Första dagen som riktig student!

Och ja, jag överlevde första dagen som riktig student.
Information i två timmar, sen en timmes föreläsning om Vad är Historia och varför läser vi Historia.
Spännande var det.
Och nej, jag blev inte uppäten och bortjagad. Kände att det var dags att vara social, så började snacka med två göteborgstjejer för att inte känna mig så ensam. Trevliga!
Efter skolan drog jag hem till Ylva, sen kom Martin och vi åt mat och samtalade och det flöt på precis som på gamla goda Hjälmaredstider! Det var fint!
Sen drog vi hem på ett spontan besök till Karro som bor aldeles i närheten. Också trevligt. Och nu är jag hemma, efter en lång bussresa. Tror faktiskt att dessa resor kan knäcka mig lite. De är så gaaalet sega. Ska försöka ta så mycket spårvagn som möjligt, Men kvällstid blire buss som gäller.
Nej nu måste jag sova. Ska antagligen gå upp 06.00 imorgon, för att vara på skolan vid 8. bussen går fem över 7... kanske sover lite längre, till typ kvart över 6, men ändå. GALENSKAP!
Godnatt
Livet Leker!!!

Nervös...

Nu börjar nervositeten komma upp mig på riktigt. Om en och halv timma ska jag ta bussen in till stan och in till skolan och första dagen på universitet. Galet är vad det är. Galet.
Men egentligen, varför är jag nervös?
Vad kan egentligen gå fel?
Är nog mest rädd för att min online-registrering inte ska ha funkat och att jag helt plötsligt inte hör hemma där. Men det bör ju ha funkat.
Är ju den typen som oroar mig ganska mycket i onödan ibland.
Så ja... Phuuu...
Bör väl andas, och försöka få i mig något att äta.
Fruktar redan morgondagen, när jag börjar 8.00... vilket betyder att jag måste lämna bostade 5 över 7, vilket innebär att jag måste gå upp typ 6... AJJ... Nåväl, inte så många sånna dagar tack och lov :)
Hej hej!

...

En väldigt stilla dag idag
Åkte in och kollade vart skolan låg, kollade lite på omgivningen runt skolan, sen gick jag och köpte mig ett paraply eftersom det envisas med att regna konstant... Sen tog jag bussen hem igen, lagade mat, kollade på TV och la pussel. Snart färdig med det där pusslet ju. Fått aldeles för mycket tid till det. det har gått för fort. Nåväl. 
Imorgon börjar allvaret, och det ska bli kul att komma igång på riktigt. Ska försöka förstå det bara. 
Så imorgon blir det skola, sen blire förmodligen lite häng med Martin på eftermiddagen. Trevligt trevligt!  
Äh
Ett värdelöst inlägg!
Grattis
Godnatt

måndag...

En dag i Götet idag.
Åkte för första gången spårvagnen in till staden idag. Gick smärtfritt, förutom att under hemfärden klev det på en mindre trevlig alkis som snackade med alla, rörde vi folks hår och krävde att få bli mormor till ett barn på spårvagnen. Som tur va klev hon av efter 10 minuter ungefär. Hoppas inte hon e stammis på den turen bara. För då ska jag unvdika den.
Åkte hem och lunchade hos Anna! Trevligt trevligt!
Omelett, gitarrspel och världens sötaste låt på en skiva.
sen träffade jag Elina som varit i södern ett tag och som idag satte sig på tåget upp mot norr igen. Kul att få snacka nån timme med henne i alla fall!
Sen har jag suttit hemma i min lilla lya och sysselsatt mig med pussel. Det lär ta ett tag innan denna är klart! Men det e bra. för då har jag att göra på kvällarna! :)

Nu ska jag slänga igång en film och sen sova. Måste börja vända dygnet rätt!
imorgon är sista lediga dagen! :) Sen börjar skolan på allvar! Härligt!


Nåväl!
Imorgon hoppas jag på att kunna umgås med någon igen! :)
Fint att ha folk i Götet att hänga med hela tiden! Det e bra!

Mitt hus!

This is how I live!
Eller ja, så här bor jag helt enkelt!


