Tankar

Mitt huvud snurrar. Det är så mycket som snurrar runder just nu. Mycket att tänka på. Och jag är så tacksam för att det finns fantastsika människor att prata med! Ylva, du är en klippa och jag ska försöka inte tjata ut det, men du e bra! Och Anna. vår fantastiskt dåliga biljardmatch är sånt som jag behöver! Du är underbar!
Igår hade vi värsta häftiga lektionen. Vetenskap vs. Bibeln. Så roligt det va! Vill veta mer. För det är så spännande. Kan tyvärr inte redogöra så mycket för vad vi prata om, för jag va fantastiskt trött igår, och ja, inte blev det bättre av att jag gick och la mig vid halv 2 nån gång.
Men idag har jag ändå varit hyffsat pigg. bestämde mig för att vara pigg helt enkelt, och det funkade. Jobbigt är bara att nu är jag pigg på riktigt och då är det dags att sova. Men ska sova i hyffsad tid idag. Innan 11, det har jag bestämt mig för.
Imorgon kanske jag ska ta tag i och reda ut mina tankar lite. Både Ylva och Malin (alkmyr) tyckte det. Förstår vad de menar, men är lite rädd, så som man kan vara ibland. Farligt att umgås förmycket med sig själv ibland. Man vet liksom inte vad som dyker upp. Tills man plötsligt står där med en färdig tanke som man inte var beredd på...
Suck. Okej, jag svamlar, bäst att gå och lägga mig ändå.
Förlåt, ni fick precis en inblick i hur det fungerar i mitt lilla huvud.
Det snurrar i min skalle.
God natt...
tror jag, om jag somnar, eller om huvudet går på högvarv ikväll...

Dum i huvudet

är jag som inte går och lägger mig utan till och med prioriterar att sitta här och skriva illa illa. Framförallt med tanke på hur trött jag varit idag. Skärpning Sofia.
Men här är ju så sjukt roliga människor och de är ju så otroligt fantastiska så man vill ju bara umgås med dem. Vi hamnade i Fridas säng idag igen. Haha. Och käre tid vad vi knöt ihop alla ben. Borde nästan ha bild på det. För det va så roligt!
Men nä. nu räcker det!
Sov gott! Nu ska jag sova! Så det så!

Ny vecka ny energi??

HAHA... veckans skämt.
Blev kanske en aningens sent igår. Men det var ju så förbaskat trevligt. Jag och Anna stod för maten igår kväll.. beslöt oss för att laga biffar... 12 pers som åt. GALET. Men det blev gott och uppskattat. Och trevligt och mysigt hade vi runt matbordet. Sen trappades folk av mer och mer. och i slutändan var det "bara" jag, Anna, Frida, Ylva, Martin och Oscar kvar. Blev en massa grejer som hände samtidigt. Jag blev instängd under stolar, Vi lekte flygplan, stod på varandra och hade brottningsmatch ridandes på någons rygg. Hystersikt. Sen betsämde vi oss för att gå ner till kavaljersflygeln och kolla på film. The land of women. Bra film. nu banga dock Oscar. Men det betydde bara att vi fick plats allihopa i Fridas säng. Kollade på filmen och drack The. Mycket mysigt. Filmen sluta något sen och vi var trötta. Och av någon anledning blev det domino-effekten. Jag lutade mig mot Anna som lutade sig mot Martin, Frida lutade sig mot mArtin. Ylva la sig på mig. Helt plötsligt låg vi på varandra allihopa. Ska ärligt säga att jag somnade lite. Sjukt skönt.
Pratade om dagsländor, Draken Klas och hans vänner, kittlade Martin och en massa andra "Djupa" samtal. Fantastiskt. Gick och la mig vid 1... illa. Men härligt va det. Och lätt värt det!

Hjälmared är fantastiskt!








Jag stormtrivs verkligen på Hjälmared. Och Ylva kunde inte sagt det bättre idag när Jonathan tog fram sina samtalkort. "Hur blir man lycklig?"
Ylva svarar;
"Man börjar på Hjälmared"

Glädje och fantastiska människor

Lördag morgon

Regn utomhus, Konfirmander på återträff som springer runt på området, ekonomisk mat dag och havregrynsgröt till frukost.
Och ja, morgon och morgon vet jag inte om man kan kalla det när man går upp vid halv 11 och äter frukost klockan 12. Men det ingår i den ekonomiska mat dagen. För nu kommer jag stå mig på denna mat fram till 5, då det serveras mat på skolan... med andra ord behöver jag inte laga mat! Fantastico!

