23

idag blev jag 23 år. Det känns som så gammalt och säga att man är 23. lite vuxet. lite stort. och riktigt så känner jag väl mig inte direkt.

men men.

Dagen har varit fin Sång och presenter på sängen i morse av familj (+hunden som tror att det är han som ska stå i centrum)
"Flytta tillbaka" till mitt gamla rum. Eller snarare, min säng och det jag har kvar i Helsingborg fick flytta tillbaka till mitt gamla rum.
Sen ridning Fick först följa med Elin ut på en tur med islandshästar. Sen kom mor och far också. Hela familjen till häst - samtidigt! Fantastisk födelsedagspresent. Det hade jag väntat på länge! Alla töltade (även pappa torts att han först påstod att han inte ville) Och jag fick testa på flygande pass!!! Det va coolt! (Ni som undrar vad tusan jag pratar om får helt enkelt googla tölt och flygande pass)
Väl hemma så ser jag att det står blommor mot dörren. Går och hämtar dem och tittar på dem. En ros från Markus som han skickat med blombud!! Så fint! Blev så glad! Markus, du e typ bäst! :)

Nu ska jag sova. Om typ 40 timmar är Markus här! Hihi!! Så roligt det ska bli!

Jag e glad!
Tack för allt ni gör för mig!


Livet i udda bilder

sjukt irriterad Angry Birds spelare här.
Är helt enkelt dålig på Angry Birds. När det inte går bra blir jag irriterad och vet inte vad jag ska göra. Bitterheten tar över.
så istället gör jag något annat.
bilder!
 
Inte för att jag har så många nya och roliga. men ändå
 
Pappa och Robin gjorde klart det sista på kaninburen

Efter en heldag på Liseberg så ser man ut ungefär såhär...Följande bilder kan kräva en förklaring:
Elin och jag äger sedan länge en massa leksaksdjur som ändå är ganska trovärdiga. Det har genom åren blivit en ganska ordentlig samling. Dessa har nu legat i en låda. En dag kände vi båda bara en stor längtan efter dessa djur. Så vi letade fram dem. Men själva proceduren med att leka med dem kändes inte så aktuell. Däremot kunde man ju fotografera dem!!! Så detta är lite av vad vi gjorde en eftermiddag:


Ja, alltså Totti var inte en del i projektet. Han blundade mest åt vår tillbakagång till barndommen...
Dagens bild enligt mig!!
Lejonens kött består av äpple och krossade smultron! :)



Och igår var det viktig fotbollsmatch. HIF-Celtic. Grymt bra match och HIF var det bättre laget, förutom att de inte kunde göra mål, men det kunde Celtic och matchen slutade 0-2. Vi vänder det i scottland sen bara! ingenting är omöjligt!
 
 
Så har lite av mitt liv sett ut den senaste tiden.
Imorgon fyller jag 23 år! (eller idag blir det ju eftersom klockan är över tolv.
Och nu är det bara två dagar tills jag får träffa honom igen. Lycka Lycka Lycka!

less på skitsnack

Jag vet nu vad det är.
Vad det är som gör att jag har så otroligt svårt för politik och politiker.
För att det är som att komma tillbaka till mellanstadiet.
Det käns som om det mest handlar om smutskastning av de andra.
Högern gör narr av vänstern och vänstern gör narr av högern.
Vad står ni för?
Yttrandefrihet?
Det borde ni kanske visa lite mer. För en människa som inte riktigt vet vart hon står - som jag - vågar inte säga någonting. För passar jag mig inte så blir jag påhoppad från båda hållen. hånskrattad, ifrågasatt och driven med.
Jag är så vansinnigt less på att man tror sig vinna röster genom att tala om hur dåliga de andra är. Vad jag vill se är politiker som talar om vad som är bra med just dem.
Funderar på att be mina vänner sluta de också. Inte sluta med politiken. Men sluta göra narr av "den andra sidan". För som jag sa, Det spelar ingen roll vilket block man tillhör - det är samma på båda hållen.
Kan ni inget annat än snacka skit, så säg ingenting alls.
Men inte ska jag behöva vara rädd för att säga vad jag tror och tänker.
Visst har väl jag också yttrandefrihet.
eller?
ska jag behöva gömma mina åsikter för att på så vis gradera mig om att jag i alla fall slipper bli påhoppad
 
vet inte. Bara en tanke jag fick såhär på kvällskvisten.
 