Från ytterdörren. Matsal och kök

Från kök, ingång och matsal

Och här sover jag
Gillar det!
Det e ganska mysigt liksom!
Nåväl!
Nu ska jag förbereda upphämtning av Ylva, Anna och Emma som kommer på besök!
Jippie!
Så kul att träffa dem igen! Och få visa dem min lilla lya! :)

oväder



Detta är dagens väder, och för er som inte förstår danska kan jag meddela att Lyn är åska/blixtar. Sjukaste vädret i morse. Längesedan jag vaknade av oväder, men idag gick det tusan inte att sova.

för övrigt sitter jag nu i min bostad i Göteborg.
Ja, det mesta är upppackat och jag ska försöka bo in mig. Galet att jag faktiskt är här.
Ska vänja mig vid att kalla detta för hem.
Och hade det inte varit för skitvädret, hade jag nog gått ut och promenerat och försökt hitta mysiga stigar, vägen till ica och spårvagn m.m.
Men vädret vill annat
Så ikväll blir det film, chips, läsk och chill
Dags att bo in sig!

sista kvällen i Skåne

Idag har den sista packningen gjorts.
Imorgonbitti går bilen till nordligare breddgrader och Göteborg!
Så idag har det sista fixats. Innhandlat städgrejer, diskgrejer, tvättgrejer.. småsaker. Allt som är typ nödvändigt men som man inte riktigt tänker på.
Har även avlämmnat en Större TV till lägenheten på Sundsgården. Min TV skulle ändå bara slängas typ, kunde den ju lika gärna gå till vettigare nytta. Så numer bor den på Sundsgården! Köre dit och fick hjälp av Isac, som tydligen var helt själv hela helgen. Måste vara en märklig känsla. alla andra i lägenheten åkte iväg, utom Say då, förra årets volontär. Så jag hjälpte Isac få in Tv'n och ställa in kanallistan. Sen for jag vidare.
Nästa stop tog dock död på min själ lite...
Åkte ut till "Nya Väla" (tyckte inte om Väla innan, tycker ännu mindre om det nu - gigantiskt stort - äkligt stort) Och mycket folk och dyrt. 180 butiker i samma byggnad. Usch.
Nä. Tacka vet jag centrum. Men mitt mål med besöket var att byta en skjorta som min mor köpt i Spirit store.... hade jag inte råd med något. För mamma hade köpt den på rea, och 500 spänn räkte inte till något där. Så jag behåller skjortan och får försöka använda den ändå.
Nåväl
Nu ska jag kolla över packningen sen sova
Sista natten i Helsingborgs sängen.
Galenskap!
Natti

Galet nice kväll!

Hemmkommen efter nice häng med nice Sundsgården folk.
Nya eleverna är bra! Stora förhoppningar på detta året! Dessutom sjukt nice folk.
Stannade kvar, snackade, chillade, såg HIF få stryk och åka ur Europa-ligan, spela bubblan och snacka! Det var mycket trevligt!
Spontana kvällar som man inte planerat kan ibland vara de bästa.
Nu har jag haft två sånna på rad, och ack så bra det blivit!
Imorgon ska jag tillbaka ut till sundis och leverera en TV, så att de slipper sitta och titta på världens minsta TV, utan har en som är något större. Om de vill ha det så att säga!
Med andra ord, jag har en över som vi liksom inte vet vad vi ska göra med.
Skänka den till Sundsgården är kanske rätt sak att göra.
Nåväl
Nu ropar sängen på mig och jag behöver sova
Saker som ska göras imorgon!
Minsan!

packa packa!

Otroligt så mycket grejer man kan ha med till en redan inredd lägenhet. Kläder, småpill, mer och mer. Och så mycket kläder man egentligen äger. Otroligt.
Men ändå glädjer jag mig över packning. Det är ganska roligt!
Sitter man dessutom och äter choklad som mammorna på jobb gav mig så kan man ju bara njuta.

Lite sorgligt att tänka att detta var sista dagen på jobb, trivdes verkligen. Nu började jag ju verkligen lära känna mammorna och barnen. Och jobbigast av allt är väl att nästa gång jag ser barnen kommer jag inte känna igen dem, och de kommer inte känna igen mig! tänk ändå så mycket människan förändras under de första åren av sitt liv. Jag menar bara under den här sommaren har flera av barnen förändrats.
Börjat krypa, prata, gå. Allt möjligt. Och nu när jag ser de nästa gång kommer de vara mycket äldre - om jag ens någonsin ser de fler gånger.
Tycker de varit så söta.
Valter, Vanja, Alma, Simon, Morgan, Tim, Theo, Molly, Angelos, Gabriel, My, Naoomi för att bara nämna några av barnen. Men ja, framför allt Elton, denna fina pojke som ändå fick förgylla min sommar genom leksaksgåvor och allmänt söta beteende! Fint att man fick säga hejdå till honom! :)

Nu ska jag inte älta barnen mer, utan se fram emot det som kommer!
Flytt!
Packa vidare!
Och ikväll ska jag till Sundsgården och se Teatercafét!
Det ska bli fint!

