en något för pratglad fyllegubbe som nog bara sökte social kontakt. Han var inte otrevligt någonstanns. Mest lite sorgligt komisk. Och jag lever med tankarna om att jag gärna köper fakum, men bara om försäljaren är nykter. Så var inte fallet här. Onykter=ingen försäljning.
nåväl, efter att skorna införskaffats, (av modell som mina fötter nog ändå inte kommer tycka om) åkte jag till Anna, dik kom även Karro och Ylva. Sen körde vi till IKEA. Jag hängde mest med för att ha något att göra och för att det e ganska kul att strosa runt där. De andra hade värsta listan.
Jag handlade för 126 kr. Ylva 1600, Karro 1700. Förstår att jag inte handlade så mycket kanske. Men det blev några timmar i affären. Åkte vid 3, hemma vid 7.
På hemvägen när vi skulle lämna av alla grejer så försökte vi hitta hem till Karro. men på något sätt kom vi liksom aldrig dit.
Karro säger
"Jag ser mitt hus, men vet inte hur man kommer dit"
Vi såg verkligen huset, men lyckades ändå köra bort från det. Märkligt. men tillsist gick det.
Sen blev det te och mackor hemma hos Anna innan jag bestämde mig för att åka hem.
jaa.. och nu somnar jag nästan sittandes här
Så frågan är vad jag gör här.
God natt!

Kuriosa

Visste ni föresten att Sverige köpte Skåne.
Jodå, år 1332 Köpte kung Magnus Eriksson Skåne för 34 000 mark Silver. Vilket gjorde honom Pank i resten av hans regeringstid.
och det var detta argument som användes i freden vid roskilde. Dokumentet finns bevarat. Så skåne är en köpt ägodel till Sverige.


Invasion....

Jo men jag tänker som så....
Att vara student innebär mycket läsande.
Idag kom två av mina böcker på kurslitteraturlistan. 2 av 8.
Nu har jag läst ikapp lite grann i alla fall. Har fortfarande en tegelsten på engelska kvar där jag ska ha läst ca 80 sidor. Den kommer förmodligen i nästa vecka. Då har jag nog bara 100 sidor att läsa. Så det e lugnt.
nåväl. Är man student så är man.

under tiden jag pluggade idag kom även barnen tillbaka.
De klampade glatt in i min hall och tog av sig skorna, började rota bland mina foton, dra fram filmlådan och undrade vems alla kläder va ... Ehmm  Dhu? Mina.
Jag försökte förklara snällt att jag bara tog en kort paus i pluggandet och snart skulle fortsätta. Då hittar de datorn och vill lyssna på Hannah Montana. (Och jag som är så barnkär låter de göra som de vill) Men när de börjar bråka tar jag över kontrollen om datorn. Typ, låter inte de röra den i alla fall. De är de som bestämmer vad vi ska titta på, på Youtube. Det var bara Hannah Montana och Justin Bieber. en och annan Lady Gaga också. Jag började långsamt dö lite. Efter en halvtimme av två bråk, ett gråtande barn och mycket ifrågasatt musik skickade jag tillsist iväg dem. Phu. Försök hitta Magnus Ladulås efter det där. Tog ett tag innan jag kom in i böckerna igen.  Men som sagt, nu är jag klar!

Imorgon blire fotboll!
Häcken-HIF här i götet. Jag och ett gäng drar dit!
Ska heja fram HIF till seger! (Utanför klacken, förlåt kärnan, men ni beter er som skit iblan)

om plugg

Att gå upp innan klockan 7 gör inte mig till människa.
har man sen föreläsning klockan 8 om kristnandet av norden så gäller det att hänga med.
Tog mig 15 in i föreläsningen innan jag förstod vad hon pratade om. Men sen hängde jag ändå med ganska bra.
Sen har jag pluggat... Lånade Jannikes ena bok och läste i den. Läste kompendtium. Skrev rent dagens anteckningar. Disskuterade föreläsningen med Elli. Kompeterade varandras anteckningar. Satt på biblioteket och läste en stund.
Därför kände jag att det var inte mer än rätt att jag åkte till Buråskyrkan och gick på veckomässa vid 5. Nån måtta får det ju vara. Sen blev det snabbfika med Anna då min buss körde ifrån mig. Illa.
Nåväl. väl hemma och har inte öppnat nått plugg alls. Inte förän imorgon nu.
Imorgon - serminarium om människan och mirakler. ska tydligen handla om källkritik. spännande.
Nej, eftersom jag varit vaken sedan 06.40 tänker jag sova nu.

