Vilken människa!!

Säger bara såhär.
Ylva Andersson, vilken fantastisk männsika hon är!
Tack!

Skåda!

Imorgon gäller det!
Imorgon ska det spelas upp!
Imorgon ska jag stå på scen igen.
Okej, bygger kanske upp värsta förhoppningarna, men det e kul. Det är roligt och ska bli såroligt att få spela upp. Och på onsdag har vi genomläsning av nya pjäsen. Jippie!
Oh. Nu är livet bra
Förrutom att jag måste åka hem på onsdagkväll för att fixa med bank, gå på läkarbesök och så. Men men. onödig resa.. men man kan inte alltid få som man vill.
Suck suck.
Annars är livet bra.
Glad glad!

vill även tillägga att jag är ledsen över att jag inte föddes några år tidigare så att jag kunde se den fantastiska musikalen Kristina från Duvemåla. Lyssnar på all musik nu och får gåshud när jag lyssnar på Helene Sjöholm och Anders Ekborg, Åsa Bergh och Peter Jöback. De är fantastiska.
Och om jag träffar en man som har en röst som Ekborg så är lyckan fullbordad (det är dock verkligen inget krav. För det hade varit att sätta höga krav) Men är kär i hans röst. Så har jag sagt det.

Nu, fixa och dona inför imorgon!!!
Fundera över Rut och hur man spränger sina egna ramar. Hmm. spännande.

Tillbaka på Hjälmared

Gudstjänsten idag bjöd på överraskningar. Kom dit och träffar mitt gamla lovsångsteam. de säger, Sofia, var med och sjung. Så vips hadde de fixat en mic åt mig och sen var jag med och sjöng med mitt gamla härliga team! Så gott och roligt!

Sen kördes det ner i stan och fikades med Johanna. Det va mysigt. Mycket mysigt. Bestämdes att en stockholmstripp snart ska gå av stapeln.

Sen åktes det tåg. Sov mestadels av tågresan. Så pigg var jag minsan. framme i göteborg inväntade jag Ylva, och vad roligt det var att se henne igen. Åkte tillsammans till hjälmared. Dumpade grejerna i hennes rum och gick till Anitas för att träffa lite folk. Hamnade inne i Zacke och Simons rum och pratade med Frida. Mysigt. Hon fick veta att både jag och Ylva antagligen hamnar i göteborg i höst, och fällde en tår. haha. så fint.

 Nu ska jag bädda ner mig i en otroligt skön säng som jag längtat efter. Godnatt Imorgon kör vi igen!

hur man förgyller en dag.

Dagen då ingenting gjordes.
Legat på min säng.
Läst
Kollat på Tv: Skidor, Let's dance repris, Vh1 musiklista, Melodifestival och Göteborg Horse Show
Tänkte även sätta mig och betala räkningar. vet ni vad jag upptäckte.
Mitt lösenord till internetbanken har gått ut. Ja men jippie. Kom inte in på min sida.. Så på måndag ska jag ringa banken och fråga hur jag ska göra. För ack, jag kommer inte åt den nu. HYRAN MÅSTE BETALAS....
Något klantigt kanske.

Nu tänkte jag packa väskan för resa tillbaka till Hjälmared. Allt för längesedan man var där nu. Två veckor. Detta håller ju inte. Åker dessutom tillbaka med två resväskor. För att den ena ska få komma upp och bli italien väskan sen!!
Imorgon blir det gudstjänst, Johanna snack och tågresa!
bye bye!

Leka taxi och äta chips

Idag fick jag vara chaufför.
Mor och far skulle först ut och äta sen iväg på nån musikgrej på The Tivoli, så jag fick köra ner dem i stan. Nu väntar jag på att de ska ringa och bli hämtade.

Däremellan har jag spenderat kvällen hemma hos den fina Malin Alkmyr, min älsta vän, som jag känt sen 1års åldern, då hon föddes. Det va fint att få snacka lite med henne, chilla, kolla film, äta väldigt salta chips och bara ligga och slökolla på tv i den otroligt najsa Soffan! Den gillar vi!

Imorgon ska det försökas bokas in tid med Johanna, om hon nu kommit ner till Helsingborg! Det hoppas vi verkligen att hon har. För oj vad hon saknas.
Och på söndag bär det åter av till hjälmared. dock inte bestämt tid ännu helt till 100%, men nån gång. Ska på Gudstjänst på förmiddagen i alla fall. Det vet jag!

Hejdåhejdå

Vi hör liksom ihop

Jag säger såhär
OM jag hade tid så skulle du vara min
OM jag hade råd så skulle du vara min
OM jag hade plats så skulle du vara min
Du är fantastisk och att idag få se dig och prata ordentligt med dig för första gången på över ett år var helt underbart.
Att få känna att vi fortfarande förstår varandra och att signalerna fungerar.
Att få känna ditt steg, sen gnistan i dina ögon, bråka lite med dig medan jag borstar ditt fina bruna hår.
Det är kärlek.
Jag saknar dig och kommer leva på den här dagen länge. Dagen då vi åter var tillsammans. Dagen då vi fick umgås igen.