Vänner, och en och annan drake

über socialadagen?
Nej kanske inte, men ändå många flugor i en smäll.
Plockade upp Josefin och åkte till väla för att byta en skjorta i en affär som var tillfälligt stängd p.g.a flytt... Vilket var värdelöst... Passade sedan på att kolla lite i affärer, provade en genomskinlig klänning och allt för lågt skurna jeansleggins och köpte inget.
Åkte sedan till Familia för att kolla på skor (som akut behöver köpas in) Men blev ytterst besviken på utbudet, så jag och jossan satte oss för att fika istället. Då dök Bea upp och sa snabbt hej hej till henne. satt sedan länge och pratade med Josefin. Fortsatte sedan jakten på skor då mor ringer och säger att hon behöver bilen vid 5. Klockan är nu 16.35... hur lång tid tar det att köra från Familia och hem... ca 25 min. Med andra ord. Vi behövde köra direkt.
under bilfärden hem ringer Jonas, jag som är mitt i en rondell tror att jag klickar honom, men icke, jag svarar tydligen, så Jonas får lyssna på en spännande diskussion om varför det bara är 40 på filbornavägen.
när jag sedan kommer hem ringer jag upp Jonas och snackar med honom en stund. får ett grattis i efterskott och pratar framtid och annat.
Hör sedan av mig till Peppe för att höra om han vill umgås. Vi bestämmer oss för mat på Mezo, sticker dit, och vem träffar vi där om inte David. David hänger på och vi käkar och umgås. Sen drar vi vidare och tar en öl på Bara Rock. och vad som händer där vet jag inte riktigt. Men på något sätt börjar vi prata rollspel... (Jag och rollspel, vad hände där - nåväl) Och sen började vi prata drakar. Och frågan kom upp. Är drakar onda som försöka förgöra mänskligheten, eller är de bara neutrala och missförstådda? Jag som rent spontant, utan en vidare drakkunskap, kände att drakar var onda tod Davids parti.
Peppe slutade prata med oss. VI försökte ändå påminna honom om att vi snackade rollspel. tror han hajjade det till slut.
Sen promenerade jag och David hem, och till sist kom jag hem säkert, inte en drake så långt ögat kunde nå. Var tvungen att meddela detta till David!
Nu säger jag God natt!
Imorgon är sista arbetsdagen.
Sov sött!


22 år idag

Whop whop!

Om ni inte visste så fyllde jag 22 år idag!
Det var fint och roligt!
tänk så trevligt man kan ha när man fyller år
Man får lov att träffa folk och bara mysa och ha det trevligt! Och det kan jag lova att jag haft idag!
En bra födelsedag helt enkelt!

22 år är nog en rätt bra ålder också!
Fint ska detta året bli i alla fall!

Saker att göra...

Insåg idag att jag har saker att göra innan helgen

Packa!!!!! - kan vara dags att börja nu liksom
Fylla 22år! Som liksom ändå är en dag att uppmärksamma, så dagen imorgon försvinner till det
Rida! Sista gången på länge som jag får möjlighet att rida på länge. Känner att den chansen måste tas! Ohja!
Teatercafé!! Nya teaterklassen på Sundsgårdens första föreställning! Ett måste!
Träffa folk! Peppe, Joelle, Malin, Alexandra, Julia, Feffe, Roy(?) m flera...
Jobba. Sista dagen i kyrkan på länge.
Handla. Praktiska saker som behövs i lägenhet. Små saker som liksom kan vara bra att ha!

För detta har jag 4 dagar på mig. Dock kan jag börja packandet redan ikväll... så 5 dagar skulle man kunna säga. Hur ska jag hinna? Men det går väl på ett eller annat sätt.
Bokat in ridning i alla fall. Så det går. Kräver bara lite planering (min starka sida?)

Nåväl. Kanske skulle ta och börja packa lite nu så har jag i alla fall börjat!
och börja tvätta rent grejer!