Igårkväll for jag, Karro, Martin, Oscar, Julia och Julias kompis Olivia in till Alingsås för att käka. Stack till La fontana och käka pizza och drack Öl! Det var mycket mycket gott! Och mycket trevligt! Tycker vi kan göra fler gånger. Behöver se platser utanför hjälmared också!

Nu ska jag försöka sysselsätta mig... inte alltid det lättaste på helgerna. Här händer inte så mycket! Blir kanske mer bullbak idag. Det är ju alltid trevligt. och vi har en jäst som måste användas innan den blir dålig!


Lite fina bilder från Öppenscen efter vårt fantastiska framträde. Detta är några av mina härliga vänner som vet hur man ter sig på bild!

Anna

Karolina

Oscar och Martin

Emma

Ylva och Julia

Petter


Kände bara att bilderna måste upp! För de är så fantastiska! Ber om ursäkt på förhand till er berörda! Hoppas ni inte slår mig för det här!
Ha en bra helg!


Öppen scen och LYCKA

Yes, idag var det öppen scen. i Tisdags bestämde vi oss för att hitta på något på denna kväll. Ett stort gäng av oss... typ 11 pers. fantastiskt roligt. Gjorde en sketch om en biograf. Jag spelade Nörd. Spelade härliga lilla Nicole. Det gick mycket bra och var uppskattat. Efter öppen scen fick vi biblare i uppgift att städa i aulan. Härligt. DÅ!!! Till min stora lycka frågade jag lite snällt om man fick hjälpa till och plocka ner ljusen. Alltså, lamporna. Parkannor och freseneller. Förstår ni hur härligt det va. Jag fick skruva och städa undan dem. Det enda som saknades var en stege, en Chop chop och triggandet mellan mig och Jonas. Sen va det precis som Sundsgården. Fick vira ihop trefas sladdar och dansa till fantastisk musik! Det var som att gå ett år tillbaka i tiden med nya människor! Fantastiskt roligt! Hoppas jag får leka lite med ljusprogramet nästa gång! Skulle vara så roligt!!!

Sen mys och Te i Elinas och Julias kök. Väldigt härligt! Har lite bilder från föreställnigen. Hipp hipp hurra!!


Hela gänget! Flickvännen(Karolina), Raggaren(Oscar), Barnet(Julia), Tanten(Anna), Blottaren(Petter), Fjortisen(Frida), Nörden(Jag), Prästen(Elina), Braten(Emma) och pojkvännen(Martin).






Sen måste jag bara säga det att Flight of the conchords är världsbäst på att muntra upp en när man är lite nere.
Skrattade som en tok idag! Fantastiskt! Detta blev en bra dag trotas allt! Nu ska jag sova! goder natt!

Nicole är upphittad

!!! Jippie!
Berättar snart!
Tillbaka på hjälmared. Käns väligt bra måste jag säga. Trivs ju med människorna, så det är lite som att komma hem när man kommer hit också. Även om det va otroligt skönt att umgås med familjen, farmor, och vänner där hemma. Nu är vi tillbaka och vem vet när jag kommer tillbaka till Helsingborg nästa gång... ohoh...
Men men. Vi börjar leka med en gång. Blev ofrivillligt (men inte motvilligt) uppskriven på en lite sketch som några i klassen ska göra på öppen scen. Spännande. Nörd. Jag ska spela nörd.
Så då va det bara att börja
Tro inte att jag inte kan ha karaktärsarbete bara för att jag inte går teater längre. Nej nej. letade upp kostym idag och hittade perfekta grejer. Och så fort allt va på så såg jag det. Hon var en Nicole. Det bara va så! Så ja, Nicole är upphittad! Wiho! Hon är dock lite jobbig. Men vad gör man inte för att roa. Hoppas det blir bra bara. Men det blir det säkert. Haha. Hoppas att hon fastnar på bild typ på torsdag. Då ska ni få se henne. Hon är fantastisk. Och då har jag ännu bara mött den osminkade varianten. 
Jaja, nog om Nicole. 
Idag pratade vi skapelse berättelser. om de båda två som finns i bibeln, om hur man ska läsa dem, hur man ska förhålla sig till deras olikeheter men lyfte även fram deras likheter. pratade lite lite vetenskap vs. Bibeln. Men bara lite. Spännande är det i alla fall. Sen fick vi lite kyrkohistoria av Jonathan. också väldigt spännande. Historia tycker jag ju om. Roligt roligt! 
Sen hade vi lite idrott. Dock har mitt vänstra ben tagit lite stryk av boxningen förra veckan. Vet inte vad det är, men typ framsida lår och ljumsken strular lite.. Suck suck... får väl sträcka ut dem ordentligt. Vill inte ha ont. 
Ikväll är det mässa. Och nu ska jag gå. 
Godnatt alla vackra människor där ute (ja, godnatt till er fula också, vet dock inte vilka ni är) 