Bilder med minnen från vår tid tillsammans. Min Älskade Cliché!
Jag kommer snart igen. Och du ska veta att jag önskar av hela mitt hjärta att du var min. Bara min.









Att kroppen imorgon kommer vara über stel och att jag kommer ha ont i varenda muskel är inget vi behöver prata om. Känner visserligen redan av magen och ryggen.
Men det var värt att få spendera lite mer än en timme tillsammans med dig!
Jag kommer snart tillbaka, så snälla glöm mig inte!

jag önskar att du va min, bara min! Leva livet tillsammans du och jag! Det hade varit något!
tack för idag cliché!

Hästtjejen Sofia is back!!!

önskan

Jag vill också vara en dansande maskot.
Önskan i livet!

dagen som var idag...

Oh snälla gode Gud, ge oss vår nu...
Jag orkar inte med mer snö och kyla nu. Trött på vintern
Jag vill ha sol, värme, växter, färger...
GE MIG!!!

Praktiken idag: Fixa personalfika, duka till sopplunch och fixa och dona med en massa saker kring det. Sen hålla öppna barntimmen helt själv. Då både Viveka och Åse var sjuka idag. Och alla andra i kyrkan slutade vid 2. Så hej hopp. All by my self! Men ack så bra det gick. Behövde dock stänga lite tidigare men det gick. Vi sjöng. Barnen hoppade... (förstår verkligen inte grjen med Hoppa hoppa hoppa....)

Sen besöktes kusin knas (även kallad Alexandra) och Mattias
Första gången jag var i deras Lägenhet. Riktigt fin! Gott. Jättekul att snacka en sväng med dem. Bygga lite pussel och prata om livet och hundar. Det var fint. Tack kära ni! tack!

Nu ska jag fortsätta försöka förebygga den där förbaskade förkylningen som kämpar järnet för att bryta ut. Men den får inte! Det ska jag se till, minsan!
VVV... som någon på hjälmared lärde mig.
Värme, Vila, Vätska! YES SIR!

Bye bye!

Praktik

Praktiken är i full gång
Igår var det öppna barntimmar. Det var fika, barn och leda sångsamling helt själv.. (hoppa hoppa hoppa hoppa hoppa). Härligt att komma till en praktik, få reda på att en är sjuk och den som brukar leda sången måste gå efter en timme. Gott.. Sofia, då fixar du det själv??? SI!
Att jag gör!
Idag var det lugnare. Fick skriva lite adresslistor till Läsarsångsdeltagarna. Konfirmandlistor och ringa David-media och prata med en väldigt trevlig kille där för att få leveransadressen ändrad. Sen kom det jag sett fram emot.
Städa i kostymförådet! Hihi!!
Ja, jag vet, jag är märklig. Men om ni visste... om ni visste vad som finns där nere så skulle ni också tycka det var roligt (eller kanske inte, men ändå) För grejen är, man vet inte vad som egentligen finns där nere. Man hittar nya vidriga och skrattretande kläder varje gång man är där. Och att då få gå igenom det hela och verkligen leta upp det märkliga. så i ungefär två timmar spenderade jag längst in i källaren och rotade igenom kläder.
Det blev lite bättre. Är inte färdig, men en bit påväg i alla fall. tar resten på torsdag tror jag.

Sen har jag för första gången i livet gått på Bio ensam.
Japp.
Eftersom jag fortfarande inte sett Harry Potter filmen tog jag idag tag i det, åkte ner i stan, köpte biljett och såg den själv. typ bara 10 pers i salongen. Men so what. Ganska skönt att gå själv faktiskt.
Kan tänka mig göra om det!
Filmen var dessutom riktigt bra! Gillade den.
vill nu se nästa film. hoppas det inte dröjer allt för länge innan den kommer...

Så så
Nu ska jag chilla och ta det lugnt.
Förkylning i kroppen som jag inte vill ska bryta ut... ICKE!

Hejdå Hejdå!

Lördagen i bilder

Bilder från festen i lördags


Elin, Lina och Annie

Födelsedagsbarnet Julia och 70-tals Oscar... :)

Hippie Karro, Frida och jaa.. jag..

Elin, kille utan namn som var rolig att snacka med, martin...


Tack Julia för en grymt rolig helg!

En helg i Södertälje

Grymt nice helg måste jag säga.
började i fredags vid halv2 då Oscar kom till Helsingborg och det var dags att påbörja färden mot Södertälje. Jag körde och Oscar somnade. Det betyder att jag fick godkänt på mitt körande eftersom han vågade somna. :)
Stannade till i Värnamo där Annie och Lina väntade på oss.. Stannade en kort stund och åt semlor hemma hos Lina. Sen for vi glatt vidare.
Anlände till Nykvarn och Julia bjöd på god middag, skratt till boken "svensk/skånsk lexikon" och luftmadrasspumpjakt.
Efter att pumpen var upphittad åkt vi till Södertälje och till övernattnings/festlokalen.
Julia gick in till UG som hade lite disco. Vi stannade i lillstugan (som var ett dagis)
Vad händer om du släpper loss 4 20 åringar i ett dagis? DE BLIR GALNA. Kappplastavar, lego, leka affär you name it. Det balla ur. men ack så roligt.