För övrigt så va jag på stranden för första gången i år. det dröjde bara in till 20 augusti... Men ack så värt! :)
 
 
(Och även bara 5 dagar kvar! 5 dagar! Sen får jag krama honom igen!)

Marknadsföring - men hur?

repetitioner, fika med ensamble och ha brainstorming om hur man marknadsför sig på bästa sätt och sedan bara ha en lugn kväll tillsammans.
Men ja.
Apparaten måste börja marknadsföra sig.
Om du inte redan gör det, så gilla vår facebook sida.
facebook.com/teaterapparat
Vet att det bara är en facebook sida, men för nu så är det där vi finns. Man måste börja någonstanns.
Nu har karraktärerna börjat videoblogga också. Miss Anpassad är först ut.
Håll koll på apparaten och var med oss från starten så ni inte missar något roligt.
Premiären närmar sig, vi har fått klartecken från lokal, men inte om premiärdatum ännu, därför går vi alla i väntans tider.
Men så snart vi vet så kommer all sån information att stå på vår facebook sida! Därför - HÅLL KOLL!
Nu ska jag sova och sedan får vi se vad morgondagen innehåller.
Natti
 

Helsingborg - Helsingör

Sista dagen på jobb idag! Käns ändå ganska gött!
Äntligen lite ledighet i sommar!
Ledigheten firades med en dag tillsammans med bror (Christoffer) i Helsingör och Helsingborg. Gött och träffa honom lite på bådas hemmaplan Skåne. Annars hänger vi ju mest i Götet och ses där som utbölingar. Så nice att få känna att vi kan snacka hur vi vill utan att folk kommenterar det. En bra dag helt enkelt. Tackar dig för det Christoffer! :)

Imorgon ska jag chilla och ta det lugnt. Ska bli fint!

stillheten

Några dagars tystnad beror inte på att jag försvunnit...
det beror snarare på att det inte funnits så mycket att berätta. Livet är inte jätte innelsehålsrikt.
Men imorgon ska jag till Helsingör med bror min. Ska bli trevligt.
Men sommaren närmar sig sitt slut och snart går varadgen igång på riktigt. Kan bli bra. kan bli en bra höst! Jag ser en framtid! Det e bra! Och jag ser en framtid där jag inte längre är ensam. Det är också bra! :) Och det gör mig glad!
Jobb imorgon
Så borde sova.. (lär ju dock inte hända på i alla fall 1½ timme)...

erkänner mig besegrad

Jag hade fel
så är det bara
Liseberg var roligt.
Jag åkte Balder - överlevde och tyckte till och med den va rolig. Åkte fyra gånger, varav en gång i mörker!
Åkte även Kanone och Atmos Fear. När jag ändå va igång liksom. Kanske inte lika roliga. Lite dödsskräck på atmosfear och puls hög lika högt som tornet själv. men jag gjorde det och var lite stolt över mig själv.
Och att umgås med Jonas var så roligt. Hängde i 10 timmar på Liseberg. Så himla kul!
Nu önskar jag honom en trevlig vistelse i Luleå och hoppas att vi ses nån gång inom ett år i alla fall.

ska strax bege mig tillbaka till Skåne för att hinna hem till handbollsfinalen. Kan man ju inte missa. Även om jag tror att sverige kommer åka på stryk, så är det ju ändå ett silver!

adjö

Själ och kropp ska tränas upp

Simmade idag igen.
34 längder blev det. var av i alla fall 10 var crawl, och 12 i högt tempo utan vila. Alexandra gav mig tips på hur jag ska simma för att förbränna mest. Shit vad det är nice att simma. Älskar det.