Spindeläventyr

Igårkväll såg jag en sjukt äklig spindel springa längs med väggen. Gåshuden ställde sig rakt upp och jag frös till. Hela mitt inre skrek att springa därifrån. Men mitt vettiga jag sa att detta är problem man måste handskas med när man flyttat hemifrån. Men innan jag hinner agera så mycket så springer den in under sängen.
SKIT
hur ska jag kunna sova nu. Går och har ångest över hur kvällen artade sig och undrade om jag skulle få någon sömn över huvudtagen denna natt. Sen, i andra änden av rummet sitter en likadan spindel vid väggen. Är det samma? Jag har ingen aning. Men den här bestämmer jag mig för att döda. Så med en stekspade mosar jag det äkliga djuret. Fortfarande lite nervös över att det inte var samma som kröp in under sängen.
MEN
Jag intalade mig att det var samma för att få sova något denna natt.
Och ännu har ingen spindel synts till, och jag hoppas det fortsätter vara så.

Idag har jag pluggat hela dagen. Skrivit rent anteckningar, läst kompendium och blädrat i "A History of World Societies" (Längtar tills mitt egna exemplar kommer)
Imorgon är det ännu en tidig morgon, klockan ringer 06.05. bussen går 07.04. Skolan börjar 08.00... Jaja. Så är det att plugga!
Natti!

Jag är student

Nu har jag tagit tag i det där med kurslitteratur och beställt böcker på adlibris. Måste liksom börja plugga. några av dem kommer redan i veckan. och det e bra! påbörjat läsa kompendierna och skriver rent mina anteckningar från föreläsningarna. måste börja plugga på riktigt nu. Imorgon ska jag och två tjejer från kursen sätta oss i universitetsbiblioteket och plugga. Jannike har alla böckerna, så Elli och jag får låna lite och läsa i, tror det kan vara riktigt bra.
Ska dessutom ta mig en fika med den aldeles underbara Anna. Fint är vad det kommer bli!
Nä men helt seriöst så börjar jag nu känna mig som en riktig student. Det börjar kännas riktigt bra och jag e nöjd! Får liksom en stolthetskänsla. som om jag e stolt över mig själv, och det är jag väl antagligen, dock aningen förvånad över att det är just den känslan som dyker upp. Men jag gillar det. Visst får man lov att vara stolt över sig själv. Det tycker jag i alla fall!
Och Göteborg käns inte fullt så stort längre, även om jag ännu bara hittar i typ 10% av staden så är det ändå bättre än ingenting. Eller hur!
(Visste ni att Göteborg från början var en holländsk stad där det bara bodde holländare som pratade holländska. De behövdes för sin kunskap om stadsbyggande, och framförallt byggande på sankmark. Kan intyga att det snackas mycket mer än holländska i staden nuförtiden)
liten historielektion för er alla (som ni kanske redan visste - om ni såg Sveriges Historia på Tv4 ikväll...
nåväl!
Nu tackar jag för mig!
och önskar er en god natt!

Solen skiner i Göteborg!

Gudstjänst i Lutherska Missionskyrkan vid 11 idag. En bra Gudstjänst med deras egna kör som stod för musiken. en riktigt bra kör. Funderar på att gå med. Får dock se hur det blir.
Men bäst av allt med dagen idag var nog ändå att vi var ett helt gäng Hjälmaredare. Glass och snack sittande längs med vattnet. Så fint. Så otroligt fint. Det gjorde liksom verkligen min dag att få se alla igen. och få snacka som om ingenting har hänt. Som om det inte varit en lång sommar mellan oss. Det gillar vi!