Festen på lördagen var sjukt nice. 60-70 tals tema. Och vi gick in för det. Hippie, peace, färger, blommor, hår. Det va grymt kul att fixa sig innan, och det va kaos vid spegeln. tur att jag gjorde mig i ordning fort då!
Och ojoj så snygga vi blev.
Festen höll på hur länge som hellst. 17.00-03.00 typ. Mat, lekar, mingel, dans, andakt. Det va riktigt nice och man träffade riktigt härliga människor. Och det va kul att jag inte va fast vid gänget från hjälmared, utan att det gick att beblanda sig och ändå ha grymt roligt. Fick galna samtal och galna danser.
Julia. Nice vänner du har!!


Annie och Oscar byggde en giraff... (dock tyckte jag mest det likna en lama)

Elin, jag och Lina gick loss på legot. Byggde upp en hel stad

Eftersom min dator nu känner för att lagga lite så får ni se bilderna med våra outfits en annan gång.
Nu ska jag lägga mig och kolla film sen sova.
Imorgon börjar praktiken
Wiho... tror jag.
hejdåhejdå!

Aquarius!!!

Godermorgon.
Idag bär det av till Södertälje för att fira Julias 20 års dag.
60/70 tals fest. Nice. försöker bli lite hipppie i alla fall. kul att rota igenom mor och fars gamla kläder. finns dock inga kläder från den tiden kvar, men kan kan ju ändå skrapa ihop lite. blommig stor blus av mor, brun mockaväst av far, Färgglad sjal runt huvudet, något vida jeans, måla peace märke på kinden, utsläppt hår. Ja, det blir nog fint. Haha.
Om några timma kommer Oscar till Helsingborg, sen påbörjas resan norrut. Minsan.
Nu, för att komma i rätt sinnesstämning lyssnar jag på musiken från hair. Fantastisk musik. Märklig, o ja, men bra!

So long!
Ha en trevlig helg.
Hemma söndagkväll igen!

let's talk more english

Idag chillades det med Peppe.
Fikade på Ebbas i flera timmar. Typ bara jag som åt, som vanligt. Kan ju inte fika utan att äta mycket. undrar ibland vad det är med mig. Men men.
Vi pratade om allt mella himel och jord. Men kanske framförallt om just det. Himmel, jord, Gud, Ondska, skapelse, synd, vetenskap... det var så skönt.
Och av någon anledning skedde hela denna diskusionen om Gud som varade i ungefär 45 min på engelska. Allt sas på engelska och det var så skönt. Och inte ens märkligt.
undrar vad folk runtomkring tänkte. Men vad gör det. Det va så skönt att snacka engelska. Och att även kunna snacka djupa saker på engelska med en otroligt god vän är så härligt.
Det är liksom nice när man börjar tänka på engelska. Och jag tror egentligen inte jag är så bra på engelska, men inte blir man bättre om man helatiden undviker att använda det.
Peppe du är bra. Du utmanar, ifrågasätter och har vettiga tankar (eller ja, inom vissa saker) och jag värdesätter vår vänskap otroligt högt ska du veta. Jag trodde verkligen inte vi skulle hålla kontakten efter Sundsgården, och ändå, du är den jag träffar oftast! fantastiskt säger jag. Helt fantastiskt!
Tack för det du!

Kvällen spenderades i Ödåkra och på den kära ridskolan som jag saknar så otroligt. tittade på min gamla grupp när de hoppade. Abstinensbesvär?? OJA! Fick som tur va skritta och trava av Dior - Tack Mia för det! Det var underbart.
Sen hälsade jag på Chliché. Han va halvglad  att se mig. haha. tittade på mig och fortsatte sen att äta. Saknar honom. Hoppas hoppas jag kan få vara med och rida nästa vecka, och hoppas hoppas jag kan få sitta på honom då. livet skulle vara fantastiskt om det var så väl. Jag vill vill vill!


Tack Peppe, du är fantastisk!
Dessutom måste jag säga att det är ganska kul att man faktiskt kan prata med dig om varför jag inte är attraherad av dig och du inte av mig. ärlighet är så mycket skönare och framförallt roligt! haha

Nu, natti!