Bibelgirl

Yes. Peppe gav mig namnet bibelgirl på bowlingen. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det. blir dock lite roligt när han inser att det är felstavat. men men.
Bowlade igår med Peppe, Joelle, Bea och Roy. Fantastiskt roligt att träffa dem igen! De är ju hur underbara som hellst! Saknat er ska ni veta. Efter att ha bowlat i två timmar stack vi till haket och käkade. Mycket god mat. Sen Pishtachia och god glass dessert!! Fantastico!
Sen umgicks jag hela kvällen med min kära syster. Oj, vad jag saknat henne. Elin, du är min bästa vän ska du veta! Vill gärna gärna att du kommer till hjälmared och hälsar på nån helg! Det var mycket mycket skoj! hamnade till sist vid age of empires III. Satt med det till 2 på natten. HAHA... fantastiskt!

Idag var det gudstjänst. Inga ungdomar där. Alla va på läger. Jippie! haha. men det va skönt att få lite gudstjänst. Saknar ju S:t Olof! jaja..
oj vad mycket jag saknar i detta inlägg.. nu känner jag mig redo att åka tillbaka till hjälmared.
Och jag måste fixa min mobil... den e sjuk och mår inte så bra. vilket är skit. kanske imorgon innan jag åker tillbaka till skolan...
hepp hepp...
nu slutar jag
so long!


Hemma, vart ligger det nån stanns?

Kan nån ge svar?
Är förvirrad. Jag är nu hemma.. men säger att jag ska åka hem på måndag. Vart ligger nu det där "hem" någonstanns. Får väl helt enkelt bestämma att både Helsingborg och Hjälmared är mitt hem. Jag bor på två platser. Hela eftermiddagen spenderades idag hemma hos farmor. Mat och fika. Mycket trevligt. Hon e cool min farmor ska ni veta! Ville bara säga det!
Kvällen ska spenderas med Peppe. En öl eller två på Bara Rock. Inte helt fel det heller. Peppe är en bra pojk. och rolig.
Imorgon blir det bowling med Joelle, Bea, Peppe, Roy och kanske Emanuel. Hur roligt är inte det på en skala? Mina gamla vänner från Sundsgården! Låter som om vi är gamla vänner sen många år tillbaka. men det käns lite så! Tror att det kommer bli fantastiskt roligt att träffa dem! Skoj skoj!
Nä. nu ska jag göra mig lite i ordning inför kvällen.

"glöm aldrig rött och blått och Helsingborg"  Ur HIF visan på gator röda och blå

Hemrese helg

Om några timma kommer Pappas bil rulla upp på stallbacken och jag kommer få åka hem. Det ska bli fantastiskt skönt. Trivs här, jag gör verkligen det. Men oj vad skönt det ska bli att få komma hem igen. Att få bli omhändertagen av Mor och Far. Att få träffa alla där hemma. Att bara få vara lite. Ska bli så skönt!
Jag ska ha härligt!
Och jag kommer längta tillbaka till denna plats som numera är mitt hem. Men nu ska jag till Skåne där ingen kometerar hur jag pratar, där jag får lov att vara skåning utan att bli mobbad för det. haha. Ska bli härligt.

Idag annordnades en kram-ring. Fantastiskt fenomen som jag startade. Vi är en kärleksfull klass :)
Jag har seriöst fått kramarna att explodera på Hjälmared. Alla kramas. Och det är underbart! Mer kramar åt folket!
Nu ska jag städa och sen äta lite! Har lite grejer i kylen som måste ätas upp!
Fantastico!
Bye bye!
(lämnar dessutom min dator här, så kommer få bråka med mamma om den stora där hemma. men det ska nog gå bra)

Förstår ni hur fantastiskt vackert här är!