Vi ses igen!

En riktigt fin helg det här!
Först kom Ylva i fredagskväll till höstiga Helsingborg. Det blev Te, mackor och snack. otroligt fint att få träffa henne igen. Skuttade som ett barn hela dagen innan hon kom! Elin skrattade åt mig!
Sen igårmorse så skulle vi handla lite grejer, hämta nyckel till kyrkan och hämta upp nästa trio som kommit till staden. Dock valde vi att göra allt i en mycket märklig ordning, genom att handla först... och då handla bland annat mjölk och glass... som sen ska stå i bilen i en halvtimme när solen gassar på? Nej, inte en bra idé. Så vi körde tillbaka hem och packade in.
Kom ner till stationen och fick se tre bekanta människor.
Där satt Frida, Annie och Oscar i Solen och det blev kramar och glada skratt! Så fint att få se dem igen.
Åt Bullar (frallor för icke skåningar) och pratade av oss. Njöt av varandras sällskap. Spelade Rappakalja och hade roligt. Petter och Lina kom (I världens sötaste och coolaste husbil/minibuss. Så galet fin. 
Lagade mat och åt lite och inväntade Tallen
SOM: Varit med och slagit världsrekord i Ukulele-enseble i Helsingborg. Galet... 
Tallen kom och åt, Vi gick på promenad till Jordbodalen och tillbaka, Åt äpplepaj, lärde oss sanningar om varandra, tog reda på hur gamla vi egentligen var. Annie är tydligen yngst och bara 3,5 år. Jag blev äldst och 13 år gammal. Märklig uträkning. Sen blev det lag-yatzy. Jag och Alakorpi teamade och vann! Riktigt duktiga var vi! Nöjd, mycket nöjd! 
Sen sov vi i kyrkan
och idag har det varit avsked. Ylva for redan innan 10, Petter och Lina efter Gudstjänsten. Annie, Oscar och Tallen var med och spelade en omgång Ligretto innan de for, men som tur var hade jag kvar Alakorpi till 10 på kvällen. 
Och även om det blev väldigt tomt när alla åkt, så var det inte lika tungt att säga hejdå nu, för jag vet att vi kommer ses igen. Vissa av oss väldigt snart. 
Men det är inte hejdå för alltid. 
Det är ett
"vi ses igen" 

Tackar er för att ni förgyllde min helg!
Tack! 

Blänkande rent

Jag kan helt seriöst se mitt rum. golvet, skrivbordet, byron. Allt syns. Det är helt galet. Dagen har bestått av att städa och leta fram rummet igen. Tänk så mycket skit man kan samla på sig. inte klokt egentligen. Men nu är det rent. Inget damm, ingen smuts. Det är rent! Jag är nöjd!
Om några timmar kommer Ylva och då blir jag glad!
Peppar genom att lyssna på grym lovsång från den otrolige Chris Tomlin. Tänk så glad man kan bli av lite lovsång! Lycka

Och nu lyfte jag precis blicken och såg att fönstren behövde putsas. Nåväl, inte första prio kanske.

Och nu började det regna. Välkomnar alla som kommer hit i helgen till en härligt höstmånad... fast vänta, det är Augusti... För 15 år sen typ, på nått födelsedagskalas jag hade då, var det så varmt att vi inte kunde sitta på baksidan, utan fick fly in under trädet på framsidan. var är den sommaren iår?
Så välkomna från norr ner till den tidiga hösten!
Ledsen att det är allt vi kan erbjuda.

Nåväl.
Vi kan vara varma ändå. Varma i själ och hjärta (ack så präktigt det blev)
Nu ska jag försöka sysselsätta mig i två timmar utan att dö av tristress i väntan på Ylva.
Dock lovade Elin och Robin film med snacks... och det ska nog kunna sysselsätta mig tror jag! :)

Ser fram emot helgen

Idag är det torsdag.
Imorgon är det fredag
Det är bra
För vet ni vad fredag betyder? Det betyder att Ylva kommer hit!
Och då får jag först en dag med Ylva
Sen är det lördag
Det är också jättebra! För då kommer det några till från Hjälmared
Då kommer Frida och Annie, Tell och Oscar, Robin och Sandra, Lina och Petter och det kommer bli så himla roligt att ha alla dem här! jättefint! Glad är jag! Mycket glad!
Kommer bli en bra och intensiv helg! Och det gillar vi!
Tror helgen kommer rocka fett (om man får lov att använda det uttrycket)

Glad?
JA!