Superfarmor

eftermiddagen spenderades med min coola farmor.
Satt och snackade i över 2 timmar om livet, döden, barndommen och framtiden. Det blev djupt, det var trevligt och jag är återigen så otroligt stolt över min farmor. Hon är typ bäst. Och hon är beskyddad av änglar som hjälper henne igenom grymt svåra perioder i livet. Det slog mig idag vilken otroligt stark människa hon är. Imponerad. Otrolig förebild! tack farmor!



i övrigt har jag bestämt mig för att lära mig Debussys Claire de Lune på piano. Hittade noterna till den i pianostolen hemma. fantastiskt. Nu har jag något att bita i i vår. Vet inte om det kommer gå. Men det är värt ett försök. tar stycke för stycke. Det är kul. Övning ger färdighet har de sagt. Nu får vi se om det är sant.
Ähh.. nu ska jag bädda ner mig och kolla på film ikväll...
Det lutar åt lååångfilm ikväll.. typ i form av den där filmen om ringen med han, Frodo och Gandalf och allt vad de nu heter.. (va inte rädda, jag kan dem) det lutar åt det nu i alla fall...

imorgon ska jag minsan träffa den där Peppe och se vad han har för sig nu om dagarna. 

So so. 
Sleep tight! 
Natti! 

...

Herre var med mig som du har lovat
Fyll mig med din frid
och låt även mig få vara en fågel som äter ur din hand
och däremellan ljuvligen sjunga i solen


Hamarks massage

Ohh jaa!
Måste göra lite reklam för min fantastiska kusin.
nyligen diplomerad massör
och hon är grymt duktig!
fantastiskt duktig. Fick 40 min massage idag och jag njöt varje minut!
Är ni i Helsingborg nån gång och känner att det skulle vara skönt att bli av med lite knutar i ryggen/nacken. eller kanske armar, eller ben, händer eller fötter. Hon kan det och hon är duktig!
Jag ska så boka in fler tider hos henne. Det var fantastiskt!

Jag säger bara det. Boka tid hos henne!!!

ett inlägg om tankar

Ibland skulle man (inte man, jag) vilja kunna skriva sånna där smarta saker.
komma med något vist och skriva det i bloggen och inspirera, men framförallt också kanske göra att det käns meningsfult för folk att läsa den.
jag går tillbaka ibland och funderar på att det finns inte mycket sånt i min blogg. Och ska jag försöka ändra på det. Ska jag jobba mer för att bli mer vis och komma med kloka tankar och funderingar.
Jag undrar det.
Eller om jag mest ska ha den som "Hej hej, detta gjorde jag idag"
Kanske mindre kul att läsa egentligen.
Eller är det det?
Jag tycker ju ändå att det är ganska roligt att läsa om vad andra gjort i livet.
Är det egentligen så att vi intalar oss om att vårt liv egentligen är ganska meningslöst och tråkigt.
Men är det kanske så att folk faktiskt vill veta, bara det att vi fått lära oss sen barnsben att inte tro att vi är något. Vi har fått lära oss att våra liv inte är intressanta. Men jo, de är kanske det ändå.

För titta på en dag.
Även om man gör precis samma sak vecka ut och vecka in, så är ändå varje dag unik. Eller? Det är nästan häftigt om en människa lyckas tänka samma tankar varje dag, och känna samma känsla varje dag. För det kan ju inte vara det vanliga. Det vanliga måste ju vara variation. tror jag.

Okej, inte meningen att försöka göra ett sånnt där "smart" inlägg, så om ni tror att det är det jag försöker med, så förlåt. Tänkte bara högt i skrivform (kallas det ändå att tänka högt)

Imorgon blir det besök på gamla gymnasieskolan, träffa Amanda och få massage av kusin Alexandra som precis blivit diplomerad massör! Fantastiskt att ha det i släkten! Nu ska rygg och nacke få sig en omgång!! kan behövas.

Hej hej och godnatt!
(Obladi, oblada, life goes on - Härligt att släcka lampan till överkäck beatles musik sähär 20 i 1 en måndag, tack mor)  

Hela flocken samlad

Mamma, Pappa, Syster och jag.
Vi fick en kväll tillsammans.
Hämtade syster på knutpunkten idag och hon stannar till onsdag.
Pappa åker till växjö imorgonbitti...
Så en kväll då alla är samlade. Fint.

Men dagens roligaste överaskning var när Emma Lind står i foajen i S:t Olofkyrkan. Otroligt roligt att ha lite hjälmareds folk i kyrkan. Emma! Det var så fint att se dig! Kom gärna fler gånger!!!

Kvällen har spenderats med syster, varsin dator och Age of Empires II.
Vi fick stryk av datorn...
nivå - Moderate
Motståndare - 2
Illa... ritkigt illa.
men guldet tog slut. Vad gör man då liksom. Ähh..
ska inte ens skylla på det.
Jag är bara dålig helt enkelt.
Det är inte mycket svårare än så.

Ähh..
nu ska jag ge upp för idag. Bäst att sova lite.
imorgon har man lov på riktigt. inte helg, ingen praktik, inge skola. bara en ledig vecka.
skönt.
Godnatt!

utmaning - kaninbild

Har ni försökt fotogtafera en kanin som inte sitter still.. Inte det lättaste ska jag säga.
Morgan behövde fastna på bild, men han höll inte med oss och tyckte att allt annat var mycket roligare istället.