Sen fredrikdalsteatern. Min drömscen. Någon gång i livet vill jag stå på den och agera. Tänk att få jobba där en hel sommar. Det skulle vara livet det! Det skulle vara glädje!

Imorgon kör jag upp till Göteborg för att träffa och umgås med Jonas i två dagar. Trevligt, mycket trevligt. Förutom den lilla detaljen att han tvingar in mig på Liseberg. Sorry Jonas, jag har försökt att tagga till. Men det enda den enda känslan jag verkar tagga igång är ångesten. Jag tycker verkligen ILLA om sånt. tror där är typ tre attraktioner som jag klarar av att åka som inte är riktade till barn. Inga uppskjut och fria fall, inga berg&dalbanor med 70grades fall, inget som gungar och snurrar samtdigt. Det handlar både om illamående och total skräck.
Du kan jämnföra det hur mycket du vill med charlie sången, men detta är mycket värre, detta blir aldrig en rolig grej. Detta blir bara ångest. på hög nivå. Jag har bott i Göteborg i ett år utan att en enda gång besöka Lisberg. Detta av en anledning. Jag tycker inte det är roligt. Jag hoppas vi kan umgås mer samlat efter den (dessutom) grymt dyra och läskiga sysselsättningen.
Prata, och bara vara. Det som vi gör bäst.
Det hoppas jag på...

Jag trivs!

Jag gillar mitt jobb.
Jag gillar att där e ganska soft och lugnt, men ändå med saker att göra.
Jag gillar att jag arbetar med människor som jag tycker om, och som bjuder med en på fika och en kortare shoppingrunda - även om jag inte jag shoppade något.
Jag har en vecka kvar på detta jobb. Sen har jag faktiskt lite sommarlov. Visst, en del att göra, typ fylla år, ÄNTLIGEN fåträffa Markus, åka bil med Markus, se Coldplay med mor och så, men ändå.
Men ja, jag trivs på jobb. Det e bra!

Mycket att göra

simmade 750 meter idag. Det var riktigt nice. Simmade med Elin, Robin och Alexandra. Galet härligt faktisk. Ska iväg och simma på fredag igen. Nu ska jag börja träna ta mig tusan! Det är dags för det nu!
Sen jobb, som återigen var trevligt! :) Ida och jag har roligt när vi jobbar.
Sen fotboll. HIF vidare för euorpa spel. Gött. 3-1 blev det. och Sörum gjorde alla tre målen. Sörum. Killen som alla klagat på så länge. Måste vara skönt för honom!

Nu e jag så trött så trött...
Ska jobba imorgonbitti. Så ska sova nu
God natt!

(16 dagar kvar tills jag får krama Markus igen)

En ordentlig funderare

Såg precis Svt's dokumentär "Medaljens pris".
Blev ytterst förvånad och fundersam.
Nog har jag varit medveten om att friidrottseliten tränar mycket. men jag kunde inte för en sekund föreställa mig den mängd.
Att pressa sig själv och träna med skador, tävla med skador, misshandla sin kropp, är det värt det.
Och framförallt. Har VI som sitter och tittar på friidrott rätt att för en enda sekund påstå att de är sopor, värdelösa och aldrig kommer bli något. Får vi lov att bli arga när ett guld-hopp ställer in ett stort mästerskap p.g.a känningar i vaden, låret, höften eller liknande. Ska VI som publik ge dem mentaliteten att fortsätta springa trots att benet gått av mitt under loppet. Är det rätt av oss att hylla de männskor som tävlar trots skada och gör så att vi eventuellt vinner.
Jag älskar friidrott, jag älskar idrott, tycker det är fantastiskt och jag förundras ständigt över vad människan kan förmå att göra med sin kropp. Men vi anser att allt annat självskade beteende är fel. Borde då inte detta också vara fel.
Idrott ska vara bra för hälsan
men samtliga Svenska elitidrottare sa att det de sysslade med inte var hälsosamt.
Vi har behandlingshem för drogmissbrukare...
hur ska vi egentligen se på träningsnarkomaner.
Jag vet inte.
För samtidigt vill jag ju se de där ofattbara rekorden.
 