Jag är inte på Hjälmared

Det är liksom svårt att begripa att idag började 150 elever på Hjälmared
Idag satt där en massa förväntansfulla ungdommar i Aulan och lyssnade på sång och musik av lärarna, Tal av Micke, Mat av Gerd, inflyttning och uppackning, det bor någon i mitt gamla rum. Kvarnvinden familjen är nu en helt annan. Det är inte längre mitt hem. någon annan kommer sova i min säng. Min sköna säng på kvarnvinden 1 är nu någon annans säng som någon annan ska sova i. Tanken är märklig. Vilka ska nu bli toalettsambos? Vilka ska få bo i övebefolkade Anitas Villa... Nytt Nytt nytt...
Det kommer en ny bibelklass som ska ha spännande samtal med Jonathan och Hanna. Som ska åka till Dyrön, Italien, hålla i kiosken. Allt är nytt, och vi kommer liksom inte vara där. Vissa elever är återkommande. Men många många nya.

Det är faktiskt ganska konstigt. Eller rättare sagt, det är jättekonstigt. Och jag (som är överdrivet sentimental) kämpar för att hålla tårarna tillbaka. Det blir så jobbigt uppenbart att vi inte är Hjälmared längre. Jag ska försöka smälta det och acceptera det. Det kommer gå, men det gör också att jag längtar ännu mer till lördag när några av dem trillar in här i södern! (och Ylva trillar hit redan på fredag) Lycka! Fint!

Men jag vill ändå avsluta med att önska alla nya Hjälmaredare Lycka till på det nya året och grattis till ett fantastiskt år som väntar er!

och där emellan ljuvlingen sjunga i solen

Vissa människor borde man bara träffa oftare.
Sitter här nu och njuter av dagen som varit. Vädret bestämde sig för att inte bli skit och temperaturen klättrade till och med upp till hela 22 grader.
På åkte klänningen och ner till stan åkte jag för att träffa den fin fina ChoCho (Joelle)
Och vilken otrolig dag vi fick
Prat och prat, Mat och mat
Så roligt. Joelle skrattade så mycket att hon fick ont i sina spruckna revben. Vi pratade minnen, vi pratade nuet, Vi pratade pojkar, vi pratade om framtiden, Vi pratade Sundsgården, Jag pratade hjälmared, Hon pratade Italien, Vi skrattade mer.
Ebba's Fik är den opptimala platsen för långa samtal. Och när de stängde åkte vi hem till mig och fortsatte.
Åhh.
Joelle. Du är så bra! Och jag tycker om dig så mycket!
Tack för att du är så bra!



Nu ska jag sova med frid i kroppen och Le när jag vaknar!
Fint

Seriös matlagning

Tänkte lyxa till det och visa lite bilder från fredagkväll när vi var i Johannas rum och lagade mat!







Otroligt seriös matlagning?? Men dock väldigt god mat!


Fina tjejer!
Tycker om er

Mäktigt!

Sväljer stoltheten och sitter och kollar på MFF-Milan.
MÄKTIGT, att Milan kommer och gör en träningsmatch i Malmö.
MÄKTIGT, att Zlatan tar med sig segrarna i Italienska ligan till Malmö.
Riktigt cool match som jag verkligen unnar Malmö och MFF.
Jättekul!



(kan ju lägga in en parantes och säga att HIF vann med 3-1 mot trelleborg - inte lika stort men ack så viktigt)

Lång vänskap

Stockholm gav mig precis det jag önskade. Trevligt sällskap, God mat, sköna promenader, lätt shopping, Kultur-liv, Öl och utekväll.
Johanna Josefin och jag. Trio från Grundskolan. trio från wieselgrenstiden. lärde känna varandra 99.. idag 12 år senare är vi fortfarande vänner. Och numer vänner på tre olika orter i detta svenska land. Lund, Göteborg och Stokholm.
En som studerar Human-Ekologi
En som studerar Läkarlinjen (med forskar inriktning)
En som studerar Historia
två som har pojkvänner, en som inte har. tre som sjunger - varsin stämma - altså låter det riktigt bra om oss. vill inte skryta, men det låter sjukt bra! En alt, en andra sopran, en första Sopran.
En bra Trio med andra ord.  Och roligt har vi.
tack för den här helgen!