Mitt lillfinger lever ett eget liv

Skojar inte.
Är så trött i hela kroppen att musklerna inte går att kontrollera. Hade typ boxning idag på idrotten. GALET. Vissa tyckte att passet var för kort. men käre tid, skulle vi hållt på längre skulle jag dö. Benen och armarna är helt lealösa nu. fantastiskt. dock aningen pinsamt eftersom ingen annan är så trött... och alla andra ville mer.  haha. men men. jag är så pass otränad som jag är. inget att göra något åt.
sen skrämmer lilla Anna slag på mig genom att rasa i blodsockernivå och nästan svimma. vi gissar att hon va nere på typ 2 i blodsockernivå. fick prata strunt med henne bara för att hon skulle hålla sig vaken. E faktiskt ganska bra på det. sen fick hon i sig en energidryck och lite annat smått och gått... vilket i längden gav motsatt effekt och hon klättrade upp till 21.. galet. men ja, hon lever och mår bra!
Nu ska jag sova! Behöver det, så att min kropp får vila upp sig...
Ny lååång dag imorgon. 8.30-16.50... fantastico!

Ses snart!
Bye bye

små saker som glädjer

Varit otroligt rastlös hela dagen. Skojar inte. Hela morgonen var jag så uttråkad så det finns inte. Ylva kom upp för att låna knappnålar. Hon beordrade mig att gå ett varv runt sjön. Vågade inte säga emot. Så jag gjorde det. Och när jag gick där så tänkte jag att då kan jag väl lika bra ringa till min gode vän Jonas. Så då gjorde jag det. Hade ett långt och bra samtal med honom. Gjorde mig glad. Men det försvann sen ganska snabbt. Hade en halv dålig dag... bestämde mig för att strunta i buggen. Kanske dumt val, men gjort är gjort. Cyklade till Maxi för att handla lite mat och annat smått och gott.
När jag kommer ut från Maxi så regnar det. Ganska mycket. Utan Jacka var det bara att börja cykla hem igen. Och gissa vad. Jag blev så glad. vet inte vad som hände. Men regnet i kombination med "Kids" gjorde det till en fantastisk cykeltur. Helt galet glad blev jag. Kom hem och lagade mat och pratade med Sara och Tomas. Trevligt.
vart kvällen tar vägen nu vet jag inte säkert. Men antagligen tar den mig ner till sockerbitarna.. behöver träffa och umgås med lite människor.
På torsdag kommer jag hem! Ska bli så skönt. Faktiskt.

Tänkte att jag kan berätta för er där hemma att på själavården i fredags skulle vi skriva ner alla titlar som beskrev oss. Typ skåning, Dotter, Hästtjej, kristen o.s.v. Efter det skulle vi välja ut 3 av de vi hade skrivit som gjorde oss mest till den vi är idag. Jag valde Dotter, Syster och Kristen. med andra ord så behöver jag min familj för att må bra. Har upptäkt det nu när ni inte är till nära hands hela tiden att jag behöver er otroligt mycket! Så därför ska det bli fantastiskt skönt att träffa er igen!
Tack!
Nu ska jag duscha och bli lite fräsh... kan behövas! haha!

Bye bye!

Martin och jag i fredags kväll. Både Oscar och Martin behagade fortografera mig väldigt mycket. Vet inte riktigt om jag uppskattade det hela tiden...

Freud

Precis haft en djupt samtal med kära Anna Brattgård. Tal om drömmar och vårt märkliga beteende. vad är det vi egentligen vill med våra liv? Behöver vi en man? Ja, enligt Freud är det ju lösningen till allt. Så, hör upp alla män. Jag behöver en man i mitt liv för att jag ska kunna fungera som jag ska. Var är du någonstanns. och vem är du? Visa dig!

Ja. Annars då? Livet står lite stilla. Umgås med fantastiska människor (har jag sagt det förut) Anna, Ylva, Oscar, Tomas, Julia, Karolina, Elina, Martin, Sara och många fler. Trivs här. Trivs verkligen.