Morgan är lite kär i Yra.




Kan säga att det är lättare att fotografera en kanin som hoppar än en som sitter på marken. Bara så att ni vet. Det är en riktig utmaning det.
Men här är han i alla fall. Lille Morgan.
Får se om de andra tre också fastnar på bild under veckan som kommer. I alla fall Mina borde fastna på bild.

Hemma framför Tv'n

Att inte göra någonting är så skönt. Att vara hemma och bara vara hemma! Slappa i soffan, kolla på film. äta god mat med mor och far, sitta och sucka och gnälla över melodifestivalen som är sämst (och där enda bidraget som var ok åkte ut) och lära sig om våra husdjurs spännande egenheter som de utvecklat med tiden.
Vår kära hund har tydligen fått för sig att han bara kan drick nytt vatten. Om det legat i skålen för länge är det inte dricksdugligt.. (och mor och far låter honom tycka så.. illa)
Och våra kära kaniner äter tydligen inte vilket Hö som hellst. Nej, det måste ha lite klass. Så är det fel sorts hö, så äter de inte... Vad har vi gjort för fel...
Spännande.

Tänkt på det här. Nu är man hemma. Behöver inte göra någonting. Världens tillfälle att ta sig tid för sig själv. Gör man det? Nej...
Inte sitter man ner och tänker, ber, läser bibeln eller liknande. Man sitter här med datorn, sätter igång en film eller kollar vad som visas på tv. Inte sitter man ner och tänker.
vad är det man är så rädd för ska hända. vilka tankar är det man gör allt för att undvika. Man kan ju tänka att Tv tittande är en avkoppling. Men nej... för vad man gör är att man sätter hjärnan i arbete med annat. Istället för att reda ut vad som finns i huvudet så flyr man in i en annan värld.
Suck suck.

Nu ska jag sova. Och kanske försöka ta mig lite egen tid imorgon.
Ska ju köra bil till Kyrkan imorgon.
jaaa... jag vet, jag är miljökämpe och det är egentligen sjukt onödigt. Men jag har typ inte kört någonting sen jag tog körkortet och måste hålla det igång. hade det inte varit för det hade jag aldrig kört. ville bara säga det.

God natt!

Glöm aldrig bort vart du kommer ifrån

Det är skönt att komma hem.
Det är skönt att få fantastisk mat serverad av sin far.
Det är skönt att själv få välja, vad när och hur man kollar på TV.

Men att komma hem är också smärta.
Framförallt denna gången, när det där andra rummet på höger sida i hallen är tomt. eller aa... okej, en säng och lite smågrejer. Men tomt på folk, tomt på människor. Det bor ingen där inne längre. Elin är borta. Tomt. Tänk att hon tog och flyttade hemifrån mycket tidigare än mig. Tänk bara tänk som det kan gå.

Det är skönt att kunna sitta på sitt rum helt själv utan att tänka, "vad missar jag nu..."
Det är skönt att komma hem, fråga en fråga och sen är praktiken fixad
Det är skönt att veta att man kan lita på att i Helsinborg så reder sig saker och ting.

Glöm aldrig bort vart du kommer ifrån!
Det är viktigt i livet!


Lite bilder från igår!


Claes, Daniel, Ellen och Jonathan som Zacke, Elias, Annie och Simon. Det e PALT!

(Lina)Andreas, (Hanna)Tomas och (Ellen)Annie. Annie fick den stora äran att ha huvudrollen i denna kväll.

Hanna som Ylva. Fantastisk dikt. Och, hon hade Ylvas dikt-läsar-röst! Fantastiskt!

Fina flickor i min fina klass. Rebecca, Ylva och Anna-Maria

Fina Bibelpojkarna Oscar och Martin

Jag och Sindi!

Tackar så hjärtligt för en fantastisk kväll!
Den va sjukt nice!

Godnatt!

personalspex

Jo jag tackar ja!
Fantastiskt jobb av lärarna! Ni var grymma
Skrattade högt hur mycket som helst.
Fick vara med på en liten hörna. Ylva (spelad av den emenete Hanna) läste Ylvas ursäkt dikt. Och ja.. det var mitt fel ett tag, eller Jasmins fel... eller nä, det va inte det. fantastiskt.
Och Hanna som Tomas. Jag trodde jag skulle dö. Det var som om Tomas stod på scenen själv. Fantastisk!
Nä, tack tack!

Och kvällen i övrigt var fantastisk. Inleddes med tre-rätters i Herrgården där lärarna serverade oss. Otroligt trevligt. Sen efter spexet hade vi eftersittning i Oasen. Sjukt mys!!!
Nu ska det sista packas inför imorgon. härligt att få åka hem igen. Underbart! Jag njuter!

Nu.
Hejdå Hejdå!

Bilder kommer när jag fört över dem till datorn!

Se det snöar

Igen..
inte bitter, men våren var nästan här.
Gräset fick åter se solens ljus. Men NEJ sa snön och täckte det igen. Snöat hela dagen.
Suck suck... mindre kul.