Lilla Anna med de stora pojkarna :)
Och vad Simon gör, det har jag faktiskt ingen aning om...
Men nu känner jag att detta kan bli ett väldigt bra år!
Härligt!

Bergsjön

tog mig en promenad runt sjön Bergsjön idag. En riktigt mysig lite runda. kanske inte tar jättelångtid att gå runt den, men där fanns många stigar som ännu är outforskade av mig, så det kommer snart! ska tydligen finnas fina elljusspår någonstanns i trakten, bör letas upp. Inte för att jag springer, utan för att det e nice att kunna promenera även kvällstid!
Hittade ett nice ställe att sitta och fundera på, en riktig tankeplats. Slog en signal till Jonas och snackade med honom en stund. Det va nice.
Nu funderar jag på mat och kvällsaktivitet.
något lär det ju bli!




Hade det bara varit lite finare väder hade jag badat. kände på vattnet, och det var faktiskt riktigt varmt!

fredag... ...

En kväll med fotboll på Tv, Barn på oväntat besök, en omgång The Sims och lite god mat.
Tjaaaa..
det gör kanske inte så mycket att ha en stillsam fredagkväll i Göteborg. Kan ju nog underhålla mig själv ganska bra ändå. Har ju en hel helg på mig att sysselsätta mig sen. På söndag är det antagligen dags att kolla in grabbarnas lägenhet och imorgon får vi se vad som händer. Inget bokat, men något lär det ju bli i alla fall!
So so!
Lev väl!

Kaos i city!

Tidig morgon. föreläsning 8.00 idag.
Dagens Tema. Från Apa till Farao.
Om Homo Habilis, Homo Erectus och Homo Sapiens Sapiens.
Spännande lektion. Och enligt vår föreläsare har vi idag på en lektion gått igenom 99.5 % av Människans tid på jorden. På en föreläsning. Gott, då är det bara 0,5% kvar :) Dock händer det ganska mycket under denna tiden. Så det är en del kvar
Nu är jag dock på litteraturjakt. Vi har en hel del att läsa. och det skulle vara skönt att börja göra det redan nu. Nåväl, Fick sedan en kort liten rundtur i Göteborg med en annan tjej från Historian. Trevligt att snacka lite med de också.
Sen träffade jag Emma och Anna. Tog och hoppade på en båt som tog oss till Eriksberg, där vi stannade och fikade. Fantastiskt trevlig eftermiddag!





Emma gillade inte de kalla vindarna och använde min jacka som... Tält??
Sjut trevligt hade vi i alla fall! Tack brudar! ni är fantastiska! :)

Sen nu när jag skulle ta mig hem blev det KAOS.
Strömmen gick vid centralstationen för spårvagnarna. Så vi kom ingenstanns. De uppmanade oss som ville till Bergsjön att ta bussen istället. Men nu va det många som ville med bussen. Den första som kom fick jag bokstavligt talat inte plats på. Knöka full. Den andra som kom trängde jag mig in på och hittade en relativt bra ståplats. Sen var det liksom kaos hela vägen hem. Vid Bellevue fastnade en kvinnas fot i dörren, och chauffören som inte fattade vad som hände fortsatte att köra. Vilda protester från hela bussen innan han fattade att han borde stanna. Galenskap.
Nåväl nu är jag hemma för en chill-kväll.
Imorgon är jag ledig. vad gör man då? Letar upp litteratur? Antagligen. Men inga bokhandlar har ju något. Måste lösa detta på något sätt!
finns visserligen en studentbokhandel. åker nog dit imorgon och innhandlar nån ny bok... gör ont i plånboken. Men kan vara värt. kan ju alltid sälja nästa år. får se.
Och känner ni någon som har "A History of world sociyties" Så får ni jättegärna höra av er. Vill ha nu!

RSS 2.0