Imorgon är det söndag och bugg. Sen får vi se vart livet tar oss. kanske blir det häng och mys någonstanns. kanske blir det inte det. jaja..
Nä. oj vad klockan springer på. redan 2... måste verkligen sova. Inte ok att bli pigg på kvällen. Bättring Sofia, Bättring!

Bye bye!
Ska försöka uppdatera med lite bilder av vad som händer imorgon.
So long!

Godmorgon!

Vaknade nyss ur min sköna säng. Ändrat lite design på bloggen. mest för att jag inte gillade den förra. Ska försöka få Ylva att hjälpa mig med en ny design med lite bilder och så.
Igårkväll var det myskväll igen. Gör vi egentligen något annat här än myser? Lagade mat och skrattade. Sen kollade vi på Passion of the Christ. Eller ja, jag kollade inte på hela. Valde att kolla på annat håll under vissa bitar av filmen. Klokt val. Väldigt brutal film. Men tål man det så se den, för den är bra.

Idag får vi se vart livet tar mig. Det är det ingen som riktigt vet. Hemafton ikväll i alla fall.. med amerikanskt tema. Vad jag ska ha på mig är ännu ett mysterium. Vi märker, vi märker.
Jaja.
Mindre kul inlägg kanske.. men så är det ibland. !!

Sofia


Andas!

Jag kan andas igen. Härligt!
Ja, jag hoppade av som kandidat till elevrådsordförande. Mådde så dåligt hela förmiddagen så när vi träffades alla kandidater med rektorn så sa jag bara att jag vill inte. Jag orkar inte. Och det var ett mycket klokt beslut av mig! Vi fick en bra ordförande tror jag.

Annars har dagen varit bra! chillat, bakat, halvsovit, snackat och skrattat! Jag är nöjd. Fick till och med leka lite drama på kommunikationen med Hanna. Fantastiskt! Fick till och med leka lite! Och nya testamentet lektionen var också intresant. Pratade om Markus Evangeliet. Spännande spännande!

Nej, vet ni va! nu tänkte jag sova. För klockan är mycket och det är skola imorgon.
Men nästa helg kommer jag hem. Ska faktiskt bli skönt. Saknar er!

Glädje och Mys

Ja!
Så glad man blir över en komentar från en människa som man inte trodde skulle läsa ens blogg. Farmor, din komentar gjorde min dag! tack! Blir så glad när jag ser sånt. Tror jag ska ta och ringa henne någon dag nu. Saknar henne!

Annars har det varit en väldigt bra Onsdag. Lektioner. Blev kandidat till elevrådsordförande... Får se hur skolans elever väljer att rösta imorgon. Kan bli jag. Kan också bli någon annan. Lite spännande ändå.

Kvällen var bra. Avslutades i Karros rum med snack och chokladbollar. En bra Onsdag helt enkelt.
Operation kram fortsätter och det går bra. Kramarna blir bara fler och fler. Bara inte folk tröttnar. Men inte än. Folk verkar tycka om idén! Härligt!

Nu tänkte jag sova gott folk!
Ny dag imorgon med mer tankar och funderingar. ojoj...

So long!

Spontan kram

Ja.
Operation kram har inletts. tycker att det kramas för lite här på hjälmared. Så nu påbörjas kramandet. har börjat spontankrama människor i klassen. Vissa är mer med på det än andra. Oscars var väldigt oförståeende och utbrast "Ska du sluta i klassen?". Martin såg mest äklad ut, hoppas inte det var en pik eller något.Dock uppskattades det mer av tjejerna. Julia och Ylva följde mitt exempel. Så snart kommer vi nog kramas huller om buller här. Härligt! Så det ska vara!

Sen vill jag passa på att be om ursäkt för gårdagens inlägg. Nej mor och far jag har inte gått och blivit deprimerad på senare dar, hade bara en dålig dag som innehöll en del hemlängtan och Gudsfrustration. Fick ett samtal med den fantastsika ylva, sen löste sig det mesta!

Sen har vi startat upp en blogg i klassen (mångla bloggar nu jag vet) där vi kommer skriva ner fantastiska citat som sägs i klassen! Kolla in den!
http://www.bibelcitatblogg.blogspot.com/
Det är alltså inte citat ur bibeln utan citat ur bibelklassen.

Och ja, jag har fortfarande lite hemlängtan. kommer nog ha det fram till nästa torsdag då pappas bil kommer upprullande på stallbacken. känner att jag behöver komma hem lite!