Men ser ändå fram emot kvällen ikväll. Lärarspex... nervös! Tror det kommer bli sjukt bra!
Nu ska jag packa lite inför lovet, och fixa mig inför ikväll.
Bilder utlovas!
Hej hej

Fantastiska människa

Vill börja med att säga....
- Mamma, jag tänker inte träna bort min skånaska. Jag är fortfarande skåning och tänker fortsätta vara det. Lektionerna är inte så seriösa, utan på skämt. ok?

halva skolan är sjuk i nån feber/förkylning/influensa... jag lyckas faktiskt hålla mig undan. stolt.
Men idag har det chillats. Gick bara till efter lunch idag. sjukt soft. gick till rummet och kollade Greys och tog det lugnt.
efter maten spelade jag schack mot kristoffer. och med mina nya super skills i schack.... så förlorade jag. ganska lätt. jag kan nog behöva någon lektion till för att börja hänga med. hmm.
Sen gick jag, Ylva och Karro till hallen för att se bibel/Idol laget vinna B-slutspelet i fotbollsturneringen.
Resten av kvällen har spenderats på Ylvas rum.
Och vilken kväll.
Glass, prat, musik, prat, livshistorier, teater snack, skrivar snack, glass igen. Ylva, tack. Tack så hjärtligt för denna fantastiska kväll. Fem timmar prat och umgänge, det är så värt. det är så värt. Spelar ingen roll att klockan nu är över 1. Det va värt varje minut. Du är fantastisk! Glöm inte det!
tack!

Imorgon är det lärarspex...
Med andra ord. Lärarna kommer driva med eleverna. Ser fram emot så gaaalet mycket. Ska bli skitkul. Tror på en super show! Först trerätters i herrgården. Sen spex i aulan. Hur kan man inte se fram emot detta. Imorgon gäller det. Imorgon gäller det!!!

Nu, sov så gott..
På fredag åker jag hem!
Wioho!

Schack

Huvud axlar knä och tå, Jesaja, Ruts Gudsrelation, Temaveckomöte och härlig promenad till färgengården. En härlig skoldag som under idrotten spenderades i sängen då den där nya förkylningen/infuensan käns som om den sitter i kroppen. Vad gör man då? jo, man vilar.
Efter maten fick jag e lååång schack lektion av Martin och Kristoffer. mest Martin... som spelade mot sig själv. Tog några rundor innan jag faktiskt fick flytta en pjäs själv - till en plats som Martin bestämt.
Men ju längre Martins enmanna show höll på, ju mer började jag tänka. och i slutet hängde jag med ganska mycket faktiskt. såg till och med ett schack matt läge... även om han såg det och undvek det. men ändå.
Halvbra lärare e han.
Ger tips på drag, sen säger han att det var ett dåligt drag och att jag borde gjort på ett annat sätt. Hmm...
kan behöva en lektion till... för det var mycket att hålla reda på.

Sen gick jag från en lektion till en annan. Ylva anordnade Svenska för skåningar. Hur jag än gör så låter jag som Björn Ranelid, och det är inte så kul. Hur tusan pratar man långt fram i munnen. Jag får verkligen inte ihop det. Jaja.. får väl fortsätta ta lektioner. YLVA... kan dock undvika kameran.

nu ska jag sova. Och imorgon är det kort dag. MÅSTE RINGA OM PRAKTIKEN!!! varför skjuter jag upp det hela tiden. Förstår verkligen inte hur jag fungerar. Det är ju bara att ringa!
suck suck.

natti

jag saknar dig

Minnet av den där oktobermorgonen har klistrat sig fast i mitt huvud.
oktobermorgonen år 2009 då jag vaknar och ser hur han försvinner... Hur han blir uppäten.
Av en vidrig och äklig Iller.
Minnet och ilskan hade lagt sig.
Men idag när man tittar ut genom klassrumsfönstret så får jag syn på en iller. Och jag blir arg.
Jag vet att det är naturens gång och att det är så det går till.
Men inte med min bästa vän.
Inte med Konrad.
Tack vare en iller kommer jag aldrig mer få träffa min älskade Konrad.
Och just nu är saknaden enorm.
Jag vill ha tillbaka honom.  Jag vill ha tillbaka Konrad. Min bästa vän...


Saknar dig!!!

Härliga goda minnen från förr

Nya platser i klassrummet, prat om Paulus och hans liv, film om asbergersyndrom, samtal med Jonathan och samtalsgrupper om våra egna märkliga saker vi gör, som inte gör oss "normala". en bra dag i skolan helt enkelt.

Filmen om asberger väckte minnen, och jag var tvungen att kolla på "Kaos i kosmos" och "Virrigt värre i vilda västern". Teaterföreställningarna som teater aspen gjorde förra året på sundsgården. Och jag älskar dem.
Älskar Andreas tomatroll i VViVV. Skrattar högt när Fulvio berättar att han bara är en statist och mår så fantastiskt bra av Roys tallang. ROY!! Sluta aldrig med teater. Följ dina idoler Umbillical brothers och fortsätt för allt i världen med fysisk teater! Du är så sjuuukt bra!
Tycker fortfarande att roy är så sjukt söt när han säger att han alltid varit blyg för tjejer i KiK.
Teater aspen. Jag saknar er!
Bara så att ni vet!!