Mot hufudstaden

Jodå!
Idag om några timmar så avgår tåget mot Stockholm där Johanna ska besökas. Ungefär ett år sedan jag var där senast och ack så trevligt vi hade då må jag säga. bara väntar mig ungefär samma sak detta år. Mycke prat, mycket mat och många promenader. Och otroligt bra gemenskap!
Så det lär bli ganska dött här på bloggen i några dagar.
Bara så att ni vet om detta!
Nu ska jag försöka få i mig lite käk så att jag inte behöver sitta vrålhungrig på tåget. Mindre kul.!
Hälsa!

En bra trend

Jag tränade idag igen. Även om det var ett tag sedan nu så är detta en possitiv trend som jag vill fortsätta leva efter. Kanske öka på det en del så att det faktiskt blir någon gång i veckan. Vilket var min tanke från början.
Idag testade jag på Zumba för första gången. Elin hade Dvd med Zumba på hemma. Kände mig lite töntig som stod här hemma och dansade loss och vickade på höfterna. Men shit, jobbigt var det och ganska roligt. kommer jag nog göra fler gånger. Kanske kan få någon med mig någon gång. Om någon känner för att vara lite töntig.
Men nu är Zumban introducerad för mig och ja, vem vet vad det blir nästa gång... Så länge jag rör mig och börjar bättre på vad jag äter (där har vi ett stort problem för mig - ostbågar är liksom aldeles för gott)

Nåväl. Imorgon beger jag mig till Huvudstaden över helgen för att hälsa på Johanna. Kommer bli en riktigt bra helg tror jag. Torsdag till Söndag. Tillsammans med Johanna och Josefin. Fint. riktigt fint!

Viva La Greta!

Fredriksdalsteatern!
Det är något visst med det. Det är något aldeles speciellt med denna teaterscen. Något som väcker glädje  i mig och som alltid, Allitd inspirerar mig mer till att stå på scen. Vet inte vad det är. Kan möjligen vara glädjen. Glädjen som finns bland skådespelarna som smittar av sig. Tänk att någon gång få stå på den scenen. Tänk att få vara med om glädje. Det är en önskan och en dröm. En dröm som jag ska jobba hårt för att det ska kunna bli sann!

Idag var vi och såg Viva La Greta på denna fantastiska teater. Med bland annat Eva Rydberg, Magnus Härenstam och Ola Forssmed, varav sistnämnda är helt otrolig. Helt makalös. Jag fårstår inte hur han lyckas hantera sin kropp sådär. Jag förstår inte. Men han är magisk, och man skrattar så fort han gör något. Otrolig.
Och det var 70-tal. Hippies, rikemansfolk, och kommunfullmäktige, det var amerikaner, disco och cyklar och mitt i allt yra, mitt i all handling så kommer det, under en stunds Hippie-hög-dans... Då brister Kalle Rydberg ut i sången som bara förknippas med ett annat ställe.
Där kommer den. Ylle. Kalle Rydberg står på scen och sjunger "Jag är ett litet ylle, bom schicka bom schicka bom bom bom, med världens minsta nylle..."
Jag viker ihop mig i mors famn. Så fantastiskt!

Sen hade vi dessutom tur med vädret. För precis precis när vi lämnat teatern så börjar det ösregna. Inte en drppe under hela föerställningen, men precis när det va slut, då, då kom det! Och det med besked! Men vi slapp regnet och det tackar vi Gud för!
Amen


Någon gång vill jag vara med!

Tidsmaskin?

Om man ändå vore 20 år yngre...
Eller?
Kanske snarare så att man önkar att han vore 20 år äldre.
Världens sötaste unge på jobb.
Han är så söt och så snäll och vi tycker liksom om varandra. i alla fall antar jag att han tycker om mig, för han ger mig en massa leksaker hela tiden. Högar med leksaker, och han snackar, non stop, problemet är bara att ingen förstår vad han säger, men vad gör det. åh han är så fin. Ser fram emot varje arbetsdag just för att denna unge kommer vara där. Fin kille. Kommer bli grymt fin när han är lite äldre. (typ 20)
...
då e jag 40...
så långt behöver vi ju inte tänka direkt.

Idag kom info om Göteborg. Från institutet för historiska studier. låter så fint..
Anmäld till registrering
kollat igenom schema, ska leta upp kurslitteraturen.
Börjar mentalt inse att detta faktiskt händer. På riktigt.
hur e det möjligt...
Nåväl
Nu tänkte jag sova en stund.
Natten kallar liksom.