See you soon!
Bye bye!

...

känner egenltigen inte för att skriva idag. Dagen har varit typ skit. Vet inte varför. Men mitt huvud har börjat snurra av tankar och andra konstigheter. Vet inte vad jag ska göra. Jag trivs här. väldigt mycket. trivs med alla. Men på något sätt så käns det som om alla är så ofatntligt trygga i sin tro och har vuxit upp med den och det finns liksom inget annat alternativ. Själv är man inne i värsta fasen när allt med tron verkar skit. Det kan inte stämma. Jag vill att det ska stämma. Jag vill att det ska vara rätt. Men hur tusan kan jag veta det. Och jag har läst på flera ställen om kvinnans situvation i bibeln som jag inte tycker om. Ska jag då bara plocka bort det och inte tro på det, men då betyder det ju att jag kan plocka bort lite vad jag vill ur bibeln som jag inte tycker om, och vad bygger jag då min tro på? Gud ska vara god. Men hur kan han vara god när han tar livet av en massa människor. Framförallt i Gamla testamentet, men tydligen i Nya också. Blir ju så arg. Trodde jag kunde släppa detta. Men nej, det går inte. 
Hur kan Gud glida ifrån mig mer och mer när jag går bibellinjen och borde få så otroligt mycket Gud. Det stämmer inte. Jag blir galen. Tänker trotsa den Facebook fria måndagen idag. Behöver tänka på något annat. och om facebook är lösningen så får det bli så! Ska förmodligen ut på kvällspromenad också! allt för att få göra något. Vill inte sova med huvudet i upplösningstillstånd. Usch.

kul kul.. ha det så bra!

Bullbak och dunsoffa

Ja. Lördagen har bestått av Bullbak. Jag och Anna tog fram vår "kvinliga" sida och satte igång och bakade bullar idag. Både Kanelbulllar och Frukostbullar! Fantastiskt goda. Ska antagligen ta och baka imorgon också. Dessutom har man ju hört att doften av nybakta bullar är det som attraherar mest killar. Får väl se om det funkar ;)

Och som varje lördagkväll så är det hemafton på hjälmared. Betyder att någon lärare + några elever lagar mat och annordnar lite mysiga aktiviteter för de andra på internatet. Ikväll höll Jonathan och hans fru Åsa i det tillsammans med några elever. Först var det godmat och gemenskap i kungsflygeln. Sen promenerade vi hem till Jonathan och Åsa. Väldigt trevlig att få vara där. Jonathan höll i musiktävling. Låt, Artist/grupp och år. kom på delad andra plats tillsammans med Frida, Martin, Åsa och deras barn. U2 var med och Jonathan gav mig den stora äran att ge rätt svar på den. With or without you från 1987. från albumet the josoua tree, producerat av bland annat Brian Eno. gav dock inte all den informationen. Tror de hade slagit mig då! haha.
Sen satt vi mest och snackade i deras otroligt härliga soffa. trångt va det eftersom vi va många som ville ha soff plats. Jag, Isabella, Frida, Oscar och Karolina satt och myste lite. Komenterade Skånska (som vanligt) Jag oscar får ofta teama ihop oss för att inte bli allt för mobbade. Skönt att ha fler skåningar i klassen. Emma finns ju också där som stöd!

Det va en härlig kväll som slutade vid 1 på natten. För ungefär 15 minuter sedan. Härligt. Nu ska jag sova och drömma och bullar och härliga riktiga soffor! och har jag sagt det? Det e så härligt med både Jonathan och Åsa. För de har bott i Helsingborg. Åsa jobbade på Sundsgården för något år sedan, och Jonathan har jobbat med Tim - min gamla lärare. Så på väggen hade de en tavla av en gränd i Helsingborg. Kände mig som hemma! Fantastiskt!

Sov gott!

HELG!