Kvällen har spenderats hemma hon Ann för att fira hennes födelsedag! Super mys. tack så jättemycket Ann för en grymt trevlig kväll!

Nu blir det ett avsnitt Grey's av sässong 4!
Natti

Rätt

Tänka sig så rätt man kan ha ibland.
känslan jag hade innan idag var så rätt.
Det blev en fantastisk dag.
Inte gjort så mycket, men det gjorde absolut ingenting.
lämnade rummet först vid 2...
Lämnade huset först vid 4...
Hjälpte till att bygga lite scen inför veckans dramaföreställning av dramaprofilen (äntligen ska jag få stå på scen igen)
Promenerade i raskt tempo in till Alingsås tillsammans med Ylva och Julia och pratade om ords betydelser, Höstlov och om man är personer som säger Älskar till andra. En grymt härlig promenad. Men nästa gång ska vi gå med lite mer marginal så vi kan gå lite långsammare... (det tar typ 50min/1timme att ta sig in till centrum i Alingsås till fots)
Gick på en grymt bra Lovsångskväll i EFSkyrkan i Alingsås. Så skönt att fast där inte är så mycket folk så går det att sjunga ut ordentligt utan att man hörs överdrivet mycket. kompet har en hög volym (men inte för hög, aldeles lagom) och det är fritt fram att stå, sitta, be, dansa och lovsjunga rakt från hjärtat.
Kan säga att när vi sjöng Jubla och dansa så hade jag gåshud. Det var något speciellt med att få släppa loss. Att verkligen få Jubla i Herren. Att få vara glad och leva ut det. Längtar redan till deras nästa lovsångskväll... 6 mars. I Will be there! 
gillar kyrkan. Den är lite som hemma. Har ännu inte varit på Gudstjänst där. men ska nog börja kolla in den lite tror jag. Den verkar nice. Han som spelade idag kände i alla fall igen oss sedan sist.. vilket var typ oktober förra året. Så härligt. 
Tog bussen hem och hade Te mys i Kavaljers. Satt på Karros rum och drack te och åt fantastiska hallonkakor. Kan vara bland de godaste kakor jag ätit. Ylva, ta åt dig all ära, för de är fantastsika! härligt prat som avslutades med kort bön!
sen var det dags för att röra sig mot rummet. vid vägkorsningen skulle Martin och Julia på ett håll, jag och frida på ett. Blev gruppkram och sedan kamp om att få med sig de andra två på sitt håll... Jag och Frida förlorade... MEN. bara för att Martin fick in ett nackgrepp på mig.
Frida och jag diskuterade teknik efteråt och kom på hur vi skulle gjort! Så Martin och Julia. Nästa gång, då ska ni få se att det är vi som vinner! Så det så!

Nu ska den här bra dagen avslutas och imorgon ska bli en lika bra dag. Det har jag bestämt.


Så här kul hade vi i göteborg på pizzerian i fredags. Petter och Zacke somnade till lite.

Om någon undrar varför Julia och Frida står under en balja... får ni fråga Martin.

tack och hej!

Känsla

Det är något med den här dagen som får mig att må bra.
Jag vet inte vad det är.
Jag har liksom inte ens lämnat rummet ännu.
men jag känner att den här dagen kommer bli bra.
Jag kommer bli glad idag.
Vaknade vid 10 och lämnade inte sängen förän nu vid halv 1.
och det gav mig inte dåligt samvete.
undrar vad som kommer hända idag... och om dagen ens kommer bli bra. Men det käns så.
Det gör verkligen det
Och det är kanske ett dåligt omen att tro att något kommer bli bra.
Men jag tror att Gud försöker säga något till mig.
Det kommer bli en bra dag! Så det så.
Jag mår bra idag.
Härligt att säga. Härligt att veta
Hoppas det stannar så
Vill vara social idag
kanske ska ta och störa någon senare!
Nu ska jag ringa till Johanna!
Så det så!
Hejsan svejsan!

Dagens bästa kom från Martin

I Seconhand butiken vinden står vi vid leksaksavdelningen.
Martin som precis kollat in en docka pratar och börjar sedan slå lite nätt på en anna stor docka på golvet...

Dockan var ett riktigt barn...
Barnet tittar efter ett tag på martin och han ursäktar sig.

Fantastiskt.
så galet roligt!
Tack för den du!

tack tack!