Och så kan jag rekomendera detta klipp såhär på kvällskvisten. Så grymt sköna citat. Hipp Hipp + barn. kan det bli bättre? framförallt 1:13 är Underbart!
Sagt just den meningen lite för mycket ikväll
MEN!!! Den är ju så klockren!

Mitt talade rum

Mitt rum visslar sorgsna sånger i vinden.
Vet inte riktigt hur det ska tolkas
Bör jag vara rädd
Eller bör jag vara glad att rummet försöker komunicera med mig
Längesedan jag hörde dess röst, den har varit saknad
Men nu är den tillbaka och ropar i varje vindpust.
Fint

tror jag är lite kär!

Ännu en gång trillade jag dit
Efter att ha sett filmen Moulin Rouge var jag där igen
Denna fantastiska man
Vacker
Otrolig röst
Grym skådis
Helt fantastik

Vet att han är typ 40 - gift och har barn. Men ändå....
Titta på honom!!!


Lyssna på honom från filmen

I programet Long Way Round sjunger han lite U2 - Med andra ord, en perfekt kombo!

okej. mycket medveten om mitt märkliga beteende nu. Men vet ni. Jag bryr mig inte. U2 och Ewan McGregor. Människor som jag såå gärna vill träffa på riktigt. Även om det bara är just drömmar!


stilla lördag

En stillsam lördag. Men jag tar det som det kommer. Antar att jag kommer ha att göra helgerna framöver.
Nästa lördag är jag någonstans i Stockholm och leker med Johanna och Josefin! Det kommer bli fint.
Lördagen efter det är det fullt med gamla Hjälmaredare här i Helsingborg på födelsekalas! Det kommer bli fint!
Sen tredje lördagen från idag är flyttdag. Då lämnar jag skåneland för Göteborg. så den dagen kommer också bli håll i gång.
Därför får jag med rätta chilla idag. Tänkte nu ta bilen, köra iväg en tripp, köpa lite godis och ostbågar, bädda ner mig och se en av favoritfilmerna som inte har setts på länge.
Den fantastiska Moulin Rouge
Jag tänker än en gång bli smått förälskad i Ewan McGregor.
Jag tänker än en gång smått sjunga med i musiken
Jag tänker än en gång gråta i slutet
Det är något med den filmen, vet inte vad. Men trots tårar, får den mig att må bra!
Och snälla... erkänn, Ewan är inte helt fel.
Tänk och få spela mot honom... LYCKA!
Men ack.
Den dagen kommer aldrig.
Men drömma kan man göra!

Ser fram emot Göteborg

insåg nyss att det är 3 veckor tills jag flyttar.
3 veckor.
Det är galenskap. på riktigt. Studentlivet ska alltså börja på riktigt.
och ändå är det inte riktigt på riktigt än. Eftersom jag har turen (?) att flytta in i rum som är möblerade, fullt utrustat kök och hela tjottaballongen. Med andra ord behövs fortfarande inte medtagas en massa egna saker. bra eller dåligt, jag vet inte än. Det märker jag när jag kommer dit.
Sen ska det införskaffas en massa läroböcker, buss/spårvagnskort, liv. Jag måste ju få ett liv i Göteborg. Fritidsintressen, jobb??, häng med männskor - just den biten lär inte bli så svår med tanke på att en hel hög Hjälmaredsmänniskor kommer hänga i götet till hösten.
Lycka!
Äh, det e ganska häftigt.
ville bara säga det.
Snart börjar Studentlivet!
galenskap...

fotboll!

Det går bra för svensk fotboll i europa....
vänta, mer korrekt
Det går bra för skånsk fotboll i europa....

MFF tar sig vidare i champions leage
HIF tar sig vidare i Europa league

Stolt HIFare är jag!
Skön seger idag på Olympia!

Älskar havet!

Ett dopp i det blå!
Bestämde mig för att dra ut Totti på bad, ville dock inte åka själv, så drog även med mig Peppe. Slutade visserligen med att jag fick bada själv ändå eftersom peppe tydligen inte badar...
Nåväl
Jag och Totti badade en stund, och kärevärld vad skönt det var. Fantastisk temperatur på vattnet.
Sen låg vi mest och slappade på stranden, försökte unvika sand från hunden och hade en trevlig stund.

