Hemavan

Yes.
Vi kom hem hela och glada, men oj vilket äventyr det va.
Ett äventyr inte räknade med.
Uppresan gick bra ända till Umeå, Där skulle vi fixa med kylarvätskan, så att den skulle klara av kylan.. och då började problemen... vattnet i kylarsystemet frös till is. Motern blev överhettad... fastnade på en mack i Umeå i typ 4 timmar. Kom iväg vid 12 på natten. då körde vi inte till hemavan utan till skelefteå eftersom Jonas snälla farbror lät oss sova hos honom. kom dit vid halv 2 på natten, då va det framdukat med mackor och the och bäddade madrasser på ovanvåningen. Så snällt. Morgonen därpå (förmiddag/eftermiddag, vaknade vid halv 12 resp. halv2) startade inte bilen. Battreiet hade laddat ur.. shit, vad gör vi. Vi är fast långt långt hemifrån, Men vi får hjälp av snälla farbror. Får stanna en natt till medans batteriet laddas. Så måndagmorgon kommer vi iväg.

framme i Hemavan vid 4. Tar oss upp till stugan. Mysig... mycket snö. Snö och snö överallt. Kommer i ordning och allt är bra. Dagen därpå vaknar vi. -28 grader ute. kallt. Bilen är död. Suck. Kommer inte iväg. Bestämmer oss för att leka i snön. Gör det i nån timme. Får hjälp med att få igång bilen. men då är det för sent att åka till backen. låter bilen stå igång hela natten. Går och lägger oss... vaknar nästa morgon av att det är allmänt kallt. Emanuelt går till bilen och kollar så att allt funkar. Roy går för att koka the. Upptäcker ett strömavbrott... suck.. ingen värme i stugan. stannar i sovrummet där det är ganska varmt. får reda på att hela storumans komun, tärnaby och hemavan är utan el. 3600 hushåll, därbland vi. I sovrummt går temperaturen ner till 14 grader. i övriga stugan sjunker den till 7 grader. Strömmen kommer tillbaka. Sticker till bilen. Får igång bilen åker till backen, hyr grejer. Kommer iväg och får åka ca 1 timme innan liftarna stänger. Lär joelle och Clara att åka skidor. Kul.
Torsdag, bilen sått igång hela natten så den funkar. kommer till backen. fantastiskt väder. Solen skiner, underbara backar. Skitbra dag. Efter en dag i backen åkte vi till simhallen... och duschade. Eftersom duschen i stugan inte funka så va det så otroligt skönt att få göra det. Inte duschat på nästan en vecka.. äklig va man... så oj vad skönt det va.
Fredag morgon... bilen är död. Igen... Suck. Men fick hjälp av våra grannar norrmänen. fick igång bilen. åkte till backen. Fick ytterligare en härlig dag i backen. kallt och snö. men skönt. Kvällsåkning. Fantastisk kvällsåkning. åkte till 20 i 8. glad. Lämnade tillbaka grejerna.
Lördag, städade och påbörjade resan hemmåt. Kommer sakna. Det va härligt att vara där. Gör gärna om det. Men med mer planering kring bil m.m
Kom till västerås lördag kväll, sov hos jonas. körde vidare till Helsingborg. Kom hem 8 igår. trött... är otroligt trött.
men ja. trots alla problem så va det en lyckad resa. Ångrar den inte en sekund. Filmtiteln skulle vara "vi hade i alla fall varandra".... haha...

En sång som representerar resan.

"För vi har kastat alla sorger bakom vår rygg
och vi ser dem inte mer och vi ser dem inte mer
för vi har kastat alla sorger bakom vår rygg
och vi ser dem inte mer och vi ser dem inte mer

Jag jag e lycklig, jag e lycklig
måndag, tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag
jag e lycklig, jag e lycklig
långa veckan ut"

Fint! mycket fint.

det härliga gänget
Jonas, Roy, Emanuel, Clara, jag och Joelle

tack och hej!
(fler bilder finns på facebook)
och glöm inte att kolla in www.teaterarken.blogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0