Tänk ni!
Rekomenderar dokumentären varmt
Dokument inifrån "Medaljens pris" Svtplay.
finns tillgänglig nån vecka till...
 

minnen från barnsben

jobba, sova, äta, os.. men framförallt
BARNDOMSMINNEN!!!
Elin och jag letade fram alla våra gamla leksaksdjur! underbart!
jag e glad! minnen tycker vi om!

nu ska jag fortsätta prata med min kära pojk!

En halv prommenad

En dag med ett besök på Erikshjälpen. köpte hylla för 45kr. kanske inte världen supsersnyggaste, men dock fungerande som nattduksbord för en tid framöver. Kan hända att det försvinner i framtiden, ja, men jag behöver verkligen något att ställa en lampa på, så att jag kan läsa på kvällarna!
 
Sen prommenerades det med Peppe. Vi skulle göra vår årliga runda Helsingborg c - Sofiero - Helsingborg c. En sträcka som ligger på lite drygt 11Km. Men idag blev rundan kortare. Kom bara till Sofiero, sen tog vi bussen hem. Anledning: peppe blev hungrig. Så hungrig att han inte kunde fortsätta. Bestämde att vi ska göra om det på måndag. För det måste göras. Det hör till. Och dessutom så har man världens tillfälle att prata och sånt då! Och det gillar vi! :)
 
Annars har det varit mycket OS. och det är ett bra OS. Jag är glad!
Nu ska jag fortsätta ta det lugnt
Imorgon far jag och far (haha) upp till Götet för att leverera lite möbler till lägenheten. Käns gött at börja få upp lite grejs. nu ska det bara till lite textilier, sen så! :)
 
bye bye

Låt vara!

Efter en dag av absolut inget innehåll - dagens mest spännande händelse var ett besök på Ica Maxi - så börjar jag tänka.
Tänka på livet, på framtiden, på upplevelser och på mäniskor runt omkring oss. Och på åsikter och tankar omkring oss. Och ibland - IBLAND så blir jag ganska less på det nymoderna genus tänkandet.
 
Ja, jag tycker att det är helt rätt att lika arbete ska ge lika lön - allt annat är befängt och en del av det är helt rätt, människor ska behandlas rättvist. Men jag blir inte arg om jag läser en skämttext om kvinnors likheter med båtar. Skämt om att min plats är i köket gör mig inte vansinnig (kanske för att det är ett påstående som verkligen inte stämmer i min släkt) Och framförallt. jag är en hon. Börjar någon på fullaste allvar kalla mig för hen så åker den på stryk. Det om någonting är att kränka mig. Jag är en kvinna, en tjej, en HON och jag är stolt över det.
Och vad är det egentligen för fel med att vara lite konservativ. Om jag tycker att det är fint att männen får ta hand om kvinnan...
ähh, jag vet inte. egentligen så är det dumt av mig att uttrycka sånt här. och tänker därför inte gå djupare in på det. Men ibland så tror jag verkligen att det har gått för långt. Låt människor få vara människor.
Låt killar få vara killar
Låt tjejer få vara tjejer
Låt killar få vara tjejer
Låt tjejer få vara killar
Låt människor få vara människor.
 
Låt mig få vara mig och snälla, försök inte få mig att bli någon annan och tycka något annat. 
Låt mig vara en tjej som är galet kär i min pojkvän
Låt mig vara lite hemmakär och tycka om fredagsmys med föräldrarna
Låt mig vara pryd och lite emot sexualiseringen av samhället
Låt mig vara Sofia.
 
Flumm nivån är hög ikväll, och så, men ändå.
låt mig vara flummig! :)
 

en vandlig dag

Jobb
HIF spelar fantastisk fotboll i polen
Trötthet
Saknad
OS-skandaler...

Jo, men det är väl en vanlig dag kan jag tänka.

RSS 2.0