Nu är jag hemma igen och det blir minsan grillade flintastek idag! MUMMA!

men så härligt med sommar på riktigt må jag säga! Nu händer det liksom!
Sol, välkommen!

Ännu en saknad

Insåg vid skrivandet av förra inlägget att Hjälmared inte är allt jag saknar.
Jag saknar mina folkhögskole år. Två år som fått betyda otroligt mycket för mig.
och eftersom gårdagens inlägg fick handla om Hjälmared, så är det inte mer än rätt att dagens får representera Sundsgården.
För minnena från året på Sundsgården är många de med!

  • Där fanns en blå boll som sysselsatte mig och Chocho i timmar
  • i väntan på bussen var det fridans till Eyes on fire i Sundvik
  • återkommande drömmar om hur jag tog livet av Oscar
  • Peyman gör svanhoppet på scen - inför publik
  • Andrea sätter sig på en hamster och är överlycklig (mimad hamster, ej en riktigt)
  • 90'tals disco i Pimpen inför varje spelning
  • uttrycket VÄP blev användbart (var är Peyman)
  • en lång, kall och otroligt lärorik och rolig resa till Hemavan gjordes
  • Sången Put a banana in your ear sjöngs i matsalen efter ett förlorat vad
  • Upptäckten att Emanuel och Oscar lyssnar på James Blunt när de riggade ljus roade mig i några timmar
  • Clara gav mig en sten för människans litenhet
  • Chocho och jag egoboostade otroligt när vi byggde scenografi
  • Bowling med Bea, Chocho och Roy "The master".... som kom sist
  • Jonas och jag triggar varandra under ljusriggningen
  • Frida vinner tävlingen om vem som är mest manlig
  • Magnus slänger ur sig opassande komentarer
  • Tims blick när han får reda på vad uttrycket "blommor och bin" betyder
  • Jag födde barn en 35 gånger på scen ungefär... sista gången fick barnet ett namn. Emil


Listan kan göras så otroligt mycket längre. Det finns så mycket från detta fantastiska år!
Sundgården 2009/2010
Teater på turné
Rättvis!!

hela kabare rättvis. Bea, jag, frida, Peyman, Joelle och Jonas





emiljensen dikten

Oktoberbad


Hjälmared var platsen...

Man blir påverkad. Det är verkligen så. Och man blir berörd. Nu är det flera som uttryckligen skriver om saknad på bloggar, facebook m.m. Saknad efter ett år på en plats som berört, fått en till skratt eller tårar. En plats där band mellan människor har skapats och där kramarna har fått flöda över!
En plats som många av oss kommer ha kvar i minnet.
Hjälmared
Ja, det är altså även dags för mig att uttrycka min saknad till denna plats, detta år, dessa människor.
Gick igenom bloggen en kortis och såg att jag några gånger att milt pratat om saknad (ja dagarna efter var det ganska mycket)

Hjälmared var platsen där Spontankramarna fick sin start.
Hjälmared var platsen där Charlotte flörtade med lärare (som råkar vara Hjälmareds gamla rektor)
Hjälmared var platsen där vi började "sno" killarnas kalsonger i Oktober, de fick tillbaka dem i Maj!
Hjälmared var platsen där debatten om manligt och kvinligt ständigt var på tapeten
Hjälmared var platsen där Ylva läste dikten som skulle komma att knäcka Oscar. (kvinnorna vann)
Hjälmared var platsen där pojkarna odlade skägg och fick för sig att färga det blont
Hjälmared var platsen där spelet "snabb-alfapet"s regler var så hård att man ringde icke närvarande spelare för att godkänna ord
Hjälmared var platsen där det nya skällsordet "Ruggig faun" upptäcktes
Hjälmared var platsen där Tell visade för oss hur Ko-släpp går till
Hjälmared var platsen där Martin klappade ett främmande barn på huvudet
Hjälmared var platsen där gosedjur blev levande, fick namn, familj, facebook-sida och en fruktansvärd död...
Hjälmared var platsen där Italienska fotbollsgester blev ett uttryckssätt
Hjälmared var platsen där man kunde ligga i någons säng i 4 timmar och bara prata, och det va inget konstigt alls
Hjälmared var platsen där jag lärde känna helt fantastiska människor!
Hjälmared kommer alltid finnas med mig!











Jag saknar er så otroligt!

RSS 2.0