Ute ur bubblan
Fyllde skolans buss och drog in till göteborg idag för lite mat och bio. och ack så skönt det var. Att få se andra sidor än hjälmared. Att få andas annan luft.
Haha. Sen att man inte såg så mycket av Göteborg är en annan sak.
Vi parkerade vid Scandinavium, gick till Mcdonalds med en gång för att äta lite lite... gick mot götaplatsen och avenyn... pojkarna var hungriga och inte så sugna på dyr mat utan mer på pizza. Jag ville inte heller lägga så mycket och var också hungrig. Så jag hängde med dem.
Någon fick bryta trenden. Inte killgrupp och tjejgrupp. Mixgrupp. och det va nice. Käka Pizza. gick till biblioteket så att martin kunde låna lite fysikböcker och sen tillbaka till Mcdonalds... Titta så mycket vi såg av Göteborg idag. Men vad gör det. Det viktiga var att komma utanför bubblan här.
Sen gick vi på bio
The turist
halvbra/halvdålig.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om den.
Men säger tack tack tack till Karro, Julia, Frida, Martin, Oscar, Petter, Ludvig och Zacke för en bra dag. Och tack för att ni räddade mig ur hjälmareds bubblan.

Imorgon ska jag besöka vinden - typ loppmarknad/second hand affär. Ska bli mys!
Hejdå hejdå!

nytt inlägg

Okejl Nu bloggar jag nästan för bloggandets skull.
inte ok.
Får inte bli så...
men imorgon ska vi prata om vår liv. Jag har ännu bara hunnit skriva till 8'e klass.. men kan nog improvisera ihop slutet... kommer nog improvisera allt. Det är ju trots allt mitt liv och jag har ju genom att ha skrivit ner det påminnt mig mycket.
Livet är märkligt.
Bara så att ni vet
I huvudet snurrar en massa tankar just nu. Tankar som jag inte vet vad jag ska göra med.
Tankar... så mycket tankar som jag borde prova tänka eftersom de inte vill lämna mitt huvud fast jag försökt övertala dem att försvinna. Så kanske e tänkt att jag ska tänka dem. Jobbigt bara att man inte vet om man tycker om sina tankar eller inte. Eller om de bara är jobbiga att tänka och drar ner en...
Ska fundera på mina tankar i helgen.. helt enkelt.
jobbigt.
Nu
Sova

Vår i luften, vår i luften

SI!
Det är banne mig vår ute nu. typ. kanske lite i alla fall
Snön är snart bortsmällt. Snart kan man ta sig upp till kvarnvinden utan att halka omkull och bryta både armar och ben, Snart kommer varma vindar att fläkta oss. Snart snart snart är det vår på riktigt.
Men än ligger Isen envist kvar. Framförallt fram till trappan upp till vinden. Galet hur envis den är. Och där de ligger grus för att man inte ska halka. Där är det vattenpölar. Är inte bitter.. men ändå.

Men det är snart vår, gick från fikat idag och lyssnade på fågelsång. Oh, glädje i kroppen.

Nu sitter man här på Ylvas säng och skriver sin livshistoria. Och jaa... teknikens generation som vi är blev otroligt irriterade när internet bestämde sig för att lagga i ungefär 20 minuter. HUR ÄR DET MÖJLIGT? hpf... skämms lite. Borde inte känna så för Internet. Så bättring på det Sofia! Yes sir!

Men sa jag att det är vår?
Typ!

And I find it kind of funny

Idag fyller mor år!!
Grattis gratttis säger vi på det!

Mest varit lite seg den här dagen och grubblat en del. Vet inte riktigt om vad. Men om livet skulle jag tro. Man har sånna dagar ibland. Ganska spännande. Dock lite jobbigt.

Nä... det blir banne mig inte roligare än såhär idag
Är inte på humör för blogg.. eller datorn.
Ska nog gå och lägga mig tidigt idag.

Min livshistoria håller på att fastna i 5'e klass... så bör nog lämna det för kvällen också.. om jag någon gång ska bli äldre...
Ähh..
Du kväll det här.
Suck suck...
godnatt
Typ

Men mamma!!
GRATTIS!

Tacka Herren ty han är god

Vilken dag det varit

Föreläsning om hållbar utveckling och Fairtrade för klassen som var riktigt bra. Inte tjatande som det jag hört förut. utan givande och bra. Fint, blev glad.
Sen genomgång av Nattvarden.
Sen idrott som tre från Idol höll i. Gympa pass med Elin, Ludvik och Jacob. Det var grymt bra. Kommer ha så ont i kroppen imorgon. Så gott jobbat!

Sen har dagen spenderats på Martin och Oscars golv. Jag och Julia behövde ett golv som var hyffsat välstädat (våra golv passade inte in på den beskrivningen) och där var Martin, tänkte att pojkarna har nog välstädat. Så vi gick dit.och låg där, På golvet. Pratade om livet förr och nu. Trevligt. Efter en stund kom Oscar och Joinade.
karro och Frida kom och läste en egenskriven saga för oss. Kvällen var bra
Och Aftonbönen idag träffade. Vet inte vad som hände. Men den träffade och kändes bra.

Tacka Herren ty han är god
Hans nåd varar evigt
Halleluja!

RSS 2.0