Ja. Det ska faktiskt bli grymt skönt med helg. Kan ju tro att detta va en soft vecka i och med Dyrön äventyret, och ja, det har vairt i soft vecka. Men jag behöver sova. Ska sova länge imorgon. Är trött så trött.
Ikväll ska det lagas mat med Ylva och Anna. Sen ska vi kolla feelgood film. Soft!
Imorgon är bakdag! Ska baka bullar och bröd för hela slanten! Så det så! Nu ska vi leva billigt minsan... (eftersom jag kommer köpa filmer åt höger och vänster hela tiden) Idag införskaffades Fantomen på operan och Gökboet (ja, jag vet att gökboet finns hemma i Helsingborg - men vill äga den själv)
Funderar starkt på att beställa 'A beautiful mind' och 'Joseph and the amazing tecnicolour dreamcoat' Joseph eftersom det är en ytterst beroendeframkallande film som bara ägs i VHS form. Med andra ord - ose bar... Behövs på DVD! Det är grymt kul att äga filmer måste jag säga! Vill ha fler och fler hela tiden. Måste bara hålla lite koll på ekonomin, men tror det är ganska lugnt faktiskt!

Ha ett bra liv! Puss och kram!

utlovade bilder

Lovade bilder från Dyrön - Och Sofia håller vad hon lovar!


Ylva var duktig och lagade mat!

Norrläningarna har lärt sig en ny sak om vårt vackra land. Det finns faktiskt Krabbor, Sjöstjärnor, maneter och havet kan vara riktigt salt!

Påbörjade vår vandring längsmed klippona!

På kvällen lektes det lekar! Petter, Jonathan, Sindi och Frida

Medans vi väntade på båten tyckte Hanna att vi skulle hoppa lite hopprep. Jag chillade mest och tittade på. Kul ändå!

Båten påväg hem. Petter, Anna, Ann och Rebecka! Ett grymt härligt dygn!


Idag har skolan kommit igång på riktigt och nu gäller vårt schema fullt ut! konstigt att vara tillbaka i skolbänken. Även om det är lite nya ämnen mot vad man läst innan. Kommunikation. Tror jag kommer bli ett grymt intresant ämne. Lite av det man jobbat med på sundsgården. En mild variant av scenisk gestaltning och utan repetitiongame. Men lite så.
Reflektion och tolkning kommer nog bli svårare. Måste man ransaka sig själv mycket mer och det är lite jobbigt. Men nyttigt.
Promenerade med Petter, Ylva och Sindi efter maten innan lektionen med Jonthan och Nya testamentet. Passa på att vara ute i det fina vädret när vi för en gångs skull har sol!
Efter skolan startade vi även upp vår kör. 7 tjejer i klassen som ska sjunga lite tillsammans under året. Härligt att hålla det vid liv! Sen har kvällen spederats på bryggan där vi pratat och njutit av solen! Härligt!
Nu är det snart dags för kvällsmässa.
Jaja.
Bye bye!

Klass dagar

Igår åkte bibelklassen 10/11 till Dyrön för att ha en mysig stund tillsammans. Och mysigt blev det.
Vandrade på klippor i några timmar, åt god mat, lekte lekar där jag, oscar och Annie va lek ledare. Succé! Efter det var det dags för Bastubad! Va lite skeptisk, men ville vara med ändå. Och det va roligt. vi va typ 15 pers som bastade. Hade ordlekar och annat skoj medans vi svettades tillsammans. när det blev för varmt gick man ut och slängde sig i det svala havet. Fantastiskt!
Dock en jobbig sak på resan. vi hade "klassråd" där Jonathan utsåg mig till ordförande... varför kan man fråga sig. Vi skulle sedan välja representanter till alla olika råd som finns på skolan. Och ingen ville sitta i elevrådet. Jag hade bestämt mig redan innan att jag vill inte sitta med i det rådet. men mitt tålamod tog slut när vi suttit tysta hur länge som helst. Så helt plötsligt säger jag... "Ja, men jag tar väl det då"
Bra med en representant som inte vill.. Men jag ska gå in för det helhjärtat ändå. Sitter man där så sitter man där.
Idag vaknade vi vid halv 9, åt frukost, sen hade vi meditation/morgonbön ute på klipporna, sen vandrade vi en sväng igen. Sjukt mysigt. Hittade en sandstrand. (ja, havet och stränder är det jag kommer sakna mest detta året) sen åt vi och packade ihop oss för hemfärd. Mycket trevlig lite resa. Härlig klass man går i också!

Sen nu har vi varit i hallen och spelat lite basket och fotboll.. SJukt svettig nu. Ska duscha. Sen bär det av till Sockerbitana för spelkväll! skoj skoj!

Bilder kommer imorgon!

kram kram

RSS 2.0